Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjysk Madfestival: Her får du unikke madoplevelser for under 150 kr.

Af Redaktionen

Hvis du følger bare lidt med på MigogAalborg, har du nok opdaget, at vi ELSKER mad – og især den nordjyske af slagsen.

Derfor er det en fantastisk nyhed, at Nordjylland har sin helt egen madfestival.

Den har, ganske passende, navnet Nordjysk Madfestival, og den løber af stablen fra 26. august til 5. september med mere end 70 forskellige madoplevelser. Se hele programmet her.

Festivalen tilbyder et overdådigt program, hvor der vitterligt er noget for enhver smag  – og enhver pengepung.

På Nordjysk Madfestival kan du både finde de helt vilde gourmet-events til flere tusinde kroner, og så findes der også de madoplevelser, hvor du ikke behøver at grave særligt dybt i tegnebogen.

Vi har fundet de fedeste events, der koster under 150 kr.:

Fredag d. 27. august: Fredagsbar på Café Ulla Terkelsen

Er flamingoer, paraplydrinks, hotdogs, fest og farver også lige noget for dig, så kom til Aalborgs mest farverige fredagsbar med Jeanett.

Café Ulla Terkelsen London danner rammen om festlighederne, når Nordjysk Madfestival indtager byen. Jeanett Kaare er eftermiddagens vært, og hun byder på en enestående mulighed for at smage på sin egen og særdeles lækre “Jeanett Cocktail”.

Er du hotdogsentusiast eller bare almindeligt sulten, serveres også en helt særlig hotdog med pølse fra Rosenbeck Frilandskød. Den kan nydes og tygges i takt til tonerne af musikken, der spiller weekendens festligheder i gang.

Sprød musik, farverige drinks og masser af weekendglade gæster – findes der en bedre måde at fejre fredagen på?

På med stråhat og sandalerne og deltag i Madfestivalens absolut fedeste fredagsbar.

Der er 1 hotdog og 1 ‘Jeanett Cocktail’ i prisen.

Tidspunkt: 15.00 – 18.00 med ankomst fra 15.00-15.30.
Pris: 120 kr. ekskl gebyr.
Mere info her.

Nordjysk Madfestival: Her får du unikke madoplevelser for under 150 kr.

Fredag d. 27. august: Frokost på Solsiden med Frimand

Byrådsmedlem, Lasse Frimand Jensen, inviterer på frokost på Nørresundby Rådhus d. 27 August kl. 12:00

Her vil du kunne få lækre smørrebrød af lokale råvarer fra Nørresundby Torv leveret af Victors madhus med råvarer fra bl.a. de glade gartnere og Rosenbeck Frilandskød og høre live musik fra lokale musikere.

Vi håber at se dig på rådhuset fredag d. 27 august, Torvet 5 9400 Nørresundby.

Tidspunkt: 27. august kl. 12
Pris: 149 kr.
Mere info her.

Lørdag d. 28. august: Madskattejagt m. Stine Rex og DGI Huset

Kom på skattejagt i Aalborg, hvor I får en unik kombination af motion og enestående smagsoplevelser på otte af Aalborgs restauranter og cafeer.

Det er hvad der sker d. 28 august 2021 kl. 11-14.

Her vil vi gerne invitere dig og din veninde, familie og børn, kæreste eller kollega til et event, hvor vi kombinerer motion og nogle af byens delikate smagsoplevelser. Her vil et skattekort vise jer rundt til 8 af byens enestående restauranter eller cafeer.

På denne ca. 6 km. rute skal i prøve at finde alle 8 steder, hvor i hvert sted får et klip i jeres skattekort af vores skattejægere og hermed deltage i konkurrencen om at vinde et gavekort fra Let’s Eat Aalborg.

Skattekortet bliver udleveret fra Gl. Torv, lørdag d. 28 august fra kl. 10:45 – 11:00.

Eventet er for alle aldersgrupper, og for jer der gerne vil have inspiration til god mad og samtidig få motion. Maden vil være børnevenlig, så børn også kan få en dejlig madoplevelse.

Nordjysk Madfestival: Her får du unikke madoplevelser for under 150 kr.
Arkivfoto af Stine Rex

Tidspunkt: Den 28. august 2021 kl. 11-14.
Pris: 135 kr.
Mere info her.

Søndag d. 29. august: Grillkursus for entusiasterne – Restaurant MEAT

På dette grillkursus vil du blive introduceret for de forskellige modningsmetoder, samt få opbygget en værktøjskasse, der ruster dig til at mestre modningskunsten. Du vil få muligheden for at smage på den markante forskel mellem vakuumpakket og krogmodnet kød

. Der vil ligeledes blive lavet smagsprøver på krogmodning ved 14 dage, holdt op mod 90 dages krogmodning, hvor du vil opleve de interessante smagsnuancer, der opstår ved længere modning af samme kødudskæring.

Udover kurser i modning, vil du lære, hvordan man laver den amerikanske klassiker, brisket. Herunder gennemgås en række tips og tricks til hvilke rubs og marinader, der passer godt sammen med de forskellige kødtyper.

Afslutningsvis vil der være en unik smagsoplevelse, hvor der vil blive grillet smagsprøver på vores A5 Japanske Kobe bøf. Hertil vil der være historiefortælling, hvor vi gennemgår opdrætningsprocessens mange spændende finurligheder.

Tidspunkt: 29. august (flere tidspunkter)
Pris: 149 kr.
Mere info her.

Nordjysk Madfestival: Her får du unikke madoplevelser for under 150 kr.

Mandag d. 30. august: Livsnyder vs. Ekstremløber m. Stine Rex og Kaare Bach

De fleste vil mene, at der er en verden til forskel mellem en livsnyder og en ekstremløber, men især én ting har Kaare og Stine tilfælles:

Fokus på maden og motion.

Hvordan lykkes man med at gå fra at være Danmarks tykkeste mand med en vægt på over 300 kg og til i dag, at kunne dyrke motion og være i live?

Og hvordan lykkes man med at være én af verdens bedste ekstremløber og presse sin krop ud over alle grænser og stadig også passe på sig selv?

I begge tilfældet er svaret mad.

Kom til foredrag og høre hvordan Stine og Kaare, på hver deres måde, kombinerer motion og mad.

Foredraget foregår i DGI Huset Nordkraft, lokale 4.3.02.

Tidspunkt: Mandag d. 30. august
Pris: 75 kr.
Mere info her.

Tirsdag d. 31. august Det Kærlige Måltid – Behind the scenes

Kom med ’behind the scenes’ til en dag i køkkenet med Det Kærlige Måltid.

Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation, hvor unge frivillige laver mad til familier ramt af akut midlertidig livstruende sygdom eller traume i Aarhus og Aalborg Kommune.

Denne eftermiddag/aften, skal I, sammen med en køkkenleder, lave mad til nogle af de nordjyske familier, som har allermest brug for sunde og nærende måltider. I kommer derfor helt ned i maskinrummet og får fornemmelsen af, hvilken forskel et måltid mad kan gøre.

Der vil blive serveret aftensmad omkring halvvejs igennem eventet og menuen vil bestå af noget af den mad, som modtagerene får denne uge.

“Arrangementet er som udgangspunkt gratis, men vi i Nordjysk Madfestival/Nordjysk Mad og Turisme, vil gerne støtte op om det gode formål og den forskel Det Kærlige Måltid gør. Derfor har vi sat en billetpris på 100 kr. pr. person, som bliver doneret til Det Kærlige Måltid efter afholdelse.”

Tidspunkt: 31. august
Pris: 100 kr.
Mere info her.

Lørdag d. 4. september: Mad og underholdning på Budolfi Plads

Sæt kryds i din kalender lørdag d. 04 september, hvor Sparekassen Vendsyssel i samarbejde med blandt andet Aktuel, Skagen Fiskerestaurant, Surdejsbageren, Det Glade Vanvid og Rema 1000 – Budolfi Plads rykker ud af deres sædvanlige lokaler og indtager Budolfi Plads.

Her vil der være små boder, hvor du kan smage forskellig mad, der er lavet ud fra princippet; at alt kan bruges og samtidig smage fantastisk! Derudover, vil pladsen summe af musik og forskellige aktiviteter i børnehøjde, hvor hele familien kan være med.

Tidspunkt: Den 4. september
Pris: Gratis
Mere info her.

Nordjysk Madfestival: Her får du unikke madoplevelser for under 150 kr.

Lørdag d. 4 september: Haugaards Børnekøkken

På Vejgaard Østre Skole kan du lære at lave Mexicansk mad og streetfood af Nordjyske råvarer sammen med Rasmus Haugaard. Mexicansk mad er fantastisk og er rigtig meget mere end de populære tortillaer og nachos vi alle kender.

I køkkenskolen lærer du nye mexicanske retter som suadero, burrito og american style tacos, som er supernemme og smager fantastisk.

Du behøves ikke andet end godt humør og lidt appetit.

Aldersgruppe: 12 – 16 år.

Tidspunkt: Lørdag d. 4. september
Pris: 50 kr.
Mere info her.

Søndag d. 5. september: Fællesspisning hos Rosenbeck Frilandskød og Fødevaremarked

Ønsker du en hyggelig aften med god mad i landlige omgivelser?

Søndag den 5. september kl 17.00 vil der blive afholdt fællesspisning hos Rosenbeck Frilandskød. Arrangementet foregår i et hyggeligt telt på gårdspladsen, hvor der vil blive serveret deres lækre langtidsstegte frilandsgris fra egen avl. Hertil serveres der forskellige kartoffel variationer og salater, lavet af grønsager og grønt fra Naturbruget Tranum. Hertil er der mulighed for en rundvisning rundt på gården/markerne samt at hilse på alle dyrene.

Rosenbeck Frilandskød er kendt for deres gode nordjyske produkter kombineret med deres stor fokus på dyrevelfærd, samtidig leverer de kød til blandt andet restaurant Tabu, som er en af Aalborgs bedste restauranter.

Der vil til fællesspisningen være mulighed for, at tilkøbe drikkevarer til favorable priser.

Menuen består af:

– Langtidstegt frilands gris fra Rosenbeck Frilandskød.

– 2 slags kartoffelvariationer samt forskellige salater fra Naturbruget Tranum.

Tidspunkt: Den 5. september 2021 kl. 17
Pris: 149 kr. (voksne), 75 kr. for børn
Mere info her.

Lørdag d. 4. september: Høstmarked hos Aurion og Kornets Hus

Lørdag d. 4 september 2021 kl. 10-15 er der Høstmarked på Aurion og i Kornets Hus’ Have. Der vil være masser af aktiviteter for både børn og voksne.

I Kornets Hus’ have vil der være særligt fokus på børneaktivteter, og du kan i samarbejde med Nordjysk Madfestival købe billet til Det Store Kornløb, som foregår i og omkring Kornets Hus.

Med en børnebillet til Det Store Kornløb kan du glæde dig til følgende:

– Snobrød over bål

– Prøv at kværne mel – fra gammeldags stenkværn til cykelkværn

– Pizzabagning i bageriet

– Korn-løb i udstillingen

– Bliv væk i kornmarken

– Bind din egen kornbuket

Til de voksne har man forberedt et lækkert picnicsæt, som kan nydes imens børnene går på opdagelse. Picnicsættet indeholder en kold øl/vand, frisksmurt sandwich og Kornets Hus’ smagfulde kage, og kan nydes i Kornets Hus’ have.

Tidspunkt: Den 4. september
Pris: Børnebillet til Det Store Kornløb: 75 kr. pr. person, Picnicsæt til voksne: 135 kr. pr. person
Mere info her.

Nordjysk Madfestival: Her får du unikke madoplevelser for under 150 kr.

Søndag d. 5. september: Børnefest på Egholm

Nyd en dag på Egholm Folkefarm og oplev lokal, ekstensiv og økologisk fødevareproduktion i børnehøjde.

Der vil være forskellige aktiviteter hele dagen, som man kan gå til og fra bl.a. pandekagebagning på bål, kartoffeltryk og havregrynslavning.

Vi bygger selv vores frokost af forskelligt tilberedte kartofler og de urter vi kan finde i naturen og på marken.

Bondemanden går i marken og fortæller om orme, glade dyr og magiske grøntsager.

Der er mulighed for at købe diverse drikkevarer samt lidt sødt.

Man kan med fordel tage hele familien afsted og nyde en dag på landet. Tag tæpper med og slap af i haven. Fang krabber i fjorden og lav suppe over bålet. Gå en tur og se på køer og grise.

Kl. 10.15  og 14.15 er der mulighed for at, gå en tur med i marken og blive klogere på jord, kartofler, haner og meget mere.

11.45- 13.15 byg din egen frokost med kartofler og alskens vilde urter.

Tidspunkt: Søndag d. 5 september 10-16.
Pris: 100 kr. pr. barn 3-12 år. Voksne gratis. Prisen inkluderer en let frokost – medbring egen tallerken og bestik. Vi har krus. Primært for børn i alderen 5-10 år – er man yngre er det en god ide at der er en voksen til at assistere.
Mere info her.