Nordcolor har fulgt med tiden: Aalborg-firmas print pynter i mange danske hjem

Skrevet af: Jens Erik Møller

Var det noget med et personligt tapet til stuen, som du selv har designet?

Eller hvad med en spånplade dekoreret med det seneste familieportræt til en anderledes billedvæg?

Mulighederne er mange, for i vore dage er et trykkeri ikke bare et trykkeri. Det ved man alt om hos Nordcolor, der ligger på Gasværksvej på kanten af byen mod Limfjordstunnelen og Rørdal.

”Vi har gennem årene bevæget os fra at være et helt traditionelt bogtrykkeri til at kunne lave mange forskellige prints.

Det kan være vægdekorationer, tapeter, specailtryk af fotos og malerier eller tryk på træplader,” fortæller ejerne, Christian og Frits Danielsen.

Man behøver da også blot at tage et hurtigt kig ind i selve produktionshallen for at opdage, at der trykkes alle mulige former for tryk og på mange forskellige materialer – til både erhvervskunder og til private.

Da MigogAalborg er på besøg står der for eksempel i det ene hjørne et par store egetræsplanker, som en restaurant skal have trykt sit menukort på, mens en enorm printer lidt derfra er i gang med at printe et gigantisk maleri, som en kunstner skal bruge til en udstilling.

 

Flere og flere private kunder

Nordcolor ser mest af alt sig selv som konsulenter, som kan hjælpe med at til skabe og trykke lige netop det, som en kunde har brug for.

Det kan være store reklamebannere til en bygningsfacade, eller det kan være småopgaver for den lille iværksætter, som har brug for visitkort, roll-ups, brochurer og reklamer på bilen.

Men det er ikke kun virksomheder, som får trykt hos Nordcolor, selvom de fylder meget i produktionen.

Der kommer også flere og flere private kunder, understreger indehaverne.

Det store hit lige nu er store familieportrætter trykt på stålplader, men man kan også få lavet ting som udskårne bogstaver til postkassen eller et personligt tapet til stuen, som er klippet og målt op i baner, så det bare skal klistres op på væggen.

”Folk tror, at det er vanvittigt dyrt, men det er det faktisk ikke”, siger Frits med en sælgers glimt i øjet.

Og tager man et hurtigt kig henover prislisten, så må man give manden ret. Her kan de fleste være med, også selvom man blot skal have trykt ”et enkelt eksemplar”.

Bæredygtighed spiller en central rolle

Nordcolor har omkring 40 år på bagen og blev for nogle år siden købt af de nuværende ejere, Christian og Frits Danielsen, som også står bag trykkeriet Basis-Tryk i Dronninglund.

Her trykkes de mere traditionelle trykkeopgaver, som foldere, brochurer, visitkort, kalendere og den slags, mens Nordcolor står for de mere specielle opgaver.

Fælles for begge steder er dog, at bæredygtighed og miljø er vigtige pejlemærker, forklarer Frits Danielsen.

”Vi er ikke fanatiske, men vi er tilhængere af at opføre sig ordentligt og rationelt.

Det gælder selvfølgelig også mht. bæredygtighed. Vi hopper ikke over, hvor gærdet er lavest, og for os handler det ikke om at gå den korteste vej.”

Blandt andet er stort set alt papir hos Nordcolor og Basis-Tryk svanemærket og FSC-godkendt.

Det betyder, at det træ, der bruges til at fremstille papiret, stammer fra skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Der plantes derfor mindst to træer, når der bruges et i papirproduktionen.

”Man skal heller ikke være så bange for at bruge papir. Det kan genbruges op til syv gange, og til slut ender det som for eksempel æggebakker.

På mange måder forurener den digitale verden faktisk mere,” siger Frits Danielsen.

Derudover er der også tænkt i genbrug og bæredygtighed på mange andre måder.

Hos Nordcolor kan man blandt andet købe vinkasser med sit eget logo påtrykt, og kassen kan så efterfølgende bruges som fuglekasse, når vinen er drukket.

På den måde giver man som firma ikke bare en vingave, men også et hjem til en fuglefamilie.

Mangeårigt samarbejde

Frits Danielsen har i mere end 35 år ejet og drevet Basis-Tryk i Dronninglund, og han ved derfor om nogen, hvor meget branchen har ændret sig gennem årene.

Blandt andet for at imødekomme efterspørgslen på nye produkttyper, valgte han for nogle år siden at købe det aalborgensiske trykkeri Nordcolor, da den tidligere indehaver, Kjeld Ejsing-Duun, valgte at sælge.

Ægteskabet mellem de to firmaer er dog ikke nyt. De har i mange år arbejdet tæt sammen, og benyttet hinanden, når kunder kom med specialopgaver, de ikke selv kunne løse.

Og helt slip på virksomheden har den tidligere ejer heller ikke givet endnu. Han arbejder fortsat på Nordcolor og bidrager med sin årelange erfaring.

Her kan du læse mere om Nordcolor og Basis-Tryk samt se hvilke trykkeopgaver, som de kan løse for dig – hvad enten det er på papir eller noget helt andet.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.