ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nisserne er løs: Morskabs-Theatret er klar med årets juleforestilling

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto / Foto: Morskabs-Theatret
Arkivfoto / Foto: Morskabs-Theatret

Morskabs-Theatret kan i år fejre 25-års jubilæum, og de vender traditionen tro tilbage til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) med en juleforestilling.

I år er titlen Jul i Gammelby som med sikkerhed sparker julestemningen i gang på bedste nissemanér. Stykket har premiere i Det Lille Teater 26. november og spiller frem til 17. december.

Juleforestillinger er en kæmpe succes

Trods udfordringer med Covid-19, som har sat en stopper for en del nissesjov de seneste år, har Morskabs-Theatret haft stor succes med deres juleforestillinger. I år kan Morskabs-Theatret fejre 25-års jubilæum, og det sker blandt andet med en (gen)fortolkning af den velkendte historie om nisserne fra Gammelby.

Igen i år er skuespillerne under kyndig ledelse af instruktør Martin Schwab og sangcoach Henrik Fevre, når både børn og voksne inviteres indenfor til en forestilling fyldt med humor og nissedrillerier i AKKC’s Det Lille Teater i weekenderne fra 26. november til og med 17. december.

Kendt fra DR’s julekalender

De fleste kender nok historien om købmanden og alle nisserne i Gammelby fra DR’s julekalender, som blev vist første gang i 1979. Historien handler om købmanden fra Gammelby, som er ved at gå til af bekymring over, at hans fragtskib, det gode skib Haabet, ikke er kommet i havn.

Og hvis det ikke sker, vil han ikke holde julefest. Det vil købmandsgårdens nisser ikke finde sig i, så i ledtog med købmandens børn, Mads og Mette, finder de på forskellige nissedrillerier, som skal overbevise købmanden om, at han gør bedst i ikke at aflyse julen.

Om det bliver købmanden eller nisserne, der får sin vilje, må tiden vise.

25-års Jubilæum for Morskabs-Theatret

Morskabs-Theatret er en amatørforening, der arbejder med en professionel instruktør og sangcoach, stærkt ledsaget af en lang række talentfulde, frivillige skuespillere.

I år kan Morskabs-Theatret fejre 25-års jubilæum og i løbet af de 25 år, der er gået, har Morskabs-Theatret spillet mere end 30 forskellige forestillinger for over imponerende 150.000 publikummer.

Med fejringen af jubilæet er der i den grad lagt i kakkelovnen til en kæmpe julefest, hvor der både tændes julelys i Gammelby og i øjnene på publikum.

Du kan finde billetinfo her.

Del artikel

Andre læser også