Nomineret igen til Årets Arbejdsplads: Nu ejer medarbejderne JCD

Skrevet af: Michael Qureshi

Frem til 30. marts bringer vi portrætter af flere af de nominerede til AALBORG AWARDS – JCD er igen nomineret til Årets Arbejdsplads

For nøjagtig et år siden kunne IT-virksomheden JCD lade sig hylde på scenen som Årets Arbejdsplads i Aalborg.

Mange har siden skævet misundeligt til de rammer og arbejdsforhold, der skabes for medarbejderne på den veletablerede virksomhed.

Andre har også tænkt, at nu var toppen nået. Nu kunne der ikke udvikles mere for medarbejderne på en arbejdsplads.

Men det kunne de så alligevel godt. I november sidste år kom det nemlig frem, at 38 medarbejdere havde overtaget virksomheden, og dermed var Dansk Cater A/S købt ud af aktiemajoriteten.

I dag er det således, at en stor del af de godt 70 nuværende medarbejdere reelt set ejer deres egen arbejdsplads sammen med stifter og direktør Jørgen Bønsdorff.

En ganske særlig historie i det danske erhvervsliv, fordi her ikke er tale om medarbejderoptioner men om rigtige aktier.

Betragter hinanden som familie

For marketings-assistent Karina Toldbod var der ingen tvivl, da muligheden bød sig for at købe sig ind i sin egen arbejdsplads.

“Der er skabt en kultur herude, hvor man føler sig hjemme.

Vi ser ikke hinanden som kolleger men mere som en familie, og der er skabt endnu større fællesskab ved, at vi nu er rigtig mange, som ejer JCD,” forklarer Karina Toldbod.

Hun tilføjer;

“Man bliver mere ærekær, og får virkelig en større ansvarsfølelse, og som medejer er man endnu mere ivrig efter at skabe gode forhold for medarbejderne, så alle har lyst til at blive her.

Vi har jo det her begreb “Trivselsministre”, som er udvalgte medarbejdere, der skal skabe tiltag for medarbejderne.

De har blandt andet lavet en Love-væg, hvor alle kan hænge billeder op af noget eller nogen, der betyder noget for dem. Der er virkelig meget kærlighed på den væg, og det symboliserer bare det sammenhold, vi har.

I år er jeg Trivselsminister, og det er super fedt, at have medindflydelse på den måde,” fortæller hun.

Handler om at rose og anerkende

En anden opfindelse fra Trivselsministrene er Geo Glad.

Den lille trold går på tur i virksomheden. Har man ham, skal man inden for en uge give den videre til en kollega, som man synes fortjener et skulderklap for en god indsats.

På den måde er det ikke kun op til ledelsen, at rose og anerkende, men også medarbejderne – fra en kollega til en anden.

Det giver en særlig kultur, som man måske ikke mærker i mange virksomheder.

Geo Glad

Virksomheden byder også på en amerikansk diner som kantine, Danmarks største IKEA-sofa, adskillige tema-frokoster og små events hen over året og generelt en løssluppen, kammeratlig og fri omgangstone.

Kim Nedergaard har været i JCD i syv år. Han har for alvor mærket, at medarbejderne har overtaget virksomheden, da han blev valgt ind som deres repræsentant i bestyrelsen.

Pludselig sidder han med til bords, når de største beslutninger træffes.

“Det var ikke, fordi der tidligere var langt ind til Jørgens kontor.

Men nu hvor vi er medejere, så har vores ønsker og ord en lidt tungere vægt.

Jeg er stolt over, at mine kolleger valgte mig ind i bestyrelsen, så jeg har et stort ansvar nu for at sikre, at vi er på omgangshøjde med beslutningerne,” fortæller Kim Nedergaard.

Har indflydelse på tingene

Han åbner også op omkring de personlige overvejelser omkring selv at investere i virksomheden.

“Der er jo flere af os med familie, som jo også lige skal finde økonomien privat til at købe os ind.

Men det var noget, som var vigtigt for mig.

Jeg har ikke set det her som en økonomisk investering, men mere for at få indflydelse på tingene.

Jeg synes virkelig, at vi er et sammentømret hold her, og vi inddrager også dem, som ikke er blevet aktionærer i virksomheden,” lyder det fra Kim Nedergaard.

Når man går rundt inde på JCDs kæmpe kontor, så spotter man en gynge midt i det hele.

“Tag en tur i skyen,” står der med flere hentydninger til det it-univers JCD arbejder med. Her kan man tage en tænkepause eller fejre en succes med en ordentlig gyngetur.

Frihed til at være first movers

Salgschef Thomas Ertmann har været i JCD i 18 år, og han mærker også forskellen fra tidligere, hvor en stor virksomhedsaktionær sad for bordenden med aktiemajoriteten og så nu.

“Når du har en ekstern, der har høj ejerandel, så kigger de måske mest på bundlinjen. Det er jo deres opgave.

Vi kigger selvfølgelig også på tal, men har samtidigt mere frihed til at være first movers og mere innovative for at være bølgebrydere i vores branche.

Det er ikke så let, når der sidder en anden part og kun kigger på tal. Men medarbejderne ved, hvad der kræves for at være bedst i landet på hvert enkelt fagområde,” lyder det fra Thomas Ertmann.

Han fortsætter;

“Man fejrer hver eneste succes mere end tidligere. Nu ved man, at fremgangen har en stor personlig betydning også, når der er så mange af os, der selv har hånden på kogepladen.

Det skaber en helt særlig ånd. Smilene er endnu større nu, selv om jeg faktisk ikke troede, det var muligt,” forklarer Thomas Ertmann.

Slikræven kigger forbi

Et af virksomhedens mål er, at det skal være sjovt at gå på arbejde, når man er ansat hos JCD. Sådan kan det se ud, når JCD overrasker medarbejderne med et af mange små events i dagligdagen. Selveste Slikræven kan kigge forbi.

Slikræven

For stifter og direktør Jørgen Bønsdorff har det været en speciel tid, siden medarbejderne købte sig stort ind i JCD. Faktisk var det et stort bud, der fik sat i processen.

“Der kom på et tidspunkt en forbi sidste år med en stor check og ville købe butikken.

Vores bestyrelse var klart af den opfattelse, at vi skulle sælge, men jeg var ikke så sikker.

Jeg synes, vi har fået skabt en dejlig arbejdsplads på alle parametre, og det var ikke sikkert, at han skulle bruge alle afdelinger i huset.

Så jeg fik fat i min ledergruppe, og så var jeg forbi vores banker for at sikre, at de ville bakke op, hvis jeg kom med en gruppe medarbejdere, der skulle låne en sum penge for at købe sig ind.

Den var de heldigvis med på alle parter, og så gik det ellers stærkt,” fortæller Jørgen Bønsdorff.

Jørgen Bønsdorff

Har mærket sidste års titel

“Vi har jo siden 2002 givet medarbejderne løbende muligheden for at købe aktier, men her var det en noget større operation. Nu er JCD 100% ejet af medarbejdere.

Jeg er meget tilfreds med, at 38 ud af ca. 70 har købt sig ind. Vi er sammen på båden, og det skaber noget helt unikt på en arbejdsplads, som er svært at beskrive. Men jeg er stolt som leder over den her opbakning,” siger Jørgen Bønsdorff.

Omkring at være nomineret igen til Årets Arbejdsplads i Aalborg siger han;

“Vi har mærket det på mange punkter. Der har været større interesse udefra for at komme og arbejde for os, og det har givet en masse stolthed her i huset.

Så vi er glade for nomineringen, og håber, at vi igen kan vinde den.”

Kæmpe weekend venter forude: Så meget sker der i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Sidste weekend i maj bliver en af årets allerstørste i Aalborg.

Naturligvis med fokus på Aalborg Karneval, der samler over 80.000 mennesker i byens gader og stræder.

Derudover sker der en del andre ting. Her er dit overblik til weekenden.

Årets karneval

I sidste uge blev karnevalet skudt i gang med kæmpe samba optog, hvor hele Aalborgs tyr blev brændt af.

Lørdag er Aalborg igen klar til at årets fedeste fest, hvor blandt andet en række store navne optræder i Kildeparken.

Du vil eksempelvis kunne opleve to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som Bro, Brandon Beal, Faustix, Snavs, Navid og Djämes Braun.

Du vil selvfølgelig også kunne møde Karnevals-kongen under optoget.

Her vil Kong Peter (Mygind) den Første af Aalborg køre foran paraden fra Nørresundby og frem mod Kildeparken.

Du kan læse vores seneste artikel op til Aalborg Karneval, hvor vi blandt andet har seneste nyt om vejret – læs med lige her

Kom til den vildeste familiedag

I weekenden går det løs med Nordjyllands største familiefestival Raise for Kids, der afholdes på Flyvestation Aalborg.

Her bliver der en masse aktiviteter for store og små, unge som gamle.

Lige fra koncerter med topnavne som Joey Moe, Mads Langer, Onkel Reje, Poul Krebs og til kørsel med de vildeste superbiler, kom helt tæt på Michael Schumachers Formel 1 racer fra 2005, mød nogle af landets største kunstnere inden for make up og mode samt er der masser af hoppeborge til familien.

Al overskud på dagen går ubeskåret til CoolUnite og Gestus Nord, og man er derfor med til at hjælpe syge og udsatte børn både i hele landet og lokalt her i Nordjylland.

Læs mere om det lige her

Billetter koster 160 kr. – og man kan købe dem her

Ginfestival og safarishow i kort afstand fra Aalborg

I weekenden afholdes Equitour Aalborg, som er et slags Champions League i ridesport.

Men du behøver slet ikke at interesse dig for hestesport for at få en masse ud af Equitour Aalborg. For sideløbende med selve afviklingen af ridestævnet, så foregår der en masse fede events, hvor alle kan deltage.

I dag fredag d. 24. maj vil du kunne opleve en stor gin-festival, fællesspisning med mad fra Musikkens Hus, koncert, veteranbiltræf.

Underholdningen står partybandet The Powls for, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Bandet har det som deres mål at skabe fest og gang i den, og det gør de med en blanding af stand-up comedy og kendte musiknumre alle kan synge med på.

Læs om det her

Hvis du gerne vil ud af byen og væk fra karneval med børnene, så er der lørdag en masse underholdning for små som store. De vil kunne opleve alt fra safarishow til ballondyr, børne-zoo og naturlegeplads på oplevelsesområdet.

Nogle af dagens højdepunkter er Søren Brynjolfs forrygende safarishow, hvor gøgleren spiller og synger med sine talende aber Rango og Ludwig, og børne-zoo med klapning af geder, kaniner og grise.

Med ballondyr og ponytræk oveni er der i det hele taget masser af aktiviteter til dyreelskere, men er man mere kreativt anlagt, kan man både deltage i en tegne-og maleworkshop, lære pileflet samt få sit ansigt malet.

Læs om den dag her

EU – Valg

Husk at det er i denne weekend du skal stemme til EU-Valget!

Valget til Europa-Parlamentet er et direkte valg.

Det betyder, at det alene er den danske befolkning og ikke fx Folketinget, der beslutter, hvem der skal sidde som danske repræsentanter. Valget til Europa-Parlamentet er det eneste direkte valg i den Europæiske Union.

Der skal vælges 13 eller 14 danske medlemmer til Europa-Parlamentsvalget, antallet afhænger af Brexit.

Som det ser ud lige nu, skal der vælges 14, hvor det yderste mandat bliver en såkaldt bænkevarmer, der først får sin plads, når Storbritannien forlader EU.

HUSKE AT STEM nu på søndag fra kl. 8 – 20

Du kan se alle afstemningssteder her – men du skal selvfølgelig kun stemme, hvor der på valgkortet angives, du skal stemme

Events

23/5 – 26/5 Made In Denmark, Hotel Himmerland Golf & Spa 

24/5 – 26/5 Equitour Aalborg, Grindstedvej 54, 9310 Uggerhalne

24/5 Friday Night Skate, Jomfru Ane Park kl. 19.00

25/5 Aalborg Karneval kl. 10.00

25/5 Design Affair Marked, Skørping kl. 10.00 

25/5 Portugisisk ølsmagning, Douro Wine Bar kl. 16.00

26/5 Fjordpark Løbet, Egholm Færgevej kl. 10.00

26/5 Musikken som drivkraft, Musikkens Hus kl. 10.00

26/5 Loppemarked, Lousie Plads kl. 10.00

Musik

24/5 Grisefest, Café Frederiksberg kl. 19.00

26/5 Musikken som drivkraft, Musikkens Hus kl. 11.00

For børnefamilier

25/5 Pigeraketten i Aab, Aab træningsanlæg kl. 14.00

26/5 Raise for Kids, Flyvestation Aalborg kl. 10.00

Opsætning

24/5 Aftenlandet, Aalborg Teater kl. 19.30

26/5 Tømmermændsbuffet, Ulla Terkelsen kl. 17.00

Større og vildere: Kæmpe mandemesse kommer igen til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I oktober kunne vi opleve den første 3G Mandemesse her i byen.

3G står for gear, gejl og gadgets, og det var der rig mulighed for at opleve i Aalborg Street Foods store område, hvor den store messe var klar med et fedt program for mænd og drengerøve.

Nu gentages succesen, og det bliver både vildere og større i år.

De har nemlig også fået lov til at udstille i Limfjordsværftet, så messen dækker et kæmpe område, når det hele går løs lørdag den 22. juni fra klokken 14.00-17.00.

“Sidste år var vi glade, hvis der kom 500 gæster, men vi endte på langt over 3000 besøgende.

I år regner vi med, at endnu flere kommer og besøger os i nogen endnu federe rammer,” fortæller Cecilia Sofia Pedersen, PR-ansvarlig for 3G Mandemessen.

“Vi har bestilt godt vejr, og så er entréen selvfølgelig gratis igen i år. Kvinder og børn er naturligvis også velkomne.”

Et sandt paradis for drengerøve

Cecilia fortæller MigogAalborg, at programmet har fået en ekstra tuning i år, og hun lover, at det bliver et sandt paradis for både mænd, kvinder og børn.

“Vi har strikket et vanvittigt program sammen, og vi har tæt på 50 udstillere i år, som er næsten dobbelt så mange som sidste år.

Man kan opleve alt fra spidsen af et jetjager, Escape Rooms, soft gun område, helikopter-flyvning, flotte vintagebiler, live wrestling-shows, rodeotyr, Harley Davidsons, brætspil og selvfølgelig masser af smagsprøver af alt lige fra insekter til lækkert gin.”

Det her kan du opleve:

Flyboard Show
Wrestling shows
Gunzone – softgun område
EscapeRooms
Biler i verdensklasse (blandt andet Ferrari)
Helikopterflyvning
Udstyr til jægeren og lystfiskere
Brætspil
3D-printere
Droner
Gin&Tonic Bar
Pubquiz med præmier til en værdi over 10.000 kr
Spidsen af en jetjager
Fede Custom Bikes
Harley Davidsons
Fjernstyrede biler og både
Militære køretøjer
Ubåd
Rodeotyr
Smagprøver
Cowboy Toast Happy Hour
Flotte Vintagebiler
World of Warcrarft merchandise
Insektsmagning

Vilde shows undervejs

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

Derudover vil Alexander fra FlyboardsPro åbne messen med et kæmpe show på vandet, hvor han kommer hele 10 meter over vandets overflade.

Kæmpe konkurrence undervejs

Derudover har man også valgt at lave en kæmpe pub-quiz i år, hvor der er præmier for langt over 10.000 kr.

“En del af præmierne er stadig hemmelige endnu, men man kan blandt andet vinde 1 års forbrug af Royal Pilsner,” siger Cecilia.

Når sulten melder sig …

Og det er ikke kun duften af mandehørm, at man kan se frem til på 3G Mandemessen. Aalborg Street Food har nemlig åbent, når sulten melder sig, og derudover er der masser af lækre smagsprøver i boderne.

Der er gratis entré, og alle der besøger 3G Messen har også gratis adgang til Det Maritime Oplevelses Center (300 meter fra messen) samme dag fra kl. 14.00 – 17.00.

Hvad: 3G Mandemessen
Hvor: Skudehavnsvej 35, Aalborg Street Food og Limfjordsværftet
Hvornår: Lørdag d. 22 juni fra kl. 14.00-1700
Pris: Gratis entré

Du kan læse meget mere om 3G Mandemessen her.

Eneste sted i Danmark: Krimi-kongen Jussi Adler-Olsen holder talkshow i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Der har været en smule stille omkring Danmarks yndlingsforfatter nummer et.

Jussi Adler-Olsen har ikke udgivet en bog i to år, men den 14. juni udkommer den ottende bog i Afdeling Q serien.

Der er gigantiske forventninger til “Offer 2117” bogen, som ventes at blive revet væk fra hylderne hos de danske boghandlere samt shoppet online til sommerferien.

Men som det eneste sted i Danmark er det lykkedes at få Jussi Adler-Olsen til at holde et ekstraordinært foredrag lige her i Aalborg.

Det finder sted onsdag d. 19. juni kl. 20.00 i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Man skal dog være lidt hurtig på tasterne. Da MigogAalborg tjekkede her torsdag eftermiddag var der stadig billetter i salg men salen er ved at være fyldt op.

Hør om bøgerne og barndommen i Brønderslev

Publikum får en helt unik mulighed for at høre ham fortælle om bogen, om serien og om barndommen i Brønderslev.

Seancen kommer til at forløbe som en samtale mellem Jussi Adler-Olsen og én af TV2 Nords studieværter, og den krydres undervejs med oplæsninger fra bogen ’Offer 2117’.

Efterfølgende er der mulighed for at få signeret dit helt eget eksemplar af bogen (der er mulighed for at købe bogen på aftenen).

Jussi Adler-Olsen er en af de mest elskede danske krimiforfattere. Hans læserskare er stor, og udlandet har i høj grad også fået øjnene op for hans fantastiske krimier, og på verdensplan har han solgt mere end 20 millioner bøger.

‘Offer 2117’ er den ottende bog i Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q serie. Vi elsker Assad, men ved vi, hvem han er, hvor han kommer fra og hvilke forfærdelige hemmeligheder, han tynges af?

Vi får alle svarene om Assad

I over ti år har den underfundige krøltop arbejdet sammen med Carl Mørck og Rose.

Han har demonstreret viden på de mest uventede områder, store sprogkundskaber og evnen til at pacificere en voldelig modstander på sekunder.

Men hvorfor kan han og ved han alt det? I den ottende roman om Afdeling Q, ‘Offer 2117’ får vi svarene, og sammen med Carl Mørck, Rose og Gordon kommer Assad på svære opgaver, mens uret tikker.

Selv om Jussi Adler-Olsen ikke har udgivet en bog i et stykke tid lider han ingen nød. Finans skrev onsdag, at Jussi-Adler Olsen de seneste ti år har haft et samlet overskud på 140 mio. kr. i sit helt eget selskab.

Hvad: Jussi Adler-Olsen Live
Hvor: AKKC
Hvornår: Onsdag d. 19. juni
Billetter her