Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udforsk det nordjyske sommerland: Nordjyllands Trafikselskab indfører særlige sommerruter

Af Emil Kjær Jørgensen

Sommerferien er allerede startet for de fleste skoleelever, og de næste mange uger er der rig mulighed for at udforske vores skønne region og dens mange fantastiske strande, seværdigheder, forlystelser og gastronomiske oplevelser.

Men er du turist i Nordjylland har du faktisk en helt unik mulighed for at rejse både grønt, billigt og nemt rundt i regionen.

Nordjyllands Trafikselskab indsætter hvert år en række særlige sommerruter, der kører til og fra campingpladser, sommerhusområder og seværdigheder i det nordjyske sommerland.

Som køreplanen afslører, så kan du virkelig komme rundt og udforske hele Nordjylland – om du er så til en tur til Grenen i Skagen, Jesperhus, Fårup Sommerland, Klitmøller, eller hvis du “bare” har lyst til en dukkert i skønne Blokhus.

Udforsk det nordjyske sommerland: Nordjyllands Trafikselskab indfører særlige sommerruter

Sådan bruger du sommerruterne

Alle afgange kan findes på Rejseplanen, og der er gode muligheder for at komme billigt rundt.

Med Grøn Søndag kan du den sidste søndag i juni, juli, august og september rejse Nordjylland tyndt med NT’s busser og Nordjyske Jernbaners blå tog for kun 25 kr. for voksne og 15 kr. for børn/pensionister. 

Udforsk det nordjyske sommerland: Nordjyllands Trafikselskab indfører særlige sommerruter

Du kan også købe et Travel Pass, hvor du så kan rejse frit i Nordjylland med bus og tog i enten 24 (160 kr.) eller 72 timer (260 kr.). Der er halv pris for børn og pensionister. Du køber Travel Pass i NT Billet app eller på NTbillet.dk.

Skal du i Fårup Sommerland, kan du med fordel købe den kombinerede bus og entrebillet – Fårupkortet.

Kortet koster bare 330 kr., og så får du både entré til sommerlandet og fri transport med busser og tog til midnat på den valgte dag.

Læs mere om sommerruterne her.

Seneste nyt