Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Noget for enhver smag: Populære byvandringer er endelig tilbage

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Historiske Museum
Foto: Aalborg Historiske Museum

Natten til mandag blev forsamlingsforbuddet hævet fra 10 til 50 personer, og det betyder, at Nordjyllands Historiske Museum nu endelig kan genoptage de populære byvandringer, som i år ikke bare udbydes i Aalborg, men også fra museets afdelinger i Hobro og Hadsund.

I dag kl. 12 åbner museet derfor billetsalget til en række forskellige ture – både gamle kendinge, nye byvandringer og to for børn.

Det skriver Aalborg Historiske Museum i dag i en pressemeddelelse.

Back to normal – med nye byvandringer

Det er virkelig noget, såvel gæster som formidlerne på Nordjyllands Historiske Museum har set frem til. Da museerne lukkede 12. marts, havde man allerede solgt mange billetter til en række forskellige byvandringer og rundvisninger, men i stedet for at formidle spændende historie ude i byen – lige der, hvor den har fundet sted – måtte museet i gang med at refundere billetter.

”Vi oplevede en del gæster, som sagde, at de ikke ville have deres penge igen. De ville hellere støtte museet i en svær tid. Det er rørende, men alle har fået deres penge, og nu håber vi bare, at de er klar til at købe billetter igen”, siger formidlingschef på Nordjyllands Historiske Museum, Thea Højvang Rasmussen.

Under corona-nedlukningen har hun og formidlergruppen både udviklet nye ture – og ikke mindst arbejdet med både en plan A, B og C for, hvornår og hvordan man igen kunne udbyde de populære byvandringer, så det både er forsvarligt for gæsterne og for museets økonomi.

”Vi havde egentlig planlagt at udbyde byvandringer med færre deltagere – og måske til andre priser, men natten til mandag var der pludselig ok til 50 personer, så nu kan vi køre normalt igen – det vil sige med 30 deltagere – og det har vi virkelig glædet os til, siger Thea Højvang Rasmussen.

Noget for enhver smag: Populære byvandringer er endelig tilbage

Nye ture i Aalborg

Emnerne på Aalborg-turene spænder vidt, og der er noget for enhver smag og aldersgruppe. Der er byvandringer i Aalborgs forlystelsesliv og i Aalborg under Besættelsen.

Man kan komme tilbage til middelalderen, blive klogere på solsidens seværdigheder i en Nørresundby byvandring, og som noget nyt kan man få highlights fra byens 1200 år omskiftelige og spændende historie på bare 1½ time.

Endnu en nyhed blev introduceret umiddelbart før corona-udbruddet, men nåede aldrig rigtig i gang.

Det er en byvandring inspireret af oprørsudstillingen på Aalborg Historiske Museum, som åbnede i februar. På turen tages publikum med på en rejse tilbage i tiden for at finde spor efter de nordjyske oprørs rødder.

Noget for enhver smag: Populære byvandringer er endelig tilbage
Der er også byvandringer for børn, blandt andet kan de yngste lege sig gennem byen på en tur med indlagte gamle aktiviteter. Foto Nordjyllands Historiske Museum

Det’ for børn

Også for det yngre publikum er der nyheder. Leg dig gennem byen er titlen på en helt ny tur, der egner sig særligt for de 5-10-årige. Undervejs bliver de sat på mange opgaver og aktiviteter.

De skal sende vand op gennem Danmarks smalleste gade, regne med gamle mønter, blæse sæbebobler, smage gammeldags slik, lege gamle lege og besøge et mørkt fangehul, hvor der både har siddet røvere og hekse.

Og får man ikke uhygge nok på den tur, så er der mere at hente i byvandringen med den sigende titel ”Hekse, spøgelser og bloddryppende historier – for børn”. Det er både sjovt og uhyggeligt, og mest for børn fra 9 år og op i følge med en voksen.

Byvandringer i Hadsund og Hobro

Som noget nyt lancerer Nordjyllands Historiske Museum byvandringer i Hadsund. Her kan man høre om dengang, Hadsund kun var et færgested, om selve byens fremkomst i 1800-tallet, den kendte fabrik Hornbech, der blev grundlagt i 1898, broens betydning for området og meget mere.

Også i Hobro er der mulighed for at kombinere en gåtur med spændende historiske input. Der er både en historisk tur på havnen, hvor man hører om dens 200 år lange virke og betydning for byen, og en byvandring i Hobros gader med byens fascinerende historie.

Her fortælles blandt andet om den fattige købstad i middelalderen, den økonomiske krise i begyndelsen af 1800-tallet, de voldsomme bybrande i 1812 og 1813 samt industriens indtog sidst i 1800-tallet.

Billetsalget åbner i dag, tirsdag 9. juni 2020, på www.nordmus.dk

Aalborg Tapas Festival

I perioden 8.-15. juni holder vi Tapas Festival. Få lækker Tapas To Go for 2 personer til kun 155 kr. Du kan hente fra bl.a. Penny Lane Café, San Giovanni, Good Life Society m.fl. Læs mere og book her

Noget for enhver smag: Populære byvandringer er endelig tilbage