Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

Skrevet af: Michael Qureshi

Frem til 2. april bringer vi portrætter af flere af de nominerede til AALBORG AWARDS – JCD er nomineret til Årets Arbejdsplads 2020

De kender efterhånden turen ind til Aalborg Kongres & Kultur Center.

IT-virksomheden JCD, med hovedkontor på Systemvej i Aalborg, er nu for tredje år i træk nomineret til Årets Arbejdsplads til AALBORG AWARDS.

Det første år løb JCD med titlen, mens de måtte se sig forbigået af Coolshop i 2019.

Nu er muligheden der for at hente prisen igen, og det er noget, som er med til at skabe stolthed hos den ekstraordinære arbejdsplads i Aalborg.

“For os er det altid en stor ære at blive nomineret til Årets Arbejdsplads.

Det betyder, at vores arbejde med at skabe de bedste rammer som arbejdsplads anerkendes, men det kræver også udvikling, kreativitet og ikke mindst stort medarbejderengagement for hele tiden at være blandt de bedste arbejdspladser,”  fortæller Louise Bønsdorff, brand & kommunikationsansvarlig hos JCD.

Danmarks største IKEA-sofa og en ægte krokodille

De kalder det selv Nørdernes Paradis derude i de store rummelige lokaler, hvor indretningen blandt andet består af flere forskellige biler, Danmarks største IKEA-sofa, en himmel-gynge og en udstoppet krokodille.

Den vender vi lige tilbage til.

Kantinen er indrettet som en ægte amerikansk diner.

Dineren danner ramme om mange tiltag. Tirsdags Taffel for medarbejdere og deres familier, SuperBowl- eller game-aftener.

Og flere gange om året er der såkaldt “frokost-fis”. Her kan kantinen være omdannet til en smørrebrødsrestaurant med ternede duge og flaskeøl til smørrebrødet.

Eller Lady & Vagabonden tema med spaghetti og kødboller, og hvor der hang vasketøj over det hele.

Slikræven kiggede også forbi i efteråret med masser af bland selv slik til medarbejderne.

I løbet af en arbejdsdag kan medarbejderne få zoneterapi eller massage. Små detaljer i hverdagen som er med til at skabe et helt unikt arbejdsklima.

For JCD er det vigtigt at “show, don’t tell”, så kunderne lynhurtigt får en fornemmelse af virksomheden, når de træder inden for i Nørdernes Paradis.

“Alt hvad vi gør, og hvordan vi indretter arbejdspladsen, har jo bund i vores strategier, mål og kultur.

Det er en sjovere måde at kommunikere på, fordi det hurtigt bliver tydeligt, at vi har det sjovt sammen og har en masse fælles værdier på den her arbejdsplads,” forklarer Louise Bønsdorff.

“Vi prøver også, at vise kunderne, at det her er et sted, hvor man tør tænke kreativt og ud af kasserne.

Det gennemsyrer netop også den måde, vi arbejder med løsningerne for kunderne på. Vi vil skabe det bedste produkt, om det så betyder, at man gør noget, der er uventet eller anderledes,” fortsætter hun.

Mere dynamisk arbejdsplads

Der er også sket en gennemgribende ændring i organisationen, som i den grad har fået medarbejdere og ledelse til at rykke endnu tættere sammen.

I dag er det nemlig sådan, at en stor del af de godt 70 nuværende medarbejdere reelt set ejer deres egen arbejdsplads sammen med stifter og direktør Jørgen Bønsdorff.

Det har også gjort arbejdspladsen endnu mere dynamisk, fordi der tages et utroligt stort ansvar fra alle medarbejdere, uanset om de er blandt dem, der har købt medarbejderaktier eller ikke har nogen økonomisk andel i firmaet.

Et hurtigt kig på “Værdivæggen” fortæller om et sted, hvor der er et helt særligt fællesskab og holdånd.

“Den er beregnet til, at vi kan rose hinanden og fremhæve succesoplevelser. Her er det ikke kun ledelsen, der roser, men der er stor opbakning til at hylde hinandens gode sider og succeser.

Alle der nomineres får en flaske vin, og der er en særlig gave til den, der vinder Kong Gulerod prisen, der også inkluderer retten til den bedste parkeringsplads. Det er meget vigtigt for os at være et team og hjælpe og rose hinanden,” forklarer Louise Bønsdorff.

Fik fornem Microsoft hæder

I slutningen af 2019 var der også yderligere grund til at fremhæve hinandens indsatser i dagligdagen.

På en af verdens største Microsoft-konferencer blev JCD udråbt som et af de it-huse i verden, der er allerbedst til Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Dermed cementerede JCD sin status som et af landets mest specialiserede it-huse også inden for ERP til erhverv.

Det gigantiske IKEA-symbol er også et godt eksempel på den måde, som afdelingerne samles, selv om de sidder opdelt på tværs af forskellige opgaveområder og kompetencer.

“For at skabe de bedste 360 grader løsninger, så kræver det, at vi er gode til at sætte os sammen på tværs af teams og løfte opgaverne i fællesskab.

Helt grundlæggende er det vigtigt for os, at skabe rammerne til det, så det ikke ender med at man står bøjet over et skrivebord for at snakke sammen, men at der er rum og plads til det gode samarbejde på tværs af webudviklere, system-specialister, Microsoft eksperter og ERP-udviklere,” forklarer Louise Bønsdorff.

Krokodille var impulskøb på nettet

Og så tilbage til den 4 meter lange udstoppede krokodille. Hvordan havnede den på JCD’s kontor?

“Det var Jørgen, der pludselig lavede et impulskøb på nettet. Og så endte den altså her på kontoret ligesom mange af de andre skøre påhit, der pryder kontoret i Aalborg.

Det kendetegner meget godt den måde, der hele tiden kommer nye ting til virksomheden. Medarbejderne har også souvenirer med hjem fra ferier. Kunderne elsker at få en rundtur i huset, når de kommer, for der er så mange sjove historier at fortælle ved bare at kigge sig omkring herude,” griner Louise Bønsdorff.

De kalder allerede sig selv Aalborgs bedste arbejdsplads.

Men først fredag d. 3. april får de svaret på – om de igen officielt kan kalde sig for AALBORGS BEDSTE ARBEJDSPLADS. Prisen afgøres af en sammensat jury med forskellige ekspertområder i erhvervslivet.

Hvis du til gengæld vil give din stemme i kategorier som Byens Bedste Burger, Årets Restaurant, Byens Bedste Cocktails og så videre – så er det i dag fredag d. 14. februar sidste chance – stem lige her

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2020

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra Aalborg Awards 2019
Fra Aalborg Awards 2019

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS 2020, som finder sted fredag den 3. april.

I år er det suverænt MigogAalborgs læsere, der beslutter, hvem der løber med priserne, og i første omgang har I valgt de 6 slutnominerede i hver kategori.

Over 10.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og igen i år har det været ekstremt tæt løb i langt de fleste kategorier.

Resultatet fra indledende runde er nulstillet, og vi er nu klar med en helt ny afstemning, hvor den endelige vinder af de enkelte kategorier skal findes.

STEM PÅ DINE FAVORITTER LIGE HER

Kæmpe fest i vente

Vi har igen i år rykket AALBORG AWARDS ind i Aalborg Hallen i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der bliver plads til over 900 gæster. Sidste år var der totalt udsolgt til showet og afterparty.

Billetterne er netop sat i salg, og denne gang er det udelukkende med siddepladser – find din billet lige her

Det bliver en forrygende aften med rød løber, drinks, et fedt show med kåringer og så ikke mindst et med et megafedt afterparty, hvor natklubkongerne fra TooManyLeftHands er klar til at sparke festen i gang.

Sidste år spillede de blandt andet på Tinderbox, de stod for Aalborgs største Gadefest on Tour på Gammeltorv og så har de også netop spillet på Aairport Festival.

TooManyLeftHands er netop kendt for at tage de største hits og mixe dem med deres eget touch, og regnes for at være blandt de bedste DJs.

Vært på selve AALBORG AWARDS bliver Nicolaj Lange, der også har været det de to forgående år.

Hvis du vil prøve at have følelsen af at komme med til den største rød løber fest i Aalborg, så er det AALBORG AWARDS.

De slutnominerede til AALBORG AWARDS 2020 er:

Årets Restaurant

Fellini
Karma Sushi
MEAT
SMAEK
Tabu
Textur

STEM HER

Byens Bedste Burger

Burger Boom
Burger GO
Burger Shack
Cafe Vi2
Grillen Burgerbar
Vestre Baadelaug

STEM HER

Byens Bedste Kaffe

Behag din smag
Café Vi2
Espresso House
Kochs Kaffebar
Penny Lane
Starbucks

STEM HER

Byens Bedste Take Away

Azzura
Caspars
Fandanko
Karma Sushi
La Bottega
Nadias

STEM HER

Årets Café

Caféministeriet
Café Peace
Café Vi to
Penny Lane
Salling Rooftop
Ulla T

STEM HER

Årets Bar/Natklub

D’wine Bar
Heidis
Helmuth
John Bull
Pigen og Trompeten
Zwei Grosse

STEM HER

Byens Bedste Brunch

Cafeministeriet
Café Spiret
Helmuth
MEAT
Café Peace
Ulla T

STEM HER

Byens Bedste Pizza

Azzura
Fellini
La Bottega
San Giovanni
Sticchi’s
Tony’s Pizza

STEM HER

Årets Bedste Butik

Fandango
Luksus Baby
Shaping New Tomorrow
Sinnerup
Skjold Burne
Vero Moda

STEM HER

Årets Eventsted

Event Aalborg
FunCenter
Musikkens Hus
Skråen
Aalborg Kongress og Kulturcenter
Aalborg Zoo (Jul i zoo)

STEM HER

Byens Bedste Cocktails

Bar V Comwell Hvide Hus
Helmuth
Klostertorvet
Vesterå
Restaurant Struktur
Ulla T

STEM HER

Årets Shoppingoplevelse

Friis
Magasin
IKEA
Plantorama
Salling
Aalborg Storcenter

STEM HER

Hvad: AALBORG AWARDS afholdes af MigogAalborg
Hvor: Aalborg Kongres & Kultur Center
Hvornår: Fredag d. 3. april kl. 18-01.00
Billet-info:
Siddeplads: 349 kr.
Inkluderer 1 drink, snacks under showet, indgang til Award-show og MEGA Afterparty
Køb billet her.

Vilde med Nordjylland: Overnatningsboom skaber øget turismeomsætning på 1 mia. kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: VisitNordjylland
Foto: VisitNordjylland

Bor du i Nordjylland, er du (forhåbentlig) glad for regionen.

Men turisterne har for alvor også fået øjnene op for alle de muligheder, som både Aalborg og resten af regionen byder på.

Faktisk viser nye tal fra Danmarks Statistik, at Nordjylland endnu en gang er den region, der har vækstet mest i dansk turisme med en samlet fremgang i overnatningstallene på 5,64 procent fra 2018 til 2019.

Til sammenligning ligger landsgennemsnittet med en fremgang på 3,99 procent i samme periode.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Visit Nordjylland.

“Vi er ikke bare lykkedes med at skabe vækst i Nordjylland. Vi er faktisk den region i Danmark, som er vækstet mest. Derudover er vi også lykkedes med at vækste massivt i ydersæsonerne, hvilket har været et af de klare mål i den nordjyske turismestrategi,” fortæller Ann Marie Søborg Karkov, som er direktør hos VisitNordjylland, og fortsætter:

“Sidste år har Nordjylland haft over 400.000 flere overnatninger end i 2018, hvilket svarer til en øget turismeomsætning i regionen på knap 1 mia. kroner og op mod 1.194 nye, nordjyske jobs. Det kan mærkes i Nordjylland, og det er vi meget stolte af.”

Nordjylland placerer sig over landsgennemsnittet på næsten alle markeder med Holland og Tyskland som højdespringerne med en stigning i antallet af overnatninger på henholdsvis 15,4 og 9,5 procent.

Ann Marie Søborg Karkov. Foto: VIsitNordjylland

Samarbejde bærer frugt

Væksten skal ifølge Ann Marie Søborg Karkov ses som et resultat af, at det nordjyske turismeerhverv har ydet en flot indsats, samt at samarbejdet i nordjysk turisme er styrket – blandt andet gennem samarbejdet med VisitDenmark og de nordjyske destinationsselskaber samt Fælles Vækst initiativet.

“Samarbejde, samarbejde, samarbejde. Det er uden tvivl det, der har virket, og der skal derfor lyde en stor tak til FællesVækst initiativet – både initiativtagerne og bidragsyderne, destinationsselskaberne, turismeerhvervet og alle andre, der har bidraget.

Der er ingen tvivl om, at det øgede markedsføringsbudget har en stor del af æren for de fine resultater i Nordjylland, og jeg kan kun opfordre endnu flere aktører til at komme med ombord i Fælles Vækst initiativet, slutter Ann Marie Søborg Karkov.

Mød legenden fra Natholdet: Kom til ølsmagning med Carsten Berthelsen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pineapple / TV2
Foto: Pineapple / TV2

Der er øl-eksperter.

Og så er der Carsten Berthelsen.

Han blev for alvor landskendt, da han medvirkede i Natholdets legendariske Jule(øl)kalender i 2017 og 2019, hvor han i selskab med Anders Breinholt og Søren Rasted skulle smage på 24 øl i løbet af en enkelt dag.

Derudover er han foredragsholder, forfatter til hele 10 bøger om øl og anerkendt som en af de førende eksperter i Danmark.

Nu har du snart chancen for at møde legenden med det karakteristiske “Grrrrrrr”-udtryk og den ultranørdede tilgang til øllens verden.

Ølsmagning og lækker tapas

Du kan nemlig komme til Ølsmagning med Carsten Berthelsen og tapas fra Mouritzens Mad, som finder sted den 27. marts her i Aalborg.

“Du kender sikkert Carsten Berthelsen – men hvis du ikke gør, så har du nu muligheden for at opleve ham på helt tæt hold, når han – foran et begrænset publikum – deler ud af sin imponerende viden om øl,” skriver Mouritzen’s mad om arrangementet.

Du skal dog ikke igennem 24 øl til denne aften, men derimod 7 specialudvalgte forårs- og påskeøl, og der er garanteret både lækre øl og fuldt humør fra en af landets bedste inden for faget.

“Arrangementet varer ca. 2 timer og inkluderer en lækker tapasanretning – perfekt til øl – fra Mouritzen’s Mad i Aalborg. Efterfølgende er der mulighed for  at købe øl i baren,” skriver de videre.

Hvad: Ølsmagning med Carsten Berthelsen
Hvor: Mouritzens Mad, Hadsunsvej 180A, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 27. marts fra kl. 18.00
Pris: 445 kr.

Du finder billetinfo her.

Comedy Night på Heidi’s: Stand-up, burger og bajere for 99 kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste ved, at en aften med vennerne oftest bliver lidt sjovere med god mad, en smule alkohol og et godt grin.

Det kan alt sammen blive opfyldt, når Heidi’s Bier Bar inviterer til Comedy Night, hvor der er garanti for at få rørt lattermusklerne.

Det foregår fredag den 6. marts, og det ligner en oplagt optakt til en god bytur.

Den perfekte optakt til en bytur

For med i prisen på de 99 kr., får du nemlig både stand-up fra 3 komikere, 1 times fri Tuborg øl, burgere fra Burger Shack og live musik.

Heidi’s Bier Bar har endnu ikke offentliggjort aftenens line-up, men de lover hele 1,5 times stand-up fra 3 komikere.

Public service; Burger Shack fylder faktisk 4 år på mandag, og det fejres med en Shack Burger Menu til kun 50 kr. HELE dagen. Læs mere om det her

Hvad: Heidi’s Comedy Night
Hvor: Heidi’s Bier Bar
Hvornår: Fredag d. 6. marts kl. 19.00

Du finder info om tilmelding her.