Nordjysk Spa-hotel har stor fremgang: Direktøren er blandt Danmarks yngste

Skrevet af: Michael Qureshi
Brian Fabricius (forrest) er en af Danmarks yngste hoteldirektører
Brian Fabricius (forrest) er en af Danmarks yngste hoteldirektører

Af Kathrine Larsen

Blot 40 minutters kørsel fra Aalborg ligger det flotte Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort i Sæby.

Mange ved det ikke, men det er Danmarks største Aqua, Spa & Wellness Center.

Hotellet er placeret små 300 meter fra Kattegat og med skov og Sæby centrum tæt på.

Hotellet huser store og lækre wellness og spa-områder, der flittigt bliver benyttet af gæster, der trænger til at forkæle sig selv og hinanden.

På Hotel Viking hedder direktøren Brian Fabricius. Han er en helt speciel historie. Brian er Nordjyllands yngste hoteldirektør, og som vi har researchet os frem til blandt de tre yngste hoteldirektører i hele Danmark.

Brian Fabricius’ forældre overtog hotellet i 1983, efter tretten forskellige ejere tidligere havde prøvet lykken. Efter et generationsskifte kom han i spidsen for det spændende hotel.

Han har også sendt hotellet på en moderne kurs. Hotel Viking har haft stor succes med helt specielle Valentines-aftener og endda Fifty Shades of Grey-pakker.

På hele markedsføringsfronten bliver der forsøgt med en anderledes tankegang end så mange andre steder i hotelbranchen.

Det har også virket med at tænke lidt ud af boksen. Hotel Viking har fremgang, og mange gæster kommer igen flere gange.

Brians unge alder har aldrig afskrækket ham. Han har været vant til at være den yngste igennem hele sin karriere.

Som ung startede han i lære som tjener på Munkebjerg Hotel i Vejle. Samtidig arbejdede han på diskoteket Crazy Daisy, hvor han kom med i bestyrelsen som 19-årig.

Dernæst var han med til at starte Hotel Opus i Horsens, hvor han var overtjener og den yngste i ledergruppen på det tidspunkt.

Siden flyttede han med direktøren over til Hotel Koldingfjord, hvor han på kort tid blev souschef som 22-årig, og er nu er han altså vendt hjem til Hotel Viking, hvor det hele startede.

Hotel Viking er også ved at komme i julestemning
Hotel Viking er også ved at komme i julestemning

”Hotel Viking er mit barndomshjem, jeg har aldrig prøvet andet. Jeg er selv født i ’86, så hotellet har altid været mine forældres første barn. Det forhold, du ville have til dit barndomshjem med de sørgelige, sjove og kedelige ting, der er sket hjemme ved jer, dem har jeg bare i lidt større skala.

Så hotellet er både forbundet med enorm meget positivitet og glæde, men også med mange frustrationer, som man nu må have i en familie. I hvert fald en familie, der bor på sin arbejdsplads”, fortæller Brian om sit forhold til Hotel Viking.

Den unge direktør har aldrig været i tvivl om, at han har valgt den rigtige branche. Han trives i tilspidsede situationer, hvor det gælder om at tænke hurtigt.

”Jeg er rigtig god til at se muligheder, når lyset bliver slukket. Der er restaurationsbranchen, for mig i hvert fald, et taknemmeligt fag, for der opstår relativt ofte situationer, hvor man tænker, hvordan helvede kommer jeg ud af den her. Jeg står med et bryllup på 150 gæster, og tre mand, der er syge”, fortæller Brian.



Restaurationsbranchen har de seneste par år oplevet konkurrence fra nye online platforme som Airbnb og booking.com, og for Brian har det været vigtigt at inkludere disse nye konkurrenter i Hotel Vikings overvejelser og strategier i stedet for at ignorere dem og håbe på, de forsvinder af sig selv.

”Vi tager dem til os. Du bliver nødt til nogle gange at gå i seng med fjenden for at finde ud af, hvordan de fungerer. Jeg har været ude og rejse med Airbnb udelukkende af den grund, at jeg blev nødt til at finde ud af, hvad det er, de kan. Du kan jo ikke slås med en modstander med bind for øjnene.

Vi kan lære rigtig meget af dem. Jeg har rigtig svært ved at gå ind og putte alle mine gæster, men kan jeg finde et alternativ? Kan jeg gøre noget andet for at vise dem, at jeg vil gøre alt for, at de skal føle sig hjemme?”, fortæller Brian om Hotel Vikings tilgang til konkurrenterne.

Hotel Viking har en stor tagterrasse med lækre spa-muligheder og en formidabel udsigt over Sæby og Kattegat
Hotel Viking har en stor tagterrasse med lækre spa-muligheder og en formidabel udsigt over Sæby og Kattegat

Selvom Brian har erfaring og en masse ideer, går han også meget ydmygt til opgaven. For ham har det været vigtigt at ansætte en bestyrelse, som ikke har været familie og skal kunne sige fra den dag, han ikke længere har noget nyt at tilbyde hotellet.

”Jeg tror, det er vigtigt, hvis vi skal leve i en verden, hvor vi går i det samme hele tiden, så når vi en grænse for, hvornår vi kan være omstillings- og forandringsparate, så tror jeg, det er vigtigt at få noget input udefra”, slår Brian fast.

Brian Fabricius og hans forældre har altid set forskelligt på tingene, men de har formået at bruge deres forskelligheder til noget konstruktivt. På et punkt har de dog valgt at bruge hver deres metode; deres ledelsesstil.

”Mine forældre har drevet virksomheden i tredive år, og har gjort det på en måde, hvor de har ledet ved at gå forrest og vise vejen. Min tilgang er nok at give folk en lommelygte og lade dem selv finde vejen. Den proces der i selv at finde vejen med de udfordringer og lussinger, det kan give, det, tror jeg på, er enormt værdifuldt og ejerskabsskabende overfor de mennesker, som har valgt at gå helhjertet ind i deres arbejde”, fortæller Brian.

Hotel Vikings lækre spafaciliteter, som er en af hotellets store trækplastre, især for de kvindelige gæster
Hotel Vikings lækre spafaciliteter, som er en af hotellets store trækplastre, især for de kvindelige gæster

I det hele taget er Brians ledelsesstil meget inspirerende. Man kan tydeligt mærke, man har at gøre med en mand, der ved, hvad han vil og brænder for det. For ham er det vigtigt at inddrage medarbejderne i arbejdet.

”Når de selv har været med til at skabe detaljeringsgraden for deres arbejde og de selv kan se, de har været med til at skabe værdi, så er vi nået dertil, hvor hver enkel medarbejder bliver deres egen lille drift-enhed. Den proces er enorm fascinerende.

Jeg er god til at præge folk til at tænke i de rigtige baner; få dem på det rigtige spor. Det hele handler om, hvilket mind-set, vi møder mennesker med. Jeg bliver aldrig verdens bedste tjener eller kok, og jeg har heller ikke ambitionerne, men jeg vil gerne være med til at lede de mennesker, der er verdens bedste. Den følelse, jeg får af det, det er det, der driver mig”, slutter Brian af.

Læs mere om Hotel Viking her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.