Nordiske Ambassade åbner i morgen: Konceptet er ikke set før i Gaden

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Den Nordiske Ambassade er navnet på det nye sted, der fra fredag den 30.juni lukker dørene op i de gamle lokaler fra Beer King og Robin.

Allerede fra man træder ind af døren, er det tydeligt at se, at der er tale om et helt nyt og meget anderledes koncept. Det ligner ikke noget man har set i “Gaden” før.

Mest af alt minder det om en gammel nordisk hyggestue fra en svunden og spændende tid.

Vi tog en snak med chef og en af idémændene bag det nye sted, Sonnich Toulaev fra ReKom, omkring konceptet, og ikke mindst om deres store hjemmebryggede snapsudvalg.

Hvad manglede i Gaden

Det er et ret specielt koncept. Hvad er tankerne bag Den Nordiske Ambassade?

“Vi brugte ret lang tid på at brainstorme over, hvad vi egentligt manglede i den her gade.

Vi blev enige om, at der i hvert fald ikke skulle være flere bierbarer, og heller ikke diskoteker og clubs. Der er rigeligt med steder til de yngre mennesker.

Vi syntes, der var brug for en bodega eller et værtshusagtigt sted i god stil. Noget der appellerer til det lidt ældre publikum.

Samtidig er det her også tænkt som en bar for turister. Vi har rigtig mange turister i gaden, især fra de nordiske lande, ikke mindst fra Norge.

Derfor kom vi på navnet Den Nordiske Ambassade. Det her er et sted, hvor de nordiske dyder er i højsædet, og det skal være dejligt hjemligt og hyggeligt at være her.”

I vil gerne ramme en lidt ældre målgruppe end så mange andre steder i Gaden. Hvordan vil I gøre det?

“Det vil vi først og fremmest gøre med den her stil og indretning. Det er en meget moden indretning.

Derudover har vi også et specielt udvalg, som man ikke ser andre steder. Meget nordisk præget øl, og selvfølgelig vores snaps, som er en stor rød tråd i hele vores koncept.

Vi byder også på smørrebrød, i ægte klassisk nordisk stil. Netop fordi vi ønsker, at det her skal være en helstøbt oplevelse. Det skal ikke kun være druk og fest.

Starter med smørrebrød og et glas vin

Vi håber at blive et sted, hvor folk kigger forbi forholdsvist tidligt på aftenen. Så kan de jo passende starte ud med lidt lækkert smørrebrød og et glas vin, inden de senere på natten kan slå sig løs med snaps, øl og en svingom på dansegulvet.

Musikken er selvfølgelig også en hovedfaktor. Vores musik må ikke bare blive radiohits og det nyeste på Spotify. Faktisk kommer vi til at spille rigtig meget norsk musik, norske bodegahits. Det bliver festligt og folkeligt.

Vi byder også på spil som dart, shuffleboard og meget andet. Vi vil gerne være den moderne nordiske bodega.”

Jeres snapseudvalg er det største i hele Jomfru Ane Gade. Men hvorfor lige snaps?

“Vi vil gerne vise, at snaps er meget mere, end det mange går og tror. Snaps er ikke kun den der meget stærke og harske drik, som man hælder ned til f.eks. jule og påskefrokoster. Det er nemlig så meget mere end det. Der er kæmpe forskel på akvavit og så snaps.

Vores mål er derfor at inddrage snaps på en helt anden måde, end man tidligere har set i det aalborgensiske natteliv.

Jeg synes også, at snaps harmonerer rigtig godt med det her nordiske univers, som vi gerne vil skabe herinde. Og så henvender snaps sig også superfint til det lidt ældre klientel, som vi jo prøver at ramme.

Man kan virkelig lave rigtig mange lækre drinks på snaps, og det er vi sikre på kommer til at blive et hit.”

Man skal smage Odins morgenkaffe

Kan du fortælle lidt om jeres mange snaps-varianter? I brygger dem jo endda selv.

“Vi har omkring 30 forskellige snaps-varianter, så man må sige, at der er en del at vælge imellem.

Jeg vil lige fremhæve en drink, som hedder “Odins morgenkaffe”. Den er nemlig et rigtig godt eksempel på, hvad snapsedrik kan være.

For det første ligner den en skummende øl, men det er cocktail. Faktisk er det en forklædt White Russian.

Vi putter kaffesnaps deri i stedet for kahlua. Derudover er der fløde i, og så noget Smirnoff og lidt andre ting.

Den smager ligesom en White Russian, selvom den er lavet på snaps. Og det er kaffesnaps som vi selv brygger, og som man også kan drikke som shot, hvis man vil det.

Men vi vil gerne køre en råd tråd med at vi kommer snaps i vores drinks, så det ikke kun er noget man drikker som shots.

Har selv brygget husets snaps

Vi har også en snaps som hedder Mormors Kirsebærsnaps, som er husets snaps.

Det er en, som vi har brugt rigtig lang tid på at brygge, og jeg synes virkelig, at vi er kommet frem til et velsmagende resultat.

Men vi har som sagt et hav af varianter, og der er noget for enhver smag.

Vores store mål er, at folk kommer herind, får en drink eller et shot og tænker; “Okay, sådan kan snaps også smage”. Man kommer helt sikkert til at blive positivt overrasket.

Det her sted er jo også et oplagt selskabslokale. Kommer man til at kunne leje det til privatfest, og har I planer om at holde nogle specielle events?

Ja, det kommer man bestemt til at kunne. Hvis folk gerne vil holde sig en hyggelig og anderledes fest, så er de helt sikkert kommet til det rette sted.

Vi kommer også til at holde nogle events, bl.a. snapseevents, hvor folk kan komme og brygge deres egen snaps.

Stor åbningsfest fredag

Det synes vi er en meget sjov og unik mulighed at give folk, og vi ser meget frem til at opleve og smage på de mange gode bud.

Inden jeg tog hjem fra Den Nordiske Ambassade, blev jeg lige budt på et shot af husets snaps, Mormors Kirsebærsnaps. Og Sonnich har så ganske ret i, hvad han siger – det her er virkelig en helt ny måde at opleve snaps på.

Den smagte jo ligefrem fremragende, og jeg er ellers ikke den store fan af snaps!

Den Nordiske Ambassade åbner officielt på fredag den 30. juni, hvor der bliver holdt stor åbningsfest. Her kan man blandt andet smage Mormors Kirsebærsnaps for kun 5 kr. hele dagen.

Selve åbningsfesten foregår i flere etaper allerede fra klokken 12.00

Læs mere om festen lige her

Denne gang mener han det: Tæppehandleren på Vesterbro lukker snart

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Billeder fra tidligere på året
Billeder fra tidligere på året

Er man fra Aalborg, så kender man helt sikkert tæppehandleren på Vesterbro.

I snart 30 år har der været ophørsudsalg hos den legendariske tæppehandler. Tidligere i år interviewede vi endda ejeren Mansoor, som fortalte lidt om, hvorfor han har haft ophørsudsalg i så mange år. Den video kan du se længere nede i artiklen.

Men i weekenden kunne opmærksomme aalborgensere se, at der var nye ophørsudsalg skilte på butikkens facader. OPHØRSSALG  – 80 PROCENT.

Det er helt sikkert, vi lukker nu

Så MigogAalborg var mandag formiddag i kontakt med ejeren Mansoor for at høre, om det nu kunne passe, at de lukker denne gang.

Nu er der kommet nye ophørs skilte i ruderne. Men mener du det så denne gang?

“Ja, nu lukker vi. Det er helt sikkert. Til januar eller februar er det slut.

Meen Mansoor, I har jo haft ophørs udsalg i ca. 30 år nu. Så kan det nu også passe?

“Vi har aldrig haft ophørsudsalg før nu. Det her er første gang.”

Altså, der har jo stået ophør derude nærmest siden I åbnede?

“Hmm, ja. Men jeg har ikke ment det som ophør. Det er i hvert fald første gang, jeg har ment det. Det andet er mere bare noget, vi har lavet som et godt tilbud. En form for priskrig eller noget. Men nu skal alt væk. Det hele skal sælges.”

Hvorfor har du så besluttet at det skal være nu?

“Jeg er 74 år gammel og bor jo i København, så det er lidt svært hele tiden at skulle tage til Aalborg. Jeg vil hellere bare trække mig tilbage og slappe af nu.”

Hvad er så planen med butikken? Lukker I den bare, eller skal den overtages?

“Den er ikke solgt. Vi lukker den bare. Det er en meget dyr husleje, så det er ikke bare for almindelig mennesker. Man skal have en god økonomi. Så jeg tror ikke der kommer nogen nye ejere.”

Vi lavede jo en video med dig sidste år. Har det haft nogen effekt?

“Den har virket helt vildt godt. Den var så sjov, og folk har nærmest strømmet til. Den gav mig et helt nyt boost, som jeg ikke har oplevet i mange år, så man kan egentligt godt sige at jeg stopper på toppen!”

Nu har du ikke fået butikken solgt. Men kan du give nogle gode råd til hvordan man bliver en god tæppemand?

“Det kræver først og fremmest, at man brænder for tæpper. Det er en livsstil. Jeg tror, at man skal være gjort af en bestemt støbning, for det kræver meget hårdt arbejde. Det kræver holdbarhed. Jeg elsker tæpper, det er mit livsværk.”

Se videoen hvor Zjakalen besøgte Tæppehandleren i oktober – og find ud af, hvad et “kællingetæppe” er – i øvrigt har videoen fået mere end 108.000 visninger

Kæmpe fest på Platform 4: SUBHIVE har fået godt fat i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Fotograf: Peter Drastrup
Fotograf: Peter Drastrup

På fredag går det endnu engang løs til det elektroniske musikevent SUBHIVE på Platform 4 i Karolinelund.

SUBHIVE har eksisteret siden september 2017, og dette er tredje gang det afholdes.

Bag projektet står de otte gutter Mark, Kasper, Anders, Oliver, George, Fransisco, Jonas og Viktor. Alle sammen med stor kærlighed til den elektroniske musikgenre. En genre der i høj grad er på vej frem i Danmark og ikke mindst i Aalborg.

Vi tog en snak med drengene for at høre lidt nærmere om SUBHIVE og om tankerne bag det spændende koncept.

Hvad er SUBHIVE for noget?

SUBHIVE er jo et undergrunds elektronisk musikevent, som vi prøver at afholde hver anden måned. Der kommer så en god håndfuld dygtige DJ’s og spiller op til fest og farver.

Vi holder det nede på Platform 4, som har været så venlige at støtte op om projektet. Vi er en flok frivillige gutter, som alle sammen elsker den her meget bastunge musik. Det er alt inden for både trap, future bass, drum and bas, jungle og alt muligt i den dur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa

Hvad er jeres motivation for at lave sådan et event?

Vores direkte motivation er jo, at vi skal have de her genrer frem, som ikke rigtig er så hypet i Aalborg. I hvert fald ikke hvad angår events. Vi ved, at der er rigtig stor interesse for det, men før SUBHIVE blev der ikke gjort noget aktivt for at holde arrangementer, hvor det blev spillet.

Vi vil gerne gøre det stort og vildt, og vi er meget inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa, hvor det her musik jo er rigtig meget i højsædet. Vi sigter meget efter, at der skal være denne her festivals stemning, siger George Poullo.

Det her er jeres tredje event. Hvordan er de to første gået?

Det er faktisk gået rigtig fint og langt over vores forventninger. Til begge events har vi haft 3-500 mennesker gennem døren, så det må siges at være meget tilfredsstillende.

Vi har fået rigtig god respons fra folk, som har haft en god oplevelse med det, så vi håber selvfølgelig at samle mindst ligeså mange mennesker til det kommende event her, udtaler Anders Jæger Pedersen

Hvorfor har I lige valgt at afholde det på Platform 4?

Flere af os i gruppen har holdt events på Platform 4 før, så vi er på rigtig god fod med dem. Derudover er Platform 4 også et rigtig fedt sted at holde sådanne events, da de altid er gode til at støtte op om undergrundsmusik, og ting man normalt ikke ser i Aalborg. Så på den måde synes vi, at Platform 4 er den helt rigtige samarbejdspartner, siger Marc Kjær Deleuran.

Fotograf: Peter Drastrup

Planer om at booke internationale navne

Hvad er ambitionerne for SUBHIVE på sigt?

På sigt er det uden tvivl vores ambition at booke nogle flere store kunstnere ind både danske men også internationale. Vi har b.la øje på nogle rigtig dygtige og store DJ’s fra Holland, som vi håber at kunne få herop til et af de kommende events. Den elektroniske musik er jo kæmpestor i lande som Holland, så det er klart at vi er meget inspireret af dem og deres kultur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Hvad kommer der til at ske til eventet på fredag?

Vi kommer til at dele festen lidt op i to til at starte med. Først på aftenen kommer der til at være noget lounge-stemning inde i cafeen, hvor der vil blive spillet lidt roligere musik, og hvor man kan sidde og nyde en øl imens.

Samtidig kommer der også til at være fuld knald på i den store sal, hvor der bliver disket op med det helt store lysshow. Selvfølgelig en masse lækker musik, man kan danse til. I løbet af aftenen og natten bliver det hele så rykket ind i den store sal, men vi synes, at det er fedt at folk selv kan vælge, hvordan de vil starte ud. Om det skal være med fuld smæk på fra start, eller om skal være i den lidt mere rolige ende, siger George Poullo

 

SUBHIVE part 3 er på fredag fra kl. 21.00-03.00. Det foregår på Platform 4 og koster 20 kr. i entré. Dog med gratis entré fra kl. 21-23.

Læs mere om eventet og de optrædende her

https://www.facebook.com/events/181674995774119/

MigogAalborgs store fest

Kom med til AALBORG AWARDS

Vil du med til en af årets fedeste fester? Vi hylder byens bedste steder – så kommer Burhan G og giver mini-koncert og det hele slutter med kæmpe afterparty. Billetterne bliver solgt hurtigt lige nu, så skynd dig og book.

Læs mere lige her

Pirates-stjerne skød stort beløb hjem til godt formål

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Aalborg Pirates har i den grad medvind i denne sæson.

Holdet ligger godt til i ligaen, og forleden vandt de deres første pokal i over 10 år, da de blev danske pokalmestre til Final4 i Herning.

En af holdets store profiler, landsholdspiller Mikkel Højbjerg, blev dog forleden dag sat på en noget anderledes opgave. Han skulle nemlig hjælpe Aalborg-firmaet SpilNu.dk med at skyde penge ind til velgørenhed.

Sidste år var det AaB’s daværende målmand Nicolai Larsen der skulle hjælpe SpilNu.dk med at sparke penge ind til en god sag. De donerede 1.000 kr. pr meter han kunne sparke til en fodbold, og det endte med at blive en donation på hele 56.000 kr.

Hamre en puck så hårdt som muligt i mål

Dette års udfordring lød på, at Mikkel Højbjerg skulle hamre en hockey puck så hårdt i mål som overhovedet muligt. For hver km/t, ville SpilNu.dk donere 500 kr.

Medstifter af SpilNu.dk og manden bag donationsprojektet, Mads Peter Veiby, var meget spændt på dagen;

“Vi er jo sponsor for Aalborg Pirates, og vi vil gerne bruge vores sponsorater på en lidt anderledes måde. At man kan støtte et godt formål og samtidig få en sjov konkurrence ud af det, er en spændende kombination. Jeg glæder mig meget til at se, hvor hårdt Mikkel kan skyde, han er jo en af deres bedste skytter,” sagde Veiby.

Efter at have varmet op med en god omgang prøveskud, tog Mikkel Højbjerg sit endelige tilløb mod mål. Han satte kursen mod den lille sorte puck og hamrede til den med alt, hvad den kunne trække.

Kilometertælleren i målet viste, at han havde skudt den i kassen med imponerende 155 km/t. Hvilket kan omregnes til en donation på ca. 77.500 kr.

Resultatet var forbløffende

Mads Peter Veiby havde selv taget skøjter på og var hoppet på isen for at følge dramaet på nærmeste hold. Han var begejstret for udfaldet.

“Det var virkelig godt ramt. 155 km/t er altså ikke noget, man bare lige skyder uden videre. Jeg prøvede selv at fyre et par skud af, og det højeste jeg kom op på var 79 km/t.

Det er selvfølgelig også meget fint, når man tænker på, at det er første gang, jeg prøver at skyde til en puck, men det var nu alligevel godt, at vi valgte Mikkel og ikke mig til opgaven, siger Mads Peter Veiby med et grin.

Håber at pengene gør gavn

Mikkel Højbjerg var også meget tilfreds med resultatet;

“Jeg synes. det gik godt, og jeg er egentligt lidt overrasket over, at jeg skød så hårdt. Jeg havde satset på at skyde omkring 130 km/t, så jeg må sige, at jeg er tilfreds. Jeg håber pengene kommer til at gøre gavn.”

Direktør for Aalborg Pirates Thomas Bjuring havde også kun rosende ord til Spilnu.dk og projektet;

“Først og fremmest så er jeg rigtig glad for, at vi sammen med vores samarbejdspartner kan lave sådan et event her. Jeg synes, det er et fantastisk flot set-up, som Spilnu.dk er kommet med, det kan jeg kun tage hatten af for.

Til daglig har vi jo gang i støtteprojekter som Cool East, så det er klart at vi til hver en tid også er klar på at bakke op om sådan et flot tiltag som dette,” siger Bjuring.

Du kan være med til at bestemme, hvad de 77.500 kr. skal gå til. Mads Peter Veiby kan dog afsløre at det kun gælder formål, der støtter udsatte børn.

Men tjek videoen her i linket og skriv så i kommentarfeltet, hvilket formål du synes, pengene skal gå til