Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu er det officielt: Aalborg Halvmarathon 2020 er aflyst

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: DGI Aalborg Halvmarathon
Foto: DGI Aalborg Halvmarathon

25. marts kunne vi skrive, at Aalborg Halvmarathon arbejdede med forskellige scenarier i forhold til afholdelse af løbet.

Men nu har DGI Nordjylland truffet en afgørelse.

“Der er rigtig mange, som gerne vil være en del af Aalborg Halvmarathon – og det er vi glade for og stolte af, men som situationen er nu, mener vi ikke det er forsvarligt at samle så mange mennesker allerede midt i maj.

Det er derfor med stor beklagelse at vi må meddele at Aalborg Halvmarathon den 17. maj 2020 er aflyst,” skriver de på hjemmesiden.

“Vi er fuldt ud klar over at beslutningen skuffer mange, der havde set frem til en tur igennem Limfjordstunnelen – og har trænet frem mod én af forårets store motionsoplevelser.

De sidste uger har vi været i tæt dialog med myndigheder og samarbejdspartnere om forskellige muligheder. Når vi kigger på det tætpakkede program af store events i september måned, så bidrager en flytning ikke konstruktivt til helhedsbilledet.

Vi ville bidrage til at lægge yderligere pres på tilgængelige ressourcer hos myndigheder – og ikke mindst de mange frivillige i foreningslivet, som i forvejen får nok at se til med at hjælpe til øvrige events,” skriver de videre.

Vender stærkt tilbage

Aalborg Halvmarathon vender stærkt tilbage den 9. maj 2021.

“Vi sætter alle kræfter ind på at skabe en endnu større oplevelse. Flere af de tiltag, I skulle have været præsenteret for i år, får et ekstra hak og vi udvider oplevelsen langs ruterne markant. Og… selvfølgelig går turen også igennem Limfjordstunnelen i 2021.

Vi håber inderligt du vil være med til at skabe endnu en løbefest i Aalborg næste år, og bakke op om at holde liv i traditionen om en fælles nordjysk oplevelse gennem Limfjordstunnelen.

Dit startnummer er allerede overført til den 9. maj 2021 – og du skal derfor ikke foretage dig noget, hvis du vil være en del af festlighederne. Har du ikke mulighed for at deltage på datoen, kan du selvfølgelig få refunderet dit deltagergebyr frem til den 17. maj 2020.”

Du finder mere info her.