Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyske oplevelser for den designinteresserede

Af Annoncør

Er du også I tvivl om hvad du skal bruge sommerferien på? Så kommer vi dig her til undsætning, med to forskellige bud på, hvordan du kan få lidt mere design, arkitektur og kultur ind i dit liv. Vi skal snakke om alt fra museer til madoplevelser og til møbler, så der er noget for enhver smag.

Annoncør betalt indhold leveret af Carl Hansen & Søn

Kunsten

Kunsten er det aalborgensiske museum der ligger i forhaven til Aalborgs varemærke, Aalborg Tårnet. Kunsten, Museum of Modern Art, er et af mange kunstmuseer der de seneste par år har haft fokus på at kunne tilbyde en oplevelse. Det har gjort Kunsten til epicenter for inspiration for alle aldersgrupper og klasser. Kunsten tilbyder faste samlinger, samarbejde med folkeskoleklasser og skiftende specialudstillinger.

Der bliver oven i hatten holdt 200 events hvert år, der er en blanding af foredrag, koncerter, workshops for familien og guidede ture. Den flotte marmorbygning er designet af den Finske arkitekt, Alvar Aalto, der er kendt for at inkorporere lyset på en helt unik måde i hans designs.

Utzon Center

Utzon Centeret er en ode til arkitekten og designeren Jørn Utzon, der designede Operahuset i Sydney. Den inspiration han fik til hans egne designs fra hans barndom, går tydeligt igen i designet på Utzon Centeret, der drager inspiration fra bølgerne på de danske farvande.

Utzon Centret har skiftende udstillinger, centreret omkring at vise dig verdens bedste arkitekter, og de seneste strømninger inden for faget. Udover de skiftende udstillinger, findes også den faste udstilling om Opera Huset i Sydney. Centret har fokus på at formidle forståelsen for arkitekturen og design for alle aldre, og at gøre oplevelsen forståelig for alle. Udover udstillingerne udbyder Utzon også workshops, foredrag, events, lokaleudlejning, og samarbejde med Aalborg Universitet.

Mad

Udover de æstetiske oplevelser til øjnene og hovedet, tilbyder Kunsten og Utzon Center også en madoplevelse i høj kvalitet. På Café Alto og Restaurant Jørn kan du supplere oplevelsen med en frokost i lækre omgivelser, det være sig med udsigt til Aalborg Tårnet eller Limfjorden.

Det danske design

Er du blevet nysgerrig på en kulturoplevelse i det Nordjyske? Så er det bare om at komme afsted. Husk at dansk design spænder vidt, også udover Arkitektur og Kunst. De Nordjyske kulturoplevelser vil også af og til byde på udstillinger til ære for de danske designere som f.eks. Hans Wegner og Børge Morgensen, der begge er kendt for dansk design. Danmark kan byde på mange forskellige designoplevelser, blandt andet Det Danske Designcenter. Designet er et bredt fag, og tiden har vist at det ene fag ikke udelukker det andet for disse kunstnere.