Nordjysk Spa-hotel har stor fremgang: Direktøren er blandt Danmarks yngste

Skrevet af: Michael Qureshi
Brian Fabricius (forrest) er en af Danmarks yngste hoteldirektører
Brian Fabricius (forrest) er en af Danmarks yngste hoteldirektører

Af Kathrine Larsen

Blot 40 minutters kørsel fra Aalborg ligger det flotte Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort i Sæby.

Mange ved det ikke, men det er Danmarks største Aqua, Spa & Wellness Center.

Hotellet er placeret små 300 meter fra Kattegat og med skov og Sæby centrum tæt på.

Hotellet huser store og lækre wellness og spa-områder, der flittigt bliver benyttet af gæster, der trænger til at forkæle sig selv og hinanden.

På Hotel Viking hedder direktøren Brian Fabricius. Han er en helt speciel historie. Brian er Nordjyllands yngste hoteldirektør, og som vi har researchet os frem til blandt de tre yngste hoteldirektører i hele Danmark.

Brian Fabricius’ forældre overtog hotellet i 1983, efter tretten forskellige ejere tidligere havde prøvet lykken. Efter et generationsskifte kom han i spidsen for det spændende hotel.

Han har også sendt hotellet på en moderne kurs. Hotel Viking har haft stor succes med helt specielle Valentines-aftener og endda Fifty Shades of Grey-pakker.

På hele markedsføringsfronten bliver der forsøgt med en anderledes tankegang end så mange andre steder i hotelbranchen.

Det har også virket med at tænke lidt ud af boksen. Hotel Viking har fremgang, og mange gæster kommer igen flere gange.

Brians unge alder har aldrig afskrækket ham. Han har været vant til at være den yngste igennem hele sin karriere.

Som ung startede han i lære som tjener på Munkebjerg Hotel i Vejle. Samtidig arbejdede han på diskoteket Crazy Daisy, hvor han kom med i bestyrelsen som 19-årig.

Dernæst var han med til at starte Hotel Opus i Horsens, hvor han var overtjener og den yngste i ledergruppen på det tidspunkt.

Siden flyttede han med direktøren over til Hotel Koldingfjord, hvor han på kort tid blev souschef som 22-årig, og er nu er han altså vendt hjem til Hotel Viking, hvor det hele startede.

Hotel Viking er også ved at komme i julestemning
Hotel Viking er også ved at komme i julestemning

”Hotel Viking er mit barndomshjem, jeg har aldrig prøvet andet. Jeg er selv født i ’86, så hotellet har altid været mine forældres første barn. Det forhold, du ville have til dit barndomshjem med de sørgelige, sjove og kedelige ting, der er sket hjemme ved jer, dem har jeg bare i lidt større skala.

Så hotellet er både forbundet med enorm meget positivitet og glæde, men også med mange frustrationer, som man nu må have i en familie. I hvert fald en familie, der bor på sin arbejdsplads”, fortæller Brian om sit forhold til Hotel Viking.

Den unge direktør har aldrig været i tvivl om, at han har valgt den rigtige branche. Han trives i tilspidsede situationer, hvor det gælder om at tænke hurtigt.

”Jeg er rigtig god til at se muligheder, når lyset bliver slukket. Der er restaurationsbranchen, for mig i hvert fald, et taknemmeligt fag, for der opstår relativt ofte situationer, hvor man tænker, hvordan helvede kommer jeg ud af den her. Jeg står med et bryllup på 150 gæster, og tre mand, der er syge”, fortæller Brian.Restaurationsbranchen har de seneste par år oplevet konkurrence fra nye online platforme som Airbnb og booking.com, og for Brian har det været vigtigt at inkludere disse nye konkurrenter i Hotel Vikings overvejelser og strategier i stedet for at ignorere dem og håbe på, de forsvinder af sig selv.

”Vi tager dem til os. Du bliver nødt til nogle gange at gå i seng med fjenden for at finde ud af, hvordan de fungerer. Jeg har været ude og rejse med Airbnb udelukkende af den grund, at jeg blev nødt til at finde ud af, hvad det er, de kan. Du kan jo ikke slås med en modstander med bind for øjnene.

Vi kan lære rigtig meget af dem. Jeg har rigtig svært ved at gå ind og putte alle mine gæster, men kan jeg finde et alternativ? Kan jeg gøre noget andet for at vise dem, at jeg vil gøre alt for, at de skal føle sig hjemme?”, fortæller Brian om Hotel Vikings tilgang til konkurrenterne.

Hotel Viking har en stor tagterrasse med lækre spa-muligheder og en formidabel udsigt over Sæby og Kattegat
Hotel Viking har en stor tagterrasse med lækre spa-muligheder og en formidabel udsigt over Sæby og Kattegat

Selvom Brian har erfaring og en masse ideer, går han også meget ydmygt til opgaven. For ham har det været vigtigt at ansætte en bestyrelse, som ikke har været familie og skal kunne sige fra den dag, han ikke længere har noget nyt at tilbyde hotellet.

”Jeg tror, det er vigtigt, hvis vi skal leve i en verden, hvor vi går i det samme hele tiden, så når vi en grænse for, hvornår vi kan være omstillings- og forandringsparate, så tror jeg, det er vigtigt at få noget input udefra”, slår Brian fast.

Brian Fabricius og hans forældre har altid set forskelligt på tingene, men de har formået at bruge deres forskelligheder til noget konstruktivt. På et punkt har de dog valgt at bruge hver deres metode; deres ledelsesstil.

”Mine forældre har drevet virksomheden i tredive år, og har gjort det på en måde, hvor de har ledet ved at gå forrest og vise vejen. Min tilgang er nok at give folk en lommelygte og lade dem selv finde vejen. Den proces der i selv at finde vejen med de udfordringer og lussinger, det kan give, det, tror jeg på, er enormt værdifuldt og ejerskabsskabende overfor de mennesker, som har valgt at gå helhjertet ind i deres arbejde”, fortæller Brian.

Hotel Vikings lækre spafaciliteter, som er en af hotellets store trækplastre, især for de kvindelige gæster
Hotel Vikings lækre spafaciliteter, som er en af hotellets store trækplastre, især for de kvindelige gæster

I det hele taget er Brians ledelsesstil meget inspirerende. Man kan tydeligt mærke, man har at gøre med en mand, der ved, hvad han vil og brænder for det. For ham er det vigtigt at inddrage medarbejderne i arbejdet.

”Når de selv har været med til at skabe detaljeringsgraden for deres arbejde og de selv kan se, de har været med til at skabe værdi, så er vi nået dertil, hvor hver enkel medarbejder bliver deres egen lille drift-enhed. Den proces er enorm fascinerende.

Jeg er god til at præge folk til at tænke i de rigtige baner; få dem på det rigtige spor. Det hele handler om, hvilket mind-set, vi møder mennesker med. Jeg bliver aldrig verdens bedste tjener eller kok, og jeg har heller ikke ambitionerne, men jeg vil gerne være med til at lede de mennesker, der er verdens bedste. Den følelse, jeg får af det, det er det, der driver mig”, slutter Brian af.

Læs mere om Hotel Viking her

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet