Populære spisedage klar igen: NM samler 10 af Nordjyllands bedste

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker, når der sker noget ekstraordinært her i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Især når det har noget med god mad og vin at gøre. Her på MigogAalborg er vi derfor glade for at kunne fortælle, at det populære spise-koncept NM igen afvikles i år.

NM samler i år 10 af Nordjyllands bedste restauranter til to dage, hvor restauranterne er klar på at give nordjyderne en fantastisk gourmetoplevelse for en ret unik pris.

De populære spisedage kommer til at være tirsdag den 12. juni og onsdag den 13. juni. Her kan man bestille en gourmetoplevelse på en 5-retters menu for kun 500 kr. Alle retterne er lavet ud fra nordjyske råvarer hentet fra lokale producenter.

Flere af Aalborgs mest populære restauranter er med i NM som Tabu, Applaus (Årets Restaurant til AALBORG AWARDS) og Nam. Se hele listen af deltagende restauranter nederst i artiklen.

Prøv at være madanmelder for en aften

Som noget helt nyt får du som gæst også muligheden for være at madanmelder for en aften. Før middagen på restauranten får gæsterne nemlig udleveret et dommerark, hvor de skal afkrydse deres dom inden for forskellige kategorier som maden, service etc.

NM kulminerer torsdag den 14. juni, hvor samtlige 10 restauranter så er samlet. Det her bliver uden tvivl et af årets mest eftertragtede dinner-arrangementer i Nordjylland, fordi man er sikker på at få serveret en overdådig 10 retters menu inkl. 6 glas vin bestående af en ret fra hver restaurant.

Det er helt uhørt, at man kan få lov til at smage på 10 af Nordjyllands allerdygtigste kokkes retter på samme aften, og prisen er ganske glimrende taget i betragtning af, hvad en gourmetoplevelse rundt omkring i Danmark ellers koster.

For 1295 kr. kan man sikre en af de attraktive billetter, og der ventes hurtigt udsolgt. Eventet afholdes på UCN der i dagens anledning omdannes til galla-rammer. For højdepunktet på selve aftenen bliver en award-ceremoni, hvor vinderen af NM kåres. Og det er ud fra gæsternes bedømmelser, at den samlede score findes.

Fire restauranter uden for Aalborg

Derudover uddeles der også priser inden for forskellige kategorier, så det bliver the place to be, hvis man går op i gastronomi.

Hos den populære restaurant Prinses Juliana glæder man sig til NM-dagene.

“Vi ser rigtig meget frem til dette års NM. Vi har videreudviklet konceptet til fordel for gæsterne. Blandt andet byder vi ind med 10 restauranter i år, hvoraf 4 af dem ligger i henholdsvis Frederikshavn, Blokhus, Hirtshals og Skagen, da vi mener, at NM skal være allemandseje i hele Nordjylland,” siger køkkenchef Thomas Kjærsgaard Johansen til MigogAalborg.

Både han og de øvrige restauratører er spændte på, hvordan nordjyderne tager imod, at de også skal agere “dommere” i selve NM-konkurrencen.

“Vi har besluttet, at vi vil give gæsterne indflydelse på, hvem der skal vinde på de enkelte retter, og hvem der skal være årets NM restaurant. Der er ingen tvivl om, at det er gæsternes tilfredshed, som er vigtigst for os, og derfor glæder vi os til at give dem en unik madoplevelse. Det er et skarpt felt i år, så der bliver kamp til stregen,” forklarer Thomas Kjærsgaard Johansen fra Prinses Juliana.

Disse temaer skal restauranterne opfylde

Det specielle ved NM er som nævnt, at retterne kreeres primært ud fra lokale nordjyske råvarer. På den måde hylder man i allerhøjeste grad den korte vej fra jord til bord og de mange dygtige nordjyske producenter, som fortjener stor anerkendelse.

Råvarerne til NM er fastlagt fra NMs side, men det er op til den enkelte restaurant at skabe retter ud fra råvarerne og fortolke følgende temaer:

Limfjordens vande

Vesterhavets fisk

Den glade gris

Det nordjyske mejeri

I skovens dybe stille ro

Rusk

Du kan allerede nu booke billet til en af dagene i NM-regi, og der er en del store oplevelser at vælge imellem både i Aalborg og i kort køreafstand fra postnummer 9000.

Du kan købe billet til følgende NM restauranter:

12 juni kl. 18.30: Tabu – Strandhotellet Blokhus – Prinses Juliana – Abstrakt – Hjorts Hotel

13 juni kl. 18.30: Applaus, Rusk, Nam, Essens, La Locanda

Vælg restaurant og køb billet til NM lige her

Til selve galla-middagen torsdag den 14. juni

Book billet her

 

White Guide: Disse fem er Nordjyllands bedste restauranter

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle her på MigogAalborg mandag, så fik Aalborg-restauranten Textur tildelt prisen som Årets Smæk for Skillingen i hele landet.

Det gjorde de, da anerkendte White Guide – Nordens svar på Michelin – uddelte deres årlige priser i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2019.

Netop den spritnye guide har vi så kigget lidt nærmere på.

White Guide har i årets løb besøgt et hav af restauranter i hele Norden, og man kan nu i 2019 guiden se, hvem der er deres bud på den bedste restaurant i landet og ikke mindst i de forskellige regioner.

Vores øjne spottede straks, hvem White Guide har vurderet som Mesterklasse i Nordjylland. Dem er der fem af heroppe.

Villa Vest topper i Nordjylland

Bedst placeret i Nordjylland er Villa Vest i Lønstrup, som er placeret som nummer 30 i White Guide. De har fået karaktererne 35/79 hvor de første pointantal udelukkende er på maden, mens de andre gælder omgivelser, service, komfort etc.

Lige i hælene på Villa Vest kommer Vendia Gourmet i Hjørring, som er nr. 39 karaktererne 34/77.

Den tredjebedste restaurant i Nordjylland ifølge White Guide er Ruths Gourmet som nr. 43 med 33/80. Dermed scorer Ruths Gourmet højest på den sidste kategori af alle i Nordjylland.

Derefter finder man Aalborg-restauranten Tabu som nr. 49 med 33/79. Tabu lå nummer 25 sidste år og bedst i Nordjylland, så der er noget at revanchere til næste år for Michael Miv og Tabu-teamet.

Sidst men ikke mindst finder man Skagen-restauranten på Brøndums Hotel, der ligger nr. 54 med 32/78.

Alle fem placeret i kategorien Mesterklasse lige efter den øverste kategori, der hedder Global Mesterklasse.

Noma topper ikke overraskende hele White Guide-listen, og blev også mandag kåret til Årets Restaurant af White Guide.

Her er Nordjyllands 5 bedste restauranter

30. Villa Vest (Lønstrup) 35/79
39. Vendia Gourmet (Hjørring) 34/77
43. Ruths Gourmet (Skagen) 33/80
49. Restaurant Tabu (Aalborg) 33/79
54. Brøndums Hotel (Skagen) 32/78

Her er de bedste Aalborg-restauranter ifølge White Guide

Mesterklasse
Restaurant Tabu

Meget god klasse
Textur
Applaus
Mortens Kro
Bühlmann
Fusion
Bistro Dejavu

Her er Årets Priser ved White Guide

Årets Restaurant: Noma (Kbh)

Årets Innovatør: Noma (Kbh)

Årets Feel Good oplevelse: Vesterøl (Læsø)

Årets Smag for Skillingen: Textur (Aalborg)

Årets nye Restaurant: Frank (Kbh)

Årets Vinoplevelse: Kong Hans Kælder (Kbh) 

Årets Vinkort: Kong Hans Kælder (Kbh)

Årets Kør Hjem Drikkevare menu: Geranium (Kbh)

Årets Øloplevelse: Selma (Kbh)

Årets Bæredygtige: Relæ (Kbh)

Årets Unge Kokketalent: Anika Madsen – Roxie (Kbh)

Årets Serviceoplevelse: Peter Fagerland (Slotskøkkenet/Dragsholm Slot)

Årets Dessertoplevelse: Slotskøkkenet/Dragsholm Slot

Årets Fiske- og skaldyroplevelse: Koks (Thorshavn, Færøerne)

Har flere lækre mærker: CC Woman har skabt et skønt kvindeunivers

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Dametøjsafdelingen CC Woman har i nu fem år delt lokaler med herretøjsforretningen, CC Christensen i Algade 13.

I første omgang blev der kun forhandlet brandet Esprit i afdelingen, og det er også stadig det brand, der vægtes højest i butikken.

Faktisk er CC Woman den eneste forhandler af Esprit i Aalborg.

For at skabe en bedre sammenhæng mellem kvinde- og herreafdelingen, blev der senere indført flere brands i afdelingen – herunder Tommy Hilfiger og Levete Room.

Inden CC Christensen overtog lokalerne i Algade, tilhørte de Vagn Larsen, som udelukkende solgte herretøj.

Mange forbinder derfor stadig lokalerne med herretøj og ved ikke, at der gemmer sig et lille, feminint univers i underetagen.

Nøje udvalgte brands og overskuelig shopping

I afdelingen har leder, Diana, Janne og Anne et godt indblik i, hvem deres kunder er, og hvad de søger.

Derfor har de valgt at skære helt ind til benet i forhold til de brands, de forhandler.

”Vores primære kunde er den lidt mere voksne pige, som tit mangler noget i kategorien mellem ung pige og dame.

Der kan vi mærke, at vi rammer et godt segment. Jeg tror der er mange kvinder derude, som søger det, vi har, men ikke har fundet os hernede endnu,” fortæller pigerne.

I mange forretninger kan man ofte bliver forvirret, hvis der er en masse forskellige brands i en forretning, og især hvis de hænger blandet.

Det er bestemt ikke tilfældet i CC Woman, hvor der fire nøje udvalgte brands.

De er placeret i hver deres område i afdelingen. Det gør shopping-oplevelsen overskuelig og ligetil.

 Disse brands er: Esprit, Tommy Hilfiger, Levete Room og Ichi.

”Vi har løbende sorteret lidt ud i nogle mærker, fordi vi ikke synes det passede ind, og ligeledes taget noget andre ind.

Jeg tænker, at vi er ved at være i mål med det udtryk, vi gerne vil give folk, og den stil, vi oplever, vores kunder efterspørger” fortæller Anne og tilføjer:

”Vi har gode mærker, som supplerer hinanden rigtig fint, hvor den samme ting ikke går igen, og hvor vi dækker forskellige prisklasser.

Her har vi Esprit og Ichi i den lidt billigere ende, hvor Tommy Hilfiger er det dyreste mærke vi har. Vores nye brand, Levete Room, placerer sig fint derimellem.”

Levete Room er nyt og unikt

Det økologiske og naturlige brand, Levete Room, er det nyeste brand i butikken. Faktisk er selve brandet helt nyt, og blev lanceret for under et år siden. Tøjet fra Levete Room skiller sig ud i butikken, med dets unikke boheme-inspirerede stil.

CC Woman var den allerførste fysiske butik i Aalborg til at få buddet om at forhandle det eksklusive brand.

I butikken kan man blandt andet finde en strikketrøje, hvor garnet er produceres af en lille italiensk familie og en nederdel, der er produceret af genbrugsflasker.

Det er en indikation på, at man med god samvittighed overfor miljøet kan bruge sine penge på Levete Room.

”Det fortæller lidt om, hvor unikke de enkelte styles er, og det må siges at være nogle specielle stykker tøj, som man ikke finder mange steder.

Ofte kan man ved andre brands godt finde de samme metervarer, men det er altså ikke tilfældet ved Levete Room – her er kvaliteterne og deres styles helt unikke,” fortæller Diana.

Instagram og Facebook kan du følge CC Womans dejlige kvinder og være de første til at se nye varer, opdage gode tilbud og deltage i konkurrencer.

CC Woman fejrer Black Friday på fredag med 25% på alle varer undtaget Tommy Hilfiger!

Som sendt fra himlen: Nu kan du få bragt Burger King ud i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Burger King PR
Foto: Burger King PR

Det er ikke valgmuligheder, der mangler, når vi her i byen har lyst til burger.

Aalborg er ramt af en decideret burger-epidemi, og nu melder en af byens helt store spillere sig ind med et ekstraordinært tiltag.

Burger King er nemlig gået sammen med Just Eat om at levere burgere til de sultne aalborgensere.

“Vores kunder har længe haft et brændende ønske om at få vores burgere leveret til døren, så det føles rigtig godt at kunne give danskerne en tidlig julegave.

Med Just Eat-samarbejdet mener vi, at vi har fundet en samarbejdspartner, der kan sikre, at de burgersultne danskere får levering af højeste kvalitet,” siger Sofie Navardsen, markedschef hos Burger King Danmark, i en pressemeddelelse.

Plej tømmermændende uden at forlade hjemmet

Konkurrenten McDonald’s leverer indtil videre kun i København, men Burger King har altså valgt at flere af Danmarks største byer skal have muligheden for at få leveret en Whopper ved døren.

Det gælder fra i morgen onsdag den 21. november i både Århus, Odense og altså her i Aalborg.

Just Eat er meget glade for det nye unikke samarbejde:

“Vi er enormt glade for at byde Burger King velkommen i Just Eat-familien. Burger King er mange danskeres go-to sted, når de vil spise en god burger, og vi er glade for nu at kunne bringe en af danskernes favoritter hjem i stuerne.

Nu går vi ind i en festlig højtid, og mon ikke der er nogle, der især vil glæde sig over at kunne klikke deres favorit burger hjem dagen efter en julefrokost eller 1. januar«,” siger Carsten Boldt, administrerende direktør i Just Eat.

Burger King kan bestilles direkte hjem til dig fra i morgen. Du kan bestille direkte hos Just Eat eller på Burger Kings hjemmeside.