ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendte restauratører går sammen: Plantebaseret restaurant åbner i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rocco Peditto
Foto: Rocco Peditto

Da Wildebeest i starten af november offentliggjorde, at de lukkede deres ene restaurant i Reberbansgade, kom de samtidig med et løfte om, at de i stedet ville åbne med et helt nyt koncept og samarbejde i lokalerne.

Nu kan MigogAalborg afsløre, at de fra 5. januar 2023 starter en helt ny og 100 % plantebaseret restaurant i samarbejde med Kolbrún Gunnarsdóttir, der er stifter af den populære foodtruck VeganDóttir.

Restauranten får det islandske navn Norður (udtales Nordur), som kort og godt betyder “nord”.

Et helt unikt samarbejde i vente

Både Kolbrún og familien Gudbergsson, der står bag Wildebeest, er fra Island, og nu slår de helt naturligt pjalterne sammen for at skabe noget helt nyt på den aalborgensiske madscene.

“I vores øjne er restaurantmarkedet efterhånden ved at være mættet i Aalborg – bare ikke når det kommer til det plantebaserede. Det mangler i byen, og det hul vil vi gerne udfylde,” fortæller Heimir Gudbergsson, der er daglig leder af Wildebeest.

Kendte restauratører går sammen: Plantebaseret restaurant åbner i Aalborg
Foto: Rocco Peditto

Selvom samarbejdet er noget helt nyt, går venskabet langt tilbage mellem Kolbrún og familien Gudbergsson.

“Det var Wildebeests foodtruck, som vi overtog i sin tid med VeganDóttir, og siden da har vi holdt kontakten ved lige både på grund af vores fælles ophav og vores store passion for mad,” fortæller Kolbrún Gunnarsdóttir.

Kendte restauratører går sammen: Plantebaseret restaurant åbner i Aalborg
Foto: Rocco Peditto

“Vi er gået hver til sit i VeganDóttir på grund af forskellige drømme for fremtiden. Min store drøm har altid været at have min egen restaurant, og da muligheden bød sig for at samarbejde med så dygtige folk som Heimir og hans familie, var det bare med at slå til,” fortsætter Kolbrún.

“Vi har en fælles grundfilosofi om at lave god mad fra bunden, og så har begge spisesteder altid haft et stort fokus på velsmagende burgere. Det bliver også et gennemgående tema på Nordur, men hvor Kolbrúns store passion for plantebaseret mad kommer i fokus,” forklarer Heimir.

Kendte restauratører går sammen: Plantebaseret restaurant åbner i Aalborg
Foto: Rocco Peditto

Burgere, pasta og lækre salater lavet fra bunden

Men hvad er det egentlig, man kan glæde sig til at sætte tænderne i på den nye restaurant?

“Vi bliver en 100 % plantebaseret restaurant, hvor der er fokus på at gøre alt så bæredygtigt som overhovedet muligt,” forklarer de.

Kolbrún har nørdet det plantebaserede køkken siden 2014, så hun får det daglige ansvar for maden, mens Heimir og resten af WIldebeest-familien skal bidrage med deres store erfaring i at drive en restaurant.

Burgerne får en stor plads i restauranten, hvor de bedste smage og teknikker fra både Wildebeest og VeganDóttir, skal skabe nogle helt fantastiske burgere, som du enten kan få med ærtebaserede nuggets eller en hjemmelavet plantebøf med fuld smæk på smagen.

Burgeren kan skræddersyes lige efter dine ønsker, og du kan vælge mellem både glutenfrit, brioche (plantebaseret)-brød eller en surdejs/spinat/spelt-bolle.

På menuen kommer man også til at finde diverse pastaretter, suppe, nachos, spændende salater, smoothies og udsøgte kager.

Kendte restauratører går sammen: Plantebaseret restaurant åbner i Aalborg
Foto: Rocco Peditto

“Fælles for maden er, at menuen løber skifter efter sæsonen, så vi kan bruge de mange fantastiske nordjyske råvarer, når de er allerbedst,” siger Kolbrún.

Bæredygtighed, bæredygtighed, bæredygtighed …

Ambitionerne for restaurant er tårnhøje – også når det kommer til at gå forrest som en af byens førende bæredygtige spisesteder.

“Kort sagt så går vi efter at bruge så lokale råvarer som overhovedet muligt og være så bæredygtige, som vi overhovedet kan,” siger Heimir.

Udover et par akustikbilleder med motiver af den fantastiske islandske natur, bliver der eksempelvis ikke skiftet meget ud i den nuværende restaurant.

“Vi skifter hverken service, borde eller stole. Det fungerer og er af god kvalitet, så det bliver kun småting, som vi finjusterer,” fortæller Heimir.

“Derudover vil vi hele tiden tænke bæredygtighed ind i vores processer. Vi kommer ikke til at have kæmpestore brands inden for drikkevarer. Vi kommer i stedet til at have vores egen danskvands-hane, som vi så også kan lave hjemmelavede sodavand ud fra,” siger Kolbrún.

Kendte restauratører går sammen: Plantebaseret restaurant åbner i Aalborg
Foto: Rocco Peditto

Store drømme for fremtiden

Nordur kommer til at holde åbent både til frokost og aften, og det bliver også muligt at bestille maden som take-away.

“På sigt drømmer vi også om at have længere åbent om aftenen, så vi også kan være et sted, hvor man kan feste i rolige omgivelser med lækre drinks, øl og snacks,” fortæller Kolbrun.

Restauranten skal blive et samlingssted for hygge og god mad – og samtidig et samlingspunkt for kulturelle events.

“Det kan være alt fra foredrag til små koncerter, brætspilsaftener mv.” siger Heimir.

Prøv menuen før alle andre

Selvom Nordur først slår dørene op 5. januar, bliver der to weekender i december med såkaldte “Test-nights”, hvor man kan booke bord og prøve konceptet før alle andre. Det kan du finde info om her.

Du kan følge Nordur på Instagram, Facebook eller booke bord til pre-opening lige her.

Nordur åbner i Reberbansgade 16 den 5. januar 2023.

Del artikel