Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Af Emil Kjær Jørgensen

Halvdelen af årets Nibe Festival er nu afviklet – og vores maver er efterhånden fyldt til randen med både gode oplevelser, kolde fadøl … og masser af mad.

Sidstnævnte er jo især vigtigt, hvis du gerne vil holde den kørende længst muligt – og derfor har vi taget en ordentlig tørn med at smage os igennem nogle af de lækkerier, som festivalkøkkenet tilbyder sine gæster.

I dag og i morgen er jo “hoveddagene” på festivalen, så måske kan du spare en masse tid ved blot at læse denne guide – i stedet for at rende forvirret rundt på hele festivalpladsen i håbet om at få stillet dine cravings. 

Grillen

Det bliver næsten ikke mere nostalgisk end en vaskeægte festivalburger, og på Nibe Festival finder du Grillen ved Stor Scene, hvor der bliver langet tusindvis af burgere over disken i løbet af en festival.

Her kan du godt glemme alt om smørblødt briochebrød, fancy dressinger, som ingen kan udtale, hjemmesyltede rødløg og en mediumstegt bøf.

Her får du i stedet den helt klassiske burgerbolle med sesamfrø i lange baner, burgerdressing, bøf, salat, tomat og agurk.

Lad os tage det negative først: Sådan en gammeldaws burgerbolle er sgu bare ikke nogen gastronomisk oplevelse. Men, ligesom med resten af burgeren, smager den sgu bare af ren nostalgi.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Selve bøffen er selvfølgelig gennemstegt, og så mister den lidt saft og kraft. Men der er faktisk overraskende god grillsmag i dyret, og hvis (når) du lige vælger at få burgeren med cheddarost, er det helt hæderligt.

Du vælger naturligvis lige en gang fritter til din burger, og her får du et ordentligt skud af dine favoritdressinger smasket direkte ned på dine fritter, så er du en sart dressing-type, så skal du nok lige bede dem om at slappe lidt af med mængderne.

Fritterne mangler til gengæld lidt salt, men derudover smager de som en helt klassisk omgang fritter fra barndommens cafeterier og sportshaller.

Sandwichen

Man er aldrig gået helt galt i skoven med en god panini.

Så er det jo meget heldigt, at man hos Sandwichen ved Stor Scene bl.a. kan få paninier i alle afskygninger – lige fra den klassiske kylling/bacon, røget laks, serrano, eller som vegetar med enten laks eller avocado og chili humus.

Vi valgte en kylling/bacon med grøn pesto og revet ost lige omkring middagstid, hvor man stadig lige kæmper lidt med et tungt hoved efter en sjov aften dagen inden, og hvor man lige skal have tanket op på fast føde, inden den igen står på læskende drikke i rigelige mængder.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Det var faktisk et rigtig godt valg med en panini på det tidspunkt, og de frivillige skal især have stor ros for at grille sandwichen ekstra godt, så der kom masser af grillstriber og dermed også masser af smag.

Paninien var rygende varm, og derfor var osten og lige som den skulle være, og den lagde en god bund til resten af dagens strabadser.

Eneste minus var, at baconen godt lige kunne have fået fem minutter på panden, så er du ikke til den slatne version af det nationale krydderi, skal du nok vælge en uden dét.

Sushi Mania

Sushi … på en festival?!

Onde tunger ville nok være lidt skeptiske over at servere rå fisk på en festival, hvor der både er varmt, mudret og ikke ligefrem super hygiejnisk alle steder.

Men Sushi Mania har styr på deres fisk, og de har i flere år gjort en dyd ud af at servere frisk sushi for festivalfolket.

Du kan vælge mellem 10 eller 20 stk., og så kan du ellers krydre boksen med lidt tangsalat, Sushi Mania Sauce og Chili Mayo.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Boksene er lavet i forvejen (selvfølgelig på dagen), og placeret trygt og godt i et køleskab, der sørger for, at der er styr på forholdene.

Sushien smager som du kender den fra Sushi Mania, og en box herfra er et tiltrængt afbræk for de mange klassiske festivalretter.

P.S. Husk tangsalat!

Havnen

I 2019 blev det nye Havnen indviet på Nibe Festival. Du finder området lige, hvor du kan vælge mellem at dreje op mod Blå Scene eller Stor Scene.

Det er virkelig et hyggelige område, hvor du både kan slå dig ned i et fyrtårn, sidde i gamle joller og bare nyde den maritime stemning.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Området er bygget op med inspiration fra Street Food-kulturen, så alle i selskabet (forhåbentlig) kan finde noget at spise.

Af madboder finder du Fiskehuset med blandt andet fish and chips og fiskefrikadeller, Mormors Køkken med tarteletter og og labskovs, Mexicaneren med chili con carne og nachos og Kylling by Rokkedahl med gourmet kylling med coleslaw og pommes.

Vi blev denne dag fristet af en omgang tarteletter, nachos med kylling og fiskefrikadeller med fritter.

Ja, maden på en festival er bare svær at lave lige så god som den, man får på diverse restauranter i blandt andet Aalborg.

Men vi må bare tage hatten af for den omgang tarteletter, vi fik. Kyllingen var mør, tarteletskallen var som den nu var, og saucen smagte helt som vor mormor ville lave den.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Nachos er jo bare nachos, og de kan tilfredsstille enhver festivalgænger, mens fiskefrikadellerne også var en helt OK smagsoplevelse, og de var både lune, og smagen var helt fin – især i kombination med den grove remoulade, som der heldigvis var rigeligt af.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe FestivalNoget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Kæmpe hotdog

Pølse, brød og fantastisk sommervejr hænger jo bare uløseligt sammen her i Danmark.

Når nogen skriver kæmpe og hotdog på samme skilt, så er vi solgt.

Der gør man hos pølsevognen ved Blå Scene, hvor du kan få en ordentlig krabat af en fransk hotdog, hvor brødet er helt almindelig størrelse, men hvor pølsen til gengæld har fået en ordentlig overhaling.

Noget for enhver smag: Her er fem ting du skal smage på Nibe Festival

Pølse/brød rationen er lidt off i den her udgave, men hvis du altid har været mere til pølse end brød, så er det her hotdoggen for dig.

Ulempen ved den gigantiske pølse er, at dressingen (der jo hører sig til i en fransk), ikke rigtig kan komme godt op ad siderne på pølsen, så det bliver sgu lidt en tør omgang … lige indtil du rammer bunden, hvor det til gengæld vælter frem med dressing.

En lidt tør oplevelse, der dog kom stærkt igen, når man var ved vejs ende.

Husk det, når du synes, at den er svær at komme igennem.