Nu åbner VM-fanzonen: 620 tommer storskærm klar på Gammeltorv

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

VM-feberen raser i hele landet, og der hersker bare en helt speciel stemning, når Danmark er kvalificeret.

Den stemning kan man også tydeligt mærke på Gammeltorv, hvor der er lagt op til den helt store VM-fest.

Lige nu er de sidste forberedelser i gang, så fanzonen står helt skarp til det hele går i gang i eftermiddag, hvor Rusland spiller åbningskamp mod Saudi Arabien kl. 17. Du kan læse meget mere her.

Aalborg City har i samarbejde med blandt andre Zwei Grosse, Meat, Intersport og Aalborg Kommune etableret en super fed fanzone, som danner rammen om en folkefest over den næste måneds tid.

Billedekvaliteten er det ypperste

Som det helt store trækplaster har man lejet en 30 kvadratmeter storskærm, som svarer til godt 620 tommer.

“Billedkvaliteten er noget af det ypperste, når det kommer til udendørsskærme, og alle kampe bliver vist i Full HD,” forklarer Flemming Thingbak, direktør for Aalborg City, til MigogAalborg.

Bagsiden på den vilde storskærm

Fanzone med masser af god stemning

Udover den vilde storskærm kommer fanzonen til at rumme en fanbar, som Zwei Grosse bestyrer, mens Intersport vil åbne en stor fanshop, hvor man kan købe landsholdstrøjer med tryk, klaphatte og meget, meget mere.

MEAT vil sørge for maden under hele slutrunden, hvor man kan lade sig friste af burgere og en masse andre lækkerier fra deres køkken. Alle dage vil der være en masse fede konkurrencer.

“Vi vil gerne skabe den her rooligan-stemning, som vi jo er så kendte for i Danmark. Det skal være en fodboldfest for alle aldre, og en hyggelig og fantastisk stemning, når Danmark forhåbentlig vinder nogle kampe,” siger Flemming med et smil.

De sidste forberedelser er i gang.

Hvem er Aalborgs bedste VM-manager? Læs her hvordan du kan vinde fede hovedpræmier.

Alle VM-kampe vises på storskærm

Selvom der nok kommer til at være den vildeste stemning under Danmarks kampe, er fanzonen ikke kun til de danske kampe.

“Vi viser jo alle kampe og vi håber, at det kan være med til at skabe en masse fed fodboldstemning i løbet af hele dagen,” siger Flemming.

Fanzonen har åbent en time før første kamp, og en time efter den sidste kamp på dagen er spillet, så der skulle være rigelig tid til at opleve den helt specielle stemning, der er under en slutrunde.

Et stort nedtællings-ur vil tælle ned til de enkelte VM-kampe

Hvis man ønsker den helt eksklusive oplevelse, kan man købe plads i VIP-afdelingen, hvor man for 199 kr. kan få fri øl, vin og vand ad libitum under kampene og derudover en siddeplads tæt på storskærmen. Til Danmarks kampe koster en plads 299 kr. pr. person.

I juni måned kan alle burgerglade ClubAalborg og ClubAalborg Studie-medlemmer få en gratis stor fadøl eller sodavand til sin burger hos Cafeen. Så skal du forbi Gl. Torv i forbindelse med VM-kampene, eller har du bare lyst til en lækker burger, så er det med at smutte forbi Cafeen.

Danmarks kampe:

Danmark – Peru
Lørdag d. 16. juni, kl 18

Danmark – Australien
Torsdag d. 21. juni, klokken 14

Danmark – Frankrig
Tirsdag d. 26. juni, klokken 16

Andre fede VM gruppekampe

Spanien-Portugal
Fredag d. 15 juni kl. 20

Argentina-Island
Lørdag d. 16 juni kl. 15

Brasilien-Schweiz
Søndag d. 17 juni kl. 20

Argentina-Kroatien
Torsdag d. 21 juni kl. 20

Tyskland-Sverige
Lørdag d. 23 juni kl. 20

Uruguay-Rusland
Mandag d. 25 juni kl. 16

England-Belgien
Torsdag d. 28 juni kl. 20

Film-maraton: Oscar-film vises hele søndagen i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PR/A Star is born
Foto: PR/A Star is born

Hvis du elsker film og kan skrive filmnørd på visitkortet, så ved du nok allerede, at det er natten til mandag 25. februar, at Hollywood ruller den røde løber ud og uddeler de eftertragtede Oscar-statuetter.

Selvom showet indledes med verdens største modeshow med kjoler fra Dior, Chanel, Louis Vuitton og andre af de mest ikoniske modehuse, så er det jo filmene, det hele handler om.

Det ved man i Biffen i Nordkraft, og i den anledning inviterer de til et ekstraordinært filmmaraton søndag 24. februar.

Oscar-film til skarp pris

Her kan du se en lang række af de film, der er nomineret i de mange kategorier og tilmed til en favorabel pris på kun 70 kr. for en billet til en film.

Allerede fra kl. 11 kan du opleve den første film: A Star is Born – med Lady Gaga og Bradley Cooper i hovedrollerne.

Filmen er nomineret til hele otte statuetter: deriblandt Bedste film og Bedste sang – mens både Lady Gaga og Bradley Cooper er nomineret for deres skuespilspræstationer som henholdsvis tjeneren Ally og den alkoholiserede rockstjerne Jack.

Biffens filmprogram fortsætter med Bohemian Rhapsody, Kapernaum, Cold War, The Favourite, Roma, If Beale Street Could Talk, Green Book, og afsluttes med Free Solo kl. 20.50.

Alle er de nominerede i adskillelige kategorier.

De mange filmvisninger indledes naturligvis med et glas bobler til publikum, og de præsenteres af festklædte værter.

Du kan købe billetter til Oscar-filmene her.

Rød løber i Kennedy

Også hos Nordisk Films biograf i Kennedy Arkaden rulles den røde løber ud i anledning af det pailletbesatte awardshow.

Her begynder festen dog først søndag aften kl. 22, hvor filmen Green Book med danske Viggo Mortensen i hovedrollen, vises.

En rolle, som han er nomineret for, og som han senere på natten forhåbentlig kan tage Oscar’en med hjem for.

Efter Green Book stilles der om til den røde løber med alle kjolerne, og derefter kan du se selve showet direkte fra Dolby Theatre i Hollywood i LA helt frem til den lyse morgen.

Billetten koster 130 kr. og kan købes her.

Nordisk Film serverer i løbet af deres Oscar Night bobler og lækker oscar-inspireret kage til den søde tand og opfordrer desuden til, at du trækker i dit bedste Oscar-outfit: Uanset om det er galla eller pyjamas.

I løbet af natten vil der desuden være kaffe, så alle kan holde sig vågne, og der vil være lidt til de sultne at gå hjem på tidligt mandag morgen.

Aftenens program er som følgende:
Kl. 21:30: Vi åbner dørene til den røde løber
Kl. 22:00: Velkomst i salen
Kl. 22:15: Filmstart Green Book
Kl. 00:25: Filmen slutter
Kl. 00:30: Der stilles om til den røde løber i Hollywood
Kl. ca. 05:30-06:00: Godnat og tak for i aften

Læs mere om Oscar Night i Kennedy her.

Gå på banen med spillerne: Indløbsbørn til AaB-kampe skal findes i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

På onsdag d. 20. februar kan fodboldglade børnefamilier krydre vinterferien med et besøg i Magasin. Her har familiens yngste nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

For AaB’s superligaspillere er det hverdagskost at løbe ind på Danmarks mange stadioner foran mange mennesker på tilskuerpladserne samt på tv.

Det er dog en oplevelse, som unge, spirende fodboldtalenter stadig kun kan drømme om en dag at få.

Men nu har alle børn i Aalborg og øvrige Nordjylland chancen. Det kræver i første omgang, at børnene kommer et smut forbi Magasin med forældre her i vinterferien.

Vil skabe lokale oplevelser

Onsdag den 20. februar mellem 14.00-16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

“Vi gør meget ud af at skabe oplevelser og støtte lokale aktiviteter.

Derfor har vi tilrettelagt eventen onsdag i fællesskab med hele Nordjyllands fodboldklub AaB, som vi desuden har indgået et tre-årigt sponsorsamarbejde med.

Sammen leder vi efter 44 indløbsbørn til to af AaB’s forårskampe,” fortæller Tina Mikkelsen, som er Store Manager i Magasin Aalborg.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Skaber glæde: Kendt hotel donerer møbler til udsatte borgere

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Himmerland Golf & Spa
Foto: Himmerland Golf & Spa

Mens håndværkere arbejder på højttryk for at modernisere alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort, får en lang række mennesker gavn af de brugte møbler

I forbindelse med ombygningen af alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort bliver en lang række af de møbler, der hidtil har stået på værelserne, overflødige.

Derfor har Administrerende Direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, indgået en aftale med Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs mad – og hjælpe team, der blandt andet støtter udsatte mennesker i Himmerland.

Dermed sikres det, at de brugte møbler blandt andet bliver brugt til at hjælpe mennesker, der bliver udskrevet fra eksempelvis behandlingsinstitutioner og skal flytte i egen bolig.

“Vi hjælper mange borgere i Vesthimmerlands Kommune. Blandt andre dem, der bliver udskrevet fra misbrugscentret og skal flytte i egen bolig.

Så står de ofte uden penge og uden bolig, og så er det fantastisk, at vi kan hjælpe dem med at møblere deres nye lejlighed,” fortæller Anette Rolighed Nielsen.

Fra venstre: Kim Jensen (Anettes mand), Anette Rolighed Nielsen og Mark Bering

Senge gør en kæmpe forskel

Ikke mindst sengene fra Himmerland Golf & Spa Resort gør derfor en stor forskel.

“Senge er faktisk noget af det, der er sværest at få fat i, fordi mange først smider dem ud, når de er slidt helt op.

Sengene fra hotellet er stadig dejlige at sove i, så det gør en stor forskel. Vi har også fået en del lænestole, som folk er glade for,” siger Anette Rolighed Nielsen.

Glad for at hjælpe

Administrerende direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering er glad for at kunne hjælpe.

“Da vi både moderniserer og ommøblerer værelserne, er vi nødt til at skille os af med en del rigtig fine møbler.

Derfor er jeg rigtig glad for at vi gennem samarbejdet med Annette sikrer, at møblerne ikke bliver smidt ud, men i stedet bliver brugt til at hjælpe nogle mennesker, som virkelig har brug for det,” siger Mark Bering.

Blandt de møbler som Himmerland Golf & Spa Resort giver væk er blandt andet 60 senge, 120 lænestole og 120 lamper og ca. 100 borde.