Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nøgen-musikvideo gik viralt: Nu kan du opleve Nikoline i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Det kolde vejr er lige på trapperne, men det betyder ikke, at vi er nødt til at undvære Kunstens Summer Lounge, som ellers har været en fast tradition hver onsdag i sommermånederne.

Kunsten har nemlig udvidet konceptet og Kunsten Lounge vil fremover bliver afholdt den første onsdag i hver måned – hele året rundt.

Det betyder jo heldigvis, at vi kan se frem til oktobers Kunsten Lounge allerede på onsdag, som naturligvis foregår indendørs.

Kunsten får her besøg af rapperen Nikoline, der smadrede igennem lydmuren med hittet ”Sut Min Klit”, som i flere uger lå nr. 1 på Spotify og blev nomineret til Robert Prisen 2019 for ”Bedste originale sang”

Få uger før Folketingsvalget udsendte hun den opsigtsvækkende video ”Danskhed” (feat. Knud Romer), som undersøger og udfordrer vores opfattelse af danskhed og demokrati.

Hendes nyeste udgivelse “Gourmet” udfolder det kvindelige begær og er samtidig et opgør med brug og smid væk-samfundets leflen for laveste fællesnævner. Videoen har siden august 2020 fået over 1 mio. views.

Udover muligheden for at møde Nikoline (og ikke mindst høre musikken). kan du også prøve kræfter med croquis.

Program for dagen

Kl. 16.00 DJ starter + Café Aalto åbner for servering af drikkevarer

Kl. 17.00 Talk: Nikoline

Oplev Nikoline i en talk om kunst, kultur, demokrati, laveste fællesnævner og inderlige modvilje i forhold til at blive sat i bås.

Nikoline er en kompromisløs ytringsfrihedsforkæmper og ambassadør for Gyldendal og Kammeradvokatens “Demokratispillet”.

I 2018 modtog hun Agnes Henningsen Prisen for sit mod og samfundsengagement. Nikoline er oprindeligt uddannet fra Royal College of Music i London og Syddansk Musikkonservatorium. Hun er også uddannet fysiker.

Kl. 18.00 Croquis med Sandro Masai og Inge Tranter

Hvis du er nysgerrig på at prøve kræfter med croquis-tegning, kan du komme og være med, når croquis-model og kunstner Sandro Masai gæster Kunsten, hvortil Inge Tranter vil agere tegnelærer.

Croquis-tegningen vil denne gang foregå i zonen ‘idealer’ i Let’s Talk, hvor du nu vil have mulighed for at lade dig inspirere af kroppen og repræsentationen af denne i de omgivende værker. Der er plads til 20 gæster, og fordelingen af pladser foregår først til mølle. 

Kl. 19.00 Musik: Nikoline

På livefronten er NIKOLINE kendt for at være furiøs og eksplosiv med sit hæsblæsende univers af hestehale-svingende burka-dansere, LGBTQ+-seksualitet og rå energiudladninger.

GAFFA har kaldt hende “fyr og flamme” på Forbrændingen og “Dagens bedste optræden og langt ude over scenekanten” på Smukfest.

Hele dagen: Sophie Dupont – Marking Breath

Samme dag kan du opleve kunstneren Sophie Dupont, fra solopgang (7.23) til solnedgang (18.57), markere uden pause hvert åndedrag med en streg, som hun ridser ind i en sølvplade – og der er mulighed for selv at deltage. 

Du finder mere info lige her.

Del artikel

Andre læser også