Nomineret til toppriser i Danmark: Tabu-profiler i fint Michelin-selskab
Der er ingen, som længere kan være i tvivl om, at Restaurant Tabu har styrket det gastronomiske niveau i Aalborg.
Med den kendte kok Michael “Miv” Pedersen ved roret har Tabu imponeret både anmeldere og gæster siden åbningen i september.
Dem der troede, at det blev lidt som det gamle Tabu, der lukkede, de har i den grad taget fejl.
Derfor er det heller ikke overraskende, at to profiler fra Restaurant Tabu er nominerede til toppriser på den danske spisescene.
Onsdag kom det frem, at Miv er prenomineret til Årets Kokkeprofil af Den Danske Spiseguide. Det betyder, at han er blandt slutkandidaterne, hvorefter en officiel nominering så finder sted.
Og Miv er faktisk eneste i slutfeltet, der ikke er chefkok på en Michelin-restaurant.
Blandt de øvrige navne er stjernekokken Paul Cunningham, der forleden hentede to Michelin-stjerner til Henne Kirkeby Kro.
Så er der Poul Andrias Ziska, der fik den første Michelin-stjerne til Færøerne med restauranten Koks. Plus et par andre stærke navne.
Stor anerkendelse at være med i feltet
Det er derfor en stor anerkendelse, at Miv er kommet med på listen over prenominerede.
“Det er da klart noget man er rigtig stolt over. Jeg er tidligere blevet prenomineret, og man bliver da glad hver eneste gang. Det er virkelig et hårdt felt, jeg er oppe imod.
Paul Cunningham er nærmest en legende, og det er ret vildt at han trak to stjerner til et sted uden for København.
Jeg vælger at se det her som et klap på skulderen og et bevis på, at vi har fat i det rigtige på Restaurant Tabu. Og det er vigtigt for os med opbakningen fra både anmeldere og gæsterne i Aalborg,” lyder det fra en stolt Miv.
Han er ikke den eneste på Tabu, der kan være stolt af en nominering.
Restaurantchef og sommelier Simon-Bjerre Pedersen er således også prenomineret til Årets Sommelier. Igen i et felt der stort set kun tæller Michelin-restauranter.
Så der er god grund til at være stolte af det niveau Tabu leverer på den landsdækkende scene.
“Simon er superdygtig, og vi er enormt stolte over, at han også har fået en nominering. Jeg er glad for, at der bliver lagt mærke til ham, for han gør virkelig en stor forskel for os,” lyder det fra Miv.
Den Danske Spiseguide gæstede også forleden Restaurant Tabu og kvitterede med tre stjerner og en sol, som er den næsthøjeste rangering i den anerkendte guide.
De prenominerede til Årets Kokkeprofil i Den Danske Spiseguide 2017
Poul Andrias Ziska, Koks
Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro
Michael Miv Pedersen, Tabu
Claus Henriksen, Dragsholm
Rainer Gassner, Ti Trin Ned
Bryan Francisco, Tree-Top