Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nissejagt og æbleskiver: Nordjyderne elsker Klarborgs Nissehus

Af Michael Qureshi

Da Etly Klarborg i 2004 købte sit værksted tæt på Butik Gammelbo i Pandrup, fulgte der en kæmpe grund med skovareal med.

Det hun ikke vidste, før papirerne sådan set var underskrevet, var, at der midt inde i skoven også lå et hus.

Hvad skulle det så bruges til?

Ideen kom snigende midt om natten til Etly Klarborg, der har skabt Danmarks mest populære nisse-kollektion.

“Der skulle nisserne selvfølgelig bo. Det gav virkelig mening. Og så flyttede de selv ind, som man kan se,” siger Etly Klarborg med et stort grin.

Klarborg-nisserne flyttede ind

I søndags tog MigogAalborg en smuttur til Pandrup cirka 35 minutters kørsel fra Aalborg. En køretur der er hver kilometer værd, hvis man elsker julehygge og lidt ekstraordinære familiestunder på en søndag.

Det er her uden for Nissehuset, vi møder Etly Klarborg. Inden for er der indrettet præcist som var det små væsener, der boede der. Som om Etly’s eftertragtede nisser blev virkelige og havde fundet deres drømmehjem.

Etly Klarborg elsker at møde kunderne i december

 

Har tæt på 70.000 følgere på Facebook

De kommende tre søndage er der åbent i Nissehuset ved Klarborg. En populær tradition som hvert år tiltrækker tusindvis af nordjyder. Klarborgs Facebook-side har alene tæt på 70.000 følgere.

For børnene er der nissejagt i skovarealet, hvor flere grene af familien Klarborg i alle aldre agerer små nisser i krattet. Den store julemand går rundt og deler godter ud.

I år har Etly Klarborg åbnet en helt ny æbleskive-bod i et overdækket areal lige ved Nissehuset, så der nu er endnu bedre plads til at nyde æbleskiver og gløgg.

“Det er jo sådan, at nogle af de her søndage, der går køen langt forbi huset. Det kunne godt blive lidt for tæt derinde, så vi fandt på den her løsning. Den ser ud til at fungere godt,” siger Etly Klarborg, mens hun kigger på den nye bod.

Nisserne har for travlt juleaften

Siden 2004 har hun haft denne tradition med Nissehuset hver søndag i december. Det bliver den 3. december, 10. december og 17. december i år, mens der er lukket på den fjerde søndag da det jo er juleaften. Der har nisserne nok også lidt for travlt med andet, skynder Etly sig til at tilføje.

Det er ikke kun børnene, der har stor fornøjelse med besøget hos Klarborg. Alle med hang til julepynt og pynteting til huset i december kan få flere timer til at gå i Butik Gammelbo, som man parkerer tæt ved.

Klarborg har tre butikker

Her er nisser i alle mulige positioner. Der er også gigantiske Klarborg-nisser og helt almindelige. I dag har Klarborg tre butikker i landet heriblandt en meget populær Pop Up-butik i Aarhus.

“Det gør mig utrolig stolt, at jeg har kunne leve af min hobby. Det er fantastisk, at folk er så engagerede i mine nisser, og jeg mærker virkelig stor opbakning fra vores mange kunder.

Det går også rigtig stærkt, og jeg tror faktisk godt, at vi kunne have mange flere butikker rundt omkring. Men jeg vil også stadig bevare min sjæl i det hele, så det skal heller ikke gå alt for hurtigt,” siger Etly Klarborg.

Hun nyder at komme helt tæt på kunderne i løbet af de her hyggelige december-søndage, hvor hun selv står og serverer æbleskiver.

“Der er rigtig mange, der kommer hen og spørger til forskellige kollektioner og nisser. Det er rigtig hyggeligt, at man på de her søndage møder så mange, der samler på Klarborg-nisser,” slutter Etly Klarborg.

Du kan se nisse-kollektionen på Klarborgs webshop her

Du kan jagte nisser og spise æbleskiver den 3. december, 10. december og 17. december i år

Butik Gammelbo
Rødhusvej 201
9490 Pandrup