Nordjylland indtager Roskilde Festival: Stærkt repræsenteret i det nye Camp Green Design

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Festlighederne har været i gang siden weekenden, men fra i går blev Nordens største festival for alvor skudt i gang.

Roskilde Festival har i mange år sat økologi og bæredygtighed i højsædet med deres Green Footsteps-kampagne, og i år er ingen undtagelse.

Hvor der indtil videre især har været fokus på økologi i forhold til mad, er der som noget helt nyt i år en Camp Green Design, hvor fokus er økologi i forhold til livsstilsprodukter.

Godt nyt til nordjyske curlingforældre

I og med at Nordjylland har taget så godt imod BuyNature, så ønsker stifter og ejer, Amin Barrada, at give lidt til gengæld.

”Vores facebookside bliver et Emergency Center Nordjylland under festivalen. Det vil sige at man kan skrive på vores side, hvis man har behov for at dele en besked med venner og/eller familie på festivalen. Det kan være, at man ikke kan komme i kontakt med personen, eller blot ønsker at dele en hilsen,” fortæller Amin og tilføjer:

”Derudover kan man købe økologiske og bæredygtige gaver til sine kære festivaldeltagere online på BuyNature, som vedkommende selv kan hente på Camp Green Design.”

I tilfælde af at det går helt galt for ens kære på festivalen, så kan man købe en bæredygtig “emergency package”, som består af følgende:

Bambustandbørste, bambusundertøj (T-shirt + underbukser/trusser) og tandpasta. Pakken koster 200 kr. og kan altså både købes online og afhentes i campen eller købes på stedet.

Derudover kan rabatkoden rf18 bruges hele ugen på BuyNatures hjemmeside, der giver 20% rabat på alle produkter, som afhentes på festivalen.

Nordjysk invasion

Nordjylland vil være stærkt repræsenteret i Camp Green Design med en række nordjyske virksomheder som blandt andet: ELSK og Better World Fashion, som sørger for at klæde festivalgæsterne lækkert og økologisk på.

Derudover vil BuyNature stille an med en masse forskellige bæredygtige produkter – herunder blandt andet plejeprodukter fra Cannaderm, og de smarte træaccessories fra Wood World.

Wood World og Bambody forhandles dagligt i BuyNature, men vil på festivalen have separate stande, hvor der henholdsvis sælges solbriller, ure og accessoires lavet af træ samt økologisk bambusundertøj og T-shirts.

På Camp Green Design vil der altså være alt at finde, som er nødvendigt på en festival, og det kan endda købes til fornuftige priser og bruges med god samvittighed overfor naturen.

”Det bliver en lille nordjysk invasion af festivalen, hvor vi byder til med et bæredygtigt arrangement. Det er sådan noget der kan lade sig gøre, når man bor i en kommune, der sætter økologi og bæredygtighed op hvor det hører til.

Vi er meget glade for at bo i denne skønne kommune, og vi glæder os derfor også meget til at deltage i Bæresygtighedsfestivalen på hjemmebane i Aalborg til september,” fortæller Amin.

MigogAalborg har før mødt Amin i forbindelse med åbning af BuyNature i Nordjylland og lancering af Bambody. 

En stor ære for BuyNature

Det er en stor ære for Aalborg-virksomheden at få lov til at være aktiv deltager af et så meningsfuldt projekt – og så på Nordens største festival.

”Vi elsker at være med, der hvor der sker noget nyt, og vi kan godt lide at komme ud og fortælle vores budskab. Derfor var der ingen tvivl, da vi fik tilbuddet fra Roskilde Festival,” fortæller Amin.

På Roskilde Festival forventes op mod 130.000 mennesker, og det er derfor en helt unik chance for BuyNature og andre nordjyske virksomheder for at komme ud og dele deres vision om et større fokus på økologi og bæredygtighed i danskernes hverdag.

”Det er en fantastisk mulighed for BuyNature at kunne tage del i det her og være med til at arrangere det, men jeg skal da glædeligt og ærligt indrømme, at noget af det jeg ser allermest frem til på festivalen er MASSIVE ATTACK koncerten på Orange Scene på fredag,” slutter Amin med et smil.

Camp Green Design er åben resten af festivalen, hvor alle standene står klar til at forsyne festivalgæsterne med økologiske lækkerier.

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her