Nordiske Ambassade åbner i morgen: Konceptet er ikke set før i Gaden

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Den Nordiske Ambassade er navnet på det nye sted, der fra fredag den 30.juni lukker dørene op i de gamle lokaler fra Beer King og Robin.

Allerede fra man træder ind af døren, er det tydeligt at se, at der er tale om et helt nyt og meget anderledes koncept. Det ligner ikke noget man har set i “Gaden” før.

Mest af alt minder det om en gammel nordisk hyggestue fra en svunden og spændende tid.

Vi tog en snak med chef og en af idémændene bag det nye sted, Sonnich Toulaev fra ReKom, omkring konceptet, og ikke mindst om deres store hjemmebryggede snapsudvalg.

Hvad manglede i Gaden

Det er et ret specielt koncept. Hvad er tankerne bag Den Nordiske Ambassade?

“Vi brugte ret lang tid på at brainstorme over, hvad vi egentligt manglede i den her gade.

Vi blev enige om, at der i hvert fald ikke skulle være flere bierbarer, og heller ikke diskoteker og clubs. Der er rigeligt med steder til de yngre mennesker.

Vi syntes, der var brug for en bodega eller et værtshusagtigt sted i god stil. Noget der appellerer til det lidt ældre publikum.

Samtidig er det her også tænkt som en bar for turister. Vi har rigtig mange turister i gaden, især fra de nordiske lande, ikke mindst fra Norge.

Derfor kom vi på navnet Den Nordiske Ambassade. Det her er et sted, hvor de nordiske dyder er i højsædet, og det skal være dejligt hjemligt og hyggeligt at være her.”

I vil gerne ramme en lidt ældre målgruppe end så mange andre steder i Gaden. Hvordan vil I gøre det?

“Det vil vi først og fremmest gøre med den her stil og indretning. Det er en meget moden indretning.

Derudover har vi også et specielt udvalg, som man ikke ser andre steder. Meget nordisk præget øl, og selvfølgelig vores snaps, som er en stor rød tråd i hele vores koncept.

Vi byder også på smørrebrød, i ægte klassisk nordisk stil. Netop fordi vi ønsker, at det her skal være en helstøbt oplevelse. Det skal ikke kun være druk og fest.

Starter med smørrebrød og et glas vin

Vi håber at blive et sted, hvor folk kigger forbi forholdsvist tidligt på aftenen. Så kan de jo passende starte ud med lidt lækkert smørrebrød og et glas vin, inden de senere på natten kan slå sig løs med snaps, øl og en svingom på dansegulvet.

Musikken er selvfølgelig også en hovedfaktor. Vores musik må ikke bare blive radiohits og det nyeste på Spotify. Faktisk kommer vi til at spille rigtig meget norsk musik, norske bodegahits. Det bliver festligt og folkeligt.

Vi byder også på spil som dart, shuffleboard og meget andet. Vi vil gerne være den moderne nordiske bodega.”

Jeres snapseudvalg er det største i hele Jomfru Ane Gade. Men hvorfor lige snaps?

“Vi vil gerne vise, at snaps er meget mere, end det mange går og tror. Snaps er ikke kun den der meget stærke og harske drik, som man hælder ned til f.eks. jule og påskefrokoster. Det er nemlig så meget mere end det. Der er kæmpe forskel på akvavit og så snaps.

Vores mål er derfor at inddrage snaps på en helt anden måde, end man tidligere har set i det aalborgensiske natteliv.

Jeg synes også, at snaps harmonerer rigtig godt med det her nordiske univers, som vi gerne vil skabe herinde. Og så henvender snaps sig også superfint til det lidt ældre klientel, som vi jo prøver at ramme.

Man kan virkelig lave rigtig mange lækre drinks på snaps, og det er vi sikre på kommer til at blive et hit.”

Man skal smage Odins morgenkaffe

Kan du fortælle lidt om jeres mange snaps-varianter? I brygger dem jo endda selv.

“Vi har omkring 30 forskellige snaps-varianter, så man må sige, at der er en del at vælge imellem.

Jeg vil lige fremhæve en drink, som hedder “Odins morgenkaffe”. Den er nemlig et rigtig godt eksempel på, hvad snapsedrik kan være.

For det første ligner den en skummende øl, men det er cocktail. Faktisk er det en forklædt White Russian.

Vi putter kaffesnaps deri i stedet for kahlua. Derudover er der fløde i, og så noget Smirnoff og lidt andre ting.

Den smager ligesom en White Russian, selvom den er lavet på snaps. Og det er kaffesnaps som vi selv brygger, og som man også kan drikke som shot, hvis man vil det.

Men vi vil gerne køre en råd tråd med at vi kommer snaps i vores drinks, så det ikke kun er noget man drikker som shots.

Har selv brygget husets snaps

Vi har også en snaps som hedder Mormors Kirsebærsnaps, som er husets snaps.

Det er en, som vi har brugt rigtig lang tid på at brygge, og jeg synes virkelig, at vi er kommet frem til et velsmagende resultat.

Men vi har som sagt et hav af varianter, og der er noget for enhver smag.

Vores store mål er, at folk kommer herind, får en drink eller et shot og tænker; “Okay, sådan kan snaps også smage”. Man kommer helt sikkert til at blive positivt overrasket.

Det her sted er jo også et oplagt selskabslokale. Kommer man til at kunne leje det til privatfest, og har I planer om at holde nogle specielle events?

Ja, det kommer man bestemt til at kunne. Hvis folk gerne vil holde sig en hyggelig og anderledes fest, så er de helt sikkert kommet til det rette sted.

Vi kommer også til at holde nogle events, bl.a. snapseevents, hvor folk kan komme og brygge deres egen snaps.

Stor åbningsfest fredag

Det synes vi er en meget sjov og unik mulighed at give folk, og vi ser meget frem til at opleve og smage på de mange gode bud.

Inden jeg tog hjem fra Den Nordiske Ambassade, blev jeg lige budt på et shot af husets snaps, Mormors Kirsebærsnaps. Og Sonnich har så ganske ret i, hvad han siger – det her er virkelig en helt ny måde at opleve snaps på.

Den smagte jo ligefrem fremragende, og jeg er ellers ikke den store fan af snaps!

Den Nordiske Ambassade åbner officielt på fredag den 30. juni, hvor der bliver holdt stor åbningsfest. Her kan man blandt andet smage Mormors Kirsebærsnaps for kun 5 kr. hele dagen.

Selve åbningsfesten foregår i flere etaper allerede fra klokken 12.00

Læs mere om festen lige her

Vender retur på fredag: SUBHIVE kommer med største line-up nogensinde

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Foto: Krzysztof Wieczorek
Foto: Krzysztof Wieczorek

Sommeren 2019 gjorde det klart for alle, at Aalborg for alvor er ved at komme med på EDM bølgen.

Den elektroniske musik vokser i gadebilledet og store events som Aalborg Karneval og Metropol Festival har taget genren til sig med scener, hvor diverse EDM kunstnere har skabt vilde fester til stor glæde for publikum.

Snart får vi også den store Aairport Festival i Gigantium

I den aalborggensiske undergrund har genren dog rumsteret i et godt stykke tid.

SUBHIVE, som er et hold bestående af  både lokale DJ’s, producere og musikelskere, har de seneste par år kæmpet en brav kamp for at få skabt en elektronisk musikscene i Aalborg, og i 2018 havde de stor succes med udsolgte arrangementer på det nu lukkede PlatForm4.

På fredag den 20. September åbner de dørene op til endnu en fest, hvor du i den grad får mulighed for at træde ind et vaskeægte EDM univers.

Denne gang er det Studenterhuset der lægger lokaler til, og her vil konceptet blive taget til helt nye højder.

Foto: brknrib

Aalborg fortjener fester som disse

Vi tog en lille  snak med en af folkene bag SUBHIVE, George Poullo, for bl.a. at blive lidt klogere på, hvad man kan forvente af eventet.

I har kæmpet længe for at få den elektroniske musikgenre etableret i Aalborg. Hvad er det der er så specielt ved den?

“Først og fremmest er det jo noget lækkert musik, som altid skaber en vild fest.

Men det er ligeså meget helheden i konceptet vi er fascinerede  af.

Følelsen af at man træder ind i en anden verden hvor musikken, lyset og de karakteristiske sekskantede skærme, gør det umuligt ikke at blive revet med, når festen koger.” fortæller George Poullo.

Han fortsætter;

“Genren er virkelig ved at slå sig fast i Aalborg, og derfor er vi glade for at kunne lave sådanne events i samarbejde med Studenterhuset.

Vores mission er og har hele tiden været, at få de her fester bredt ud i det aalborgensiske natteliv. Det fortjener byen.”

Største og vildeste SUBHIVE til dato

Hvad kan man forvente af festen på fredag?

“Den her fest bliver vores største og vildeste til dato.

Både mainstage og dansegulvet er stort, og musikken kommer til at smadre fuldstændig igennem. Vi har et rigtig godt line-up, med artister  som virkelig er tændte på at skabe en unik aften.

Både musik, lys og stemning skal gå op i en højere enhed, og vi er ikke i tvivl om at publikum kommer til at få en oplevelse de sent vil glemme.”

“Artisterne er bl.a.: Thoby, som har spillet flere store festivaler i Danmark, Aalborgs drum’n’bass konge – Kasger, Too Two, bestående af Aksel Brandstrup og Matt Hawk som sammen med Hedegaard  har produceret hittet SA-MY-D.

Derudover har vi også en god håndfuld lokale talenter på programmet, som alle vil gøre deres for, at ingen kommer til at stå stille på noget tidspunkt.” lyder det fra George Poullo.

Foto: Krzysztof Wieczorek

Lækker lounge med kolde fadøl og hyggestemning

Er det så bare fuld smadder på hele vejen igennem, eller bliver der også mulighed for at tage det lidt mere roligt?

“I salen vil der være fuld tryk på hele aftenen, så her er det bare med at være klar til at bevæge kroppen.

Men får man brug for en pause, eller kommer man bare for at have en lidt mere chilleren aften med nogle kolde fadøl og hygge, så er cafeen lavet om til en lækker lounge, hvor det hele vil foregå i et mere roligt og afslappet tempo, dog stadig hvor det er muligt at få sig en fantastisk fest.

Her vil der blive spillet hip hop, r’n’b og dancehall.

Der er solide hip-hop djs og producere på lineuppet, og aftenen sluttes af med lokale DJ Left Hand Right og Lars Da Fari, som kommer på besøg fra København, hvor han dj’er nogle af de helt store hip hop klubber.” slutter George Poullo.

Tid: Fredag den 20. September kl. 21.00-03.00

Sted: Studenterhuset

Afterparty på Benediktes

Læs mere om eventet på Facebook her 

Læs mere om SUBHIVE her

Denne gang mener han det: Tæppehandleren på Vesterbro lukker snart

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Billeder fra tidligere på året
Billeder fra tidligere på året

Er man fra Aalborg, så kender man helt sikkert tæppehandleren på Vesterbro.

I snart 30 år har der været ophørsudsalg hos den legendariske tæppehandler. Tidligere i år interviewede vi endda ejeren Mansoor, som fortalte lidt om, hvorfor han har haft ophørsudsalg i så mange år. Den video kan du se længere nede i artiklen.

Men i weekenden kunne opmærksomme aalborgensere se, at der var nye ophørsudsalg skilte på butikkens facader. OPHØRSSALG  – 80 PROCENT.

Det er helt sikkert, vi lukker nu

Så MigogAalborg var mandag formiddag i kontakt med ejeren Mansoor for at høre, om det nu kunne passe, at de lukker denne gang.

Nu er der kommet nye ophørs skilte i ruderne. Men mener du det så denne gang?

“Ja, nu lukker vi. Det er helt sikkert. Til januar eller februar er det slut.

Meen Mansoor, I har jo haft ophørs udsalg i ca. 30 år nu. Så kan det nu også passe?

“Vi har aldrig haft ophørsudsalg før nu. Det her er første gang.”

Altså, der har jo stået ophør derude nærmest siden I åbnede?

“Hmm, ja. Men jeg har ikke ment det som ophør. Det er i hvert fald første gang, jeg har ment det. Det andet er mere bare noget, vi har lavet som et godt tilbud. En form for priskrig eller noget. Men nu skal alt væk. Det hele skal sælges.”

Hvorfor har du så besluttet at det skal være nu?

“Jeg er 74 år gammel og bor jo i København, så det er lidt svært hele tiden at skulle tage til Aalborg. Jeg vil hellere bare trække mig tilbage og slappe af nu.”

Hvad er så planen med butikken? Lukker I den bare, eller skal den overtages?

“Den er ikke solgt. Vi lukker den bare. Det er en meget dyr husleje, så det er ikke bare for almindelig mennesker. Man skal have en god økonomi. Så jeg tror ikke der kommer nogen nye ejere.”

Vi lavede jo en video med dig sidste år. Har det haft nogen effekt?

“Den har virket helt vildt godt. Den var så sjov, og folk har nærmest strømmet til. Den gav mig et helt nyt boost, som jeg ikke har oplevet i mange år, så man kan egentligt godt sige at jeg stopper på toppen!”

Nu har du ikke fået butikken solgt. Men kan du give nogle gode råd til hvordan man bliver en god tæppemand?

“Det kræver først og fremmest, at man brænder for tæpper. Det er en livsstil. Jeg tror, at man skal være gjort af en bestemt støbning, for det kræver meget hårdt arbejde. Det kræver holdbarhed. Jeg elsker tæpper, det er mit livsværk.”

Se videoen hvor Zjakalen besøgte Tæppehandleren i oktober – og find ud af, hvad et “kællingetæppe” er – i øvrigt har videoen fået mere end 108.000 visninger

Kæmpe fest på Platform 4: SUBHIVE har fået godt fat i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Fotograf: Peter Drastrup
Fotograf: Peter Drastrup

På fredag går det endnu engang løs til det elektroniske musikevent SUBHIVE på Platform 4 i Karolinelund.

SUBHIVE har eksisteret siden september 2017, og dette er tredje gang det afholdes.

Bag projektet står de otte gutter Mark, Kasper, Anders, Oliver, George, Fransisco, Jonas og Viktor. Alle sammen med stor kærlighed til den elektroniske musikgenre. En genre der i høj grad er på vej frem i Danmark og ikke mindst i Aalborg.

Vi tog en snak med drengene for at høre lidt nærmere om SUBHIVE og om tankerne bag det spændende koncept.

Hvad er SUBHIVE for noget?

SUBHIVE er jo et undergrunds elektronisk musikevent, som vi prøver at afholde hver anden måned. Der kommer så en god håndfuld dygtige DJ’s og spiller op til fest og farver.

Vi holder det nede på Platform 4, som har været så venlige at støtte op om projektet. Vi er en flok frivillige gutter, som alle sammen elsker den her meget bastunge musik. Det er alt inden for både trap, future bass, drum and bas, jungle og alt muligt i den dur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa

Hvad er jeres motivation for at lave sådan et event?

Vores direkte motivation er jo, at vi skal have de her genrer frem, som ikke rigtig er så hypet i Aalborg. I hvert fald ikke hvad angår events. Vi ved, at der er rigtig stor interesse for det, men før SUBHIVE blev der ikke gjort noget aktivt for at holde arrangementer, hvor det blev spillet.

Vi vil gerne gøre det stort og vildt, og vi er meget inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa, hvor det her musik jo er rigtig meget i højsædet. Vi sigter meget efter, at der skal være denne her festivals stemning, siger George Poullo.

Det her er jeres tredje event. Hvordan er de to første gået?

Det er faktisk gået rigtig fint og langt over vores forventninger. Til begge events har vi haft 3-500 mennesker gennem døren, så det må siges at være meget tilfredsstillende.

Vi har fået rigtig god respons fra folk, som har haft en god oplevelse med det, så vi håber selvfølgelig at samle mindst ligeså mange mennesker til det kommende event her, udtaler Anders Jæger Pedersen

Hvorfor har I lige valgt at afholde det på Platform 4?

Flere af os i gruppen har holdt events på Platform 4 før, så vi er på rigtig god fod med dem. Derudover er Platform 4 også et rigtig fedt sted at holde sådanne events, da de altid er gode til at støtte op om undergrundsmusik, og ting man normalt ikke ser i Aalborg. Så på den måde synes vi, at Platform 4 er den helt rigtige samarbejdspartner, siger Marc Kjær Deleuran.

Fotograf: Peter Drastrup

Planer om at booke internationale navne

Hvad er ambitionerne for SUBHIVE på sigt?

På sigt er det uden tvivl vores ambition at booke nogle flere store kunstnere ind både danske men også internationale. Vi har b.la øje på nogle rigtig dygtige og store DJ’s fra Holland, som vi håber at kunne få herop til et af de kommende events. Den elektroniske musik er jo kæmpestor i lande som Holland, så det er klart at vi er meget inspireret af dem og deres kultur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Hvad kommer der til at ske til eventet på fredag?

Vi kommer til at dele festen lidt op i to til at starte med. Først på aftenen kommer der til at være noget lounge-stemning inde i cafeen, hvor der vil blive spillet lidt roligere musik, og hvor man kan sidde og nyde en øl imens.

Samtidig kommer der også til at være fuld knald på i den store sal, hvor der bliver disket op med det helt store lysshow. Selvfølgelig en masse lækker musik, man kan danse til. I løbet af aftenen og natten bliver det hele så rykket ind i den store sal, men vi synes, at det er fedt at folk selv kan vælge, hvordan de vil starte ud. Om det skal være med fuld smæk på fra start, eller om skal være i den lidt mere rolige ende, siger George Poullo

 

SUBHIVE part 3 er på fredag fra kl. 21.00-03.00. Det foregår på Platform 4 og koster 20 kr. i entré. Dog med gratis entré fra kl. 21-23.

Læs mere om eventet og de optrædende her

https://www.facebook.com/events/181674995774119/

MigogAalborgs store fest

Kom med til AALBORG AWARDS

Vil du med til en af årets fedeste fester? Vi hylder byens bedste steder – så kommer Burhan G og giver mini-koncert og det hele slutter med kæmpe afterparty. Billetterne bliver solgt hurtigt lige nu, så skynd dig og book.

Læs mere lige her