Gourmetrestaurant lancerer nyhed: Nu kan du få Take Away fra Prinses Juliana

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Prinses Juliana i dag nok mest kendt som Aalborgs flydende brasserie -og gourmetrestaurant, men historien går faktisk helt tilbage til 13. juni 1931, hvor Hendes Kongelige Højhed Prinses Juliana af Holland døbte det daværende skoleskib.

Siden 1969 har skibet fungeret som restaurantskib, og i 2019 er det stadig en af Aalborgs mest anerkendte restauranter.

Udvalget tæller alt lige fra a ala carte til frokost og aften, en spændende aftenmenu med valget mellem 3 eller 4 retter, den populære lørdagsbrunch og ikke mindst gourmetaften, som er en helaftensoplevelse med skibets allerbedste mad og spændende vine tilpasset menuen.

Men selvom Prinses Juliana efterhånden er en erfaren dame, er der altid plads til fornyelse på det hyggelige skib på Aalborg Havnefront.

Nyeste skud på dækket er, at to af skibets mest populære klassikere nu også kan bestilles som Take Away.

Idéen er, at du kan springe sejlturen over og i stedet nyde en afslappet stund med forkælelse af kollegaer, venner eller familie – men uden at undvære dine kongelige livretter.

“Vi har haft mange gæster, som har efterspurgt at få retterne med hjem, hvis man ikke lige er i humør eller har tid til at spise på restaurant,” fortæller Annette Skøt, Restaurantchef på Prinses Juliana.

Når frokosten skal være i top

Prinses Juliana har valgt at holde Take Away helt simpel og ligetil.

Man har nemlig valget mellem to af skibets klassikere: Prinsessens Stjerneskud og Rosastegt Oksemørbrad.

Her på redaktionen er vi altid klar på at teste nye tiltag på Aalborgs madscene og, uden nogen form for protest, blev den kedelige rugbrød på kontoret en grå dag skiftet ud med de to Take Away-nyheder.

Vi startede selvfølgelig ud med Prinsessens Stjerneskud, som udelukkende er lavet på hjemmelavede komponenter.

Den stegte og dampede fisk var denne dag en ising.

Stjerneskuddet fra Prinses Juliana er kendetegnet ved, at den stegte variant har sluppet for at blive badet i en fjord af friture. Den er i stedet smørstegt og fremstår både frisk og indbydende.

Den lækre fisk var komplimenteret af svenske håndpillede rejer, hjemmelavet aioli og ikke mindst laks, der er hjemmerøget på selve skibet.

Oplevelsen var virkelig smuk som et stjerneskud, og det er helt tydeligt, at maden på Prinses Juliana er lavet fra bunden og med stor kærlighed.

Dagens sværeste valg blev til en leg

Dernæst var det tid til skibets klassiker: rosastegt oksemørbrad. Den serveres med håndskårne pommes frites, løgkompot med timian og portvin og ikke mindst hjemmelavet sauce.

Man har valget mellem en pebersauce eller sauce bearnaise … som vi her på redaktionen ærlig talt ser som ét af livets sværeste valg.

Derfor valgte vi selvfølgelig at gå all-in og bestille dem begge.

Pebersauce og oksemørbrad. Pommes Frites og bearnaise. Bliver det bedre?!

Det er hvert fald ikke sidste gang, at vi opgraderer frokosten eller aftensmaden med en af de to klassikere fra Prinses Juliana.

Den perfekte opgradering til frokost eller aften

Prinses Juliana tilbyder de to retter som take away fra mandag-fredag til afhentning i tidsrummet klokken 12.00-17.15. Man skal dog senest bestille klokken 16.00 samme dag. Take Away skal forudbestilles på 98115566.

Hos Prinses Juliana er man mere end klar til at opgradere firmafrokosten eller gøre aftensmaden til en leg for aalborgenserne:

“Byen er inde i en fantastisk udvikling med mange spændende restauranter, men det betyder selvfølgelig også øget konkurrence.

Vi er dog altid klar til at forny os og prøve nye koncepter af, så vi er spændte på, hvordan aalborgenserne tager imod vores nyhed,” slutter Annette til MigogAalborg.

Prinses Julianas stjerneskud koster 150 kr., mens rosastegt oksemørbrad fås til 210 kr.

Hvad: Take Away på Prinses Juliana
Hvor: Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2
Hvornår: Mandag-fredag (Afhentning 12.00-17.15)

 

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15