Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjylland Vs København: Kid fra La Locanda mixer tre forskellige madkulturer

Af Emil Kjær Jørgensen

Inden længe skal 4 unge kokke forsvare de nordjyske faner til Copenhagen Cook Off. Team Nordjylland består i år af kaptajn Mikkel Espensen fra Strandhotellet i Blokhus, Marc Christiansen og Simon Pedersen fra Rusk og alderspræsidenten Kid Khamhomkul, som til dagligt står i køkkenet på La Locanda i Aalborg.

Kid bidrager i høj grad med det multikulturelle islæt på holdet:

”Jeg består faktisk af tre madkulturer: jeg arbejder i det italienske køkken, laver thaimad derhjemme og så bor jeg i Danmark. Det kan godt virke kompliceret for mange, men for mig er det blot en styrke, for jeg prøver at mikse det sammen i mit hoved og bruge det bedste fra alle tre madkulturer.”

Det hele handler om smag

Kid arbejder til dagligt på den anerkendte italienske restaurant La Locanda i Aalborg, som tidligere er blevet kåret til ‘Årets Autentiske Italienske Restaurant’ – du læse meget mere om La Locanda her.

Nordjylland Vs København: Kid fra La Locanda mixer tre forskellige madkulturer
Det høje niveau på La Locanda førte i 2016 til kåringen som “Årets Autentiske Italienske Restaurant”

Det italienske og thailandske køkken minder især om hinanden på ét punkt:

”Det handler om smag. Fokus er på smagen, og det er også min store styrke. Jeg er stadig ved at lære at blive helt skarp på det kreative og visuelle, men smagen; den er der altid, når jeg serverer en ret.” fortæller Kid.

Kid er af thailandsk afstamning og kommer fra et hjem, hvor hænderne var mere beskæftigede med potter og pander, end lego og actionfigurer.

”Jeg er opvokset i et køkken, hvor min mor var kok. Det hele er meget naturligt. Jeg har prøvet andre uddannelser, men jeg er altid faldet tilbage til køkkenet. Det ligger sgu nok i generne”.

Nordjylland Vs København: Kid fra La Locanda mixer tre forskellige madkulturer
Kid (yderst til venstre) i fuld koncentration under træningen til Copenhagen Cook Off

Når snakken falder på inspirationskilderne er Kid heller ikke i tvivl:

”Min mor er min største inspirationskilde. Hun har fokus på smag, smag og mere smag. Det har jeg virkelig taget til mig ind i den gastronomiske verden.”

Troldmandens kogebog ændrede alt

Kid startede på kokkeskolen på grund af sin kærlighed til maden. Kærligheden voksede sig endnu større, da en studiekammerat viste ham en bog skrevet af den anerkendte Ronnie Emborg:

”Det var Troldmandens kogebog. Der tænkte jeg: ’Der er meget mere jeg skal lære’. Det var hans bog der gjorde, at jeg virkelig fik øjnene op for gastronomiens verden. De mange detaljer, fokusset på de gode råvarer. Det var på mange måder en øjenåbner for mig.” fortæller Kid.

Kid er selv opvokset i København, så lysten til at tage ”hjem” og slå sin barndomsby er stor:

”Jeg er topmotiveret. Hvis der er én ting jeg har lært i Jylland er det, at man skal arbejde hårdt for at nå sine mål, og det er vi alle fire helt klar til.”

Kid og resten af holdet står klar til at dyste d. 17 september. Copenhagen Cook Off er gratis at overvære, og du kan tilmelde dig begivenheden lige her.