Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordjyderne vil væk: Ustadigt dansk sommervejr skaber travlhed hos SunCharter

Af Michael Qureshi

Regn. Skybrud. Lyn og torden. Hedebølge. Blæst. Skypumper.

Den har fået hele armen siden maj måned på vejrfronten, hvor det danske vejr nogle gange på få timer er gået fra hede sommerdage til drivvådt.

Sådan et ustadigt vejr er guf for rejsebranchen, der til gengæld led sidste sommer, hvor der var stort set 25 grader i flere måneder og tørke i Danmark.

Men nu er vi “tilbage” til en normal dansk sommer, der hele tiden skifter vejrmæssigt, og det kan mærkes hos blandt andet det nordjyske rejsebureau SunCharter med kontor i Aalborg Lufthavn.

“Vi har oplevet en kæmpe efterspørgsel på rejser ud af Aalborg.

Vi har været nødt til at kalde ekstra folk ind for at passe telefonerne. Folk vil bare afsted her og nu, og vi er faktisk nået dertil, hvor det er sidste chance.

Vi har meldt udsolgt på flere destinationer, og man skal få bestilt, hvis man også vil afsted,” siger Kasper Jensen, marketing- og eventkoordinator hos SunCharter, til MigogAalborg .

Hedebølge sydpå

Det ustadige danske sommervejr hjælper uden tvivl rejselysten på vej til de solhungrende danskere, og med forhistorien fra 2015, 2016 og 2017 i bagagen, hvor flere gæster er kommet for sent til at kunne få pladser i højsæsonen, er tendensen i øjeblikket, at gæster der ikke igen vil opleve ikke at kunne komme afsted med familien under sydlige og solsikre himmelstrøg, bestiller nu.

“Der er hedebølge sydpå. Der er skønt og varmt, og det er klart, at man gerne vil afsted og nyde en afslappende ferie, hvor man er sikker på, at det er godt vejr.

Mange kom måske heller ikke afsted sidste år, og der er bare noget afslappende og skønt ved at være ude af landet. Hvor man ikke lige skal tænke på madlavning og opvask. Så vi mærker det tydeligt, at det bliver et stort rejseår,” forklarer Kasper Jensen.

Tre populære nye destinationer

SunCharter har her i 2019 lanceret tre nye destinationer til det græske øhav. Helios, Lefkas og Paleros. De er alle tre allerede populære.

“Vores gæster har taget rigtig godt imod vores tre nyheder i Grækenland, hvor der også virkelig bare er varmt lige nu. Vores måske mest populære destination Kreta har vi stort set ingen pladser ledige tilbage på, og Tyrkiet er også rigtig godt med i år,” lyder det fra Kasper Jensen.

Nordjyderne vil væk: Ustadigt dansk sommervejr skaber travlhed hos SunCharter
Kreta

Anbefaler at bestille ferien hurtigst muligt

SunCharter anbefaler sine gæster at bestille ferien så snart som muligt for at sikre sig de sidste pladser, der er ledige i industriferien og skolernes sommerferie.

Bureauet har på nuværende tidspunkt solgt hovedparten af deres pladser i sommerprogrammet.

“Selv om solen vender tilbage her og nu, så er der ingen tvivl om, at folk efterspørger det stabile varme vejr, og det er lige præcis det, vi mærker lige nu,” slår Kasper Jensen fast.

Du kan tjekke fly- og hoteller med Suncharter ud af Aalborg lige her

Del artikel