Nordjysk teenager på podiet ved motorløb i Dubai

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Valdemar Eriksen Racing
Foto: Valdemar Eriksen Racing

Den helt unge racerkører, Valdemar Eriksen, fra Nibe vandt lørdag sin første podieplacering i et internationalt formelbilløb.

Det skete i første afdeling af MRF Challenge, som blev afviklet på Dubai Autodrome.

Det skriver Valdemar Eriksen Racing i en pressemeddelelse.

Serien over 3 afdelinger og i alt 15 løb, afvikles de næste måneder på internationale racerbaner i Dubai, Bahrain og indiske Chennai ved Den Persiske Golf og Den Bengalske Bugt og køres i potente Dallara Formel 3-biler, som er en væsentligt hurtigere bil end den Formel 4-bil, som den unge nordjyde indtil videre udvikler sig i.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Valdemar Eriksen bruger serien som opvarmning til næste års europæiske eller amerikanske sæson, hvor han i år havde sin rookie-sæson i den respekterede franske Formel 4 FFSA Academy-serie og hentede en masse erfaring, idet sæsonen blev afbrudt af en brækket hånd som følge af et uheld på Spa-Francorchamps i Belgien.

Løbet lørdag, der gav podieplaceringen, var det fjerde af i alt fem i Dubai, der altså foregik fredag og lørdag.

Det havde ellers været en vanskelig begyndelse på weekenden, idet Valdemar allerede under første træning klagede over manglende motorkraft, og data viste, at han tabte 0,5 sekund pr. omgang ned ad langsiderne.

Efter en fantastisk start på løb 2, hvor Valdemar lå på 2. pladsen 75% af løbet, døde motoren imidlertid derefter bogstaveligt, og gik op i røg til stor skuffelse for unge Valdemar og hans medrejsende driver coach.

Foto: Valdemar Eriksen Racing
Foto: Valdemar Eriksen Racing

Ny motor gjorde forskellen

Fredag aften var mekanikerne så på overarbejde og udskiftede motor og gearkasse i Valdemars bil. Og med det samme kørte Valdemar markant hurtigere – over 250 km/t ned af langsiderne.

Efter at have kørt sig op og efter en god start på løb 4 kunne han således køre over målstregen på 3. pladsen. Grundet den defekte motor, skulle han starte sidste løb længere nede i feltet, men kørte sig op på en 4. plads med 2. hurtigste omgangstid af alle.

De tidligere løb, havde givet 5. og 6.-pladser, så det blev tydeligt for enhver, at den nye motor havde gjort en forskel.

”Det var en stor forløsning, og jeg er superglad for min første podieplacering. Det havde været sådan en frustrerende start på hele løbsweekenden trods de fantastiske rammer her i Dubai.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

For jeg følte egentlig, at jeg kørte godt, men kunne bare motorkraftmæssigt ikke følge med de andre, når speederen skulle trykkes i bund. Det hele blev heldigvis så meget lettere, efter jeg fik en ny motor i.”

”Jeg vil gerne sige tak til Ben for at hjælpe mig med at holde modet oppe, tro på mig og presse på overfor serien for at få en ny motor. Jeg er glad for jeg kan belønne ham og alle mine sponsorer hjemme i Danmark med en stor flot pokal her fra Dubai, ” tilføjede Valdemar Eriksen efter oplevelsen og hyldest med Dannebrog på podiet.

”Mit mål er at få en langt bedre start på weekenden i næste afdeling i Bahrain, for når det hele spiller, kan jeg mærke, at jeg har speeden og teknikken til at kunne vinde. Nu må vi hjem og træne videre i simulatoren”.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Tidligere Formel 2-kører og Valdemars driver coach, belgieren Benjamin Bailly, var også særdeles tilfreds:

”I started working with Valdemar only last year. We have worked hard, and he has really progressed a lot in the meantime. We have had so much bad luck this year so I am really happy, relieved and proud that we are standing here today with a trophy.”

På vej mod nye mål

Valdemar deltog, som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge, allerede i 2018. Serien, der altid afholdes henover vinteren, har igennem tiden haft store kørere igennem som Mick Schumacher, Max Defourny og også Chamie Chadwick som vandt serien i 2018 og desuden vandt W series i 2019, som var det første år for en ren kvindelig formelbilserie.

Næste afdeling af MRF Challenge afholdes midt december på Formel 1-banen i Bahrain sammen med WEC (World Endurance Challenge). 3. og sidste afdeling køres i februar på Chennai Motor Speedway i Indien.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Motorproblemerne til trods, ligger Valdemar på en øjeblikkelig 4. plads i mesterskabet, der ellers typisk køres af ældre og mere erfarne kørere.

Der arbejdes lige nu hårdt i kulissen for at skaffe de fornødne økonomiske midler til at Valdemar kan køre en formelbilserie i udlandet i 2020 kombineret med en hel eller delvis serie hjemme i Danmark.

Team Valdemar Eriksen Racing ønsker at bevare sponsorrelationen til Danmark, hvilket gøres bedst ved også lejlighedsvis at vise flaget på hjemmebanerne. Hvilken serie det evt. kunne blive såvel i ud- som i indland er endnu uafklaret.

Det kan meget vel blive den udfordrende franske Formel 4 FFSA Academy-serie igen, men også andre europæiske formelserier kunne være interessant, ligesom der har også vist sig andre muligheder bl.a. oven på en vellykket test i Houston tidligere på måneden.

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.

Godt nyt til cyklister og fodgængere: Kulturbroen genåbner en uge før tid

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er godt nyt til alle jer, der har savnet cykel- eller gåturen over Kulturbroen den sidste måneds tid.

Som en del af det løbende vedligehold på den 82 år gamle jernbanebro har Banedanmark udskiftet de bevægelige brolejer, og det har de gjort på rekordtid.

Aalborg Kommune har netop meldt ud, at Kulturbroen allerede genåbner på mandag den 10. august kl. 10.00.

Det er en uge tidligere end planlagt.

Trist melding: Spilnu.dk Grand Prix 2020 aflyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sidste år fejrede Aalborgs største cykelløb, Spilnu.dk Grand Prix, 10 års jubilæum, men i år bliver der ikke mulighed for at se tour-stjerner og danske ryttere i Aalborgs gader.

Årets løb er nemlig aflyst på grund af covid19-situationen i Danmark.

“Der er trist at måtte meddele, at det ikke ikke længere er muligt at afvikle årets gadeløb i Aalborg som traditionen tro har flere kendte Tour de France ryttere til start.

Vi har til det sidste håbet at smitte tallene ville forbedre sig så vi kunne afvikle løbet i oktober, men da det desværre går den forkerte vej med Corona-udviklingen, ser vi ikke andre udveje end at aflyse årets gadeløb i Aalborg,” fortæller løbsdirektør Jonas Winter Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Vender stærkt tilbage i 2021

“Til gengæld kan vi allerede nu meddele, at Spilnu.dk Grand Prix vender tilbage igen i 2021, såfremt Covid-19 situationen til denne tid tillader større arrangementer igen,” afslutter Jonas Winter Mikkelsen.