Nordjysk teenager på podiet ved motorløb i Dubai

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Valdemar Eriksen Racing
Foto: Valdemar Eriksen Racing

Den helt unge racerkører, Valdemar Eriksen, fra Nibe vandt lørdag sin første podieplacering i et internationalt formelbilløb.

Det skete i første afdeling af MRF Challenge, som blev afviklet på Dubai Autodrome.

Det skriver Valdemar Eriksen Racing i en pressemeddelelse.

Serien over 3 afdelinger og i alt 15 løb, afvikles de næste måneder på internationale racerbaner i Dubai, Bahrain og indiske Chennai ved Den Persiske Golf og Den Bengalske Bugt og køres i potente Dallara Formel 3-biler, som er en væsentligt hurtigere bil end den Formel 4-bil, som den unge nordjyde indtil videre udvikler sig i.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Valdemar Eriksen bruger serien som opvarmning til næste års europæiske eller amerikanske sæson, hvor han i år havde sin rookie-sæson i den respekterede franske Formel 4 FFSA Academy-serie og hentede en masse erfaring, idet sæsonen blev afbrudt af en brækket hånd som følge af et uheld på Spa-Francorchamps i Belgien.

Løbet lørdag, der gav podieplaceringen, var det fjerde af i alt fem i Dubai, der altså foregik fredag og lørdag.

Det havde ellers været en vanskelig begyndelse på weekenden, idet Valdemar allerede under første træning klagede over manglende motorkraft, og data viste, at han tabte 0,5 sekund pr. omgang ned ad langsiderne.

Efter en fantastisk start på løb 2, hvor Valdemar lå på 2. pladsen 75% af løbet, døde motoren imidlertid derefter bogstaveligt, og gik op i røg til stor skuffelse for unge Valdemar og hans medrejsende driver coach.

Foto: Valdemar Eriksen Racing
Foto: Valdemar Eriksen Racing

Ny motor gjorde forskellen

Fredag aften var mekanikerne så på overarbejde og udskiftede motor og gearkasse i Valdemars bil. Og med det samme kørte Valdemar markant hurtigere – over 250 km/t ned af langsiderne.

Efter at have kørt sig op og efter en god start på løb 4 kunne han således køre over målstregen på 3. pladsen. Grundet den defekte motor, skulle han starte sidste løb længere nede i feltet, men kørte sig op på en 4. plads med 2. hurtigste omgangstid af alle.

De tidligere løb, havde givet 5. og 6.-pladser, så det blev tydeligt for enhver, at den nye motor havde gjort en forskel.

”Det var en stor forløsning, og jeg er superglad for min første podieplacering. Det havde været sådan en frustrerende start på hele løbsweekenden trods de fantastiske rammer her i Dubai.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

For jeg følte egentlig, at jeg kørte godt, men kunne bare motorkraftmæssigt ikke følge med de andre, når speederen skulle trykkes i bund. Det hele blev heldigvis så meget lettere, efter jeg fik en ny motor i.”

”Jeg vil gerne sige tak til Ben for at hjælpe mig med at holde modet oppe, tro på mig og presse på overfor serien for at få en ny motor. Jeg er glad for jeg kan belønne ham og alle mine sponsorer hjemme i Danmark med en stor flot pokal her fra Dubai, ” tilføjede Valdemar Eriksen efter oplevelsen og hyldest med Dannebrog på podiet.

”Mit mål er at få en langt bedre start på weekenden i næste afdeling i Bahrain, for når det hele spiller, kan jeg mærke, at jeg har speeden og teknikken til at kunne vinde. Nu må vi hjem og træne videre i simulatoren”.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Tidligere Formel 2-kører og Valdemars driver coach, belgieren Benjamin Bailly, var også særdeles tilfreds:

”I started working with Valdemar only last year. We have worked hard, and he has really progressed a lot in the meantime. We have had so much bad luck this year so I am really happy, relieved and proud that we are standing here today with a trophy.”

På vej mod nye mål

Valdemar deltog, som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge, allerede i 2018. Serien, der altid afholdes henover vinteren, har igennem tiden haft store kørere igennem som Mick Schumacher, Max Defourny og også Chamie Chadwick som vandt serien i 2018 og desuden vandt W series i 2019, som var det første år for en ren kvindelig formelbilserie.

Næste afdeling af MRF Challenge afholdes midt december på Formel 1-banen i Bahrain sammen med WEC (World Endurance Challenge). 3. og sidste afdeling køres i februar på Chennai Motor Speedway i Indien.

Foto: Valdemar Eriksen Racing

Motorproblemerne til trods, ligger Valdemar på en øjeblikkelig 4. plads i mesterskabet, der ellers typisk køres af ældre og mere erfarne kørere.

Der arbejdes lige nu hårdt i kulissen for at skaffe de fornødne økonomiske midler til at Valdemar kan køre en formelbilserie i udlandet i 2020 kombineret med en hel eller delvis serie hjemme i Danmark.

Team Valdemar Eriksen Racing ønsker at bevare sponsorrelationen til Danmark, hvilket gøres bedst ved også lejlighedsvis at vise flaget på hjemmebanerne. Hvilken serie det evt. kunne blive såvel i ud- som i indland er endnu uafklaret.

Det kan meget vel blive den udfordrende franske Formel 4 FFSA Academy-serie igen, men også andre europæiske formelserier kunne være interessant, ligesom der har også vist sig andre muligheder bl.a. oven på en vellykket test i Houston tidligere på måneden.

Smuk filmoplevelse: Se Harry Potter og Fønixordenen i Musikkens Hus

Skrevet af: Michael Qureshi

Tilbage i 2017 sikrede Musikkens Hus rettighederne i hele Norden til at lave filmkoncerter med ikonet Harry Potter.

Premieren var helt vild med 5000 menneskeri Gigantium på den allerførste Harry Potter-film.

Siden er konceptet blevet et kæmpe hit i adskillige lande, og Musikkens Hus har fortsat med at lave det i eget hus.

Nu kan fans af verdenshittet Harry Potter se frem til endnu en stor musikalsk oplevelse, når Musikkens Hus torsdag d. 4. juni blænder op for femte film i Potter-serien.

Her vises Harry Potter og Fønixordenen.

Fremføres sammen med Aalborg Symfoniorkester

Publikum kan glæde sig til at opleve det næste kapitel i historien om den unge Harry Potter på et stort biograflærred, mens Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Timothy Henty opfører Nicholas Hoopers ikoniske musik.

Selve filmens handling starter med et oprør.

Lord Voldemort™️ er tilbage, men ministeriet for magi forsøger at holde sandheden skjult – herunder udnævnelse af en ny, magt-sulten professor i ’Forsvar mod Mørkets Kræfter’ ved Hogwarts™️.

Harry, Hermione og Ron danner en hemmelig læseklub, Dumbledores Army, hvor de sammen med andre elever prøver at lære de svære trylleformularer, der måske kan beskytte dem mod den onde Lord Voldemort™️.

Om musikken

Komponisten Nicholas Hooper, der bl.a. har været nomineret til en ’World Soundtrack Discovery Award’, bruger eksperimentelle teknikker og unikke instrumenter til at komponere to nye hovedtemaer, der ikke kun afspejler Dolores Umbridge, men også Voldemorts indvirkning på Harrys psyke.

Præcis ligesom sidste gang fremføres filmene på storskærm med engelsk tale og danske undertekster, imens det live symfoniorkester spiller sig smukt ind i hjertet og øregangene på publikummet.

Du kan købe billetter til Harry Potter og Fønixordenen her

Koncert og natklub i én: Infernal laver Technotombola i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste år har Infernal sendt Københavnerne på juleferie med en god gang vodka i blodet og bas-armen højt hævet over nissehuen.

Vega har været fyldt, og festen er mildest talt gået over gevind. En slags hel-aftensforestilling med overskriften TECHNOTOMBOLA.

For Infernal har været trætte af at få folk til at feste amok til deres koncerter for derefter at se publikum lidt slukørede søge videre ud på barer og natklubber, når lysene tændes, og der skal fejes gulve.

Derfor har Paw & Lina har besluttet at tage hele scenariet videre og vil i år gi’ jyderne og fynboerne muligheden for at få den perfekte optakt til  julen med et brag af en fest lige op til højtiden.

Det sker på Skråen her i Dobbelt A fredag d. 20. december.

Efter koncerten fortsætter festen

Når Infernal entrerer scenen bliver det med fuld energi, en gennemført æstetik, smukke kostumer, specialdesignet scenografi og ikke mindst bas-arm til alle.

Efter koncerten fortsætter festen med optræden af ADHD og DJ Pelle Peter Jencel, der vil sikre at festen fortsætter for fuld ild.

Derfor slutter det også først klokken 02.00. På den måde behøver man ikke at tage festen videre et andet sted. Her får man både koncert, natklub-stemning og ekstra lir med de vilde ADHD.

Du kan læse mere om det her

Blandt Danmarks bedste: Meyers leverer årets nytårsmenu direkte til døren i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Årets sidste middag skal være en fest, men mange ender med slet ikke selv at kunne nyde værtsrollen.

I stedet gemmes festkjole eller smoking under forklædet, og du rumsterer med gryder og pander, mens resten af selskabet sipper champagne og skyder bordbomber af for næsen af dig.

For Meyers har måltidet og samværet omkring de særlige anledninger altid i været i højsædet, og derfor begyndte man allerede for mange år siden at supplere beholdningen af gode nytårsopskrifter fra bøger og hjemmeside med salget af en nytårsmenu, der skulle gøre det let at skyde genvej til en lækker nytårsmiddag med holdning og høj kvalitet.

Rosastegt nytårsklassiker eller en grøn eksplosion?

Nytårsmenuerne fra Meyers leveres til hele Danmark og øer med brofast forbindelse, og der er to forskellige menuer at vælge imellem: Den klassiske og den vegetariske.

Fælles for dem begge er, at de tager udgangspunkt i solidt kokkehåndværk, bæredygtig omtanke og sæsonnære råvarer.

Uanset udgaven er prisen 355 kr. pr. kuvert for en 3-retters menu.

Den klassiske menu står i år på bisque af jomfruhummer og strandkrabber med brug af krabbekød, æble og syltet fennikel efterfulgt at tournedos af dansk oksemørbrad med trøffelsauce, confiteret persillerod og langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær.

Finalen er en intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og blomster fra i sommer.

På den grønne front er Meyers med helt fremme, når det kommer til at skabe gennemførte smagsoplevelser fra planteriget.

Den vegetariske nytårsmenu står derfor på jordskoksuppe med friske æbler, en hovedret af kejserhatte stegt i misosmør og elementer som saltet citron, roser og en sprød crumble med løg, svampe, tyttebær og timian.

Desserten er den samme nytårsbombe som på den klassiske menu.

Menuerne kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs, hvis der både er kødspisere og grøntsagselskere i selskaber. Tjek de flotte billeder af menuerne nederst i artiklen.

Særlig menu til små nytårsgæster – og til de tørstige

Mens mangt en voksen nytårsgæst også snildt kan risikere at gå kold før tolv, sker det for ungerne oftest grundet træthed.

Derfor gør Meyers noget særligt ud af aftenens tidlige program med en 3-retters menu skræddersyet til junior for 165 kr.

Her står den på jordskoksuppe med bacon, mør kylling med skysauce og snackgrønt, samt en dessert på højde med de voksnes.

Ligesom der er mulighed for tilkøb til de små, er der også linet op med små tilkøb til resten af selskabet.

Det gælder kransekage direkte fra Meyers eget konditori og en vinmenu skræddersyet til maden med bobler, hvid- og rødvin i flaskevis.

Vind en nytårsmenu til fire fra Meyers

Meyers udlodder en nytårsmiddag til en heldig MigogAalborg læser og tre gæster.

Vinderen vælger selv, om præmien skal være den klassiske eller vegetariske menu.

Maden leveres til døren i en praktisk termokasse den 30. december – lige til at varme op og anrette dagen efter.

Sådan vinder du;
Like opslaget inde på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil have med til nytårsfest
Skriv hvilke 4 menuer du vil have, hvis du vinder

Du kan se den klassiske nytårsmenu her

Du kan se den vegetariske nytårsmenu her

Du kan se børne nytårsmenuen her

Vi trækker en vinder allerede på onsdag d. 11. december

Se de flotte billeder af Meyers Nytårsmenuer herunder

Vegetar-forret
Klassisk nytårsmenu hovedret
Børnemenu dessert