11 dage fyldt med madoplevelser: Nordjysk Madfestival afslører årets vilde program
Nordjysk Madfestival er i den grad blevet en af årets største begivenheder på madfronten i Aalborg.
De sidste par år har den gastronomiske festival for alvor bidt sig fast i Aalborg og øvrige Nordjylland.
Et kæmpe event under sidste års madfestival var blandt andet fællesspisning på Limfjordsbroen, som tiltrak pressedækning fra hele landet.
Nordjysk Madfestival afholdes igen i år i slutningen af august, og programmet er netop blevet afsløret af arrangørerne ved en reception på Budolfi Plads i hjertet af Aalborg.
Årets program der finder sted fra åbningsfest 22. august og frem til 8. september er igen en variation af mange fantastiske arrangementer primært i Aalborg.
Michelin-kok med eksklusiv middag
Om det så er vin, særlige smage eller den vilde oplevelse med middage på helt særlige lokationer.
Den største oplevelse bliver helt sikkert, at Michelin-kokken Nicolas Min Jørgensen holder et event, hvor han laver mad til kun få gæster.
De får så en Michelin-oplevelse, som han plejer at lave på den nykårede Michelin-restaurant Tri i Agger.
Men der er noget for enhver smag i programmet, som løbende afsløres.
Hvad siger du eksempelvis til padel og pattegris? Foodcrawl igennem Aalborgs spisesteder? Champagnesmagning med vinekspert eller italiensk familiemiddag på La Locanda?
Igen i år laver flere af Aalborgs bedste restauranter en All Star Middag med deres mest populære serveringer for under 500 kr.
Du kan selv se alle de arrangementer, som er blevet afsløret, og skynde dig at få booket plads.
Fyldt med fede events i programmet
“Det er hvert år spændende, hvor vores program lander.
I år har vi oplevet særlig stor opbakning fra lokale aktører, der ønsker at være med.
Det vidner om stort engagement, og vi er stolte over, at der er så mange der vil lege med.
Det sikrer, at alle vores arrangementer er unikke og med helt særlig smag,” siger Sarah Kruse, arrangør af Nordjysk Madfestival.
Uanset om du er til en hyggelig og festlig madquiz på El Mundo, hvor du kan få udfordret din viden til mad og drikke, eller om du foretrækker den ultimative luksus med en eksklusiv Michelin-oplevelse, er der en bred vifte midt i mellem af lækre madoplevelser på programmet.
“Programmet vidner om, at der kan ske meget, når vi løfter i flok.
Det er vi så glade for at være en del af.
Vi elsker at være med, når vi taler fællesskab, og vi kan få flere ender til at nå sammen.
Så giver vi virkelig værdi,” forklarer Bo Bojer, Regionsdirektør, Sparekassen Danmark, som er sponsor af Nordjysk Madfestival.
Fra de nye på madfestivalens program kan blandt andet nævnes følgende madoplevelser:
Vin&Vin, Kvindeværket og weber præsenterer blandt andet
Vin & Værdier: https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/336/
Rom & Røg: https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/338/
Tech College inviterer på madlavningskurser
Lær at lave italiensk pizza: https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/330/
Lær at lave fyldte chokolader. https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/331/
Lær at lave flødeboller: https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/332/
Flere arrangementer med nye aktører er:
Quiz og cocktails på El Mundo: https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/344/
Pingvingens badedag: https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/335/
Høstfejring på lindenborg Slot: https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/347
Af de største gastronomiske oplevelser i programmet er:
Michelin middag med Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Tri
https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/320/
Eksklusiv middag med CK Dining
https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/348/
Champagnesmagning med Rene Langdahl på Aalborg Teater
https://nordjyskmadfestival.nemtilmeld.dk/346/
Endnu flere lokale aktører er med
Nordjysk Madfestival vil tage dig med på en kulinarisk rundtur, alt sammen skabt i fællesskab af forskellige aalborgensiske og nordjyske aktører.
Tilsammen leverer de unikke madoplevelser, der skaber fællesskab.
Madfestivalen har stort potentiale, det viser den i form af at den hvert år tiltrækker nye aktører.
“Vi skal være kreative hvert år til at skabe nyt.
Derfor er det fedt, at vi kan tiltrække flere aktører i byen, som også har lyst til at være med til at skabe unikke madoplevelser.
Samtidig er vi glade for at madfestivalen herigennem når bredere ud på flere venues og til flere målgrupper og dermed skaber glæde for endnu flere” fortæller Sarah Kruse.
Nogle af de nye aktører der er kommet med på holdet i år, er blandt andet Kvindeværket, Michelin kok Nicolas Min Jørgensen fra restaurant Tri, Lindenborg Slot, Stjernepladsen og Vin&vin .
DGI Huset Nordkraft får også en rolle
DGI Huset Nordkraft er også en af de nye aktører, og direktør Carina Husum ser også frem til at være med:
“Vi er stolte af muligheden for at koble vores areal med de unikke madoplevelser madfestivalen skaber.
Nordkraft kommer til at spille en stor rolle til madfestivalen i år, og vi glæder os rigtig til at melde det ud, præcist hvad der skal foregå,” fortæller Carina Husum.
I alt er der under Nordjysk Madfestival et spækket program på de 11 dage i uge 34 og 35, som spreder sin kulinariske magi over 34 forskellige lokationer i Aalborg og Nordjylland.
De første arrangementer er nu sat til salg, og der vil blive offentliggjort mange flere løbende de næste par måneder.