Nordjyllands største loppemarked: Gør et kup i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Pernille, Hip Living
Foto: Pernille, Hip Living

For syvende år i træk afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked i Aalborg.

Den store karavane kommer til Gigantium her i weekenden lørdag den 20. januar og søndag den 21. januar.

I år er der hele 250 stande med, og der bliver noget for enhver smag.

Det har de forgående år været et kæmpe hit, der har trukket tusindvis af nordjyder ud den store hal.

Selv i dag hvor man kan finde en masse gode tilbud online på webshops, så er der bare noget helt specielt ved at gå på et kræmmer- og loppemarked.

“Det er jo oppe i tiden, og tiltrækker rigtigt mange mennesker i alle de byer, vi kommer til. Der kommer både dem, som målrettet går efter at finde “guldet”, og så er der dem, som synes, det er lidt hyggeligt at snuse lidt rundt for at se, om der kunne være noget for dem.

Det er jo en lidt anden oplevelse end at gå i storcenteret. Så vi oplever en meget blandet målgruppe,” siger Jakob Hansen til MigogAalborg.

Foto: JH Arrangement

Der er noget for enhver smag

Han driver firmaet JH arrangementer, som er arrangør af det store marked.

Jakob Hansen er ikke i tvivl om, at der er noget for enhver smag, når han åbner dørene til den store hal lørdag morgen i Gigantium.

“Det er et marked, hvor man har mulighed for at gøre gode køb og finde helt unikke loppefund, fordi vi har mange private standholdere med, som har ryddet op på loftet og i kælderen.

På udstiller-listen er der også antikvitetshandlere med, som kommer med meget unikke gamle ting,” siger Jakob Hansen.

I dag findes der flere nytænkende koncepter inden for genbrug og gamle sager.

Men det har man ikke mærket hos JH Arrangementer, der har 15 weekender med karavanen i denne vintersæson, der går fra oktober sidste år til og med marts i år.

“Der er jo kommet flere af de her reolbutikker, hvor udstillerne ikke selv behøver at stå og bruge deres tid. Men vi har ikke mærket det, for vi kan stadig fornemme, at det med at stå og handle med hinanden frem og tilbage, det er det, som folk stadig gerne vil have.

Det vil aldrig gå af mode. Der er bare en anden stemning på et stort kræmmer- og loppemarked til forskel fra at gå ind i en butik,” forklarer Jakob Hansen.

Skal til Frederikshavn – Hjørring og vender retur til Aalborg

I år kommer JH Arrangementer også til Arena Nord i Frederikshavn 3. og 4. februar samt Hjørring 10. og 11. marts. Derudover vender man tilbage retur til Gigantium i marts.

Hvis man blot tror, at det er den ældre generation, der tropper op, så tager man grueligt fejl. De unge er vilde med at finde mange billige, spændende og trendy ting, som ville havde kostet en mindre formue i en forretning.

“Her i vinterperioden er indendørsmarkeder særdeles populære. Man kan tage på marked indendørs i en opvarmet og lys hal og nyde en kop kaffe, en øl og et bid brød,” siger Jakob Hansen.

Gigantium Aalborg

Han mener derudover, at det stigende besøgsantal til de mange indendørs markeder, også skyldes de mange tv programmer om antikviteter og gamle ting, som ansporer rigtig mange mennesker til at besøge de store indendørs markeder.

Kræmmer & loppemarkedet i Gigantium er åbent lørdag den 20. januar 10-16 og søndag den 21. januar 10-16.

Entre kr. 35.-, børn under 12 år har gratis adgang ifølge med en voksen.   

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.