Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

Af Michael Qureshi

Frem til 2. april bringer vi portrætter af flere af de nominerede til AALBORG AWARDS – JCD er nomineret til Årets Arbejdsplads 2020

De kender efterhånden turen ind til Aalborg Kongres & Kultur Center.

IT-virksomheden JCD, med hovedkontor på Systemvej i Aalborg, er nu for tredje år i træk nomineret til Årets Arbejdsplads til AALBORG AWARDS.

Det første år løb JCD med titlen, mens de måtte se sig forbigået af Coolshop i 2019.

Nu er muligheden der for at hente prisen igen, og det er noget, som er med til at skabe stolthed hos den ekstraordinære arbejdsplads i Aalborg.

“For os er det altid en stor ære at blive nomineret til Årets Arbejdsplads.

Det betyder, at vores arbejde med at skabe de bedste rammer som arbejdsplads anerkendes, men det kræver også udvikling, kreativitet og ikke mindst stort medarbejderengagement for hele tiden at være blandt de bedste arbejdspladser,”  fortæller Louise Bønsdorff, brand & kommunikationsansvarlig hos JCD.

Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

Danmarks største IKEA-sofa og en ægte krokodille

De kalder det selv Nørdernes Paradis derude i de store rummelige lokaler, hvor indretningen blandt andet består af flere forskellige biler, Danmarks største IKEA-sofa, en himmel-gynge og en udstoppet krokodille.

Den vender vi lige tilbage til.

Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

Kantinen er indrettet som en ægte amerikansk diner.

Dineren danner ramme om mange tiltag. Tirsdags Taffel for medarbejdere og deres familier, SuperBowl- eller game-aftener.

Og flere gange om året er der såkaldt “frokost-fis”. Her kan kantinen være omdannet til en smørrebrødsrestaurant med ternede duge og flaskeøl til smørrebrødet.

Eller Lady & Vagabonden tema med spaghetti og kødboller, og hvor der hang vasketøj over det hele.

Slikræven kiggede også forbi i efteråret med masser af bland selv slik til medarbejderne.

Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

I løbet af en arbejdsdag kan medarbejderne få zoneterapi eller massage. Små detaljer i hverdagen som er med til at skabe et helt unikt arbejdsklima.

For JCD er det vigtigt at “show, don’t tell”, så kunderne lynhurtigt får en fornemmelse af virksomheden, når de træder inden for i Nørdernes Paradis.

“Alt hvad vi gør, og hvordan vi indretter arbejdspladsen, har jo bund i vores strategier, mål og kultur.

Det er en sjovere måde at kommunikere på, fordi det hurtigt bliver tydeligt, at vi har det sjovt sammen og har en masse fælles værdier på den her arbejdsplads,” forklarer Louise Bønsdorff.

“Vi prøver også, at vise kunderne, at det her er et sted, hvor man tør tænke kreativt og ud af kasserne.

Det gennemsyrer netop også den måde, vi arbejder med løsningerne for kunderne på. Vi vil skabe det bedste produkt, om det så betyder, at man gør noget, der er uventet eller anderledes,” fortsætter hun.

Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

Mere dynamisk arbejdsplads

Der er også sket en gennemgribende ændring i organisationen, som i den grad har fået medarbejdere og ledelse til at rykke endnu tættere sammen.

I dag er det nemlig sådan, at en stor del af de godt 70 nuværende medarbejdere reelt set ejer deres egen arbejdsplads sammen med stifter og direktør Jørgen Bønsdorff.

Det har også gjort arbejdspladsen endnu mere dynamisk, fordi der tages et utroligt stort ansvar fra alle medarbejdere, uanset om de er blandt dem, der har købt medarbejderaktier eller ikke har nogen økonomisk andel i firmaet.

Et hurtigt kig på “Værdivæggen” fortæller om et sted, hvor der er et helt særligt fællesskab og holdånd.

“Den er beregnet til, at vi kan rose hinanden og fremhæve succesoplevelser. Her er det ikke kun ledelsen, der roser, men der er stor opbakning til at hylde hinandens gode sider og succeser.

Alle der nomineres får en flaske vin, og der er en særlig gave til den, der vinder Kong Gulerod prisen, der også inkluderer retten til den bedste parkeringsplads. Det er meget vigtigt for os at være et team og hjælpe og rose hinanden,” forklarer Louise Bønsdorff.

Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

Nomineret til Årets Arbejdsplads: Her er Nørdernes Paradis

Fik fornem Microsoft hæder

I slutningen af 2019 var der også yderligere grund til at fremhæve hinandens indsatser i dagligdagen.

På en af verdens største Microsoft-konferencer blev JCD udråbt som et af de it-huse i verden, der er allerbedst til Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Dermed cementerede JCD sin status som et af landets mest specialiserede it-huse også inden for ERP til erhverv.

Det gigantiske IKEA-symbol er også et godt eksempel på den måde, som afdelingerne samles, selv om de sidder opdelt på tværs af forskellige opgaveområder og kompetencer.

“For at skabe de bedste 360 grader løsninger, så kræver det, at vi er gode til at sætte os sammen på tværs af teams og løfte opgaverne i fællesskab.

Helt grundlæggende er det vigtigt for os, at skabe rammerne til det, så det ikke ender med at man står bøjet over et skrivebord for at snakke sammen, men at der er rum og plads til det gode samarbejde på tværs af webudviklere, system-specialister, Microsoft eksperter og ERP-udviklere,” forklarer Louise Bønsdorff.

Krokodille var impulskøb på nettet

Og så tilbage til den 4 meter lange udstoppede krokodille. Hvordan havnede den på JCD’s kontor?

“Det var Jørgen, der pludselig lavede et impulskøb på nettet. Og så endte den altså her på kontoret ligesom mange af de andre skøre påhit, der pryder kontoret i Aalborg.

Det kendetegner meget godt den måde, der hele tiden kommer nye ting til virksomheden. Medarbejderne har også souvenirer med hjem fra ferier. Kunderne elsker at få en rundtur i huset, når de kommer, for der er så mange sjove historier at fortælle ved bare at kigge sig omkring herude,” griner Louise Bønsdorff.

De kalder allerede sig selv Aalborgs bedste arbejdsplads.

Men først fredag d. 3. april får de svaret på – om de igen officielt kan kalde sig for AALBORGS BEDSTE ARBEJDSPLADS. Prisen afgøres af en sammensat jury med forskellige ekspertområder i erhvervslivet.

Hvis du til gengæld vil give din stemme i kategorier som Byens Bedste Burger, Årets Restaurant, Byens Bedste Cocktails og så videre – så er det i dag fredag d. 14. februar sidste chance – stem lige her

Del artikel

Andre læser også