Nordjyderne vil væk: Ustadigt dansk sommervejr skaber travlhed hos SunCharter

Skrevet af: Michael Qureshi

Regn. Skybrud. Lyn og torden. Hedebølge. Blæst. Skypumper.

Den har fået hele armen siden maj måned på vejrfronten, hvor det danske vejr nogle gange på få timer er gået fra hede sommerdage til drivvådt.

Sådan et ustadigt vejr er guf for rejsebranchen, der til gengæld led sidste sommer, hvor der var stort set 25 grader i flere måneder og tørke i Danmark.

Men nu er vi “tilbage” til en normal dansk sommer, der hele tiden skifter vejrmæssigt, og det kan mærkes hos blandt andet det nordjyske rejsebureau SunCharter med kontor i Aalborg Lufthavn.

“Vi har oplevet en kæmpe efterspørgsel på rejser ud af Aalborg.

Vi har været nødt til at kalde ekstra folk ind for at passe telefonerne. Folk vil bare afsted her og nu, og vi er faktisk nået dertil, hvor det er sidste chance.

Vi har meldt udsolgt på flere destinationer, og man skal få bestilt, hvis man også vil afsted,” siger Kasper Jensen, marketing- og eventkoordinator hos SunCharter, til MigogAalborg .

Hedebølge sydpå

Det ustadige danske sommervejr hjælper uden tvivl rejselysten på vej til de solhungrende danskere, og med forhistorien fra 2015, 2016 og 2017 i bagagen, hvor flere gæster er kommet for sent til at kunne få pladser i højsæsonen, er tendensen i øjeblikket, at gæster der ikke igen vil opleve ikke at kunne komme afsted med familien under sydlige og solsikre himmelstrøg, bestiller nu.

“Der er hedebølge sydpå. Der er skønt og varmt, og det er klart, at man gerne vil afsted og nyde en afslappende ferie, hvor man er sikker på, at det er godt vejr.

Mange kom måske heller ikke afsted sidste år, og der er bare noget afslappende og skønt ved at være ude af landet. Hvor man ikke lige skal tænke på madlavning og opvask. Så vi mærker det tydeligt, at det bliver et stort rejseår,” forklarer Kasper Jensen.

Tre populære nye destinationer

SunCharter har her i 2019 lanceret tre nye destinationer til det græske øhav. Helios, Lefkas og Paleros. De er alle tre allerede populære.

“Vores gæster har taget rigtig godt imod vores tre nyheder i Grækenland, hvor der også virkelig bare er varmt lige nu. Vores måske mest populære destination Kreta har vi stort set ingen pladser ledige tilbage på, og Tyrkiet er også rigtig godt med i år,” lyder det fra Kasper Jensen.

Kreta

Anbefaler at bestille ferien hurtigst muligt

SunCharter anbefaler sine gæster at bestille ferien så snart som muligt for at sikre sig de sidste pladser, der er ledige i industriferien og skolernes sommerferie.

Bureauet har på nuværende tidspunkt solgt hovedparten af deres pladser i sommerprogrammet.

“Selv om solen vender tilbage her og nu, så er der ingen tvivl om, at folk efterspørger det stabile varme vejr, og det er lige præcis det, vi mærker lige nu,” slår Kasper Jensen fast.

Du kan tjekke fly- og hoteller med Suncharter ud af Aalborg lige her

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

 • Glostrup
 • Nyborg
 • Solrød
 • Sorø

Medie afslører: AaB henter klubikons søn

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Du behøver kun at sige navnet Rade Prica, og så vil de fleste AaB-fans få nærmest åndenød af ren begejstring.

Og nu er der nyt Prica-blod på vej til AaB.

B.T. erfarer, at AaB er ved at hente Rade Pricas søn, 18-årige Tim Prica, til klubben.

Tim Prica er lige nu på kontrakt i Malmö FF, hvor danske Jon Dahl Tomasson er cheftræner.

Unge Prica skifter ifølge B.T.s oplysninger allerede nu, og et skifte kan falde endeligt på plads inden for den kommende uge.

OPDATERING KL.16.30:

AaB bekræfter tilgangen af Tim Prica, som får en fireårig kontrakt.