Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den bedste ret med fisk: Aalborg-restauranter deltager i stor kokkekonkurrence

Af Emil Kjær Jørgensen
Sejrspodiet fra den seneste Local Cooking
Sejrspodiet fra den seneste Local Cooking

Sidste år måtte konkurrencen Local Cooking aflyses på grund af corona, men i år er der fornyet tro på fremtiden og niveauet på restauranterne i Nordjylland har aldrig været højere.

“Det er derfor en stor glæde, at vi nu for 6. gang kan byde velkommen til nogle af de bedste restauranter i Nordjylland, når de skal konkurrere om at lave den bedste ret med pighvar,” fortæller Local Cooking i en pressemeddelelse.

Konkurrencen foregår torsdag, den 5. august fra kl. 10.00-14.30 – i år i nye rammer; nemlig på Nordsøen Oceanarium. Så som gæst på Nordsøen Oceanarium får man mulighed for at følge konkurrencen.

En stor donation har gjort konkurrencen endnu vildere

Siden 2015 har Local Cooking og Hirtshals Fiskefestival taget vigtige skridt i arbejdet med at synliggøre Hirtshals´ helt unikke fødevareressource, nemlig fisken.

Det er sket i tæt samarbejde med Hirtshals Fiskeriforening og Fiskeauktion Nord som hvert år står for udvælgelsen af årets fisk, som i år er PIGHVAR.

I 2019 modtog Hirtshals Fiskefestival en stor donation fra Spar Nord Fonden. Denne donation er stærkt medvirkende til, at konkurrencen bliver afviklet i et flot setup med et imponerende dommerpanel og som noget nyt – så livestreames der fra konkurrencen.

Den bedste ret med fisk: Aalborg-restauranter deltager i stor kokkekonkurrence
Tabu’s vinderret fra seneste Local Cooking

Det vildeste dommerpanel

Dommerpanelet er imponerende og måske endda en smule skræmmende for kokkene fra de otte deltagende resturanter.

Dommerpanelet består af Mikael Kopp fra Fauna i Musikkens Hus og trofast overdommer i Local Cooking konkurrencen. Jesper Koch, køkkenchef og øverste gastronomiske chef for det høje hotel Alsik i Sønderborg.

Altid hyggelige Bo Jacobsen, som indtil 2020 drev Restaurationen i København. Svend Rasmussen, mangeårig kvalitetsbevidst og perspektiveringsstærk madanmelder på Berlingske.

Sidst men ikke mindst Rasmus Munk, der er verdensberømt køkkenchef på den tostjernede Alchemist.

Deltagerne er otte af Nordjyllands restauranter:

  • Abstrakt – Hirtshals
  • Essens – Frederikshavn
  • Dejavu – Aalborg
  • HimmerRiget – Gatten, Farsø
  • Medvind – Hanstholm
  • NAM – Aalborg
  • Ruths – Skagen
  • Scheelsminde – Aalborg