Nomineret igen til Årets Arbejdsplads: Nu ejer medarbejderne JCD

Skrevet af: Michael Qureshi

Frem til 30. marts bringer vi portrætter af flere af de nominerede til AALBORG AWARDS – JCD er igen nomineret til Årets Arbejdsplads

For nøjagtig et år siden kunne IT-virksomheden JCD lade sig hylde på scenen som Årets Arbejdsplads i Aalborg.

Mange har siden skævet misundeligt til de rammer og arbejdsforhold, der skabes for medarbejderne på den veletablerede virksomhed.

Andre har også tænkt, at nu var toppen nået. Nu kunne der ikke udvikles mere for medarbejderne på en arbejdsplads.

Men det kunne de så alligevel godt. I november sidste år kom det nemlig frem, at 38 medarbejdere havde overtaget virksomheden, og dermed var Dansk Cater A/S købt ud af aktiemajoriteten.

I dag er det således, at en stor del af de godt 70 nuværende medarbejdere reelt set ejer deres egen arbejdsplads sammen med stifter og direktør Jørgen Bønsdorff.

En ganske særlig historie i det danske erhvervsliv, fordi her ikke er tale om medarbejderoptioner men om rigtige aktier.

Betragter hinanden som familie

For marketings-assistent Karina Toldbod var der ingen tvivl, da muligheden bød sig for at købe sig ind i sin egen arbejdsplads.

“Der er skabt en kultur herude, hvor man føler sig hjemme.

Vi ser ikke hinanden som kolleger men mere som en familie, og der er skabt endnu større fællesskab ved, at vi nu er rigtig mange, som ejer JCD,” forklarer Karina Toldbod.

Hun tilføjer;

“Man bliver mere ærekær, og får virkelig en større ansvarsfølelse, og som medejer er man endnu mere ivrig efter at skabe gode forhold for medarbejderne, så alle har lyst til at blive her.

Vi har jo det her begreb “Trivselsministre”, som er udvalgte medarbejdere, der skal skabe tiltag for medarbejderne.

De har blandt andet lavet en Love-væg, hvor alle kan hænge billeder op af noget eller nogen, der betyder noget for dem. Der er virkelig meget kærlighed på den væg, og det symboliserer bare det sammenhold, vi har.

I år er jeg Trivselsminister, og det er super fedt, at have medindflydelse på den måde,” fortæller hun.

Handler om at rose og anerkende

En anden opfindelse fra Trivselsministrene er Geo Glad.

Den lille trold går på tur i virksomheden. Har man ham, skal man inden for en uge give den videre til en kollega, som man synes fortjener et skulderklap for en god indsats.

På den måde er det ikke kun op til ledelsen, at rose og anerkende, men også medarbejderne – fra en kollega til en anden.

Det giver en særlig kultur, som man måske ikke mærker i mange virksomheder.

Geo Glad

Virksomheden byder også på en amerikansk diner som kantine, Danmarks største IKEA-sofa, adskillige tema-frokoster og små events hen over året og generelt en løssluppen, kammeratlig og fri omgangstone.

Kim Nedergaard har været i JCD i syv år. Han har for alvor mærket, at medarbejderne har overtaget virksomheden, da han blev valgt ind som deres repræsentant i bestyrelsen.

Pludselig sidder han med til bords, når de største beslutninger træffes.

“Det var ikke, fordi der tidligere var langt ind til Jørgens kontor.

Men nu hvor vi er medejere, så har vores ønsker og ord en lidt tungere vægt.

Jeg er stolt over, at mine kolleger valgte mig ind i bestyrelsen, så jeg har et stort ansvar nu for at sikre, at vi er på omgangshøjde med beslutningerne,” fortæller Kim Nedergaard.

Har indflydelse på tingene

Han åbner også op omkring de personlige overvejelser omkring selv at investere i virksomheden.

“Der er jo flere af os med familie, som jo også lige skal finde økonomien privat til at købe os ind.

Men det var noget, som var vigtigt for mig.

Jeg har ikke set det her som en økonomisk investering, men mere for at få indflydelse på tingene.

Jeg synes virkelig, at vi er et sammentømret hold her, og vi inddrager også dem, som ikke er blevet aktionærer i virksomheden,” lyder det fra Kim Nedergaard.

Når man går rundt inde på JCDs kæmpe kontor, så spotter man en gynge midt i det hele.

“Tag en tur i skyen,” står der med flere hentydninger til det it-univers JCD arbejder med. Her kan man tage en tænkepause eller fejre en succes med en ordentlig gyngetur.

Frihed til at være first movers

Salgschef Thomas Ertmann har været i JCD i 18 år, og han mærker også forskellen fra tidligere, hvor en stor virksomhedsaktionær sad for bordenden med aktiemajoriteten og så nu.

“Når du har en ekstern, der har høj ejerandel, så kigger de måske mest på bundlinjen. Det er jo deres opgave.

Vi kigger selvfølgelig også på tal, men har samtidigt mere frihed til at være first movers og mere innovative for at være bølgebrydere i vores branche.

Det er ikke så let, når der sidder en anden part og kun kigger på tal. Men medarbejderne ved, hvad der kræves for at være bedst i landet på hvert enkelt fagområde,” lyder det fra Thomas Ertmann.

Han fortsætter;

“Man fejrer hver eneste succes mere end tidligere. Nu ved man, at fremgangen har en stor personlig betydning også, når der er så mange af os, der selv har hånden på kogepladen.

Det skaber en helt særlig ånd. Smilene er endnu større nu, selv om jeg faktisk ikke troede, det var muligt,” forklarer Thomas Ertmann.

Slikræven kigger forbi

Et af virksomhedens mål er, at det skal være sjovt at gå på arbejde, når man er ansat hos JCD. Sådan kan det se ud, når JCD overrasker medarbejderne med et af mange små events i dagligdagen. Selveste Slikræven kan kigge forbi.

Slikræven

For stifter og direktør Jørgen Bønsdorff har det været en speciel tid, siden medarbejderne købte sig stort ind i JCD. Faktisk var det et stort bud, der fik sat i processen.

“Der kom på et tidspunkt en forbi sidste år med en stor check og ville købe butikken.

Vores bestyrelse var klart af den opfattelse, at vi skulle sælge, men jeg var ikke så sikker.

Jeg synes, vi har fået skabt en dejlig arbejdsplads på alle parametre, og det var ikke sikkert, at han skulle bruge alle afdelinger i huset.

Så jeg fik fat i min ledergruppe, og så var jeg forbi vores banker for at sikre, at de ville bakke op, hvis jeg kom med en gruppe medarbejdere, der skulle låne en sum penge for at købe sig ind.

Den var de heldigvis med på alle parter, og så gik det ellers stærkt,” fortæller Jørgen Bønsdorff.

Jørgen Bønsdorff

Har mærket sidste års titel

“Vi har jo siden 2002 givet medarbejderne løbende muligheden for at købe aktier, men her var det en noget større operation. Nu er JCD 100% ejet af medarbejdere.

Jeg er meget tilfreds med, at 38 ud af ca. 70 har købt sig ind. Vi er sammen på båden, og det skaber noget helt unikt på en arbejdsplads, som er svært at beskrive. Men jeg er stolt som leder over den her opbakning,” siger Jørgen Bønsdorff.

Omkring at være nomineret igen til Årets Arbejdsplads i Aalborg siger han;

“Vi har mærket det på mange punkter. Der har været større interesse udefra for at komme og arbejde for os, og det har givet en masse stolthed her i huset.

Så vi er glade for nomineringen, og håber, at vi igen kan vinde den.”

Fest til den lyse morgen: Nyt morgenværtshus åbner i Gaden på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man har boet i Aalborg i mange år, så kan man måske huske det legendariske nat- og morgenværtshus Onkel Tom.

Siden har konceptet med nattelivsted der holder åbent til den lyse morgen haft sine kvaler i Aalborg. Men nu får Jomfru Ane Gade en ny bar med det koncept, mange har savnet i Aalborg.

Natten mellem fredag og lørdag i denne uge åbner Tyren i lokalerne ovenpå legendariske LA Bar.

Tyren bliver en rigtig hyggelig bar med fokus på Aalborg, og byens behov og historie – heraf navnet.

Åbner klokken 03.00-10.00

Som den eneste beværtning i byen kommer Tyren til at have morgenbevilling, og åbner derfor først kl. 03.00 men kører så til gengæld på helt til klokken 10.00.

På Tyren vil der blive spillet god og glad musik, som man kan danse og synge med til.

Der vil være mulighed for at rafle og spille beerpong.

Gratis rundstykker i åbningsweekenden

“Vi glæder os meget til at byde nattelivets gæster velkommen til vores nye bar.

Med Tyren får vi mulighed for at tilbyde gæsterne en kontrolleret og hyggelig morgenfest, så de ikke skal hjem og holde fester i deres lejligheder i byen.

Vi håber det kan være med til at give et mere roligt miljø og sikre nogle trygge rammer for vores gæster,” siger Kristoffer Storm, Head of Marketing and Relations i barkoncernen Rekom.

I åbningsweekenden vil der være gratis rundstykker fra kl. 05.00 til 07.00 samt DJ.

Bliver Aalborg-områdets vildeste villa: Byggeriet starter på Bjarke Ingels tegnet gigantvilla

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: BIG Group
Illustration: BIG Group

Det bliver en bolig  som aldrig er set magen i hele Aalborg-området.

Den nordjyske entreprenørvirksomhed TL BYG er valgt som hovedentreprenør på opførelsen af en ny, ikonisk gigantvilla i Gug Alper ved Aalborg.

Villaen er tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group og er den kun tredje i rækken af private BIG-boliger på verdensplan.

Snart får området ved Gug Alper ved Aalborg sin helt egen landskabsskulptur.

Det drejer sig om den såkaldte Villa Gug, som er tegnet af den verdenskendte arkitektgruppe Bjarke Ingels Group.

Her er TL BYG nu valgt som hovedentreprenør på det omfattende boligbyggeri, der omfatter knap 300 kvadratmeter beboelse og intet mindre end 700 kvadratmeter integreret garage, som skal rumme bygherrens imponerende samling af blandt andet klassiske Porcher, Ferrari og andre drømmebiler.

Illustration: BIG Group

Mads Peter Veiby flytter ind med familien

Bygherre og boligens kommende beboer er den danske iværksætter Mads Peter Veiby, som er medstifter af blandt andet M1 A/S og Spilnu.dk.

Veiby har med visioner om at skabe et attraktivt nyt område omdannet en opdyrket mark til beboelse og rekreativt område.

Hos TL Byg ser man frem til byggestart.

“Vi glæder os over, at byggeriet snart bliver en realitet og ser i den forbindelse frem til at bringe vores kompetencer i spil i forhold til boligens særlige krav til æstetik og arkitektur.

Der er ingen tvivl om, at dette byggeri vil placere Aalborg på det arkitektoniske verdenskort inden for ekstraordinære boligbyggerier,” siger Jens Nielsen, der er salgsdirektør hos TL BYG.

Illustration: BIG Group

Unikt stykke land-art i Gug Alper

Boligen opføres med hvidpudsede facader, store glaspartier og sedum på taget. Husets runde form og mange niveauer udgør boligens helt særlige karakteristika.

“Tanken har været at skabe et unikt stykke land-art i Gug Alper.

Bygningen skal placeres solitært i et meget dramatisk og rekreativt landskab, og det har derfor været afgørende for os, at bygningen fremstår skulpturel udefra samtidig med, at boligen er privat indefra,” forklarer David Zahle, der er partner i Bjarke Ingels Group, og fortsætter:

“Det er ikke første gang, vi samarbejder med TL BYG, og vi glæder os til at samarbejde om byggeriet, som uden tvivl bliver en fantastisk bygning af højeste kvalitet.”

 En drøm der går i opfyldelse

Byggeriet har været undervejs i over otte år, og for Mads Peter Veiby er det en stor milepæl, der nu er nået:

“Det er en stor drøm, der lige om lidt går i opfyldelse, når den første spade stikkes i jorden.

Det er i samarbejde med BIG, COWI og TL BYG lykkedes at skabe en unik bolig, der både kan rumme min store interesse for biler og familiens ønske om at blive i Gug, hvor vi har tilbragt de sidste mange år af vores liv.

Derudover er jeg ikke i tvivl om, at projektet vil have en stor tiltrækningskraft på Gug og hele Aalborg-området,” lyder det fra Mads Peter Veiby.

Kun tredje private BIG-tegnet bolig i verden

BIG beskæftiger sig primært med byarkitektur, og Villa Gug bliver således kun den tredje i rækken af private boliger, som arkitektgruppen står bag.

“Det er ret unikt for os at være en del af et projekt som dette med en privat aktør som bygherre.

I dette tilfælde var det særligt Mads Peters lokalpatriotiske ønske om at udvikle naturområdet ved Gug Alper samt den fascinerende idé om at integrere garage og bolig, der tiltalte os og i sidste ende blev udslagsgivende for vores beslutning om at gå ind i projektet,” fortæller David Zahle.

 Byggeriet kommer til at beskæftige mellem 20 og 30 håndværkere gennem hele byggeperioden, som løber fra januar 2020 frem til påsken 2021.

Politiet og PET har anholdt 20 personer: Havde planer om terroraktion

Skrevet af: Redaktionen

Onsdag eftermiddag gennemførte politiet sammen med PET en omfattende aktion på landsplan.

Heriblandt i to områder i Aalborg. I Stormgade i det centrale Aalborg og på Ravnkildevej i Aalborg Øst.

Ifølge B.T. er mindst to anholdt på adresse i Stormgade.

Klokken 17.00 afholdt politiet og PET et ganske kort pressemøde på Københavns Politigård, hvor kort briefede om den alvorlige situation.

Jørgen Bergen Skov, chefpolitiinspektør i København sagde;

“Vi har ransaget flere end 20 adresser og har anholdt cirka 20 personer. Flere af dem vil i morgen i et lukket grundlovsforhør blive sigtet for terrorparagrafen.

De har skaffet sig remedier til at fremstille sprængstoffer og de har forsøgt at fremskaffe skydevåben. Det er vigtigt at understrege, at dem vi har søgt, dem har vi fået fat i. Der er ingen mistænkte på fri fod, og vi har styr på situationen.”

Intensiv efterretnings-indsats

Flemming Drejer, chefpolitiinspektør i PET sagde ligeledes;

“PET har gennemført en intensiv efterretnings-indsats.

Flere personer har haft planer om at gennemføre terrorangreb med islamistisk motiv.

Det er en stor sag, og det vidner om, at der er kræfter, som har kapacitet til at begå terror i Danmark.

Sammen med landets politikredse gør vi vores bedste for at forhindre at noget alvorligt sker. Vi skal være ekstra opmærksomme alle sammen, men vi skal ikke lade os kue af terror.”

Der var ikke mulighed for pressen at stille spørgsmål.

Det ved vi om aktionen i Aalborg

Ifølge EB har politiet blandt andet gennemført ransagning i nogle kollegieboliger på Stormgade.

Ifølge Nordjyske og TV 2 Nord har politiet gennemført ransagninger på Ravnkildevej.

B.T. skrev følgende på deres Live-blog;

“Et af de steder, hvor politiet i dag har slået til, er angiveligt i det centrale Aalborg.

Her blev to mænd af mellemøstligt udseende tidligere i dag ført væk i hvide DNA-dragter af kampklædte politistyrker.

Det oplyser en nabo til B.T.

Kvinden fortæller, at der var mere end ti store civilvogne fra politiet på stedet og 15 betjente ved lejligheden.”

Et øjenvidne fortæller til TV 2 Nord, at han også så en person blive anholdt på Ravnkildevej.

“Vi sad i stuen og øvede tysk, og omkring klokken 12 så vi en politibil komme kørende. Så så vi en håndfuld tungt bevæbnet politi, som stormede op ad trapperne og brød ind i en lejlighed, siger Emil Thoftgaard Christiansen.

Han fortæller, at han så en person blive arresteret.”

Nordjyske skriver ud fra øjenvidner om aktionen på Ravnkildevej;

“Naboer fortæller til NORDJYSKEs udsendte reporter Peter Witten, at lidt før klokken 13 ankom otte betjente iført hjelme, skudsikre veste og bevæbnede med geværer og rykkede ind i området på Ravnkildevej.”