Nordcolor har fulgt med tiden: Aalborg-firmas print pynter i mange danske hjem

Skrevet af: Jens Erik Møller

Var det noget med et personligt tapet til stuen, som du selv har designet?

Eller hvad med en spånplade dekoreret med det seneste familieportræt til en anderledes billedvæg?

Mulighederne er mange, for i vore dage er et trykkeri ikke bare et trykkeri. Det ved man alt om hos Nordcolor, der ligger på Gasværksvej på kanten af byen mod Limfjordstunnelen og Rørdal.

”Vi har gennem årene bevæget os fra at være et helt traditionelt bogtrykkeri til at kunne lave mange forskellige prints.

Det kan være vægdekorationer, tapeter, specailtryk af fotos og malerier eller tryk på træplader,” fortæller ejerne, Christian og Frits Danielsen.

Man behøver da også blot at tage et hurtigt kig ind i selve produktionshallen for at opdage, at der trykkes alle mulige former for tryk og på mange forskellige materialer – til både erhvervskunder og til private.

Da MigogAalborg er på besøg står der for eksempel i det ene hjørne et par store egetræsplanker, som en restaurant skal have trykt sit menukort på, mens en enorm printer lidt derfra er i gang med at printe et gigantisk maleri, som en kunstner skal bruge til en udstilling.

 

Flere og flere private kunder

Nordcolor ser mest af alt sig selv som konsulenter, som kan hjælpe med at til skabe og trykke lige netop det, som en kunde har brug for.

Det kan være store reklamebannere til en bygningsfacade, eller det kan være småopgaver for den lille iværksætter, som har brug for visitkort, roll-ups, brochurer og reklamer på bilen.

Men det er ikke kun virksomheder, som får trykt hos Nordcolor, selvom de fylder meget i produktionen.

Der kommer også flere og flere private kunder, understreger indehaverne.

Det store hit lige nu er store familieportrætter trykt på stålplader, men man kan også få lavet ting som udskårne bogstaver til postkassen eller et personligt tapet til stuen, som er klippet og målt op i baner, så det bare skal klistres op på væggen.

”Folk tror, at det er vanvittigt dyrt, men det er det faktisk ikke”, siger Frits med en sælgers glimt i øjet.

Og tager man et hurtigt kig henover prislisten, så må man give manden ret. Her kan de fleste være med, også selvom man blot skal have trykt ”et enkelt eksemplar”.

Bæredygtighed spiller en central rolle

Nordcolor har omkring 40 år på bagen og blev for nogle år siden købt af de nuværende ejere, Christian og Frits Danielsen, som også står bag trykkeriet Basis-Tryk i Dronninglund.

Her trykkes de mere traditionelle trykkeopgaver, som foldere, brochurer, visitkort, kalendere og den slags, mens Nordcolor står for de mere specielle opgaver.

Fælles for begge steder er dog, at bæredygtighed og miljø er vigtige pejlemærker, forklarer Frits Danielsen.

”Vi er ikke fanatiske, men vi er tilhængere af at opføre sig ordentligt og rationelt.

Det gælder selvfølgelig også mht. bæredygtighed. Vi hopper ikke over, hvor gærdet er lavest, og for os handler det ikke om at gå den korteste vej.”

Blandt andet er stort set alt papir hos Nordcolor og Basis-Tryk svanemærket og FSC-godkendt.

Det betyder, at det træ, der bruges til at fremstille papiret, stammer fra skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Der plantes derfor mindst to træer, når der bruges et i papirproduktionen.

”Man skal heller ikke være så bange for at bruge papir. Det kan genbruges op til syv gange, og til slut ender det som for eksempel æggebakker.

På mange måder forurener den digitale verden faktisk mere,” siger Frits Danielsen.

Derudover er der også tænkt i genbrug og bæredygtighed på mange andre måder.

Hos Nordcolor kan man blandt andet købe vinkasser med sit eget logo påtrykt, og kassen kan så efterfølgende bruges som fuglekasse, når vinen er drukket.

På den måde giver man som firma ikke bare en vingave, men også et hjem til en fuglefamilie.

Mangeårigt samarbejde

Frits Danielsen har i mere end 35 år ejet og drevet Basis-Tryk i Dronninglund, og han ved derfor om nogen, hvor meget branchen har ændret sig gennem årene.

Blandt andet for at imødekomme efterspørgslen på nye produkttyper, valgte han for nogle år siden at købe det aalborgensiske trykkeri Nordcolor, da den tidligere indehaver, Kjeld Ejsing-Duun, valgte at sælge.

Ægteskabet mellem de to firmaer er dog ikke nyt. De har i mange år arbejdet tæt sammen, og benyttet hinanden, når kunder kom med specialopgaver, de ikke selv kunne løse.

Og helt slip på virksomheden har den tidligere ejer heller ikke givet endnu. Han arbejder fortsat på Nordcolor og bidrager med sin årelange erfaring.

Her kan du læse mere om Nordcolor og Basis-Tryk samt se hvilke trykkeopgaver, som de kan løse for dig – hvad enten det er på papir eller noget helt andet.

AALBORG AWARDS hylder byen: Natklubkonger spiller til Afterparty

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands
TooManyLeftHands

Så kan I godt krydse datoen!

Fredag d. 3. april 2020 gentager vi succesen med AALBORG AWARDS. Denne gang større, vildere og bedre end både i 2018 og 2019, som var de første to år med den store fest.

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser.

AALBORG AWARDS starter med at hylde det bedste i Aalborg.

Årets Restaurant, burger, café, cocktails m.fl. skal kåres, hvor alle byens største restauratører, butikker, virksomheder håber på, at det er dem, som løber med priserne.

AALBORG AWARDS

TooManyLeftHands spiller til afterparty

Derefter er der kæmpe Afterparty. I år bliver det for alvor sparket i gang af nogen, der virkelig ved, hvordan man fyrer den af til en fest. Det er nemlig ingen ringere end natklubkongerne fra TooManyLeftHands.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Når de går fra scenen afløses de af andre stærke navne på DJ-fronten.

Rød løber, drinks og fedt show

Vi tør godt at love, at det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

Her kan du feste med alle dem, der står bag byens bedste restauranter, butikker, caféer, virksomheder og naturligvis flere prominente navne i alt lige fra sport til politik.

I løbet af de næste dage åbner afstemningen til finalisterne til AALBORG AWARDS. Se sidste års vindere her

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Book lige her

Fed oplevelse for børnene: Kom til gratis ishockey-træning i vinterferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen
Foto: Annemarie Allesø Rasmussen

Vinterferien er netop startet for de fleste børn i Nordjylland, men vejrudsigten lover ikke ligefrem fantastisk vejr de næste dage.

Derfor er det jo oplagt at gå på jagt efter indendørsaktiviteter, som kan underholde de mindste i familien.

Og her i vinterferien kan børnene både få rørt kroppen, mærke følelsen af vintervejr og være sikker på tørvejr, når AaB Ishockey inviterer til rekruttering for alle piger og drenge i alderen 3-7 år.

Det foregår på onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00 i Gigantium, og det er ganske gratis at møde op og prøve kræfter med en af Danmarks mest populære sportsgrene.

Bliv den næste store ishockey-stjerne

Flere profiler fra Aalborg Pirates har været en del af AaB Ishockeys talentafdeling, så drømmer dit barn om at blive den næste store Ishockey-stjerne, er det oplagt at lægge vejen forbi rekrutterings-dagen.

Men træningen handler først og fremmest om at have det sjovt.

“Vi har mange trænere på isen begge dage, så alle børn kan få en hjælpende hånd, når det nødvendigt.

Vi har også nogle specielle vogne, som de kan støtte sig opad, hvis ikke de er helt trygge ved at stå på skøjter endnu,” fortæller formand for AaB Ishockey, Søren Vestergaard.

Derudover tilrettelægger man træningen efter det enkelte barns niveau, så alle får en god oplevelse.

Det anbefales, at man kommer 30-45 minutter før for at få hjælp til at finde det rette udstyr – som man i øvrigt også kan låne helt gratis på dagen.

Søren Vestergaard oplyser, at AaB Ishockey også afholder begyndertræning hver onsdag (kl. 17-18) og lørdag ( kl. 10-11.15) i perioden august-april, hvor man også kan prøve kræfter med ishockey.

Hvad: Gratis ishockey-træning for 3-7 årige
Hvor: Gigantium (indgang i kælderen på samme side som svømmehallen, omklædning 4, midt på gangen)
Hvornår: Onsdag d. 19. februar fra klokken 14.30 – 15.30 og lørdag d. 22. februar fra klokken 13.00-14.00

Du kan finde mere info her.

Subway lancerer nyhed: Børn under 12 år spiser gratis fremover

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vinterferien er netop skudt i gang, og det er naturligvis ensbetydende med, at de nordjyske forældre er i fuld gang med at lægge program for den næste uge.

Nu er der ikke børnehave- eller skolekammerater, der kan aktivere energibomben i løbet af dagen … og så må (bedste)forældre jo træde til.

Heldigvis findes der mange lokale tilbud til familier, der ønsker en ferie fyldt med gode oplevelser.

Blandt andet Subway, der netop har lanceret deres nyeste tiltag: Børn spiser gratis.

“Sikke et godt vinterferietilbud!” tænker du nok – men faktisk varer glæden helt udover denne uge…

Tilbuddet gælder nemlig for evigt!

Subway understreger dog over for MigogAalborg, at det er et barn per betalende voksen, der spiser gratis.

Sammensæt din egen børnesandwich

Med i det generøse tilbud er en valgfri børnesandwich, håndlavet i bedste Subway-ånd, hvor dagens heldige hovedperson kan vælge mellem en variant med enten kylling, kalkun eller skinke.

Derudover er der selvfølgelig hundredevis af kombinationsmuligheder både med hensyn til brød, fyld og tilberedning.

Et andet nyt tiltag fra Subway er også, at du fremover kan tilvælge alt fra cheddar, revet mozzarella, majs, feta, ristede løg til ristede kerner – helt uden merpris.

Barnet får selv lov at udpege det hele ved disken og er dermed også selv med til at sammensætte lige præcis sin yndlingssandwich.

“Subway er andet end et oplagt bud på en omgang hurtig take away – vi er også en familierestaurant, hvor der er plads til både store og små, uanset smag og behag,” fortæller Rasmus H. Millfors, som er medejer af Subway i Aalborg.

Er appetitten til mere end blot en sandwich, er der mulighed for at tilkøbe en sodavand og cookie for kun 20 kr. – det er dog ikke et krav for at indløse tilbuddet om et gratis måltid, så dette skal udelukkende ses som en billig måde at opgradere til en menu.

Tilbuddet er gældende i både restauranten i Urbansgade samt Østerågade.