Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nordcolor har fulgt med tiden: Aalborg-firmas print pynter i mange danske hjem

Af Jens Erik Møller

Var det noget med et personligt tapet til stuen, som du selv har designet?

Eller hvad med en spånplade dekoreret med det seneste familieportræt til en anderledes billedvæg?

Mulighederne er mange, for i vore dage er et trykkeri ikke bare et trykkeri. Det ved man alt om hos Nordcolor, der ligger på Gasværksvej på kanten af byen mod Limfjordstunnelen og Rørdal.

”Vi har gennem årene bevæget os fra at være et helt traditionelt bogtrykkeri til at kunne lave mange forskellige prints.

Det kan være vægdekorationer, tapeter, specailtryk af fotos og malerier eller tryk på træplader,” fortæller ejerne, Christian og Frits Danielsen.

Man behøver da også blot at tage et hurtigt kig ind i selve produktionshallen for at opdage, at der trykkes alle mulige former for tryk og på mange forskellige materialer – til både erhvervskunder og til private.

Da MigogAalborg er på besøg står der for eksempel i det ene hjørne et par store egetræsplanker, som en restaurant skal have trykt sit menukort på, mens en enorm printer lidt derfra er i gang med at printe et gigantisk maleri, som en kunstner skal bruge til en udstilling.

Nordcolor har fulgt med tiden: Aalborg-firmas print pynter i mange danske hjem

 

Flere og flere private kunder

Nordcolor ser mest af alt sig selv som konsulenter, som kan hjælpe med at til skabe og trykke lige netop det, som en kunde har brug for.

Det kan være store reklamebannere til en bygningsfacade, eller det kan være småopgaver for den lille iværksætter, som har brug for visitkort, roll-ups, brochurer og reklamer på bilen.

Men det er ikke kun virksomheder, som får trykt hos Nordcolor, selvom de fylder meget i produktionen.

Der kommer også flere og flere private kunder, understreger indehaverne.

Det store hit lige nu er store familieportrætter trykt på stålplader, men man kan også få lavet ting som udskårne bogstaver til postkassen eller et personligt tapet til stuen, som er klippet og målt op i baner, så det bare skal klistres op på væggen.

”Folk tror, at det er vanvittigt dyrt, men det er det faktisk ikke”, siger Frits med en sælgers glimt i øjet.

Og tager man et hurtigt kig henover prislisten, så må man give manden ret. Her kan de fleste være med, også selvom man blot skal have trykt ”et enkelt eksemplar”.

Bæredygtighed spiller en central rolle

Nordcolor har omkring 40 år på bagen og blev for nogle år siden købt af de nuværende ejere, Christian og Frits Danielsen, som også står bag trykkeriet Basis-Tryk i Dronninglund.

Her trykkes de mere traditionelle trykkeopgaver, som foldere, brochurer, visitkort, kalendere og den slags, mens Nordcolor står for de mere specielle opgaver.

Fælles for begge steder er dog, at bæredygtighed og miljø er vigtige pejlemærker, forklarer Frits Danielsen.

”Vi er ikke fanatiske, men vi er tilhængere af at opføre sig ordentligt og rationelt.

Det gælder selvfølgelig også mht. bæredygtighed. Vi hopper ikke over, hvor gærdet er lavest, og for os handler det ikke om at gå den korteste vej.”

Blandt andet er stort set alt papir hos Nordcolor og Basis-Tryk svanemærket og FSC-godkendt.

Det betyder, at det træ, der bruges til at fremstille papiret, stammer fra skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Der plantes derfor mindst to træer, når der bruges et i papirproduktionen.

”Man skal heller ikke være så bange for at bruge papir. Det kan genbruges op til syv gange, og til slut ender det som for eksempel æggebakker.

På mange måder forurener den digitale verden faktisk mere,” siger Frits Danielsen.

Derudover er der også tænkt i genbrug og bæredygtighed på mange andre måder.

Hos Nordcolor kan man blandt andet købe vinkasser med sit eget logo påtrykt, og kassen kan så efterfølgende bruges som fuglekasse, når vinen er drukket.

På den måde giver man som firma ikke bare en vingave, men også et hjem til en fuglefamilie.

Mangeårigt samarbejde

Frits Danielsen har i mere end 35 år ejet og drevet Basis-Tryk i Dronninglund, og han ved derfor om nogen, hvor meget branchen har ændret sig gennem årene.

Blandt andet for at imødekomme efterspørgslen på nye produkttyper, valgte han for nogle år siden at købe det aalborgensiske trykkeri Nordcolor, da den tidligere indehaver, Kjeld Ejsing-Duun, valgte at sælge.

Ægteskabet mellem de to firmaer er dog ikke nyt. De har i mange år arbejdet tæt sammen, og benyttet hinanden, når kunder kom med specialopgaver, de ikke selv kunne løse.

Og helt slip på virksomheden har den tidligere ejer heller ikke givet endnu. Han arbejder fortsat på Nordcolor og bidrager med sin årelange erfaring.

Her kan du læse mere om Nordcolor og Basis-Tryk samt se hvilke trykkeopgaver, som de kan løse for dig – hvad enten det er på papir eller noget helt andet.

Nordcolor har fulgt med tiden: Aalborg-firmas print pynter i mange danske hjem

Del artikel

Andre læser også