Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter dramatisk aften: Nordjyllands Politi øger patruljeringen i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen
Presse-fotos.dk
Presse-fotos.dk

Som følge af røveriet i går, d. 18. februar 2021, på Annebergvej, hvor to unge formodede gerningsmænd blev anholdt har Nordjyllands Politi i dag iværksat yderligere tryghedsskabende patruljering flere steder i og omkring Aalborg.

Men man vil, oplyser fg. politiinspektør Anders Uhrskov, i særlig grad kunne se uniformerede politipatruljer på gaden især omkring Annebergvej, hvor episoden udspillede sig, ligesom patruljerne også være til stede i blandt andet Vejgaard, hvor de to anholdelser skete i går aftes.

”Alle borgere er velkommen til at henvende sig til vores kolleger på gaden, hvis de har oplevet noget, eller de har brug for at tale om episoden,” lyder den klare opfordring fra Anders Uhrskov.

“Vi kommer til at være særligt synlige i området det meste af dagen.”

Kræves varetægtsfængslet

De to anholdte unge mænd i sagen bliver fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg kl. 12.00, hvor de sigtes for overtrædelse af straffelovens § 288, stk. 1 vedrørende røveri begået 18. februar 2021 kl. ca. 2020 ud for Annebergvej 173 mod to forurettede personer, der begge er mænd på 21 år og fra Aalborg-området.

”Vi vil kræve de formodede gerningsmænd varetægtsfængslet i fire uger,” understreger fg. politiinspektør Anders Uhrskov.

Efterforskningen fortsætter

Nordjyllands Politis efterforskning i sagen fortsætter, og efterforskerne leder i skrivende stund efter en tredje gerningsperson, som man sætter i forbindelse med røveriet. Identiteten på den pågældende kendes dog ikke endnu.

”Vi har stadig en større efterforskning foran os, hvor vi skal have klarlagt hændelsesforløbet før, under og efter episoden og foretaget yderligere afhøringer,” understreger Anders Uhrskov, der derfor ikke af hensynet til efterforskningen kan udtale sig detaljeret om politiets videre undersøgelser i sagen.

”Men det er vores opfattelse, at der er tale om et narkotikasalg, som udvikler sig til røveri – der er med andre ord tale om et opgør i et kriminelt miljø, så derfor har den almindelige borger ikke noget være bekymret for forhold til at færdes i området,” fastslår Anders Uhrskov, der i næste åndedrag pointerer, at det våben, som politiet fandt i tilknytning til anholdelsen, var en ufarlig gaspistol.

”Vi melder ud til offentligheden, når vi får mere relevant information i sagen.”

Alle, der i øvrigt måtte have oplysninger i sagen eller have brug for at tale med politiet om episoden, er – ud over tale med tryghedspatruljerne – også velkommen til at rette henvendelse til Nordjyllands Politi på telefon 114.

Del artikel

Andre læser også