Nordiske Ambassade åbner i morgen: Konceptet er ikke set før i Gaden

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Den Nordiske Ambassade er navnet på det nye sted, der fra fredag den 30.juni lukker dørene op i de gamle lokaler fra Beer King og Robin.

Allerede fra man træder ind af døren, er det tydeligt at se, at der er tale om et helt nyt og meget anderledes koncept. Det ligner ikke noget man har set i “Gaden” før.

Mest af alt minder det om en gammel nordisk hyggestue fra en svunden og spændende tid.

Vi tog en snak med chef og en af idémændene bag det nye sted, Sonnich Toulaev fra ReKom, omkring konceptet, og ikke mindst om deres store hjemmebryggede snapsudvalg.

Hvad manglede i Gaden

Det er et ret specielt koncept. Hvad er tankerne bag Den Nordiske Ambassade?

“Vi brugte ret lang tid på at brainstorme over, hvad vi egentligt manglede i den her gade.

Vi blev enige om, at der i hvert fald ikke skulle være flere bierbarer, og heller ikke diskoteker og clubs. Der er rigeligt med steder til de yngre mennesker.

Vi syntes, der var brug for en bodega eller et værtshusagtigt sted i god stil. Noget der appellerer til det lidt ældre publikum.

Samtidig er det her også tænkt som en bar for turister. Vi har rigtig mange turister i gaden, især fra de nordiske lande, ikke mindst fra Norge.

Derfor kom vi på navnet Den Nordiske Ambassade. Det her er et sted, hvor de nordiske dyder er i højsædet, og det skal være dejligt hjemligt og hyggeligt at være her.”

I vil gerne ramme en lidt ældre målgruppe end så mange andre steder i Gaden. Hvordan vil I gøre det?

“Det vil vi først og fremmest gøre med den her stil og indretning. Det er en meget moden indretning.

Derudover har vi også et specielt udvalg, som man ikke ser andre steder. Meget nordisk præget øl, og selvfølgelig vores snaps, som er en stor rød tråd i hele vores koncept.

Vi byder også på smørrebrød, i ægte klassisk nordisk stil. Netop fordi vi ønsker, at det her skal være en helstøbt oplevelse. Det skal ikke kun være druk og fest.

Starter med smørrebrød og et glas vin

Vi håber at blive et sted, hvor folk kigger forbi forholdsvist tidligt på aftenen. Så kan de jo passende starte ud med lidt lækkert smørrebrød og et glas vin, inden de senere på natten kan slå sig løs med snaps, øl og en svingom på dansegulvet.

Musikken er selvfølgelig også en hovedfaktor. Vores musik må ikke bare blive radiohits og det nyeste på Spotify. Faktisk kommer vi til at spille rigtig meget norsk musik, norske bodegahits. Det bliver festligt og folkeligt.

Vi byder også på spil som dart, shuffleboard og meget andet. Vi vil gerne være den moderne nordiske bodega.”

Jeres snapseudvalg er det største i hele Jomfru Ane Gade. Men hvorfor lige snaps?

“Vi vil gerne vise, at snaps er meget mere, end det mange går og tror. Snaps er ikke kun den der meget stærke og harske drik, som man hælder ned til f.eks. jule og påskefrokoster. Det er nemlig så meget mere end det. Der er kæmpe forskel på akvavit og så snaps.

Vores mål er derfor at inddrage snaps på en helt anden måde, end man tidligere har set i det aalborgensiske natteliv.

Jeg synes også, at snaps harmonerer rigtig godt med det her nordiske univers, som vi gerne vil skabe herinde. Og så henvender snaps sig også superfint til det lidt ældre klientel, som vi jo prøver at ramme.

Man kan virkelig lave rigtig mange lækre drinks på snaps, og det er vi sikre på kommer til at blive et hit.”

Man skal smage Odins morgenkaffe

Kan du fortælle lidt om jeres mange snaps-varianter? I brygger dem jo endda selv.

“Vi har omkring 30 forskellige snaps-varianter, så man må sige, at der er en del at vælge imellem.

Jeg vil lige fremhæve en drink, som hedder “Odins morgenkaffe”. Den er nemlig et rigtig godt eksempel på, hvad snapsedrik kan være.

For det første ligner den en skummende øl, men det er cocktail. Faktisk er det en forklædt White Russian.

Vi putter kaffesnaps deri i stedet for kahlua. Derudover er der fløde i, og så noget Smirnoff og lidt andre ting.

Den smager ligesom en White Russian, selvom den er lavet på snaps. Og det er kaffesnaps som vi selv brygger, og som man også kan drikke som shot, hvis man vil det.

Men vi vil gerne køre en råd tråd med at vi kommer snaps i vores drinks, så det ikke kun er noget man drikker som shots.

Har selv brygget husets snaps

Vi har også en snaps som hedder Mormors Kirsebærsnaps, som er husets snaps.

Det er en, som vi har brugt rigtig lang tid på at brygge, og jeg synes virkelig, at vi er kommet frem til et velsmagende resultat.

Men vi har som sagt et hav af varianter, og der er noget for enhver smag.

Vores store mål er, at folk kommer herind, får en drink eller et shot og tænker; “Okay, sådan kan snaps også smage”. Man kommer helt sikkert til at blive positivt overrasket.

Det her sted er jo også et oplagt selskabslokale. Kommer man til at kunne leje det til privatfest, og har I planer om at holde nogle specielle events?

Ja, det kommer man bestemt til at kunne. Hvis folk gerne vil holde sig en hyggelig og anderledes fest, så er de helt sikkert kommet til det rette sted.

Vi kommer også til at holde nogle events, bl.a. snapseevents, hvor folk kan komme og brygge deres egen snaps.

Stor åbningsfest fredag

Det synes vi er en meget sjov og unik mulighed at give folk, og vi ser meget frem til at opleve og smage på de mange gode bud.

Inden jeg tog hjem fra Den Nordiske Ambassade, blev jeg lige budt på et shot af husets snaps, Mormors Kirsebærsnaps. Og Sonnich har så ganske ret i, hvad han siger – det her er virkelig en helt ny måde at opleve snaps på.

Den smagte jo ligefrem fremragende, og jeg er ellers ikke den store fan af snaps!

Den Nordiske Ambassade åbner officielt på fredag den 30. juni, hvor der bliver holdt stor åbningsfest. Her kan man blandt andet smage Mormors Kirsebærsnaps for kun 5 kr. hele dagen.

Selve åbningsfesten foregår i flere etaper allerede fra klokken 12.00

Læs mere om festen lige her

Line hjælper folk ud af mørket: Iværksætter åbner ny klinik i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Vi lever i et samfund, hvor der er konstant pres på fra alle sider.

Der skal præsteres i skolen, på jobbet og på hjemmefronten som aldrig før.

Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at mange ender med at glemme dem selv i farten, og går ned med stress og andre psykiske lidelser.

Simpelthen fordi de ikke får plejet deres sind og sjæl.

Det kan være svært, at få hjælp med psykiske problemer i den offentlige sektor.

Ventelisterne på psykiatere og psykologer er ofte uoverskueligt lange, så mange dropper helt tanken om hjælp og lader det hele stå til.

For nogen kan det gå så galt, at det ender ud i selvmedicinering i form af alkohol eller stoffer. For at dulme og fortrænge alt det der gør for ondt.

Alternative behandlingsmuligheder vokser

De alternative behandlingsmuligheder vokser dog i stigende grad, og flere og flere begynder at indse, at den alternative og spirituelle verden kan være vejen ud af problemerne.

Også i Aalborg vokser de alternative behandlingssteder, og en af dem man kan gå til er Line Randrup, der arbejder som psykoteraput.

På lørdag åbner hun sin nye praksis i Råt & Godt – Urban City.

Vi har taget en lille snak med hende, for at høre nærmere om hvad hendes job egentligt går ud på og hvilke terapiformer hun kan tilbyde.

Hvad kan man forvente, hvis man starter i et forløb hos dig? Hvad går det ud på?

Jeg praktiserer i høj grad noget der hedder Neuro linguistic programming m. hypnose, en vanvittigt spændende terapiform.

Nlp handler om hvordan tanker og handling samarbejder. Hypnose handler om hvordan vi lagre traume i vores ubevidste sind og hvordan vi med hypnose kan frembringe en forløsning.

Der udover bruger jeg også Psykoterapi, Meditation, Mindfulness.

Elsker at arbejde med mennesker

Hvordan kom du frem til, at det lige var det her du ville arbejde med?

Jeg har hele mit liv været fascineret af den alternative og lidt krøllet tilgang til mennesket.

Jeg har altid elsket, at arbejde med mennesker, og har igennem tiden gjort det på forskellige måder og i forskellige retninger.

Først var jeg ansat som pædagogisk medarbejder på en døgninstitution for tvangsfjernede børn og unge.

Jeg har også arbejdet med voksne domsanbragte med misbrugs problematikker, og har haft terapigrupper med pårørende til misbrugere.

Det hele hænger jo ofte sammen, og det bliver en ond spiral af negativitet.

Så din terapi henvender sig altså meget til misbrugere?

Min terapi henvender sig til alle, der er styret af deres negativitet og dårlige vaner. Og det behøves ikke, at have noget med misbrug at gøre. Mange mennesker går ganske enkelt rundt og er ude af balance, også uden at de måske selv er bevidste om det.

For mig handler det hele om selvudvikling. Men når man står i lort til halsen, så kan det være svært, at overskue noget som helst. Her vil jeg gerne hjælpe og guide på vej, og jeg ved hvor effektive disse terapiformer kan være. Jeg har oplevet det på min egen sjæl og krop.

Alle fortjener et godt og positivt liv, og vejen ud af mørket er ikke altid så lang som man måske tror.

Helbreder ikke – men hjælper med processer

Kan du så “fikse” folk, der tager et forløb hos dig?

Jeg oplever rigtig tit at folk tror, at hvis man lige går nogle gange ved en terapeut, så er man fikset. Dertil må jeg sige at det ikke er mig der helbreder. Jeg er blot en kanal, som sætter gang i nogle processer i din krop og dit sind. Du er din egen healer.

Ubalancer/lidelse i kroppen er stagneret energi, og det hjælper mine behandlingsforløb på at få løsnet op for. På den måde kan du komme i gang med at helbrede dig selv og skabe den livspraksis som du ønsker.

Men jeg vil inspirere dig via Psykoterapi, Meditation, Mindfulness og Nlp Terapi.

Min store passion er at arbejde med mennesker, og jeg ønsker af hjertet at dele vejen til bedring med mennesker som ønsker det.

Du kan også følge Line på Instagram

En side hvor folk kan lade sig inspirere af hinanden, dyrke sin selvudvikling og hvor man døgnet rundt kan søge råd fra Line.

Udover normale terapiforløb, så afholder Line også 10 timers intense workshops på udvalgte lørdage.

Der er åbningsreception for den nye klinik i Urban City på lørdag den 7. marts fra kl. 10.00 til 15.00.

Her vil man sammen med et lille glas, kunne høre meget mere omkring det hele.

Læs nærmere om begivenheden her 

Sted: Råt & Godt – Urban City, Hjulmagervej 58, 9000 Aalborg

Tid: Lørdag den 7. marts fra kl. 10.00 til 15.00

Udsolgt i Århus og København: Johnson udvider tour med koncert i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Det Passer!

Efter kun 15 dage var der totalt udsolgt til Johnsons koncerter i København og Århus til september, men nu er der godt nyt til de aalborgensiske fans af den kendte danske rapper.

På grund af enorm efterspørgsel udvider Johnson nemlig sin kommende tour Det Passer til bl.a Aalborg.

Den 4. september kigger han forbi Skråen, og du kan allerede fra i morgen fredag sikre dig en billet.

I selskab med L.O.C. og USO

I 2006 udgav Johnson sit debutalbum Det Passer.

Med albummet tog han turen fra at være et århusiansk undergrundsfænomen til etableret rapstjerne, der hittede med landsdækkende ørehængere som “Nasty”, “Kig forbi” og “Det Passer”.

Marc Johnson startede sin rapkarriere tilbage i 90’erne, hvor han i den lokale ungdomsklub i Århus teamede op med barndomsvennerne L.O.C. og USO. Sammen gik de under navnet B.A.N.G.E.R.S.

L.O.C. og USO gæster også begge Det Passer på henholdvids “Fra mit kvarter” og “De Drømmer”.

En af dansk raps bedste livekunstnere

Til september spiller Johnson for første gang sit debutalbum fra ende til anden, når han tager på tour.

Og selvom Johnson efterhånden er det man kan kalde for en vaskeægte rapveteran, så er han alt andet end faldet af på den.

Den charmerende banger med det kække smil, er stadig kendt for at være en af danskraps absolut bedste livekunstnere, og man kan være sikker på, at energiniveauet er helt oppe på max, når han træder på scenen.

Senest væltede han DR Koncerthuset, da han var gæst i Den Nye Stil Live 27. december.

Stor efterspørgsel

Begejstringen var så stor, at Johnson besluttede sig for at lave en ny tour.

Først var det dog meningen, at han kun ville ramme København og Århus.

Men efter begge steder lynhurtigt blev udsolgt, og rykket op på de store scener, er Odense og Aalborg nu også blevet tilføjet.

Johnson rammer som sagt Aalborg og Skråen den 4. september, som i øvrigt også er hans fødselsdag.

Hvad: Johnson koncert
Hvornår: 4. september 2020
Hvor: Skråen
Billetter kan købes fra imorgen fredag kl. 11 lige her

Vender retur på fredag: SUBHIVE kommer med største line-up nogensinde

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Foto: Krzysztof Wieczorek
Foto: Krzysztof Wieczorek

Sommeren 2019 gjorde det klart for alle, at Aalborg for alvor er ved at komme med på EDM bølgen.

Den elektroniske musik vokser i gadebilledet og store events som Aalborg Karneval og Metropol Festival har taget genren til sig med scener, hvor diverse EDM kunstnere har skabt vilde fester til stor glæde for publikum.

Snart får vi også den store Aairport Festival i Gigantium

I den aalborggensiske undergrund har genren dog rumsteret i et godt stykke tid.

SUBHIVE, som er et hold bestående af  både lokale DJ’s, producere og musikelskere, har de seneste par år kæmpet en brav kamp for at få skabt en elektronisk musikscene i Aalborg, og i 2018 havde de stor succes med udsolgte arrangementer på det nu lukkede PlatForm4.

På fredag den 20. September åbner de dørene op til endnu en fest, hvor du i den grad får mulighed for at træde ind et vaskeægte EDM univers.

Denne gang er det Studenterhuset der lægger lokaler til, og her vil konceptet blive taget til helt nye højder.

Foto: brknrib

Aalborg fortjener fester som disse

Vi tog en lille  snak med en af folkene bag SUBHIVE, George Poullo, for bl.a. at blive lidt klogere på, hvad man kan forvente af eventet.

I har kæmpet længe for at få den elektroniske musikgenre etableret i Aalborg. Hvad er det der er så specielt ved den?

“Først og fremmest er det jo noget lækkert musik, som altid skaber en vild fest.

Men det er ligeså meget helheden i konceptet vi er fascinerede  af.

Følelsen af at man træder ind i en anden verden hvor musikken, lyset og de karakteristiske sekskantede skærme, gør det umuligt ikke at blive revet med, når festen koger.” fortæller George Poullo.

Han fortsætter;

“Genren er virkelig ved at slå sig fast i Aalborg, og derfor er vi glade for at kunne lave sådanne events i samarbejde med Studenterhuset.

Vores mission er og har hele tiden været, at få de her fester bredt ud i det aalborgensiske natteliv. Det fortjener byen.”

Største og vildeste SUBHIVE til dato

Hvad kan man forvente af festen på fredag?

“Den her fest bliver vores største og vildeste til dato.

Både mainstage og dansegulvet er stort, og musikken kommer til at smadre fuldstændig igennem. Vi har et rigtig godt line-up, med artister  som virkelig er tændte på at skabe en unik aften.

Både musik, lys og stemning skal gå op i en højere enhed, og vi er ikke i tvivl om at publikum kommer til at få en oplevelse de sent vil glemme.”

“Artisterne er bl.a.: Thoby, som har spillet flere store festivaler i Danmark, Aalborgs drum’n’bass konge – Kasger, Too Two, bestående af Aksel Brandstrup og Matt Hawk som sammen med Hedegaard  har produceret hittet SA-MY-D.

Derudover har vi også en god håndfuld lokale talenter på programmet, som alle vil gøre deres for, at ingen kommer til at stå stille på noget tidspunkt.” lyder det fra George Poullo.

Foto: Krzysztof Wieczorek

Lækker lounge med kolde fadøl og hyggestemning

Er det så bare fuld smadder på hele vejen igennem, eller bliver der også mulighed for at tage det lidt mere roligt?

“I salen vil der være fuld tryk på hele aftenen, så her er det bare med at være klar til at bevæge kroppen.

Men får man brug for en pause, eller kommer man bare for at have en lidt mere chilleren aften med nogle kolde fadøl og hygge, så er cafeen lavet om til en lækker lounge, hvor det hele vil foregå i et mere roligt og afslappet tempo, dog stadig hvor det er muligt at få sig en fantastisk fest.

Her vil der blive spillet hip hop, r’n’b og dancehall.

Der er solide hip-hop djs og producere på lineuppet, og aftenen sluttes af med lokale DJ Left Hand Right og Lars Da Fari, som kommer på besøg fra København, hvor han dj’er nogle af de helt store hip hop klubber.” slutter George Poullo.

Tid: Fredag den 20. September kl. 21.00-03.00

Sted: Studenterhuset

Afterparty på Benediktes

Læs mere om eventet på Facebook her 

Læs mere om SUBHIVE her