Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tung nyhed: Nu kan du få en kæmpe-tartelet i midtbyen

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

I maj 2019 skete der noget stort i Aalborg.

Her annoncerede Restaurant Kronborg på Egholm nemlig, at de i tæt samarbejde med Othello Bageriet havde kreeret intet mindre end Nordjyllands største tartelet.

Restaurant Kronborg har siden dengang solgt tusindvis af de populære butterdejsskaller, der måler hele 15 cm og vejer intet mindre end et halvt kilo inklusiv fyld.

Nu får den populære kæmpe-tartelet “konkurrence” fra et nyt sted i Aalborg.

Specialfremstillet og lavet fra bunden

Hr. Søgaard på C.W. Obels Plads har netop præsenteret det nye koncept “Husmandskost”, hvor man kan få tre klassiske danske retter mandag-onsdag til en fast pris på 150 kr.

Mandag kan du sætte tænderne i en flæskestegssandwich, onsdag står den på stegt flæsk – men den helt store stjerne i det nye koncept er deres bud på en Kæmpe Tartelet, som du kan få hver tirsdag i tidsrummet 17.00-21.30.

Den har vi naturligvis været nødt til at teste for jer, og vi kan allerede nu afsløre, at hvis du elsker tarteletter – så er det bare afsted!

Hr. Søgaards bud på en kæmpe-tartelet består helt traditionelt af en butterdejsskål med klassisk tarteletfyld i form af høns i asparges – naturligvis pyntet med persille, frisk tomat og agurk.

Tung nyhed: Nu kan du få en kæmpe-tartelet i midtbyen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Men der stopper det klassiske også. For når man skal lave en kæmpe-tartelet, er man nødt til at få den speciallavet.

“Vi har allieret os med Mesterbageren i Støvring, som laver den store tarteletskal fra bunden,” forklarer Lisa Søgaard.

Lisa har haft målebåndet med i køkkenet, og den måler 16 cm i diameter, den er 8 cm høj, og så vejer selve skallen 120 gram.

Skallen kan indeholde hele 0,5 kg. fyld, så inklusiv den store tarteletskal ender vi altså på en kampvægt lige over den famøse tartelet på Egholm.

Men nu er det jo ikke størrelsen, det kommer an på …

Psssst. Vil du hellere se dommen over tarteletten på video, så tjek det ud her:

Her er dommen

For hvordan smager den så?

Den smager kort og godt som den skal. Fyldet er dejligt cremet og saltet helt tilpas. Skallen skuffer heller ikke, for den er afbagt, så den har den helt rette sprødhed, der er et nødvendigt modspil til de enorme mængder fyld.

Hvis du kan fortære vidunderet, har du for det første vores dybeste respekt. Derudover vil vi nok anbefale, at du ikke skal udfolde dig fysisk de næste par timer efter indtagelsen. Den rammer tungt.

Vi har ved flere lejligheder nydt Restaurant Kronborgs kæmpetartelet på Egholm, og med Hr. Søgaards udgave har den fået en særdeles værdig modstander.

Restaurant Kronborgs udgave er lavet som en klassisk vol-au-vent, der betyder “luftigt vindue” på fransk. Den er formet som en slags skål, hvor der er passer af plads til det dejlige fyld.

Tung nyhed: Nu kan du få en kæmpe-tartelet i midtbyen
Sådan ser Restaurant Kronborgs ud
Tung nyhed: Nu kan du få en kæmpe-tartelet i midtbyen
Hr. Søgaards udgave

Hr. Søgaards udgave er lavet i en klassisk tartelet-form, og minder mere om en klassisk tartelet, som man er vant til at indtage i de danske hjem.

I stedet for at kåre en vinder af de to, vil vi bare hilse “konkurrencen” velkommen og glæde os over, at man nu kan indtage den geniale spise flere steder i Aalborg.

Du bliver ikke skuffet uanset, hvem du besøger.

Restaurant Kronborgs udgave kan du indtage fra påsken 2024, mens Hr. Søgaards er på menuen allerede nu hver tirsdag fra 17-21.30.

Husmandskost på Hr. Søgaard

Mandage: Flæskestegssandwich m. steg, rødkål, syltede agurker og sennepsmayo

Tirsdage: Kæmpe Tartelet med høns i asparges

Onsdage: Stegt flæsk – 10 skriver serveres med kartofler, syltede rødbeder og persillesovs.

Pris: 150 kr. pr. person.

Tidsrum: 17-21.30.

OBS: Det anbefales at forudbestille for at undgå udsolgt på dagen

Del artikel

Andre læser også