Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Øger kapaciteten: Nu er flere testcentre åbent fra 6 til 23.30

Af Stine Kjølby Christensen
Arkivfoto, test
Arkivfoto, test

Fra onsdag den 19. maj vil flere teststeder med hurtigtest udvide åbningstiderne, så der er åbent fra 6 til 23.30 på hverdage. Samtidig er der oprettet nye teststeder, og der er nu 75 teststeder i Region Nordjylland.

Der er stadig et stort behov for test i Region Nordjylland.

Derfor opjusteres der endnu engang – og denne gang følger der udvidede åbningstider med i Aalborg, Hobro, Hjørring, Skagen og Frederikshavn, hvor ét testcenter i hver by vil holde åbent på hverdage fra klokken 6.00 til kl. 23.30.

Samtidig flyttes der til bedre og mere passende lokaler i Aalborg Øst, Hobro og i Skagen, hvorfor disse teststeder får nye adresser.

Alle teststeder og åbningstider kan ses på www.rn.dk/coronatest – både for hurtigtest og PCR-test.

“Vi ser stadigvæk ind i, at test er en vigtig del af hele genåbningen af samfundet. Nordjyderne har brug for nemt og smidigt, at kunne lade sig teste.

Nogle dage testes over 60.000 nordjyder, og det stiller selvfølgelig store krav til, at vi formår at være de rigtige steder på de rigtige tidspunkter.

Vi laver derfor løbende tilpasninger som nu, så vi kan imødegå de behov, som nordjyderne har,” siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Åben alle ugens syv dage

Hun fortæller, at man lige nu også har fokus på, at turistsæsonen nærmer sig, og at Region Nordjylland derfor vil følge udviklingen nøje med henblik på eventuel yderligere opskalering eller tilpasninger.

Der er i alt 75 teststeder, og langt de fleste steder har åbent 7 dage om ugen.

Der findes 52 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Seneste nyt