Nomineret igen til Årets Arbejdsplads: Nu ejer medarbejderne JCD

Skrevet af: Michael Qureshi

Frem til 30. marts bringer vi portrætter af flere af de nominerede til AALBORG AWARDS – JCD er igen nomineret til Årets Arbejdsplads

For nøjagtig et år siden kunne IT-virksomheden JCD lade sig hylde på scenen som Årets Arbejdsplads i Aalborg.

Mange har siden skævet misundeligt til de rammer og arbejdsforhold, der skabes for medarbejderne på den veletablerede virksomhed.

Andre har også tænkt, at nu var toppen nået. Nu kunne der ikke udvikles mere for medarbejderne på en arbejdsplads.

Men det kunne de så alligevel godt. I november sidste år kom det nemlig frem, at 38 medarbejdere havde overtaget virksomheden, og dermed var Dansk Cater A/S købt ud af aktiemajoriteten.

I dag er det således, at en stor del af de godt 70 nuværende medarbejdere reelt set ejer deres egen arbejdsplads sammen med stifter og direktør Jørgen Bønsdorff.

En ganske særlig historie i det danske erhvervsliv, fordi her ikke er tale om medarbejderoptioner men om rigtige aktier.

Betragter hinanden som familie

For marketings-assistent Karina Toldbod var der ingen tvivl, da muligheden bød sig for at købe sig ind i sin egen arbejdsplads.

“Der er skabt en kultur herude, hvor man føler sig hjemme.

Vi ser ikke hinanden som kolleger men mere som en familie, og der er skabt endnu større fællesskab ved, at vi nu er rigtig mange, som ejer JCD,” forklarer Karina Toldbod.

Hun tilføjer;

“Man bliver mere ærekær, og får virkelig en større ansvarsfølelse, og som medejer er man endnu mere ivrig efter at skabe gode forhold for medarbejderne, så alle har lyst til at blive her.

Vi har jo det her begreb “Trivselsministre”, som er udvalgte medarbejdere, der skal skabe tiltag for medarbejderne.

De har blandt andet lavet en Love-væg, hvor alle kan hænge billeder op af noget eller nogen, der betyder noget for dem. Der er virkelig meget kærlighed på den væg, og det symboliserer bare det sammenhold, vi har.

I år er jeg Trivselsminister, og det er super fedt, at have medindflydelse på den måde,” fortæller hun.

Handler om at rose og anerkende

En anden opfindelse fra Trivselsministrene er Geo Glad.

Den lille trold går på tur i virksomheden. Har man ham, skal man inden for en uge give den videre til en kollega, som man synes fortjener et skulderklap for en god indsats.

På den måde er det ikke kun op til ledelsen, at rose og anerkende, men også medarbejderne – fra en kollega til en anden.

Det giver en særlig kultur, som man måske ikke mærker i mange virksomheder.

Geo Glad

Virksomheden byder også på en amerikansk diner som kantine, Danmarks største IKEA-sofa, adskillige tema-frokoster og små events hen over året og generelt en løssluppen, kammeratlig og fri omgangstone.

Kim Nedergaard har været i JCD i syv år. Han har for alvor mærket, at medarbejderne har overtaget virksomheden, da han blev valgt ind som deres repræsentant i bestyrelsen.

Pludselig sidder han med til bords, når de største beslutninger træffes.

“Det var ikke, fordi der tidligere var langt ind til Jørgens kontor.

Men nu hvor vi er medejere, så har vores ønsker og ord en lidt tungere vægt.

Jeg er stolt over, at mine kolleger valgte mig ind i bestyrelsen, så jeg har et stort ansvar nu for at sikre, at vi er på omgangshøjde med beslutningerne,” fortæller Kim Nedergaard.

Har indflydelse på tingene

Han åbner også op omkring de personlige overvejelser omkring selv at investere i virksomheden.

“Der er jo flere af os med familie, som jo også lige skal finde økonomien privat til at købe os ind.

Men det var noget, som var vigtigt for mig.

Jeg har ikke set det her som en økonomisk investering, men mere for at få indflydelse på tingene.

Jeg synes virkelig, at vi er et sammentømret hold her, og vi inddrager også dem, som ikke er blevet aktionærer i virksomheden,” lyder det fra Kim Nedergaard.

Når man går rundt inde på JCDs kæmpe kontor, så spotter man en gynge midt i det hele.

“Tag en tur i skyen,” står der med flere hentydninger til det it-univers JCD arbejder med. Her kan man tage en tænkepause eller fejre en succes med en ordentlig gyngetur.

Frihed til at være first movers

Salgschef Thomas Ertmann har været i JCD i 18 år, og han mærker også forskellen fra tidligere, hvor en stor virksomhedsaktionær sad for bordenden med aktiemajoriteten og så nu.

“Når du har en ekstern, der har høj ejerandel, så kigger de måske mest på bundlinjen. Det er jo deres opgave.

Vi kigger selvfølgelig også på tal, men har samtidigt mere frihed til at være first movers og mere innovative for at være bølgebrydere i vores branche.

Det er ikke så let, når der sidder en anden part og kun kigger på tal. Men medarbejderne ved, hvad der kræves for at være bedst i landet på hvert enkelt fagområde,” lyder det fra Thomas Ertmann.

Han fortsætter;

“Man fejrer hver eneste succes mere end tidligere. Nu ved man, at fremgangen har en stor personlig betydning også, når der er så mange af os, der selv har hånden på kogepladen.

Det skaber en helt særlig ånd. Smilene er endnu større nu, selv om jeg faktisk ikke troede, det var muligt,” forklarer Thomas Ertmann.

Slikræven kigger forbi

Et af virksomhedens mål er, at det skal være sjovt at gå på arbejde, når man er ansat hos JCD. Sådan kan det se ud, når JCD overrasker medarbejderne med et af mange små events i dagligdagen. Selveste Slikræven kan kigge forbi.

Slikræven

For stifter og direktør Jørgen Bønsdorff har det været en speciel tid, siden medarbejderne købte sig stort ind i JCD. Faktisk var det et stort bud, der fik sat i processen.

“Der kom på et tidspunkt en forbi sidste år med en stor check og ville købe butikken.

Vores bestyrelse var klart af den opfattelse, at vi skulle sælge, men jeg var ikke så sikker.

Jeg synes, vi har fået skabt en dejlig arbejdsplads på alle parametre, og det var ikke sikkert, at han skulle bruge alle afdelinger i huset.

Så jeg fik fat i min ledergruppe, og så var jeg forbi vores banker for at sikre, at de ville bakke op, hvis jeg kom med en gruppe medarbejdere, der skulle låne en sum penge for at købe sig ind.

Den var de heldigvis med på alle parter, og så gik det ellers stærkt,” fortæller Jørgen Bønsdorff.

Jørgen Bønsdorff

Har mærket sidste års titel

“Vi har jo siden 2002 givet medarbejderne løbende muligheden for at købe aktier, men her var det en noget større operation. Nu er JCD 100% ejet af medarbejdere.

Jeg er meget tilfreds med, at 38 ud af ca. 70 har købt sig ind. Vi er sammen på båden, og det skaber noget helt unikt på en arbejdsplads, som er svært at beskrive. Men jeg er stolt som leder over den her opbakning,” siger Jørgen Bønsdorff.

Omkring at være nomineret igen til Årets Arbejdsplads i Aalborg siger han;

“Vi har mærket det på mange punkter. Der har været større interesse udefra for at komme og arbejde for os, og det har givet en masse stolthed her i huset.

Så vi er glade for nomineringen, og håber, at vi igen kan vinde den.”

Rekordhandel: Vild Penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

I Siloen ved Østre Havn er en af Aalborgs dyreste solgte penthouselejlighed.

Inden boligen ramte boligmarkedet blev den solgt til et svimlende beløb på 17.300.000 kroner, og er den dyreste lejlighed solgt nogensinde i Aalborg.

Siloen er et nyt ambitiøst byggeri på Østre Havn, hvor den gamle DLG silo tidligere lå der er opført af A. Enggaard, og består af ejerlejligheder, samt familie- og ungdomsboliger.

Penthouselejligheden er et særsyn i byen, og den er i øjeblikket Aalborgs største og dyreste lejlighed, som står færdigbygget.

Udsigt over hele Aalborg

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen stod for salget af penthouselejligheden. Mæglerfirmaet havde stor succes under The Tall Ships Races, hvor de solgte for et svimlende millionbeløb.

MigogAalborg Bolig er vilde med at følge med i de spændende boliger, der kommer på boligmarkedet –  og denne gang tabte vi næsten kæben i ren begejstring:

Velkommen til Aalborgs måske fedeste penthouselejlighed.

Penthouselejligheden ligger på 12. etage, og har en fantastisk udsigt over hele Aalborg, og den østlige del af Nørresundbys havnefront – endda med forskellige vinkler i hele lejligheden.

Indehaver af Thorkild Kristensen, Jette Gudiksen, fortæller til MigogAalborg, at ejendomsmæglerfirmaet har en håndfuld kunder i deres køberkartotek der leder efter en helt unik bolig som denne.

“Vi løber rundt med en håndfuld kunder, der leder efter en bolig der kan slå benene væk under en,” fortæller Jette Gudiksen og fortsætter;

“Penthouselejligheden blev solgt på første fremvisning, og sagen var enkelt – denne bolig slog benene væk under dem. Købernes egne reaktioner var ligesom min egen, da jeg selv oplevede boligen for første gang; WOW!”

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Vi må desværre ikke vise billeder af boligen indefra, men vi kan fortælle lidt om hvad den store penthouselejlighed har at byde på.

Boligens køkken-alrum er uden tvivl boligens hjerterum.

Rummet er hele 150 kvadratmeter, og rummer et kvalitetsbevidst køkken fra HTH i sorte farver med hvid bordplade.

Køkkenet er placeret fantastisk i forhold til at kunne stå og nyde udsigten samtidig med, at der kan trylles kulinariske lækkerier i køkkenet.

Køkken-alrummet har masser af plads til et stort spisebord, og der er også mulighed for at lave en sofa-hygge-krog, så udsigten kan nydes på første parket med et glas lækkert vin i aftentimerne.

Rummet har selvfølgelig også plads til en stor sofagruppe, hvor der for alvor kan slappes af foran fjernsynet.

Herfra er der også udgang til den store tagterrasse.

Penthouselejligheden har en voksenafdeling med et stort soveværelse med walk-in closet og eget lækkert badeværelse. Her har du også en fantastisk udsigt og – selvfølgelig – udgang til terrasse.

Lejligheden har eget bryggers, hvor der er masser af plads til håndtering af vasketøj og opbevaring af rengøringsartikler med mere.

Endvidere rummer lejligheden et gæsteværelse og et ekstra rum, der blandt andet kan anvendes til et lækkert loungeområde.

Penthouselejligheden har en stor ugeneret tagterrasse med eget udendørs spabad, ude-køkken og sauna. Her kan du nyde udsigten fra alle verdenshjørner.

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Tilhørende penthouselejligheden er der en parkeringsplads i parkeringskælderen, hvor bilen kan komme ind til via bil-elevator.

Der er stadig lejligheder til salg i projektet Siloen, som der kan findes her.

Airshow i Blokhus: 20 fly lander på stranden

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du elsker synet og lyden af fly, så bør du tage til Blokhus Fly-In søndag d. 25. august.

I kort køreafstand fra Aalborg kommer man helt tæt på, når 20 fly lander og letter fra stranden i Blokhus.

Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med VisitJammerbugten, der byder gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-In.

Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-In får internationalt besøg

På trods af at arrangementet desværre måtte aflyses sidste år, grundet vejrliget forhold er interessen for at deltage ikke aftaget.

“Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået igen i år – og stadig får.

Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden.

Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter,” udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2019, som også oplyser, at der kun er plads til 20 fly, som er nøje udvalgt.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2019 indledes, når fem faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lander på stranden.

På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t.

Ung kvinde indtager luftrummet

Der vil være piloter med vidt forskellige baggrunde og med forskellige profiler, men der er især én pilot som stikker ud.

Det er nemlig 18-årige Rebecca Roos Jensen, som fik dit flyvecertifikat allerede som 17-årig. Hun er dermed den yngste pilot, til dette års Fly-In. Selvom Rebecca Roos Jensen kun har haft certifikat i mindre end et år, er hun stadig en erfaren pilot.

Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur (ca. 380 km) som Pilot in Command og har være med til forskellige flyve-events, deriblandt Sun n’ Fun Airshow i Florida.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften.

Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg og desuden er det muligt at vinde en tur i en ægte Herkules.

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne.

Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

Praktisk information

Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, mens nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder.

Der tages forbehold for vind- og vejrforhold. Følg derfor med på www.facebook.com/Blokhus.dk, inden I kører hjemmefra og se status på hele eventet.

Stjernestøv på KUNSTEN: Nattevagten-instruktør åbner uhyggelig udstilling

Skrevet af: Michael Qureshi

Om tre uger indtager en ret mørk og uhyggelig udstilling Aalborgs kendte kunstmuseum Kunsten.

Lørdag meddeler Kunsten, at den kendte instruktør Ole Bornedal åbner udstillingen Twillight Zone. Bornedal huskes især for Nattevagten, som er en af de største thrillere i dansk filmhistorie, og som også blevet lavet i Hollywood-version.

Filminstruktør Ole Bornedal giver en talk om rent filmisk at blive draget af det dystre, skræmmende og forvrængede, og efterfølgende er der koncert med Tundra.

Man kan også bestille lækker to-retters menu inklusive to glas vin for 250 kr. på Café Aalto i forbindelse med åbningen.

Mange glæder sig allerede til åbningen af Twilight Zone. Udstillingen er i tusmørke, og det bliver især creepy at opleve et par gigantiske edderkopper som kunstværk.

Aftenens program, 6/9:

Kl. 17.00 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 17.30 Velkomstdrink i Kunstens forhal
Kl. 18.00 Velkomst og tale ved kunstfaglig chef for Kunsten, Stinna Toft Hald og åbningstale ved filminstruktør Ole Bornedal
Efter åbningstalen slås dørene op til udstillingen
Kl. 19.00 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 19.30 og kl. 20.30 Introduktion til udstillingen i auditoriet ved kunstformidler Anne Bay Noer
Kl. 20.00 Talk med filminstruktør Ole Bornedal på scenen i Skulpturparken
Kl. 21.00 Koncert med Tundra på scenen i Skulpturparken

Du kan booke bord til åbningen her

Læs også: Historiske byvandringer er et kæmpe hit: Nu udvider man med 9 ekstra

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

ClubAalborg har vokseværk: Flere og bedre fordele end nogensinde

Hudløs i skumringstiden

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Åbning af udstillingen med Ole Bornedal 6. september.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Så er der 14 dage til Vi Elsker 90’erne – festen tordner mod udsolgt. Se her hvor mange fede navne, der kommer til Aalborg 31. august