Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Plastic Fantastic: Nu kan du få Perfect Pants lavet af plastikflasker

Af Emil Kjær Jørgensen

Det populære aalborgensiske herretøjsbrand Shaping New Tomorrow skruer nu op for deres bæredygtige kollektioner.

Et år efter lanceringen af de bæredygtige Suit Pants lavet af genbrugsplast, kommer nu også de storsælgende, Perfect Pants i genanvendte, højteknologiske polyesterfibre.

Essential pants, der er navnet på den nye bukseserie, er netop landet i butikkerne i både Århus, Odense, København og Aalborg.

Det er selvfølgelig ikke noget, der får lov at gå MigogAalborgs næse – og ben? – forbi. Derfor har vi allerede været forbi butikken for at tjekke plastikvidunderet ud.

Plastic Fantastic: Nu kan du få Perfect Pants lavet af plastikflasker Har brugt 1,5 millioner plastflasker indtil videre

Det kan ikke komme bag på nogen, at plastik er en stor synder, når det kommer til miljøet. Så hvorfor ikke sørge for, at plastikket trods alt ender et sted, hvor det er til mere gavn end skade?

Efter lanceringen af de første bæredygtige Suit Pants, der har taget kunderne med storm, og hvor der er genbrugt flere end 1,5 millioner plastflasker, tager Shaping New Tomorrow nu næste skridt satsningen på tøj lavet af mere bæredygtige materialer.

Denne gang med de storsælgende Perfect Pants i den nye, bæredygtige Essential-serie. Forventningen er, at udbygningen af det bæredygtige produktunivers inden for få år vil stå for mellem 30-40 % af salget og genanvende flere millioner plastflasker årligt, der ellers var blevet til affald.

Sådan er de at have på

MigogAalborg siger naturligvis aldrig nej til at teste koncepter af i Nordens Paris, og vi svingede derfor vejen forbi butikken for at prøve, hvordan det er at have plastikflasker på benene …

Men hvis du forventer at opnå følelsen af at proppe stængerne ned i et par affaldssække, må vi skuffe dig.

Du kan derimod forvente at iklæde dig et par bukser, der holder den klassiske Shaping New Tomorrow-stil med fokus på komfort, funktionalitet og maaaaaaasser af stræk.

”Det er vigtigt for os, at vi hele tiden udvikler innovative produkter med en bæredygtig tilgang, der imødekommer forbrugernes forventninger om stilet tøj med høj komfort.

På den måde skaber vi værdi for forbrugerne på flere parametre,” siger udviklingsdirektør Christoffer Bak.

”På samme måde som med vores bæredygtige Essential Suit Pants, anvender vi hightech tråde lavet af genbrugsplast, så du får et ekstremt slidstærkt materiale ud i den anden ende.

Det har været en ubetinget succes, og vi har haft nærmest nul reklamationer på dem siden de kom i handlen,” tilføjer han.

Plastic Fantastic: Nu kan du få Perfect Pants lavet af plastikflasker

Antibakteriel, åndbarhed og vandafvisende effekt

De nye Essential Pants er udført i 67 % genanvendt polyester, 29 % ecovera og 4 % elastan. Samme materiale som de første bæredygtige Essential Suit Pants, der er garanti for bl.a. en høj slidstyrke, ekstra komfort, temperaturregulerende egenskaber, mm.

”Når vi taler bæredygtighed i tøjbranchen, er netop slidstyrke helt essentielt. Selv efter længere tids intens brug har vores Essential bukser vist, at de kan holde sig pæne og skarpe.

Sammen med det stilede visuelle udtryk i tøjet, betyder brugen af hightech fibre også, at vi kombinerer 360° stræk i stoffet og med bl.a. antibakteriel, åndbarhed og vandafvisende effekt,” tilføjer han.

Plastic Fantastic: Nu kan du få Perfect Pants lavet af plastikflasker

Den nye Essential-serie, der altså nu består af Essential Suit Pants og Essential Pants, der er mere afslappet chinos-design. Det er bukser, der passer til alle lejligheder og bukser, der ifølge Christoffer Bak både kan dresses op og ned med.

”Vi har store forventninger til, at endnu flere vil vælge vores Essential-serie til garderoben med en rigtig All-Rounder, der altid er klar til at blive taget i brug og virkelig holder til intens brug i hverdagen.

Det er reelt næste, teknologiske niveau inden for udvikling af materialer til behageligt og stilet herretøj, som vi tager fat på her,” siger han.

Den nye Essential-serie fås i farverne Wallnut, Navy, Dark Gray, Black, Marine Blue. Der går 13 genanvendte plastflasker til et par Essential Classic bukser.

Plastic Fantastic: Nu kan du få Perfect Pants lavet af plastikflasker

Lige som alle Shaping New Tomorrows tøjserier er Essential Pants og Essential Suit Pants udviklet med en højteknologisk tilgang til klassiske tekstiler. På den måde er det lykkes for det danske herretøjsbrand at bringe sportsverdenens funktionalitet, komfort og slidstyrke ind i de tidsløse, bæredygtige bukser.

Som led i den store satsning på mere bæredygtig tøjproduktion med avancerede slidstærke materialer samarbejder Shaping New Tomorrow med den globale virksomhed Repreve, der bl.a. indsamler plastikflasker fra naturen og omdanner dem til polyesterfibre til tøjproduktion.

Store sportsbrands som O’Neill, Quicksilver, Nike m.fl. får også genanvendte tøjfibre fra Repreve.