Populære spisedage klar igen: NM samler 10 af Nordjyllands bedste

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker, når der sker noget ekstraordinært her i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Især når det har noget med god mad og vin at gøre. Her på MigogAalborg er vi derfor glade for at kunne fortælle, at det populære spise-koncept NM igen afvikles i år.

NM samler i år 10 af Nordjyllands bedste restauranter til to dage, hvor restauranterne er klar på at give nordjyderne en fantastisk gourmetoplevelse for en ret unik pris.

De populære spisedage kommer til at være tirsdag den 12. juni og onsdag den 13. juni. Her kan man bestille en gourmetoplevelse på en 5-retters menu for kun 500 kr. Alle retterne er lavet ud fra nordjyske råvarer hentet fra lokale producenter.

Flere af Aalborgs mest populære restauranter er med i NM som Tabu, Applaus (Årets Restaurant til AALBORG AWARDS) og Nam. Se hele listen af deltagende restauranter nederst i artiklen.

Prøv at være madanmelder for en aften

Som noget helt nyt får du som gæst også muligheden for være at madanmelder for en aften. Før middagen på restauranten får gæsterne nemlig udleveret et dommerark, hvor de skal afkrydse deres dom inden for forskellige kategorier som maden, service etc.

NM kulminerer torsdag den 14. juni, hvor samtlige 10 restauranter så er samlet. Det her bliver uden tvivl et af årets mest eftertragtede dinner-arrangementer i Nordjylland, fordi man er sikker på at få serveret en overdådig 10 retters menu inkl. 6 glas vin bestående af en ret fra hver restaurant.

Det er helt uhørt, at man kan få lov til at smage på 10 af Nordjyllands allerdygtigste kokkes retter på samme aften, og prisen er ganske glimrende taget i betragtning af, hvad en gourmetoplevelse rundt omkring i Danmark ellers koster.

For 1295 kr. kan man sikre en af de attraktive billetter, og der ventes hurtigt udsolgt. Eventet afholdes på UCN der i dagens anledning omdannes til galla-rammer. For højdepunktet på selve aftenen bliver en award-ceremoni, hvor vinderen af NM kåres. Og det er ud fra gæsternes bedømmelser, at den samlede score findes.

Fire restauranter uden for Aalborg

Derudover uddeles der også priser inden for forskellige kategorier, så det bliver the place to be, hvis man går op i gastronomi.

Hos den populære restaurant Prinses Juliana glæder man sig til NM-dagene.

“Vi ser rigtig meget frem til dette års NM. Vi har videreudviklet konceptet til fordel for gæsterne. Blandt andet byder vi ind med 10 restauranter i år, hvoraf 4 af dem ligger i henholdsvis Frederikshavn, Blokhus, Hirtshals og Skagen, da vi mener, at NM skal være allemandseje i hele Nordjylland,” siger køkkenchef Thomas Kjærsgaard Johansen til MigogAalborg.

Både han og de øvrige restauratører er spændte på, hvordan nordjyderne tager imod, at de også skal agere “dommere” i selve NM-konkurrencen.

“Vi har besluttet, at vi vil give gæsterne indflydelse på, hvem der skal vinde på de enkelte retter, og hvem der skal være årets NM restaurant. Der er ingen tvivl om, at det er gæsternes tilfredshed, som er vigtigst for os, og derfor glæder vi os til at give dem en unik madoplevelse. Det er et skarpt felt i år, så der bliver kamp til stregen,” forklarer Thomas Kjærsgaard Johansen fra Prinses Juliana.

Disse temaer skal restauranterne opfylde

Det specielle ved NM er som nævnt, at retterne kreeres primært ud fra lokale nordjyske råvarer. På den måde hylder man i allerhøjeste grad den korte vej fra jord til bord og de mange dygtige nordjyske producenter, som fortjener stor anerkendelse.

Råvarerne til NM er fastlagt fra NMs side, men det er op til den enkelte restaurant at skabe retter ud fra råvarerne og fortolke følgende temaer:

Limfjordens vande

Vesterhavets fisk

Den glade gris

Det nordjyske mejeri

I skovens dybe stille ro

Rusk

Du kan allerede nu booke billet til en af dagene i NM-regi, og der er en del store oplevelser at vælge imellem både i Aalborg og i kort køreafstand fra postnummer 9000.

Du kan købe billet til følgende NM restauranter:

12 juni kl. 18.30: Tabu – Strandhotellet Blokhus – Prinses Juliana – Abstrakt – Hjorts Hotel

13 juni kl. 18.30: Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Vælg restaurant og køb billet til NM lige her

Til selve galla-middagen torsdag den 14. juni

Book billet her

 

Åbnet i midlertidige lokaler: Danmarks største sparekasse flytter ind i gammel kjolefabrik

Skrevet af: Michael Qureshi
Keld Jakobsen er områdedirektør i Aalborg
Keld Jakobsen er områdedirektør i Aalborg

Siden årsskiftet har Keld Jakobsen været områdedirektør i Sparekassen Kronjyllands kommende områdecenter i Aalborg.

Med mange års erfaring fra både Spar Nord og Nordjyske Banks afdelinger i Aalborg ved han om nogen, at en synlig placering i Aalborg har stor betydning.

Så da muligheden bød sig for at overtage den gamle kjolefabrik Racell, slog han og den øvrige ledelse i Sparekassen Kronjylland til.

Med placering direkte ud til Sønderbro bliver bygningen dagligt passeret af mange mennesker, samtidig med at det bliver nemt for kunderne at parkere lige uden for afdelingen på Nålemagervej.

Ifølge landets ottendestørste pengeinstitut er det et perfekt sted i Aalborg for dem at åbne et nyt områdecenter Nord.

Eneste lille minus er imidlertid, at den gamle kjolefabrik skal renoveres og bygges fuldstændig om indvendigt for at kunne huse flotte nye møde- og kontorfaciliteter og afdelingens mange nye medarbejdere.

Men det afskrækker ikke Sparekassen.

Har været åben i Aalborg i over fire måneder

Den midlertidige løsning er derfor, at afdelingen er startet i lokaler lige bag det områdecenter, der ventes at stå klar i september.

“Der er stadig nogen, som spørger mig; Keld, hvornår er det nu, I åbner?

Der må jeg så grinende forklare dem, at vi altså har været i fuld drift i fire måneder nu i Aalborg.

At vi lige nu findes i midlertidige lokaler er nemlig på ingen måde en hindring for, at vi kan drive en nystartet afdeling med fuld fokus på kunderne, og hvor kunderne er meget velkomne til at komme forbi”, fortæller Keld Jakobsen, da MigogAalborg besøger de midlertidige lokaler med en efterfølgende rundtur i den gamle kjolefabrik.

Foto af den gamle kjolefabrik Racelll
Kilde: Aalborg Stadsarkiv

Har fået en fantastisk start

Den erfarne områdedirektør har arbejdet adskillige år i Spar Nord og Nordjyske Bank.

Derfor så han det som en fantastisk udfordring at skulle stå i spidsen for at starte Sparekassen Kronjylland op i Aalborg.

“Det er vel det tætteste, jeg kommer på at blive iværksætter i min karriere, for vi er fuldstændig startet fra nul.

Afdelingen er dog allerede kommet helt fantastisk fra start, og det skyldes nok i høj grad, at det er lykkedes os at tiltrække lige præcis de medarbejdere, der stod øverst på vores ønskeseddel.

Det gør, at vi kan tilbyde vores kunder et superstærkt hold af rådgivere, og det har allerede medvirket til, at vi på kort tid har fået rigtig mange kunder.

Derudover oplever vi en stor opbakning fra hele organisationen.

Sparekassen Kronjylland er ikke uvant med at åbne afdelinger i nye områder, og de erfaringer nyder vi rigtig godt af, ” lyder det fra Keld Jakobsen.

Teamet i Aalborg

Går i den modsatte retning

Han er ikke i tvivl om, at de mange nye kunder i Aalborg også skyldes, at Sparekassen tør skille sig ud:

“Vi har et stærkt værdisæt med et stort kundefokus. Det lever vi i høj grad op til.

Der er mange steder, hvor kunderne ikke engang har en fast rådgiver tilknyttet mere, men skal ringe til et callcenter.

Her går vi i den modsatte retning.

Vores rådgivere skal have tid til hver enkelt kunde, og vi skal være dygtige til at spotte deres behov – nærmest før kunderne selv,” forklarer fra Keld Jakobsen.

Aalborg-afdelingen har allerede 12 medarbejdere, og når de rykker over i 1200 kvadratmeter i to plan, håber man at blive 20-25 ansatte.

“Selvom Sparekassen Kronjylland har hovedsæde i Randers, er vi i vores afdeling og områdecenter her i Aalborg lige så Aalborg-lokale, hvis ikke mere, som andre pengeinstitutter med hovedbase i byen.

Derudover har vi allerede indgået flere nye lokale sponsoraftaler, for vi ønsker naturligvis på alle plan at være med til at udvikle det område, vi selv er en del af.

Der er mange, som bliver overrasket over at høre, at vi har så store ambitioner i Aalborg.

Og i det hele taget er det langt fra alle, der er klar over , hvor stor Sparekassen Kronjylland er.

Vi har cirka 50 afdelinger på landsplan og mere end 160.000 kunder,” lyder det fra Keld Jakobsen.

Kan hente viden fra baglandet

Der er også en stor tryghed i at være en del af noget større:

“Vi kan hente viden på mange fagområder i hele vores koncern og har specialister inden for alle områder.

Det kommer både os og kunderne til gode.

Her i opstartsfasen har det for eksempel også været en stor fordel, at Sparekassens egen bygningsafdeling har stået for forhandlingerne på byggesiden, da vi skulle lande aftaler her i Aalborg ligesom vi har været i tæt kontakt med vores marketing- og kommunikationsafdeling.

Vi har en stærk organisation i ryggen, og det giver tryghed. Tingene er også meget lettere for mig, når jeg på den måde kan fokusere på det, jeg er bedst til,” forklarer områdedirektøren.

Efter en rundvisning i kjolefabrikken, der snart bliver en flot sparekasseafdeling, sender Keld Jakobsen os afsted med ordene:

“I kan roligt skrive, at vi er kommet for at blive.

Vi vil Aalborg, og derfor satser vi ambitiøst her i byen.

Åbningsdatoen afsløret: I næste uge genåbner Fætter BR i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Legetøjet er ved at være på plads på hylderne. De nye medarbejdere er klar i de røde trøjer. Ballonerne er ved at blive pustet op.

Og ikke mindst er den velkendte Fætter BR ved at finde sin vej tilbage til de danske børn.

I de kommende måneder vil legetøjskæden BR åbne hele 26 butikker rundt i hele landet, og nu er kæden klar med de første åbningsdatoer. Den 25. marts åbner BR således sin første butik, som bliver på Vimmelskaftet i København.

Derefter åbner butikkerne som perler på en snor, og det gælder også i Aalborg, hvor den store Fætter BR i Algade åbner torsdag d. 28. marts kl. 12.00

“Det er fantastisk, at vi nu er nået hertil, og jeg har glædet mig som et barn til juleaften, til at kunne invitere til åbningen af de første BR-butikter.

Vi ser meget frem til åbningerne, hvor vi også har et par overraskelser i ærmet til de børn, der kommer på åbningsdagen,” fortæller BR-chef, Charlotte From.

Åbner en butik om dagen

Efter den første butiksåbning står holdet bag de nye BR-butikker klar til at åbne dørene i yderligere 25 butikker spredt over hele Danmark. Og der vil stort set åbne en butik på alle hverdage i de kommende uger.

“Siden vi kunne annoncere køb af BR’s varelager og brand, er det gået stærkt.

Der sker noget hver eneste dag, og vi glæder os til, at vi har alle åbningsdatoer på plads. Vi mærker en stor opbakning til BR fra alle egne af Danmark, og vi glæder os til at få åbnet samtlige butikker,” uddyber Charlotte From.

Som MigogAalborg også kunne fortælle forleden, så åbner der også en stor Fætter BR i City Syd, hvor man flytter ind i den gamle Toys R’ Us butik – det kan du læse om her

Sådan åbner de første 5 BR-butikker: 

BR Vimmelskaftet 45, København, 25. marts kl. 15.00
BR Fisketorvet, København, 26. marts kl. 12.00
BR Frederiksbergcenteret, Frederiksberg, 27. marts kl. 12.00
BR Algade, Aalborg, 28. marts kl. 12.00
BR Bruuns Galleri, Aarhus, 29. marts kl. 12.00

Drama i Superligaen: AaB ryger ud af Top 6 slutspil i sidste sekund

Skrevet af: Michael Qureshi

Søndag den 17. marts vil blive husket som en vild dag for de store sportshold i Aalborg.

Først kvalificerede ishockey-mestrene Aalborg Pirates sig til DM-semifinalen med en 4-1 sejr over Herning Blue Fox.

Siden vandt Aalborg Håndbold pokalturneringen for første gang i klubbens historie med en finalesejr over Skanderborg i et drama.

Men AaB fuldendte desværre ikke et Aalborg sports hattrick, da de på få sekunder gik fra at være med i Top 6 slutspillet til at ryge ned i nedrykningsspillet.

Skæbnen var ond ved AaB

AaB gjorde ellers deres for at komme i Top 6 med en 3-1 sejr hjemme på Aalborg Portland Park over AGF.

Men skæbnen var så ond over for AaB. Først scorede FC Nordsjælland mod Vendsyssel i kampens sidste del, og så vendte man blikket mod Esbjerg.

Her stod den 1-1 helt frem til 90. minut, da Esbjerg desværre for AaB scorede til 2-1 mod Vejle i overtiden.

Dermed væltede hele kabalen for AaB, og de trak nitten sammen med Randers og AGF.

Det var Kasper Pedersen, der bragte AaB foran på et hovedstød i første halvleg efter flot dominans og god støtte på tilskuerpladserne trods blæst og regn.

Kort før pausen kom AGF dog på omgangshøjde, da Peter Ankersen fik udlignet.

Men AaB hentede de tre point først ved Patrick Kristensens mål, og AGF gjorde det ikke lettere for dem, da de fik en mand vist ud kort efter.

I slutfasen satsede AGF, og det gav plads til sæsonens store AaB-profil Lucas Andersen, der scorede et drømmemål til 3-1.

Men lige lidt hjalp det, da skæbnen altså ville det anderledes.