ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe Horror-festival: Kom til Gysermarathon i Aalborg

Af Michael Qureshi

I november får Aalborg den allerførste Horror-festival.

Det er Aalborg Bibliotekerne, som står bag den nye festival, der tager udgangspunkt i gysergenren.

Fra den 3. – 5. november løber Nordgys af stablen, og der bliver rig mulighed for at blive forskrækket, få myrekryb og en hurtig hjerterytme, når Aalborg Bibliotekerne lukker op for horror-godteposen.

Man kan blandt andet komme til Gysermarathon i Biffen i Nordkraft, hvor man kan se tre vilde gyserfilm i træk på samme aften.

Du kan finde billetinfo på det event her.

Spændende nyheder om gysergenren

Tovholder for horrorfestivalen Matilde Norup Iversen fortæller;

“Målet er at lave et tilbud til de personer, som ikke normalt kommer på biblioteket, men samtidig vil vi også gerne udfordre vores nuværende gæster.

På den måde kan vi måske endda åbne op for en ny læsekultur inden for horrorgenren.”

Når Aalborg Bibliotekerne for første gang sætter en horrorfestival i gang, kan du bl.a. dykke ned i gysets udvikling igennem tiden, opleve hvilken rolle musik har i gyserfilm, og møde spændende forfattere – både de mere erfarne og de debuterende.

Program for Nordgys

Torsdag d. 3. november:

Forfatter Ditte Maja Noach, som sidste år debuterede med “Det rådne”, i samtale med forfatter og illustrator John Kenn Mortensen, som har illustreret begge Ditte Majas bøger.

Line Dalbro og Peter Søholm fra Aalborg Bibliotekerne fortæller om udviklingen i horrorgenren indenfor tegneserier og graphic novels og tager deres bud med på de bedste af slagsen.

Fredag d. 4. november:

Bogcafé: Gys i Glashjørnet. Matilde Norup Iversen og Peter Søholm anbefaler den bedste horrorlitteratur og fortæller små anekdoter.

Cellist Johanne Andersson med pianist spiller musik fra gyserfilm til små filmklip.

I samarbejde med Biffen i Nordkraft vises tre horrorfilm fra forskellige tidsperioder.

Lørdag d. 5. november:

Professor ved Institut for Kultur og Læring på Aalborg Universitet Steen Ledet Christiansen fortæller om gysets udvikling med særlig fokus på Skandinavien.

Forfatter Teddy Vork fortæller om sine bøger og om myters betydning i fiktion og virkelighed.

Musiker og cand.mag. i audiodesign Frederik Lundsgaard Jensen fortæller om hvordan gyserfilm bruger lyd til at skræmme publikum.

Brætspilscafé: Jacob Bæk fra Aalborg Bibliotekerne guider gæsterne i de mange uhyggelige brætspil de kan låne på biblioteket.

For at få bidt de allersidste neglestumper helt ned kan du toppe det hele op med en filmkavalkade i Biffen, hvor du for en overkommelig pris kan opleve tre gyserfilm, som sørger for at du får trænet flugtinstinktet.

Tre uhyggelige og spændende dage

“Horror er en genre, som sætter gang i tankerne og faktisk rykker ved ens grænser.

Vi kan lære meget om os selv ved at udforske horrorgenren, uanset om det er gennem litteratur, film, spil eller lyd”, afslutter Matilde Norup Iversen.

Oplev tre dage med spændende forfatterforedrag, uhyggelig filmmusik og en filmmaraton, der i den grad får det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Læs mere om det detaljerede program på www.aalborgbibliotekerne.dk/nordgys

Del artikel

Andre læser også