Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opholdsforbud i Gaden forlænges: Nordjyllands Politi ændrer Corona-patruljering

Af Michael Qureshi

Det blæser og småregner her fredag morgen. Kalenderen siger 2. oktober, og efteråret er sådan for alvor sat ind.

Det får også Nordjyllands Politi til at ændre lidt i den måde, de holder Corona-opsyn og patruljering i den kommende tid.

Man har blandt andet valgt at nedlægge et Corona-hotspot midt i Aalborg, fordi det grundet vejret ikke længere tiltrækker større forsamlinger.

Der er tale om Jomfru Ane Parken langs Havnefronten, som ikke længere anses som et fokus-punkt hos politiet.

Efteråret er over os

Et hot spot er en betegnelse for et område, hvor politiet i særlig grad fører tilsyn for at hindre yderligere smittespredning. Det gav mening i sommers, hvor mange mennesker naturligt samledes i Jomfru Ane Parken for at nyde solen.

“Nu har det køligere efterårsvejr sit tag i os, og derfor giver det ikke længere mening at patruljere dér i særlig grad,” siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, der dog understreger, at det ikke betyder, at indsatsen i forhold til covid-19-situationen slækkes.

Eksempelvis har man forlænget opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade.

Konkret indebærer forbuddet, at man i perioden torsdag d. 1. oktober – søndag d. 4. oktober 2020 i tidsrummene mellem kl. 22 og 02 ikke må tage ophold i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde.

Man må dog gerne bevæge sig gennem området.

Kan få en bøde på 2500 kr.

Hvis man overtræder forbuddet, får man en bøde på 2500 kr.

“Vi forlænger forbuddet, fordi smitten stadig er blandt os – og vores patruljer vil føre tilsyn i og omkring Jomfru Ane Gade og resten af politikredsen for at påse, at reglerne og retningslinjer overholdes,” siger vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Strategien omkring patruljering ændres også fremadrettet. Igen meget grundet efterårsvejret. Vi vil i højere grad se politiet patruljere på restauranter, haller og ikke mindst fitnesscentre.

Kommer hyppigere i fitnesscentre

Politiets tilsyn gælder i særlig grad nu også fitness- og træningscentre.

“Også i fitnesscentre er der smitterisiko, hvor mange mennesker har fælles kontaktpunkter. Så her kommer vi forbi for at kontrollere at forholdene er i orden i forhold til corona-situationen.

Det er vigtigt, at vi undgår at starte nye smittekæder,” understreger Henrik Skals, der tilføjer, at man i det hele taget vil se politiet mere i bybilledet.