Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nostalgisk julemagi: Nu åbner storslået julebutik i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Sikken voldsom trængsel og alarm …

Bare ikke på Aalborg Historiske Museum, hvor de endnu engang slår dørene op til den både hyggelige og nostalgiske julebutik, hvor du kan lade julefreden sænke sig og blive fortryllet af julepynt i lange baner.

Den storslåede julebutik har først officielle åbningsdag i dag, tirsdag d. 1. november, og den holder åbent helt ind til julen står for døren.

Alt er heldigvis som det plejer, og i julebutikken på museet, skal du kigge langt efter neon-blinkende rensdyr i pangfarver, syntetisk slik og (grimme) julekugler.

Igen i år bugner hylderne til gengæld af klassisk julepynt, hyggelige englespil, Brammings kravlenisser, bukke af halm, sprællemænd og smukke pap-julekalendere.

Nostalgisk julemagi: Nu åbner storslået julebutik i Aalborg
Nostalgisk julemagi: Nu åbner storslået julebutik i Aalborg

Som at træde ind i en tidslomme

MigogAalborg har naturligvis allerede været forbi butikken, og det er næsten umuligt ikke at komme i julestemning efter et besøg i den stemningsfulde butik.

Der er kælet for detaljerne, og butikken er et mekka for samlere, børnefamilier og ikke mindst unge, der trænger til at skifte nordic winter design ud med den gode, gamle danske jul.

Nostalgisk julemagi: Nu åbner storslået julebutik i Aalborg

Der er pyntet op på gammeldags vis med traditionelt julepynt som store stjerner og flettede julehjerter, og der er naturligvis også blevet plads til det store juletræ i midten, som også er udsmykket med en af de helt store bestsellere i butikken.

Igen i år er det nemlig fyldt med glaspynt fra Brink Nordic, der fås i mange forskellige variationer; lige fra klassisk julestil som tromme, flettet hjerte og dannebrogsflag til mere moderne ornamenter som en pølse- eller campingvogn.

Brink Nordic er også klar med en nyhed i år i form af en rød postkasse, hvor der minsandten står “Aalborg” på.

Nostalgisk julemagi: Nu åbner storslået julebutik i Aalborg

I butikken finder du også oplagte gaver til advent – eller pakkekalenderen i form af hyggeligt legetøj mm., som ekspedienterne med glæde pakker ind for dig.

Derudover er det også muligt at handle både den klassiske julesennep, julegodter, en træ-kagerulle til julesmåkagerne – og så er det sidste chance for at få fingrene i de eftertragtede Helligtrekonger-lys, der er udgået af produktionen.

Nostalgisk julemagi: Nu åbner storslået julebutik i Aalborg

Museet har også lige fået nye forsyninger til bogreolerne i form af historiske bøger for enhver smag – deriblandt den storsælgende “Regan Vest”-bog, som man lige nu kan købe til kun 200 kr.

Åben hele julen

Man kan opleve den gamle, nostalgiske jul i museets julebutik fra tirsdag 1. november, og man finder den i Algade 48 ved Budolfi Plads – kun ganske få meter fra det store, traditionsrige julemarked på Gammeltorv, som snart slår dørene op.

Åbningstider for julebutikken:

November: Tirsdag-lørdag kl. 10-17
December: Mandag-lørdag kl. 10-17

Del artikel

Andre læser også