Nordjylland indtager Roskilde Festival: Stærkt repræsenteret i det nye Camp Green Design

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Festlighederne har været i gang siden weekenden, men fra i går blev Nordens største festival for alvor skudt i gang.

Roskilde Festival har i mange år sat økologi og bæredygtighed i højsædet med deres Green Footsteps-kampagne, og i år er ingen undtagelse.

Hvor der indtil videre især har været fokus på økologi i forhold til mad, er der som noget helt nyt i år en Camp Green Design, hvor fokus er økologi i forhold til livsstilsprodukter.

Godt nyt til nordjyske curlingforældre

I og med at Nordjylland har taget så godt imod BuyNature, så ønsker stifter og ejer, Amin Barrada, at give lidt til gengæld.

”Vores facebookside bliver et Emergency Center Nordjylland under festivalen. Det vil sige at man kan skrive på vores side, hvis man har behov for at dele en besked med venner og/eller familie på festivalen. Det kan være, at man ikke kan komme i kontakt med personen, eller blot ønsker at dele en hilsen,” fortæller Amin og tilføjer:

”Derudover kan man købe økologiske og bæredygtige gaver til sine kære festivaldeltagere online på BuyNature, som vedkommende selv kan hente på Camp Green Design.”

I tilfælde af at det går helt galt for ens kære på festivalen, så kan man købe en bæredygtig “emergency package”, som består af følgende:

Bambustandbørste, bambusundertøj (T-shirt + underbukser/trusser) og tandpasta. Pakken koster 200 kr. og kan altså både købes online og afhentes i campen eller købes på stedet.

Derudover kan rabatkoden rf18 bruges hele ugen på BuyNatures hjemmeside, der giver 20% rabat på alle produkter, som afhentes på festivalen.

Nordjysk invasion

Nordjylland vil være stærkt repræsenteret i Camp Green Design med en række nordjyske virksomheder som blandt andet: ELSK og Better World Fashion, som sørger for at klæde festivalgæsterne lækkert og økologisk på.

Derudover vil BuyNature stille an med en masse forskellige bæredygtige produkter – herunder blandt andet plejeprodukter fra Cannaderm, og de smarte træaccessories fra Wood World.

Wood World og Bambody forhandles dagligt i BuyNature, men vil på festivalen have separate stande, hvor der henholdsvis sælges solbriller, ure og accessoires lavet af træ samt økologisk bambusundertøj og T-shirts.

På Camp Green Design vil der altså være alt at finde, som er nødvendigt på en festival, og det kan endda købes til fornuftige priser og bruges med god samvittighed overfor naturen.

”Det bliver en lille nordjysk invasion af festivalen, hvor vi byder til med et bæredygtigt arrangement. Det er sådan noget der kan lade sig gøre, når man bor i en kommune, der sætter økologi og bæredygtighed op hvor det hører til.

Vi er meget glade for at bo i denne skønne kommune, og vi glæder os derfor også meget til at deltage i Bæresygtighedsfestivalen på hjemmebane i Aalborg til september,” fortæller Amin.

MigogAalborg har før mødt Amin i forbindelse med åbning af BuyNature i Nordjylland og lancering af Bambody. 

En stor ære for BuyNature

Det er en stor ære for Aalborg-virksomheden at få lov til at være aktiv deltager af et så meningsfuldt projekt – og så på Nordens største festival.

”Vi elsker at være med, der hvor der sker noget nyt, og vi kan godt lide at komme ud og fortælle vores budskab. Derfor var der ingen tvivl, da vi fik tilbuddet fra Roskilde Festival,” fortæller Amin.

På Roskilde Festival forventes op mod 130.000 mennesker, og det er derfor en helt unik chance for BuyNature og andre nordjyske virksomheder for at komme ud og dele deres vision om et større fokus på økologi og bæredygtighed i danskernes hverdag.

”Det er en fantastisk mulighed for BuyNature at kunne tage del i det her og være med til at arrangere det, men jeg skal da glædeligt og ærligt indrømme, at noget af det jeg ser allermest frem til på festivalen er MASSIVE ATTACK koncerten på Orange Scene på fredag,” slutter Amin med et smil.

Camp Green Design er åben resten af festivalen, hvor alle standene står klar til at forsyne festivalgæsterne med økologiske lækkerier.

Her er der højt til loftet: Tre fede lejeboliger i Aalborg lige nu

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Ågade, 9000 Aalborg
Ågade, 9000 Aalborg

Det er ikke kun på ejerboliger, hvor det vrimler med lækre lejligheder i Aalborg-området.

På forskellige boligsider er det nu også muligt, at vælge og vrage fra den ene lækre lejelejlighed til den anden.

Hvis man ønsker at bo med lidt højere til loftet i en ældre ejendom med lidt sjæl og charme, så har redaktionen på MigogAalborg Bolig tre bud på lejligheder, som matcher i den kategori.

Tre skønne lejeboliger med charme

Ågade, 9000 Aalborg

I Ågade finder du en lækker og lys lejlighed, som blev totalrenoveret i 2015. Lejligheden har 3,15 meter til loftet, som også prydes med smuk stuk i kanterne.  Lejligheden er 91 kvadratmeter, har et soveværelse, en nyetableret altan og udlejes til 9.000 kr. om måneden. Der er husdyr tilladt i lejligheden.

Se meget mere her.

Bispensgade, 9000 Aalborg

Her får du 149 kvadratmeter, du kan boltre dig på i en Penthouse lejlighed i Aalborgs midtby. Lejligheden har et godt køkkenalrum og stue i et, hvor der loft til kip og to soveværelser. Fra stuen er der udgang til en lækker altan. Lejligheden kan lejes for 9.500 kr. om måneden. Det er tilladt at holde husdyr i lejligheden.

Se boligen her.

Prinsensgade, 9000 Aalborg

Tæt på Banegården kan du bo i en smuk herskabslejlighed med dejligt højt til loftet. Lejligheden har et godt soveværelse med walk in og en god stue. Lejligheden rummer i alt 77 kvadratmeter. Man har adgang til egen vaskemaskine og tørretumbler i vaskekælderen og brugsret til en fælles altan.

Se den smukke herskabslejlighed her.

Var drømmeboligen ikke her – Prøv Bolig Swipe

Går du og leder efter en ny bolig lige nu, om det er en eje eller lejebolig så kan Boligswipe være svaret til at hjælpe med at finde dit næste hjem.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

I morgen åbner de: Så lækkert er det nye Magasin i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Shoppeglade aalborgensere har ventet på dagen i rigtig lang tid.

Stormagasinet Magasin er endelig tilbage i Aalborg, og i morgen torsdag d. 20 september kl. 10 starter den helt store åbningsfest.

Der ventes lange køer blandt folk, der skal ind og shoppe løs, og så er der også en masse, der skal have stillet nysgerrigheden. For hvordan ser der mon ud i spritnye Magasin?

Fin tagterasse

MigogAalborg fik lov til at komme ind bag de tildækkede vinduer og facader. Sikkerheden var helt i top onsdag eftermiddag for at sikre sig, at ingen uvedkommende kommer ind før dørene officielt er åbne.

Noget som er lidt overraskende er, at Magasin også har en lille fin tagterasse, som de kalder Terrassen. Her kan man nyde en lækker kop kaffe, glas vin, cocktail og andet.

Stilen i selve stormagasinet er virkelig lækker.

Magasin er kendt for sin moderne, enkle og skandinaviske stil og udtryk, og forretningen i Aalborg er designet netop ud fra disse principper.

“Det hele skal være i tråd med Magasins unikke DNA, men samtidig virke moderne og følge både aktuelle trends og sæson,” fortæller Ben Pashley, som er Creative Manager for Magasins kreative afdeling.

Kæmpe åbningsfest

Torsdagen byder på en kæmpe åbningsfest lige fra Magasin åbner dørene kl. 10 sammen med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og inviterer aalborgenserne indenfor til en kop kaffe i den nye forretning.

Dagen indledes med et musikalsk og underholdende show. Bl.a. kigger Den Kongelige Ballet forbi og giver en smuk opvisning, der trækker linjer til Magasins historiske rødder.

I det hele taget bliver den spektakulære åbning en begivenhed, man ikke vil gå glip af.

Hele dagen igennem vil der være oplevelser, overraskelser, treats, gavekort, goodiebags mm. til de, der besøger forretningen i åbningstiden 10-20.

Et godt tip er at huske at hente Magasins app ”Goodie Card”, hvis man vil have det meste ud af åbningsdagen, for her vil der være særlige kundetilbud at finde.

Hylder Aalborg med særligt event

Har man ikke mulighed for at deltage i den officielle åbningsfest kl. 10, er der alligevel god grund til at kigge forbi om eftermiddagen.

Magasin er nemlig vært ved et åbent event kl. 16.30-18 på Terrassen. Det sker i forbindelse med lanceringen af et særligt Aalborg-magasin, som Euroman og Eurowoman står bag i samarbejde med en række lokale partnere.

Her er alle velkomne til at komme forbi og få et glas og lidt godt.

Ved eventen vil Magasin som kulminationen på en street style-konkurrence, der afvikles i denne uge, kåre Aalborgs bedst klædte mand og kvinde, som hver belønnes med et gavekort på 10.000 kr. Tjek vores reportage fra Jagten ud her

KÆMPE Konfekture-afdeling

Når Magasin i Aalborg åbner, så bliver det med kædens tredjestørste konfekture-afdeling kun overgået af den på Kgs. Nytorv i København efterfulgt af Lyngby.

Der kommer en afdeling med 125 kvadratmeter chokolade, lakrids, flødeboller og alt andet lækkert, som uden tvivl bliver en attraktion i sig selv.

Det bliver naturligvis udelukkende topkvalitet af råvarer og de største brands inden for konfekture.

 

Du kan læse mere om de 5 ting, vi glæder os til, når Magasin endelig slår dørene op lige her

Aalborg-forskere vil revolutionere branche: Grøntsager skal vaccineres

Skrevet af: Michael Qureshi

Rester fundet af sprøjtegifte i grøntsager er mangedoblet gennem de seneste syv år.

Det er et alvorligt problem for fødevarebranchen, og der arbejdes hele tiden på at finde løsningen på at reducere nødvendigheden for sprøjtegifte.

Måske opfindes den løsning lige her i Aalborg, og kan potentielt revolutionere en global branche.

Vacciner til korn og grøntsager

DR Nordjylland skriver onsdag, at et forskningsprojekt på Aalborg Universitet går ud på, at man vil udvikle vacciner til korn og grøntsager.

“På samme måde som mange smitsomme sygdomme først blev et alvorligt problem hos mennesker, da vi begyndte at flytte sammen i byer, så repræsenterer en kartoffelmark et land af mælk og honning for kartoffelskimmel med så mange ens planter på samme sted.

Derfor er det helt centralt at kunne kontrollere vigtige plantesygdomme i produktionen af fødevarer,” siger professor Kåre Lehmann Nielsen fra Institut for Kemi og Biovidenskab ved Aalborg Universitet.

Formålet er at reducere mængden af sprøjtegift og på den måde sikre fødevaresikkerheden på verdensplan.

Fond støtter forskning med over en million kroner

Projektet bliver finansieret af Villum Fonden, der har bevilget 1,2 millioner kroner til forskningen over de næste to år.

I 2016 viste en rapport fra Fødevarestyrelsen, at der var fundet rester af sprøjtegift i 27% af de testede grøntsager.

I en af danskernes favoritter, agurken, blev der fundet spor efter sprøjtegift i 68 procent af tilfældene. I mange tilfælde opdagede myndighederne mere end én sprøjtegift per agurk.