Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyllands Politi: Bombe sendt til retten var en attrap

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

I morges kl. 08.32 måtte Nordjyllands Politi rykke ud til Retten i Aalborg pga. et mistænkeligt forhold.

Man havde i retten, under arbejdet med håndtering af morgenposten, modtaget, hvad der i anmeldelsen blev beskrevet som en ’bombelignende genstand’ i en pose.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Patruljer til stedet

Denne anmeldelse medførte, at man øjeblikkelig sendte politiets patruljer frem til retten med henblik på at afspærre og sikre området omkring retsbygningen.

Det oplyser politiets vagtchef, politikommissær Jesper Green Sørensen:

”Vi tilkaldte ligeledes straks Forsvarets sprængstofeksperter – og da de var ankommet til stedet, undersøgte de hurtigt posens indhold, der var blevet anbragt i et mennesketomt retslokale.”

En bombeattrap

Eksperternes helt klare konklusion var, at der ikke var tale om en bombe, men derimod kunne man konstatere, at der var fremsendt en såkaldt attrap til retten: altså en falsk bombe. Derved kunne politiet afblæse bombealarmen.

”Men det er naturligvis særdeles alvorligt, når man afsender en bombeattrap til retten,” lyder vurderingen fra vagtchefen, Jesper Green Sørensen, og det har nu medført, at yderligere af politiets efterforskere har indfundet sig på Badehusvej med henblik på at foretage en række efterforskningsskridt i sagen: sporsikring, afhøringer, bevissikring og en række andre undersøgelser.


”Før det efterforskningsarbejde er tilendebragt, kan vi ikke udtale os yderligere om de nærmere omstændigheder, herunder mulige mistænkte i sagen eller motiv,” understreger Jesper Green Sørensen, der videre pointerer, at politiet tager forholdet meget alvorligt, og således har indledt en grundig efterforskning for at afdække sagen.

Politiet vil som følge af efterforskningsarbejdet være synlige i og omkring retten i Aalborg nogle timer endnu.

Del artikel

Andre læser også