Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyllands Politi advarer: Pas på Sofie fra Rigspolitiet

Af Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

“Pas på Sofie fra Rigspolitiet!”

Dette er advarslen fra Nordjyllands Politi, der i går aftes blev kontaktet af en opmærksom anmelder fra Frederikshavn kommune. En ældre herre blev forsøgt narret af en svindler, der udgav sig for at være fra Rigspolitiet i København.

Kl. 19.26 modtog anmelderen et opkald fra en kvinde ved navn Sofie, der påstod at være fra Rigspolitiet og hævdede, at en person havde optaget et lån på hele 43.000 kr. fra hans konto.

Sofie bad om hans kontonummer, men den ældre herre var hurtig på tasterne og afviste at give personlige oplysninger. Sofie måtte opgive sit forsøg og afbrød samtalen.

Den rigtige Sofie findes

Nordjyllands Politi understreger, at de kender den rigtige Sofie fra Rigspolitiet, og hun ville aldrig bede om personlige bankoplysninger over telefonen.

Banker, myndigheder og andre virksomheder vil heller aldrig ringe til borgerne og bede om netbank-adgang, pengeoverførsler eller andre personlige oplysninger, inklusive MitID-koder.

Vær opmærksom

Vishing, også kendt som ‘voice-phishing,’ er en type svindel, der foregår over telefonen.

Svindlerne udgiver sig ofte for at være fra politi eller en bank for at virke troværdige.

Målet er at narre ofret til at overføre penge eller udlevere personlige oplysninger, der giver adgang til ofrets netbank.

Ældre borgere er desværre ofte særligt udsatte for denne type svindel, men Nordjyllands Politi opfordrer alle til at være på vagt.

Hvis du pludselig modtager et mistænkeligt opkald, hvor nogen beder om penge eller personlige oplysninger, så er det sandsynligvis svindel.

Vær ikke bange for at afbryde samtalen og smække på. Hvis du er i tvivl, så tag selv kontakt til din bank, politiet (på 114) eller en nærtstående for at få rådgivning og hjælp.

Del artikel

Andre læser også