ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det går stærkt i Aalborg: Nordjyderne er vilde med de nye el-biler

Af Michael Qureshi

Hvis man vil se et eksempel på en branche, der er omstillingsparate, så kan man i den grad kigge i retning af bilforhandlerne.

Det kan de især skrive under på ude på Ny Kærvej 47, hvor en af Nordjylland største bilforretninger ligger.

Audi, SKODA og Volkswagen er blandt nogle af de mærker Semler Mobility Aalborg forhandler sammen med de 14 øvrige lokationer i Danmark.

Her i Aalborg har man det seneste år for alvor oplevet, hvor hurtigt det er gået med indtoget af “grønne” biler på det danske marked.

Nordjyderne er vilde med hybrid- og elbiler, og det har givet teamet særdeles travlt.

“Man må sige, at den der bølge af el-biler er gået stærkere, end vi nogensinde havde troet. Det er virkelig noget, kunderne efterspørger, og de søger rigtig meget rådgivning på den front.

Så vi har også hurtigt været nødt til at omstille os herude, men jeg synes, at det er gået godt på det punkt,” forklarer filialchef Nils Rodh, da MigogAalborg møder ham på kontoret med udsigt til den travle Sønderbro.

Det går stærkt i Aalborg: Nordjyderne er vilde med de nye el-biler

Fra Shell-station til 40 ladestandere

Vi har sat filialchefen i stævne for især at spørge ind til de nye trends på bilområdet i 2022, og hvad man skal kigge efter, hvis man overvejer en ny bil.

“Omstillingen til el-biler og hybrid er kommet hurtigere, end nogen i Danmark havde spået. Vi har vækstet markant på salg, der kører på el.

Vi har fået installeret 20 ladestandere her på vores matrikel, og snart er det dobbelt antal. I gamle dage havde vi en Shell-station på adressen, og om lidt har vi 40 ladestandere i stedet. Det er et vist et tydeligt billede på udviklingen,” forklarer Nils Rodh.

Nordjyderne har heller ikke været bange for at gå ombord i udviklingen og installerer ladestandere i hastigt tempo i husstanden.

“Man tænker meget på bæredygtig mobilitet her i Nordjylland.

Selvfølgelig er der spørgsmål omkring rækkevidde og andre relevante ting, hvor der er behov for rådgivning. Der har vores sælgere dygtiggjort sig og følger med udviklingen.

Der er også nogle kunder, hvor de så i sidste ende vælger, at det bliver næste gang.

Det behøver man heller ikke at være nervøs for. Der kommer stadig til at køre biler på fossile brændstoffer i mange år endnu,” lyder det fra Nils Rodh.

Det går stærkt i Aalborg: Nordjyderne er vilde med de nye el-biler

Audi Q4 fører an som storsælger

Salget på Ny Kærvej af nye højteknologiske biler med batteri har især været båret i 2021 af en særlig model.

“Audi Q4 har været det helt store trækplaster. I 2021 havde Audi en enorm vækst, og hos os er det nu det største bilmærke i forretningen.

Kunderne er solgt efter en enkelt prøvekørsel i den, og prisen er ganske fornuftig. Det er Audi-kvalitet hele vejen igennem, og det er ret imponerende, hvor mange vi alene har solgt af Q4.

Vi har også den seneste tid oprustet på Audi-fronten, så vi er flere folk til at servicere vores kunder,” fortæller Nils Rodh.

Selvom Q4 og andre af de attraktive bilmærker har solgt godt i 2021, så er det ikke kun en lyserøde skyer, der males ude på den kendte biladresse, der engang hed Autocentralen.

Det går stærkt i Aalborg: Nordjyderne er vilde med de nye el-biler

For man har også kæmpet med lange leveringstider og kundernes tålmodighed. Det gør i den grad ondt både hos ledelsen og alle medarbejderne.

“Grundet Corona har der været store eftervirkninger i produktionen.

Fabrikkerne har haft svært ved at følge med, og det har været svært at skaffe de rigtige komponenter.

Det har været en stor frustration for os og ikke mindst vores kunder. Men vi har været ret låst i det, og været nødt til at håbe på det bedste.

Derfor er det en klar opfordring, at hvis man overvejer ny bil, så kom i god tid.

Vi forsøger hele tiden at løse det, så vi kan holde vores kunder kørende.

Nogle gange har løsningen i stedet været en brugt bil, hvis kunden ikke kan vente på en ny bil. Heldigvis har vi over 200 brugte biler på lager lige nu, så der er nok at kigge på,” forklarer Nils Rodh.

Han forventer, at det bliver bedre i 2022 uden at kunne spå om hvad krisen i Ukraine kan have af betydning.

Han glæder sig også til at præsentere flere spændende biler for kunderne i Nordjylland.

Biler som Q4, Etron, Enyaq, Multivan og en hybrid Audi A6 er blandt biler der kommer i nye udgaver.

Del artikel