Nordiske Ambassade åbner i morgen: Konceptet er ikke set før i Gaden

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Den Nordiske Ambassade er navnet på det nye sted, der fra fredag den 30.juni lukker dørene op i de gamle lokaler fra Beer King og Robin.

Allerede fra man træder ind af døren, er det tydeligt at se, at der er tale om et helt nyt og meget anderledes koncept. Det ligner ikke noget man har set i “Gaden” før.

Mest af alt minder det om en gammel nordisk hyggestue fra en svunden og spændende tid.

Vi tog en snak med chef og en af idémændene bag det nye sted, Sonnich Toulaev fra ReKom, omkring konceptet, og ikke mindst om deres store hjemmebryggede snapsudvalg.

Hvad manglede i Gaden

Det er et ret specielt koncept. Hvad er tankerne bag Den Nordiske Ambassade?

“Vi brugte ret lang tid på at brainstorme over, hvad vi egentligt manglede i den her gade.

Vi blev enige om, at der i hvert fald ikke skulle være flere bierbarer, og heller ikke diskoteker og clubs. Der er rigeligt med steder til de yngre mennesker.

Vi syntes, der var brug for en bodega eller et værtshusagtigt sted i god stil. Noget der appellerer til det lidt ældre publikum.

Samtidig er det her også tænkt som en bar for turister. Vi har rigtig mange turister i gaden, især fra de nordiske lande, ikke mindst fra Norge.

Derfor kom vi på navnet Den Nordiske Ambassade. Det her er et sted, hvor de nordiske dyder er i højsædet, og det skal være dejligt hjemligt og hyggeligt at være her.”

I vil gerne ramme en lidt ældre målgruppe end så mange andre steder i Gaden. Hvordan vil I gøre det?

“Det vil vi først og fremmest gøre med den her stil og indretning. Det er en meget moden indretning.

Derudover har vi også et specielt udvalg, som man ikke ser andre steder. Meget nordisk præget øl, og selvfølgelig vores snaps, som er en stor rød tråd i hele vores koncept.

Vi byder også på smørrebrød, i ægte klassisk nordisk stil. Netop fordi vi ønsker, at det her skal være en helstøbt oplevelse. Det skal ikke kun være druk og fest.

Starter med smørrebrød og et glas vin

Vi håber at blive et sted, hvor folk kigger forbi forholdsvist tidligt på aftenen. Så kan de jo passende starte ud med lidt lækkert smørrebrød og et glas vin, inden de senere på natten kan slå sig løs med snaps, øl og en svingom på dansegulvet.

Musikken er selvfølgelig også en hovedfaktor. Vores musik må ikke bare blive radiohits og det nyeste på Spotify. Faktisk kommer vi til at spille rigtig meget norsk musik, norske bodegahits. Det bliver festligt og folkeligt.

Vi byder også på spil som dart, shuffleboard og meget andet. Vi vil gerne være den moderne nordiske bodega.”

Jeres snapseudvalg er det største i hele Jomfru Ane Gade. Men hvorfor lige snaps?

“Vi vil gerne vise, at snaps er meget mere, end det mange går og tror. Snaps er ikke kun den der meget stærke og harske drik, som man hælder ned til f.eks. jule og påskefrokoster. Det er nemlig så meget mere end det. Der er kæmpe forskel på akvavit og så snaps.

Vores mål er derfor at inddrage snaps på en helt anden måde, end man tidligere har set i det aalborgensiske natteliv.

Jeg synes også, at snaps harmonerer rigtig godt med det her nordiske univers, som vi gerne vil skabe herinde. Og så henvender snaps sig også superfint til det lidt ældre klientel, som vi jo prøver at ramme.

Man kan virkelig lave rigtig mange lækre drinks på snaps, og det er vi sikre på kommer til at blive et hit.”

Man skal smage Odins morgenkaffe

Kan du fortælle lidt om jeres mange snaps-varianter? I brygger dem jo endda selv.

“Vi har omkring 30 forskellige snaps-varianter, så man må sige, at der er en del at vælge imellem.

Jeg vil lige fremhæve en drink, som hedder “Odins morgenkaffe”. Den er nemlig et rigtig godt eksempel på, hvad snapsedrik kan være.

For det første ligner den en skummende øl, men det er cocktail. Faktisk er det en forklædt White Russian.

Vi putter kaffesnaps deri i stedet for kahlua. Derudover er der fløde i, og så noget Smirnoff og lidt andre ting.

Den smager ligesom en White Russian, selvom den er lavet på snaps. Og det er kaffesnaps som vi selv brygger, og som man også kan drikke som shot, hvis man vil det.

Men vi vil gerne køre en råd tråd med at vi kommer snaps i vores drinks, så det ikke kun er noget man drikker som shots.

Har selv brygget husets snaps

Vi har også en snaps som hedder Mormors Kirsebærsnaps, som er husets snaps.

Det er en, som vi har brugt rigtig lang tid på at brygge, og jeg synes virkelig, at vi er kommet frem til et velsmagende resultat.

Men vi har som sagt et hav af varianter, og der er noget for enhver smag.

Vores store mål er, at folk kommer herind, får en drink eller et shot og tænker; “Okay, sådan kan snaps også smage”. Man kommer helt sikkert til at blive positivt overrasket.

Det her sted er jo også et oplagt selskabslokale. Kommer man til at kunne leje det til privatfest, og har I planer om at holde nogle specielle events?

Ja, det kommer man bestemt til at kunne. Hvis folk gerne vil holde sig en hyggelig og anderledes fest, så er de helt sikkert kommet til det rette sted.

Vi kommer også til at holde nogle events, bl.a. snapseevents, hvor folk kan komme og brygge deres egen snaps.

Stor åbningsfest fredag

Det synes vi er en meget sjov og unik mulighed at give folk, og vi ser meget frem til at opleve og smage på de mange gode bud.

Inden jeg tog hjem fra Den Nordiske Ambassade, blev jeg lige budt på et shot af husets snaps, Mormors Kirsebærsnaps. Og Sonnich har så ganske ret i, hvad han siger – det her er virkelig en helt ny måde at opleve snaps på.

Den smagte jo ligefrem fremragende, og jeg er ellers ikke den store fan af snaps!

Den Nordiske Ambassade åbner officielt på fredag den 30. juni, hvor der bliver holdt stor åbningsfest. Her kan man blandt andet smage Mormors Kirsebærsnaps for kun 5 kr. hele dagen.

Selve åbningsfesten foregår i flere etaper allerede fra klokken 12.00

Læs mere om festen lige her

Pirates-stjerne skød stort beløb hjem til godt formål

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Aalborg Pirates har i den grad medvind i denne sæson.

Holdet ligger godt til i ligaen, og forleden vandt de deres første pokal i over 10 år, da de blev danske pokalmestre til Final4 i Herning.

En af holdets store profiler, landsholdspiller Mikkel Højbjerg, blev dog forleden dag sat på en noget anderledes opgave. Han skulle nemlig hjælpe Aalborg-firmaet SpilNu.dk med at skyde penge ind til velgørenhed.

Sidste år var det AaB’s daværende målmand Nicolai Larsen der skulle hjælpe SpilNu.dk med at sparke penge ind til en god sag. De donerede 1.000 kr. pr meter han kunne sparke til en fodbold, og det endte med at blive en donation på hele 56.000 kr.

Hamre en puck så hårdt som muligt i mål

Dette års udfordring lød på, at Mikkel Højbjerg skulle hamre en hockey puck så hårdt i mål som overhovedet muligt. For hver km/t, ville SpilNu.dk donere 500 kr.

Medstifter af SpilNu.dk og manden bag donationsprojektet, Mads Peter Veiby, var meget spændt på dagen;

“Vi er jo sponsor for Aalborg Pirates, og vi vil gerne bruge vores sponsorater på en lidt anderledes måde. At man kan støtte et godt formål og samtidig få en sjov konkurrence ud af det, er en spændende kombination. Jeg glæder mig meget til at se, hvor hårdt Mikkel kan skyde, han er jo en af deres bedste skytter,” sagde Veiby.

Efter at have varmet op med en god omgang prøveskud, tog Mikkel Højbjerg sit endelige tilløb mod mål. Han satte kursen mod den lille sorte puck og hamrede til den med alt, hvad den kunne trække.

Kilometertælleren i målet viste, at han havde skudt den i kassen med imponerende 155 km/t. Hvilket kan omregnes til en donation på ca. 77.500 kr.

Resultatet var forbløffende

Mads Peter Veiby havde selv taget skøjter på og var hoppet på isen for at følge dramaet på nærmeste hold. Han var begejstret for udfaldet.

“Det var virkelig godt ramt. 155 km/t er altså ikke noget, man bare lige skyder uden videre. Jeg prøvede selv at fyre et par skud af, og det højeste jeg kom op på var 79 km/t.

Det er selvfølgelig også meget fint, når man tænker på, at det er første gang, jeg prøver at skyde til en puck, men det var nu alligevel godt, at vi valgte Mikkel og ikke mig til opgaven, siger Mads Peter Veiby med et grin.

Håber at pengene gør gavn

Mikkel Højbjerg var også meget tilfreds med resultatet;

“Jeg synes. det gik godt, og jeg er egentligt lidt overrasket over, at jeg skød så hårdt. Jeg havde satset på at skyde omkring 130 km/t, så jeg må sige, at jeg er tilfreds. Jeg håber pengene kommer til at gøre gavn.”

Direktør for Aalborg Pirates Thomas Bjuring havde også kun rosende ord til Spilnu.dk og projektet;

“Først og fremmest så er jeg rigtig glad for, at vi sammen med vores samarbejdspartner kan lave sådan et event her. Jeg synes, det er et fantastisk flot set-up, som Spilnu.dk er kommet med, det kan jeg kun tage hatten af for.

Til daglig har vi jo gang i støtteprojekter som Cool East, så det er klart at vi til hver en tid også er klar på at bakke op om sådan et flot tiltag som dette,” siger Bjuring.

Du kan være med til at bestemme, hvad de 77.500 kr. skal gå til. Mads Peter Veiby kan dog afsløre at det kun gælder formål, der støtter udsatte børn.

Men tjek videoen her i linket og skriv så i kommentarfeltet, hvilket formål du synes, pengene skal gå til

Så går det løs med Fredagsfesterne igen: Her er historien bag konceptet

Skrevet af: Thomas Riddersholm

På fredag går det igen løs med en ny sæson af Fredagsfester i Karolinelund.

De sidste mange somre har man i Aalborg kunnet hygge sig med fede koncerter hver fredag arrangeret af Skråen.

I år er navne som Anne Linnet, Noah, Medina, Johnny Madsen og Gulddreng på programmet.

Udover koncerterne er der afterparty på Skråen, hvor lokale acts sørger for at holde festen i gang.

Alt sammen til kun 50 kr. (100 kr. i forsalg)

Vi tog en lille snak med Skråen-chef Jørgen Nissen, for at høre om bl.a. historien bag arrangementet, artisterne og om fremtiden.

Hvordan kom I på at lave fredagsfest? Hvad er historien bag?

“Vi lavede på et tidspunkt noget, der hed Sommer i Kilden som var nede i Kildeparken.

Vi fandt dog ud af, det var lidt slidt, den måde vi gjorde det på, så vi havde brug for at tænke konceptet om igen.

Vi fik så etableret et samarbejde med det gamle Tivoli om at lave det her arrangement ved navn Fredagsfest inde hos dem, og det blev ret hurtigt en stor succes.

Da Tivoli så lukkede for en god håndfuld år siden, valgte vi simpelthen bare at køre videre i Karolinelund, der jo stadig var og er et fantastisk dejligt område, også selvom der ikke er Tivoli derinde mere.

Det var lidt et sats fra vores side at fortsætte det, men det har jo heldigvis vist sig, at det var den helt rigtige beslutning, som vi tog.”

Det har jo som sagt efterhånden kørt i en del år nu. Mærker I at interessen vokser år for år?

“Ja, det er blevet større og større hvert år. Udover lige sidste år.

Vi kørte 10 gange sidste år, og vi var så uheldige at det regnede det 4 af dem, og så aflyste Johnny Madsen også.

Så halvdelen af gangene var derfor kriseramte, og det gjorde jo desværre, at det samlede besøgstal blev mindre, end hvad vi ellers har været vant til.

Vi ligger normalt på en 4000-5000 gæster hver fredag, hvis der bare er nogenlunde vejr.”

Hvad kan et koncept som Fredagsfest, som andre koncerter måske ikke kan?

“Vi laver jo selv arrangementer som Skovrock i Skovdalen, og vi tænkte, at der manglede et koncept, som var lidt mere uforpligtende.

Det hedder jo fest i stedet for koncert, fordi det er en havefest, hvor vi mødes og siger hej til hinanden, får en fadøl og ser hvad der foregår.

Det vil også sige, at en stor del af de folk der kommer, de kommer faktisk, uanset hvad der så end står på programmet. De kommer ligeså meget for hyggens skyld.

På Skovrock og andre rigtige koncerter, der tager man jo et valg, om man gider eller ikke gider at se en koncert. Om man har lyst til at høre f.eks. Kim Larsen eller ej.

Men Fredagsfest er langt mere tænkt som et hyggearrangement, hvor folk bare kommer og mødes og snakker. Det er dejligt uforpligtende.”

Det er nogle meget forskellige slags acts I kører med. Alt lige fra Johnny Madsen til Gulddreng. Hvordan udvælger I jeres navne?

“Vi tager en tur henover skalaen, og går efter at der skal være noget for de forskellige målgrupper.

Vi vil gerne have noget, der er det hotteste lige nu, men samtidig vil vi også have navne, der måske er lidt mere folkelige.

Så vi går meget op i at blande kortene, så det er fedt for alle.”

Efter hvert show i Karolinelund holder I afterparty nede på Skråen. Hvad går det ud på?

“Vores afterparty er sådan set en forlængelse af festen i Karolinelund, hvor publikum kan hygge videre til endnu en koncert – bare inde på Skråen.

Vi gør en stor dyd ud af, at disse koncerter skal være med nogle af de gode lokale bands.

Det kan både være coverbands eller originale acts fra byen, som kan finde ud af at skabe en fed fest.

I år har vi bl.a. Jonny Hefty og Jøden på, og de kan altså finde ud af at give den fuld skrue. Det er ren Ibiza at være til et show med dem.

De her afterpartys har vist sig at være en kæmpesucces. Faktisk så stor, at vi tit har været nødt til at afvise folk, fordi vi simpelthen ikke kan lukke flere ind. Vi har trods alt ikke plads til 5000 mennesker hernede.”

Hvordan ser fremtiden ud for Fredagsfest – har I planer om at gøre det endnu større?

“Nej, vi er egentligt rigtig tilfredse med, hvordan det er nu. Vi synes sådan set, at det er lige som det skal være, så det er bestemt ikke, fordi vi har nogen planer om at begynde at hyre store internationale navne ind eller noget i den dur.

Det ville falde helt udenfor vores koncept, for det skal som sagt gerne være en hyggelig uforpligtende fest. Så vi er meget tilfredse med det som det er.

Vi skal efter denne sæson have forhandlet en ny aftale på plads med kommunen om brug af Karolinelund, da den gamle kontrakt udløber i år. Fremtiden er derfor lidt uvis, men jeg tror og håber da bestemt på, at dette fede event kan fortsætte i mange år endnu.”

Fredagsfest starter ud med Anne Linnet Band fredag den 7.juli, og kører samtlige fredage sommeren over, indtil det slutter af med Gulddreng den 25. august.

Tjek hele programmet her

Se Aalborg fra luften: Nordea Fonden tilbyder tur i en luftballon

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Foto: Dronefoto Nord
Foto: Dronefoto Nord

I morgen torsdag byder Aalborg velkommen til DGI’s store landsstævne.

Tre vilde dage med sport, kultur og fest.

Et af stævnets store støtter og sponsorer er Nordea-fonden, som gør en kæmpe dyd ud af at støtte op omkring hele landets sundhed, motion, kultur og natur.

Til DGI-stævnet byder Nordea-fonden ind med en masse forskellige pop-up events rundt omkring i byen. Blandt andet giver de folk mulighed for at flyve en tur i luftballon.

Vi tog en snak med kommunikationschef hos Nordea-fonden Tine Wickers, omkring deres store tiltag med luftballonen, samt de andre aktiviteter de tilbyder, og om hvorfor at sådan et stævne er så vigtigt for dem.

En stor rød luftballon

I tilbyder folk at komme en tur op i luftballon, der svæver over byen. Kan du fortælle lidt om det?

“Vi vil gerne ud at møde alle stævnets deltagere, men også aalborgenserne. Vi vil gerne være meget mere end bare et logo på plakaten.

Vi tænkte derfor meget over, hvordan vi kunne gøre det her endnu mere festligt og specielt for de mange mennesker, og så var det, at vi kom på den her ide med en luftballon.

Det er jo nok ikke ligefrem en aktivitet, man normalt kaster sig ud i til hverdag.

Det er en stor rød luftballon, som kommer til at svæve 10 -15 meter over jorden. Og selvom det måske ikke lyder af alverden, så er det altså nok til at få en rigtig god udsigt udover det hele,” siger Tine Wickers.

Luftballon på havnen og i Vestre Fjordpark

Der er plads til to af gangen i kurven, og en tur varer ca. 5 minutter.

Den kommer til at være nede ved havnen om torsdagen, og fredag og lørdag ude ved Vestre Fjordpark.

Så hvis man ikke allerede er høj på festen, så kan den her oplevelse i hvert fald give et højdeboost.

Jeg kan også afsløre, at den første der får en tur, er borgmester Thomas Kastrup-Larsen. Så han skal nok få udfordret sin højdeskræk lidt.

En luftballon er jo et lidt usædvanligt tiltag. Hvorfor lige en luftballon?

Først og fremmest vil vi jo gerne give folk en god og anderledes oplevelse. Og det må man sige, at en tur i luftballon er.

Derudover kommer man også til at kunne se ballonen fra Aalborg midtby, og dermed ved folk, hvor de skal gå hen, hvis de gerne vil have en snak med os fra fonden.

Vi vil jo rigtig gerne møde foreninger og folk, som har nogle spændende projekter, som de måske har brug for støtte til.

Så det er ikke bare menneskerne, men også deres projekter, vi gerne vil hjælpe med at få op at flyve.

Der er mange, der ikke ved, hvordan man lige søger støtte hos fonde, og nogle tror måske, det er meget mere besværligt, end det egentligt er.

Og selv om man har et projekt, som vi måske ikke lige kan støtte op om, så kan vi i hvert fald være med til at guide folk hen imod hvad og hvem de så ellers kan søge hos, som kunne være mere passende for netop deres ide.”

Operacykel og rollespils-orker

Ud over luftballonen, har I også en masse andre forskellige pop-up events til stævnet. Hvad byder I på?

“Vi byder på flere og meget forskellige tiltag rundt omkring i byen.

Alle sammen er nogle projekter, som vi har været med til at starte op med vores støtte, og som vi har valgt at tage med os her til landsstævnet.

F.eks. har vi noget der hedder Operacyklen, hvor nogle dygtige operasangere og musikere kommer og holder en meget anderledes operakoncert. Vi vil gerne hjælpe med at gøre operagenren mere tilgængelig for befolkningen.

Så har vi også nogle rollespils-orker med, der kommer til at rende rundt i gaderne i blandt folk. Det er altså virkelig morsomt, og jeg er sikker på, at det kommer til at være super underholdende at opleve.

Vi havde dem også med over til folkemødet på Bornholm for nyligt, og det endte med at blive noget af det mest fotograferede overhovedet derovre de dage.

Vi har også bl.a. Kornets Hus med, som jo til dagligt har til huse oppe I Hjørring. De kommer og byder på smagsprøver på skyr med hjemmelavet mysli. Det er virkelig lækkert.”

Helt særlig magi over stævnet

Hvorfor er det her stævne så vigtigt for Nordea-fonden?

“Det er jo Danmarks største idrætsfestival, og det er folk fra hele landet i alle aldersgrupper, der er samlet.

Det er et stævne, hvor mange af landets foreninger deltager på alle mulige leder og kanter, og lige præcis foreningerne er jo meget vores målgruppe. Vi vil rigtig gerne støtte op omkring dem og deres projekter, så det her er en oplagt mulighed for os for at få en snak med dem, og måske hjælpe dem på vej.

Det behøves dog ikke at være foreninger. Det kan også bare være personer, der har nogle spændende ideer og visioner. Vi er åbne overfor alle, og glæder os til at møde en masse mennesker i de her tre dage

Og så er der også bare en helt særlig magi over sådan et stævne som dette, så det er på alle måder en fornøjelse for os at være en del af det.”

DGI’s landsstævne er som sagt fra torsdag den 29. juni til og med søndag den 2. juli.

Du kan se tidsplanen for luftballonen og læse nærmere om alle Nordea-fondes aktiviteter og events til stævnet lige her: