Nordjysk teenager på podiet ved motorløb i Dubai

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Valdemar Eriksen Racing
Foto: Valdemar Eriksen Racing

Den helt unge racerkører, Valdemar Eriksen, fra Nibe vandt lørdag sin første podieplacering i et internationalt formelbilløb.

Det skete i første afdeling af MRF Challenge, som blev afviklet på Dubai Autodrome.

Det skriver Valdemar Eriksen Racing i en pressemeddelelse.

Serien over 3 afdelinger og i alt 15 løb, afvikles de næste måneder på internationale racerbaner i Dubai, Bahrain og indiske Chennai ved Den Persiske Golf og Den Bengalske Bugt og køres i potente Dallara Formel 3-biler, som er en væsentligt hurtigere bil end den Formel 4-bil, som den unge nordjyde indtil videre udvikler sig i.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Valdemar Eriksen bruger serien som opvarmning til næste års europæiske eller amerikanske sæson, hvor han i år havde sin rookie-sæson i den respekterede franske Formel 4 FFSA Academy-serie og hentede en masse erfaring, idet sæsonen blev afbrudt af en brækket hånd som følge af et uheld på Spa-Francorchamps i Belgien.

Løbet lørdag, der gav podieplaceringen, var det fjerde af i alt fem i Dubai, der altså foregik fredag og lørdag.

Det havde ellers været en vanskelig begyndelse på weekenden, idet Valdemar allerede under første træning klagede over manglende motorkraft, og data viste, at han tabte 0,5 sekund pr. omgang ned ad langsiderne.

Efter en fantastisk start på løb 2, hvor Valdemar lå på 2. pladsen 75% af løbet, døde motoren imidlertid derefter bogstaveligt, og gik op i røg til stor skuffelse for unge Valdemar og hans medrejsende driver coach.

Foto: Valdemar Eriksen Racing
Foto: Valdemar Eriksen Racing

Ny motor gjorde forskellen

Fredag aften var mekanikerne så på overarbejde og udskiftede motor og gearkasse i Valdemars bil. Og med det samme kørte Valdemar markant hurtigere – over 250 km/t ned af langsiderne.

Efter at have kørt sig op og efter en god start på løb 4 kunne han således køre over målstregen på 3. pladsen. Grundet den defekte motor, skulle han starte sidste løb længere nede i feltet, men kørte sig op på en 4. plads med 2. hurtigste omgangstid af alle.

De tidligere løb, havde givet 5. og 6.-pladser, så det blev tydeligt for enhver, at den nye motor havde gjort en forskel.

”Det var en stor forløsning, og jeg er superglad for min første podieplacering. Det havde været sådan en frustrerende start på hele løbsweekenden trods de fantastiske rammer her i Dubai.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

For jeg følte egentlig, at jeg kørte godt, men kunne bare motorkraftmæssigt ikke følge med de andre, når speederen skulle trykkes i bund. Det hele blev heldigvis så meget lettere, efter jeg fik en ny motor i.”

”Jeg vil gerne sige tak til Ben for at hjælpe mig med at holde modet oppe, tro på mig og presse på overfor serien for at få en ny motor. Jeg er glad for jeg kan belønne ham og alle mine sponsorer hjemme i Danmark med en stor flot pokal her fra Dubai, ” tilføjede Valdemar Eriksen efter oplevelsen og hyldest med Dannebrog på podiet.

”Mit mål er at få en langt bedre start på weekenden i næste afdeling i Bahrain, for når det hele spiller, kan jeg mærke, at jeg har speeden og teknikken til at kunne vinde. Nu må vi hjem og træne videre i simulatoren”.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Tidligere Formel 2-kører og Valdemars driver coach, belgieren Benjamin Bailly, var også særdeles tilfreds:

”I started working with Valdemar only last year. We have worked hard, and he has really progressed a lot in the meantime. We have had so much bad luck this year so I am really happy, relieved and proud that we are standing here today with a trophy.”

På vej mod nye mål

Valdemar deltog, som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge, allerede i 2018. Serien, der altid afholdes henover vinteren, har igennem tiden haft store kørere igennem som Mick Schumacher, Max Defourny og også Chamie Chadwick som vandt serien i 2018 og desuden vandt W series i 2019, som var det første år for en ren kvindelig formelbilserie.

Næste afdeling af MRF Challenge afholdes midt december på Formel 1-banen i Bahrain sammen med WEC (World Endurance Challenge). 3. og sidste afdeling køres i februar på Chennai Motor Speedway i Indien.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Motorproblemerne til trods, ligger Valdemar på en øjeblikkelig 4. plads i mesterskabet, der ellers typisk køres af ældre og mere erfarne kørere.

Der arbejdes lige nu hårdt i kulissen for at skaffe de fornødne økonomiske midler til at Valdemar kan køre en formelbilserie i udlandet i 2020 kombineret med en hel eller delvis serie hjemme i Danmark.

Team Valdemar Eriksen Racing ønsker at bevare sponsorrelationen til Danmark, hvilket gøres bedst ved også lejlighedsvis at vise flaget på hjemmebanerne. Hvilken serie det evt. kunne blive såvel i ud- som i indland er endnu uafklaret.

Det kan meget vel blive den udfordrende franske Formel 4 FFSA Academy-serie igen, men også andre europæiske formelserier kunne være interessant, ligesom der har også vist sig andre muligheder bl.a. oven på en vellykket test i Houston tidligere på måneden.

Nordjyllands største esport event: Det skal du opleve i Gigantium i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen går det løs med Nordjyllands største LAN- og esport event i Gigantium.

Der er sørget for gratis adgang til dagsgæster både fredag, lørdag og søndag takket være et flot sponsorat fra Sydbank.

Og hele 1500 gamere er samlet foran deres skærme, som betyder, at Geeks Gone Wild kan melde totalt udsolgt på selve billetsalget.

Under eventet vil der blive konkurreret i spil som Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, og League of Legends.

Med deltagere fra 10 nationer og en samlet præmiepulje på over 14.000,- vil en af nordeuropas største Tekken 7 turneringer blive afviklet i løbet af weekenden.

Mange sjove konkurrencer

Hovedarrangør Lasse Kjær fortæller;

“Vi oplevede sidste år, at folk ikke rigtig ville det her kæmpe sceneshow og store pengepræmier.

De vil meget hellere bare sidde og hygge sig. Så i år har vi taget flere af de gamle konkurrence, som ikke nødvendigvis foregår på computeren, med igen. Det gælder konkurrencer som tastatur-samling, Bordlotto og Cocio crash.

Vi har lyttet til gæsterne og vi kan se på billetsalget at det har virket.”

Under eventet foregår der en masse aktiviteter rundt om i Gigantium. Der vil være konkurrencer rettet mod deltagere, men også en masse aktiviteter som dagsgæster også har mulighed for at deltage i, bl.a. konkurrencer som Fortnite Dance Off og Bottleflip.

Derudover er der et stort messeområde hvor der bliver rig mulighed for at se på gadgets og prøve de nyeste spil.

Vi har udvalgt nogle højdepunkter:

Hvis du vil se turneringer

CS:Go Coolshop GGW Open/CS Tour
Fredag fra kl. 19.00

League of Legends
Fredag fra kl. 20.00

Fortnite Solo
Fredag fra kl. 20.00

Tekken
Lørdag fra kl. 10.00

FIFA20
Lørdag fra kl. 12.00

Fortnite Duo
Lørdag fra kl. 20.00

Hvis du vil se konkurrencer og aktiviteter

Johnni Gade Rap Battle
Fredag kl. 18.20

Bottleflip og wankerarm konkurrence
Fredag kl. 21.00

Musemåttekast
Lørdag kl. 11.00

Fortnite Dance Off
Lørdag kl. 12.30

Streamers Meet & Greet
Lørdag kl. 14.00

Kontorstol Race
Lørdag kl. 15.45

Cocio & Cola Crash
Lørdag kl. 16.00

Du kan se HELE programmet her

Spar op mod 90% på mærkevarer: Stor outlet i midtbyen skal rydde butikken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I starten af december kunne vi fortælle nyheden om, at Brandcuts åbnede en stor Pop Up Outlet i Bispensgade 26, hvor Loft By Loftet tidligere har haft butik.

Og helt efter planen lukker den næsten 600 kvadratmeter store butik her i slutningen af januar.

Det betyder endnu større besparelser, indtil butikken lukker helt den 28. januar i næste uge.

“Alt skal væk, så vi har skruet ekstra meget på priserne fra i morgen, fredag den 24. januar, og til på tirsdag,” fortæller Troels Bay, ejer af Brandcuts, til MigogAalborg.

Spar op mod 90 % på kendte mærker

Pop Up Outlet garanterer et kæmpe udvalg, hvor der er tusindvis af attraktive varer til både mænd og kvinder.

Du kan blive klædt på fra top til tå, for der er alt fra sko, jeans, kjoler, vinterjakker mm. at finde i butikken.

Du kan se frem til fede mærker som Diesel, Masai, Tenson, Armani, Norr, Dolomite, Knowledge Cotton Apparel, Shoe the Bear, Performance pants og mange flere.

Besparelserne er denne gang helt op til 90 % og åbningstiderne er som følger:

Fredag den 24. januar 10.00-19.00

Lørdag den 25. januar 10.00-16.00

Søndag den 26. januar 11.00-15.00

Mandag den 27. januar 10.00-17.30

Tirsdag den 28. januar 10.00-17.30

Hvad: Ophørsudsalg i Pop Up Outlet
Hvor: Bispensgade 26, 9000 Aalborg
Hvornår: Resten af januar

Støtter en god sag: Textur laver vild gourmet-tur i Great Dane fly over Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvad siger du til at få serveret gourmet-mad og champagne fra Restaurant Textur og Ruths Hotel, mens du cirkler rundt i luften over Aalborg?

Hvis svaret er et kæmpe JA TAK, så er det bare om at få booket en billet til det helt særlige arrangement, som Restaurant Textur laver i en god sags tjeneste i næste uge.

Torsdag d. 30. januar kan du komme på en helt særlig flyvetur i Great Dane Airlines passagerfly, hvor du bliver forkælet fra start til slut mens man flyver over det meste af Nordjylland.

Undervejs er der foredrag fra Coolshops Jacob Risgaard, der er blevet et virkelig hot navn i Danmark med sin deltagelse i Løvens Hule-panelet.

Derudover er der indlæg fra Thomas Hugo Møller, der er stifter og direktør for Aalborg-flyselskabet Great Dane Airlines.

Læs også: 3 retter for 225 kr.: Toprestauranter i Aalborg er med i ny restaurant-festival 

Fantastisk initiativ

Textur har tilmeldt sig SUPERDYSTEN 2020, der handler om at samle så mange penge ind som muligt til CoolUnite. Det er en velgørenhedsfond skabt af Coolshop, som støtter sygdomsramte og udsatte børn.

“Det er et fantastisk initiativ af Restaurant Textur, og vi er glade for al den støtte vi kan få til CoolUnite. Det bliver en helt særlig flyvetur, tør jeg godt at love,” siger Jacob Risgaard.

Arrangementet varer fra klokken 14.00-16.00 med afgang fra Aalborg Lufthavn, og koster 750 kr. per billet.

Du kan læse mere og købe billetter her

Læs også: Kom med til Aalborgs eneste Skybar-fest med cocktails i næste uge