Nissejagt og æbleskiver: Nordjyderne elsker Klarborgs Nissehus

Skrevet af: Michael Qureshi

Da Etly Klarborg i 2004 købte sit værksted tæt på Butik Gammelbo i Pandrup, fulgte der en kæmpe grund med skovareal med.

Det hun ikke vidste, før papirerne sådan set var underskrevet, var, at der midt inde i skoven også lå et hus.

Hvad skulle det så bruges til?

Ideen kom snigende midt om natten til Etly Klarborg, der har skabt Danmarks mest populære nisse-kollektion.

“Der skulle nisserne selvfølgelig bo. Det gav virkelig mening. Og så flyttede de selv ind, som man kan se,” siger Etly Klarborg med et stort grin.

Klarborg-nisserne flyttede ind

I søndags tog MigogAalborg en smuttur til Pandrup cirka 35 minutters kørsel fra Aalborg. En køretur der er hver kilometer værd, hvis man elsker julehygge og lidt ekstraordinære familiestunder på en søndag.

Det er her uden for Nissehuset, vi møder Etly Klarborg. Inden for er der indrettet præcist som var det små væsener, der boede der. Som om Etly’s eftertragtede nisser blev virkelige og havde fundet deres drømmehjem.

Etly Klarborg elsker at møde kunderne i december

 

Har tæt på 70.000 følgere på Facebook

De kommende tre søndage er der åbent i Nissehuset ved Klarborg. En populær tradition som hvert år tiltrækker tusindvis af nordjyder. Klarborgs Facebook-side har alene tæt på 70.000 følgere.

For børnene er der nissejagt i skovarealet, hvor flere grene af familien Klarborg i alle aldre agerer små nisser i krattet. Den store julemand går rundt og deler godter ud.

I år har Etly Klarborg åbnet en helt ny æbleskive-bod i et overdækket areal lige ved Nissehuset, så der nu er endnu bedre plads til at nyde æbleskiver og gløgg.

“Det er jo sådan, at nogle af de her søndage, der går køen langt forbi huset. Det kunne godt blive lidt for tæt derinde, så vi fandt på den her løsning. Den ser ud til at fungere godt,” siger Etly Klarborg, mens hun kigger på den nye bod.

Nisserne har for travlt juleaften

Siden 2004 har hun haft denne tradition med Nissehuset hver søndag i december. Det bliver den 3. december, 10. december og 17. december i år, mens der er lukket på den fjerde søndag da det jo er juleaften. Der har nisserne nok også lidt for travlt med andet, skynder Etly sig til at tilføje.

Det er ikke kun børnene, der har stor fornøjelse med besøget hos Klarborg. Alle med hang til julepynt og pynteting til huset i december kan få flere timer til at gå i Butik Gammelbo, som man parkerer tæt ved.

Klarborg har tre butikker

Her er nisser i alle mulige positioner. Der er også gigantiske Klarborg-nisser og helt almindelige. I dag har Klarborg tre butikker i landet heriblandt en meget populær Pop Up-butik i Aarhus.

“Det gør mig utrolig stolt, at jeg har kunne leve af min hobby. Det er fantastisk, at folk er så engagerede i mine nisser, og jeg mærker virkelig stor opbakning fra vores mange kunder.

Det går også rigtig stærkt, og jeg tror faktisk godt, at vi kunne have mange flere butikker rundt omkring. Men jeg vil også stadig bevare min sjæl i det hele, så det skal heller ikke gå alt for hurtigt,” siger Etly Klarborg.

Hun nyder at komme helt tæt på kunderne i løbet af de her hyggelige december-søndage, hvor hun selv står og serverer æbleskiver.

“Der er rigtig mange, der kommer hen og spørger til forskellige kollektioner og nisser. Det er rigtig hyggeligt, at man på de her søndage møder så mange, der samler på Klarborg-nisser,” slutter Etly Klarborg.

Du kan se nisse-kollektionen på Klarborgs webshop her

Du kan jagte nisser og spise æbleskiver den 3. december, 10. december og 17. december i år

Butik Gammelbo
Rødhusvej 201
9490 Pandrup

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15