Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyllands Politi: Stor øvelse i Aalborg Lufthavn i dag

Af Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen grund til at være bekymret, hvis du ser politi-, brand- og redningskøretøjer i og omkring Aalborg Lufthavn i aften.

Fra kl. 22.30-02.30 vil der nemlig blive afholdt en stor øvelse, hvor myndighedernes beredskaber øver sig i at blive knivskarpe på diverse færdigheder, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.

”Vi øver os jævnligt i samarbejde med andre myndigheder og lokale virksomheder.

Det er vigtigt, at vi alle øver forskellige typer af scenarier, fordi vi skal være klar til at håndtere det uventede,” forklarer den øvelses-ansvarlige politileder, vicepolitiinspektør Henrik Skal i en pressemeddelelse.

Over 100 personer med i øvelsen

Henrik Skals løfter sløret for, at øvelsen kommer til at træne flere elementer: politiets reaktionspatruljer og politiets ledelseskapacitet.

Det tværfaglige samarbejde mellem Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland, Hjemmeværnet samt Aalborg Lufthavn skal også afprøves, så de deltager også i den store øvelse.

Desuden vil der indgå omkring 100 såkaldte figuranter i øvelsen, og da øvelsen skal være virkelighedstro for at sikre optimal læring for personalet, så vil der forekomme begrænset brug af udrykningssignaler samt anvendelse af løs ammunition.

Øvelses-scenariet vil være en uvarslet hændelse i lufthavnen, der resulterer i flere skadede personer.

Øvelsesstedet bliver især lufthavnsterminalen og lufthavnens parkeringsplads, især centreret omkring de to hovedindgange.

”Det kan måske give lidt gene for nogle passagerer eller borgere i området. Vi håber på alles forståelse for, at det er nødvendigt, at myndighederne øver sig i realistiske omgivelser,” slutter vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Del artikel

Andre læser også