Nordjyllands Politi ændrer mening: Skyland Beach Camp bør lukkes ned

Skrevet af: Michael Qureshi

Opdateret fredag kl. 15.30 – Skyland har nu valgt at lukke Skyland Beach Camp neddu kan læse seneste nyt her

Den seneste uge har den meget medieomtalte Skyland Beach Camp kørt i Øster Hurup en 40 minutters kørsel fra Aalborg.

Det har været under skarpt opsyn af politiet og har indtil videre fået lov til at løbe. Men i dag er der så kommet en holdningsændring.

Nordjyllands Politi vurderer nu, at Skyland Beach Camp i Øster Hurup i praksis og samlet set er et arrangement i strid med forsamlingsforbuddet.

Råder arrangør til at stoppe

Politiet råder derfor arrangørerne til at lukke konceptet. Almindelig camping er tilladt.

“Fra campens side har man søgt vejledning hos os, og man har forsøgt at tilpasse sit koncept, så det kunne afvikles i overensstemmelse med forsamlingsforbuddet. Vi har haft en god dialog,” indleder politiinspektør Ole Kristensen, Nordjyllands Politi.

Imidlertid har Nordjyllands Politi i dag den 3. juli rådet campingpladsen til at stoppe Skyland Beach Camp 2020.

“Det udspiller sig i praksis som et arrangement,” lyder det fra politiinspektøren.

Hos politiet har man konstateret, at campen ved stranden i Øster Hurup ikke udspiller sig på en måde, som ligger inden for retningslinjerne.

“Nu har campen kørt i nogle dage, og vi har løbende været til stede på campen med vores patruljer.

Og vi må konstatere, at én ting er, hvordan konceptet ser ud på papiret – noget andet er, hvordan det udspiller sig i praksis. Campen og de særlige tiltag knyttet til den fremstår samlet set som et arrangement i strid med forsamlingsforbuddet,” forklarer Ole Kristensen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Der var både fuld koncentration, godt samarbejde og solskinsvejr til Skylands første omgang Robinson 💪🏽☀️ Vi glæder os allerede til næste torsdag! 🏆🌴

Et opslag delt af SKYLAND🌴☀️ (@skylandbeachfestival) den

Han oplyser, at politiet derfor i dag ændrer sin samlede vurdering af Skyland Beach Camp 2020.

“Det betyder, at vi anser Skyland Beach Camp 2020 og aktiviteterne knyttet til det for samlet set at udgøre et arrangement – som er i strid med forsamlingsforbuddet, der forbyder arrangementer med over 50 personer,” fastslår politiinspektøren og minder om:

“Forsamlingsforbuddet er blevet til på en alvorlig baggrund: Det handler i sidste ende om at dæmpe smitterisikoen og at have covid19 under kontrol. Derfor skal vi som myndighed også kunne træffe en ny beslutning, når det viser sig nødvendigt.”

Almindelig camping er fortsat tilladt

Nordjyllands Politi har her til formiddag rådet Kattegat Strand Camping og arrangørerne bag campen til straks at indstille Skyland Beach Camp 2020.

“Vi har vejledt om, at de særlige tiltag, som man har indført på campingpladsen alene i relation til campen – for eksempel streetfood og barer – lukkes ned,” siger Ole Kristensen og oplyser afsluttende:

“Campingpladsen kan naturligvis fortsat holde åbent – men kun med de tilbud, som normalt findes i forbindelse med campingpladsen i sommer.”

Ifølge B.T. har arrangørerne dog ikke tænkt prompte at følge politiets anbefalinger.

“Personligt hælder jeg mest til at give den gas og fortsætte, for vi har rent mel i posen,” siger festivalchef Bjørn Pedersen ifølge B.T. til Ritzau.