Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjysk aften midt i Aalborg: Smag på de bedste lokale vine og råvarer

Af Michael Qureshi

På mange af Aalborgs bedste restauranter bliver man forkælet med det bedste af udenlandske vine.

Men nu kan man for alvor få lov til at smage toppen af Nordjylland på både vine og råvarer.

Det sker i næste uge fredag d. 3. september, hvor Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er værter for “Nordjysk Aften”.

Sammen med Guldbæk Vine har de sammensat en aften, der bringer gæsterne igennem det bedste, som Nordjylland kan producere.

“Denne aften får Guldbæk Vingård lov at spille hovedrollen og til disse lækre dansk producerede vine, der er kendt for det friske og rene udtryk, har Skagen Fiskerestaurant sammensat en matchende menu.

Du vil til denne Nordjyske aften opleve, hvad dansk vin kan og få inspiration til hvilken type mad, man bør servere vinen til, mens vi hylder de gode, friske nordjyske råvarer,” lyder det fra arrangørerne.

Du kan købe billet til denne særlige aften her

Nordjysk aften midt i Aalborg: Smag på de bedste lokale vine og råvarer

Menuen består af

En autentisk nordjysk oplevelse bestående af:
Velkomst bobler og østers snack – 4 retter med nordjyske råvarer og 4 danske vine fra Guldbæk Vingård.

56 North – Primo Methode Traditionelle
Østers – Æble

56 North – Solaris 2018
Ceviche – Stikkelsbær – Salturt – Urtemayonnaise

56 North – Gentle Pink Rosé 2020
Dansk gulfinnet tun – Variation af beder – Kaviar – Kærnemælk

56 North – Solaris Barrique 2019
Pighvar – Kål – Beurre Blanc – Kantareller

EPILOG
’Tarte Tatin’ med blommer – Skovmærkeis

Det er i forbindelse med Nordjysk Madfestival, at denne særlige aften afvikles, og det bliver en helt unik oplevelse her i Aalborg.

Vi har desuden plukket en række andre events fra Nordjysk Madfestival, som starter på torsdag d. 26. august og løber frem til d. 5. september.

Whiskysmagning og lækker mad

Fredag d. 27. august

Ombord på restaurantskibet Prinses Juliana er der fredag d. 27. august både whiskysmagning samt lækre anretninger til det der lyder som et fremragende event.

Vil du gerne tættere på dansk whisky og nyde nogle eksklusive whiskydråber fra Thy Whisky og Brænderiet Enghaven?

Så har du muligheden når Mads Schytte fra Whiskytossen og Mad & Monopolet er vært til en intim whiskysmagning på Restaurant Prinses Juliana.

Her kan du opleve 6 forskellige whiskyer, som bliver præsenteret og serveret sammen med 4 lette anretninger fra Prinses Juliana.

Du kan booke billetter lige her

Gin & Eventyr med Nordisk Brænderi

Torsdag d. 26. august

Hør om eventyrlige oplevelser i Arktis, om sejlads i åben båd rundt om Nordpolen og om jagten på gamle vardeberetninger og hvide ulve i det nordlige Canada – alt imens, du forkæles med en gin-smagning.

Anders Bilgram er medlem af Eventyrernes Klub og han har gennem de sidste 12 år drevet destilleriet Nordisk Brænderi ved Hjortdal, hvor han bl.a. producerer eventyrlig gin i verdensklasse.

Ginsmagning med foredrag koster kun 100 kr. per person.

Efterfølgende er der mulighed for at tilkøbe en 3 retters middag på populære KaffeFair til blot 179 kr.

Læs mere og book billetter her

Hotdogs og fredagsbar på Ulla T

Fredag d. 27. august på Ulla T

Er flamingoer, paraplydrinks, hotdogs, fest og farver også lige noget for dig, så kom til Aalborgs mest farverige fredagsbar med Jeanett Kaare.

Er du hotdogsentusiast eller bare almindeligt sulten, serveres også en helt særlig hotdog med pølse fra Rosenbeck Frilandskød. Den kan nydes og tygges i takt til tonerne af musikken, der spiller weekendens festligheder i gang.

Sprød musik, farverige drinks og masser af weekendglade gæster – findes der en bedre måde at fejre fredagen på?

På med stråhat og sandalerne og deltag i Madfestivalens absolut fedeste fredagsbar.

Der er 1 hotdog og 1 ‘Jeanett Cocktail’ i prisen. Det koster kun 120 kr.

Læs mere her

Nordjysk aften midt i Aalborg: Smag på de bedste lokale vine og råvarer

Moules Frites ad libitum på ROOFTOP

Fredag d. 3. september og lørdag d. 4. september

Et af de events som bliver svært at komme udenom er placeret med byens bedste udsigt på Salling ROOFTOP.

Her laver den lokale virksomhed Kystfisken og ROOFTOP et helt særligt arrangement, som de kalder for Limfjordens sorte guld. Det finder sted både fredag d. 3. september samt lørdag d. 4. september.

Allerede da vi hører, at man får Moules Frites ad libitum for under 300 kr. per person, så har man i hvert fald fået vores opmærksomhed.

Til dagligt leverer Kystfisken friske fisk og skaldyr direkte til døren hos fiskeglade danskere.

Blåmuslingerne dampes i hvidvin og serveres med rustikke vinegar fries, grillet citron og persille/dild mayo.

Læs mere og book billet her

Haugaards børnekøkken

Lørdag d. 4. september

På Vejgaard Østre Skole kan du lære at lave Mexicansk mad og streetfood af Nordjyske råvarer sammen med Rasmus Haugaard. Mexicansk mad er fantastisk og er rigtig meget mere end de populære tortillaer og nachos vi alle kender.

I vores køkkenskole lærer du nye mexicanske retter som suadero, burrito og american style tacos. Som er supernemme og smager fantastisk.

Du behøves ikke andet end godt humør og lidt appetit.

Kurset er for aldersgruppen 12-16 år, og koster kun en 50’er.

Læs mere og book billet her

Du kan læse hele programmet til Nordjysk Madfestival her