Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjylland vs. København: Restaurant Rusk tror på sejren

Af Emil Kjær Jørgensen

Team Nordjylland i weekenden til København for at dyste i Copenhagen Cook Off.

Holdet i år består af Mikkel Espensen fra Strandhotellet i Blokhus, Kid Khamhomkul fra La Locanda og så Marc Christiansen og Simon Pedersen fra den anerkendte restaurant Rusk.

For både Simon og Marc var det helt naturligt at træde ind i den gastronomiske verden.

”Interessen har været der siden folkeskolen. Jeg har egentlig altid haft et talent for det.” fortæller Simon, der er kok på Restaurant Rusk.

”Det er noget, jeg altid har været dygtig til. Jeg har vidst det siden 2. klasse. Når man er god til noget, er det bare med at følge den passion.” supplerer Marc, som til daglig er køkkenchef på Restaurant Rusk.

Simon er opvokset med den nordjyske gastronomi, og har blandt andet arbejdet på Villa Vest, Helmuth og CANblau.

”På Villa Vest og senere CANBLAU kom jeg under vingerne hos Michael ’Miv’ Pedersen, og det ambitionsniveau han udstråler, er jeg blevet meget inspireret af” siger Simon.

Mens Simon har haft sin gang i det nordjyske, har Marc både været kok på Sjælland og souschef på Restaurant Under Klippen i Holstebro, inden han for et lille år siden blev kok på Restaurant Bühlmann i Aalborg.

Store ambitioner på Rusk

Nu er de begge ansat på Restaurant Rusk, hvor ambitionsniveauet er tårnhøjt:

”På Rusk vil vi gerne nyfortolke danske retter. Vi har en forkærlighed for det franske køkken, men alle råvarer er lokale og sæsonaktuelle fra Nordjylland. Det tvinger virkelig én til at være kreativ på den gode måde – vi må eksempelvis ikke bruge chokolade i maden, for det har vi ikke i Nordjylland” fortæller Marc.

Og de to kokke mener netop, at Nordjylland indeholder noget helt specielt:

”Vores styrke er helt klart råvarerne og et anderledes mindset. I København er konkurrencen enorm. Her i Nordjylland er der måske lidt mere plads til samarbejde og et godt sammenhold.” fortæller Simon.

”I København er der lidt for meget stress til min smag. I Nordjylland tager vi det hele lidt mere afslappet, selv om ambitionerne stadig er høje. Jeg har hvert fald fundet en indre ro her, som jeg ikke fandt i København.” siger Marc.

På Rusk er der fokus på nordjyske råvarer. Her fra Gastromands besøg i maj 2017.

Gylden mulighed i København

For Simon og Marc er Copenhagen Cook Off en helt unik mulighed for at konkurrere på højeste niveau og samtidig finde noget inspiration hos de andre kokke.

Ingen af de to talentfulde kokke har konkurreret på så højt plan før, så Copenhagen Cook Off bliver noget helt specielt.

”Det er en stor scene af vise sig frem på. Det er en god mulighed for os som enkeltpersoner, men også en unik mulighed for at vise, hvad Nordjylland står for rent gastronomisk” siger Simon.

Copenhagen Cook Off løber af stablen på søndag. Læs mere lige her.