Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbningsfest i Aalborg Storcenter: Nordjysk Madfestival uddeler 1500 gratis hveder

Af Stine Kjølby Christensen

Er du, ligesom os på redaktionen, inkarneret madelsker, så er det nu, du skal sætte kryds i kalenderen.

På torsdag markerer Nordjysk Madfestival nemlig sin officielle åbning med en festlig ceremoni – og her er der selvfølgelig lækkerier på menuen.

Selvom selve festivalen først finder sted i august, er der masser af spændende nyheder at afsløre til åbningsfesten, inklusive en del af programmet og starten på billetsalget.

Nordjysk Madfestival er bygget på fællesskab og samarbejde, og det fejrer man også på åbningsdagen ved at invitere aalborgenserne til gratis hveder og kaffe (fra lokale Bentax) i netop Aalborg Storcenter, hvor festivalen også tidligere har afholdt en række events.

“Sidste år fik mere end 10.000 mennesker en gratis fælles madoplevelse under Nordjysk Madfestival i Aalborg Storcenter, og da fejringen af Store Bededag også handler om fællesskabet, er det oplagt, at vi samme dag skyder årets madfestival i gang,” fortæller Center Manager Niels Adolfsen.

Åbningsfest i Aalborg Storcenter: Nordjysk Madfestival uddeler 1500 gratis hveder

Store Hvededag

Hveden er en traditionsrig spise, og ligesom fastelavnsboller hører sig til fastelavn, har mange til vane at spise hveder i forbindelse med Store Bededag.

Dette er begge eksempler, hvor vi samles både for maden og hinanden – en oplevelse for både børn og voksne.

Fra kl. 16 vil der derfor blive serveret varme hveder med smør samt kaffe til de ældste og kakao til de yngste.

Det hele foregår på Centertorvet fra kl. 15, hvor der vil være live musik.

En festival for madelskere

Under festivalen er der god grund til at pakke gryderne langt væk, fortæller Sarah Kruse, der står bag Nordjysk Madfestival:

”Nordjysk Madfestival er en festival for madelskere i hele Nordjylland, hvor du kan forkæle dig selv, familie og venner med madoplevelser i særklasse.

Med de fleste traditioner følger ofte en helt særlig delikatesse, som også er tilfældet for Stor Bededag – en beskeden hvede, der har en helt speciel rolle, fordi den kan binde mennesker sammen til en fælles oplevelse.

Derfor giver det god mening for os at offentliggøre vores program netop denne dag.”

Nordjysk Madfestival er dedikeret til at hylde de lokale råvarer, producenter og restauranter i Nordjylland, og er samtidig en chance for at samles og nyde de bedste madoplevelser, som området har at byde på.

Bliv opdateret om Nordjysk Madfestival, ved at følge dem på Facebook her.

Del artikel

Andre læser også