Initiativ blev en succes: Nu deler Aalborg-kokke sandwiches ud til byens hjemløse
”Mad er lig med omsorg.”
Sådan lyder mottoet hos de tre Aalborg-kokke Bjarke Von Der Lippe, som er souschef og kok hos Restaurant Fumo, Taatsiannguaq Geisler, kok hos Alimentum og Oliver Hatcher, der er kok hos Restaurant Glashuset i Lønstrup.
I slutningen af august lød startskuddet til et nyt projekt, der kun er begyndelsen på en lang række initiativer med ét mål: at give hjemløse og andre udsatte i Aalborg Kommune lækre spiseoplevelser og et afbræk fra hverdagen.
Første arrangement blev afholdt den 27. august for 22 kvinder og børn på et krisecenter i Aalborg.
Det var en stor succes, og derfor er der nu mere på vej fra de tre kokke.
”Vi har fået den bedste respons, vi kunne tænke os. Mange har skrevet til os, at de gerne vil være frivillige til vores kommende arrangementer, hvilket er rart at vide – at vi har folk at rykke på, hvis vi får brug for det,” fortæller Bjarke Von Der Lippe.
Deler sandwiches ud fra ladcykel
Ifølge Bjarke Von Der Lippe har den gode respons, de har modtaget, kun givet dem endnu mere blod på tanden:
”Vi er virkelig glade over, at folk har taget så godt imod det. Det gør jo, at vi ikke bare stopper. Vi fortsætter og bliver ved med at lave de her arrangementer for at give vores medmennesker et smil på læben.”
Derfor har kokkene nu fået endnu en ny ide, hvor de kan skabe lidt ekstra glæde til dem, der har brug for det og nå dem lige der, hvor de er.
”Det næste skridt kommer til at være, at vi kører rundt i byen på en ladcykel og deler 100-200 sandwiches ud til byens udsatte,” fortæller Bjarke Von Der Lippe.
Det kommer til at ske allerede her i efteråret, og herefter har de endnu et stort arrangement i ærmet.
”Vores næste store event bliver et julearrangement på et herberg, og her håber vi, at der kan komme endnu flere end sidste gang.”
For at kokkene kan fortsætte med at levere spiseoplevelser til byens udsatte, er de dog afhængige af sponsorater.
Derfor har de lavet en hjemmeside, hvor du har muligheden for at støtte dem.
Har selv været ude i et misburg
Bjarke Von Der Lippe, som er souschef og kok hos Restaurant Fumo, har længe haft et stort ønske om at give noget til de mennesker, som har det svært i Aalborg.
Og det har der særligt været én bestemt grund til.
“Grunden til, at jeg fik den vision, er, at jeg har været ude i et misbrug fra en ung alder, og derfor ved jeg, hvor hårdt det kan være.
Min mening med det her er, at alle mennesker skal kunne føle sig som et menneske og ingen skal ses ned på. Da jeg blev clean og startede på kokkeuddannelsen, fandt jeg ud af, hvad mad også kan være.”
Derfor hev han fat i to af sine kammerater, Taatsiannguaq Geisler og Oliver Hatcher for sammen med dem at bygge videre på sin drøm.
Jo mere støtte, jo flere kan de hjælpe
Til spiseoplevelserne skal det være helt kvit og frit for de mennesker, som de får lov til at få kontakt med gennem Aalborg Kommune.
“Som kokke ved vi, hvor meget mere end bare et måltid, mad er. Det kan være, når du smager eller dufter noget, så kommer der tanker tilbage til barndommen. Mad bringer minder, nostalgi og kærlighed,” forklarer Bjarke Von Der Lippe og fortsætter:
“Jo flere sponsorer og jo flere mennesker, der støtter op om det, jo flere kan vi hjælpe.
Folk er velkomme til at kontakte os, hvis de enten vil være medsponsorer, eller har nogle ideer,” forklarer Bjarke Von Der Lippe.