Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Inspiration fra gamle swimmingpools: Nu får Aalborg sin første Skate Bowl

Af Emil Kjær Jørgensen

Tro det eller ej, men en flok elever fra UngAUC skriver historie, når kommunens første skate bowl bliver indviet den 25. Maj på UngAUC, Enggårdsgade 65.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Hvis du ikke ved, hvad en skate bowl er, så er det en skateboard-rampe, som henter inspiration fra de gamle californiske swimmingpools, som havde rundede kanter, og derfor kunne bruges til at køre skateboard i – vel at mærke, når de blev tømt først.

Kommunens første skate bowl er udtænkt, udregnet og udført af elever fra UngAUC, og alle skolens værksteder har været engageret i at lave metalarbejde, træelementer og naturligvis murerarbejde i den store betonkonstruktion.

Eleverne har altså bygget bowlen helt fra bunden, og alt er støbt og formet i hånden ud fra tegninger og modeller, som de selv har udviklet.

Inspiration fra gamle swimmingpools: Nu får Aalborg sin første Skate Bowl

Fra pitch til kickflip

Projektet gik i gang i efteråret sidste år. En gruppe elever pitchede ideen for ledelsen i UngAalborg, som tog godt imod, og så begyndte processen med design, modelbygning, inspirationsture og klargøring på pladsen.

På grund af temperaturerne var der stille på byggepladsen vinteren over, og imens har projektet i stedet fyldt i blandt andet matematikundervisningen. I marts begyndte bowlen at få sin endelige form, og nu er den klar til brug.

“Det er et fedt projekt, fordi det var de unges eget ønske, og det er dem, der har drevet det. Og så har det kombineret det håndværksmæssige og det faglige helt perfekt. Når vejret har været til byggeri, har eleverne været på pladsen, og de andre dage har de regnet og skrevet og på andre måder brugt projektet i undervisningen,” siger projektmedarbejder Esben Garder fra UngAalborg, som har været tilknyttet projektet fra start til slut.

Bowlen er for alle

Efter indvielsen er alle på skateboard, rulleskøjter, løbehjul og så videre velkomne til at bruge skate bowlen. Selvom den ikke er så stor som dem, man bruger til eksempelvis OL i skateboard, har den en dyb og en lav ende og potentiale til timevis af kørsel og finpudsning af tricks og teknik.

Skate bowlen bliver indviet med musik, snacks og forskellige aktiviteter fra street-kulturen, og så har Aalborg Kommunes skolechef Mads Rune Jørgensen lovet at prøve en tur i bowlen – sandsynligvis med en stor pude på bagdelen.

Inspiration fra gamle swimmingpools: Nu får Aalborg sin første Skate Bowl

Program for åbningen

Tid og sted: Onsdag d. 25/5 kl.12-17 – Bowlen ved UngAUC, Enggårdsgade 65.

Kl.12-14: Primært for eleverne på UngAUC.

Kl.14-17: Åbent for offentligheden – Bowlen og flere af skolens øvrige læringsmiljøer er åbne. Alle er velkommen.

Kl.13.00: Officiel indvielse af Mads Rune Jørgensen (Skolechef Aalborg Kommune) og Rasmus Jensen (Leder af UngAalborg).

Kl.13.30: Musisk indslag med LasseLyd (Aalborg-rapper) og unge spirende rap-talenter fra UngAalborg.

16.00: Musisk indslag med LasseLyd og unge fra UngAalborg.

Bowlen vil være åben hele dagen for alle – både på skateboards, løbehjul og rulleskøjter.

Der vil være streetbasket turnering og streetfodbold på multibanen.

UngAUC’s unge serverer mad, snacks og drikke.

Del artikel

Andre læser også