Neymars officielle fodbold-turnering kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Neymars fodboldturnering kommer til Aalborg
Foto: PR
Neymars fodboldturnering kommer til Aalborg Foto: PR

Der kommer til at dufte lidt af stjernestøv i foråret i Aalborg.

For lørdag den 22. april lægger Neymars egen fodboldturnering ”Neymar Jr’s Five” vejen forbi byen, hvor man kan vinde chancen for at spille finale-stævnet i Brasilien.

Ganske vist kommer Barcelonas brasilianske verdensstjerne ikke selv til Aalborg, men det er en turnering, som han har været med til at forme.

Det hold der i sidste ende vinder verdensmesterskabet i den turnering kommer også til at spille mod Neymar Jr og venner i en kamp.

Neymar Jr’s Five er arrangeret i samarbejde med Red Bull, og det er første gang, at turneringen afvikles i Danmark.

Der bliver tre kvalifikationsstævner i København, Odense og Aalborg, hvorefter landsfinale-stævnet til sidst afvikles i København.

Vinderholdet herfra skal til Brasilien for at spille mod vinderhold fra 53 andre lande. I alt kommer 1645 hold til at deltage verden over.

Men for lige at vende tilbage til den lokale vinkel, så er der lagt op til et megafedt stævne i Aalborg. Der spilles både inden- og udendørs i Nordkraft.

”Det er verdens største street fodbold turnering. Det er lidt en hyldest til Neymar Jr’s opvækst med fodbold på gaden, og vi synes det er fantastisk, at sådan en turnering kan samle mange unge og forhåbentligt give dem nogle fede oplevelser med fodbolden,” siger Sports Director i Danmark for Neymar Jr Five Mads Peter Jensen til migogaalborg.dk

Neymar Aalborg

Reglerne er også lidt anderledes end mange andre fodboldturneringer. Deltagerne skal være mellem 16-25 år, men to på hvert hold må gerne være ældre.

Man spiller så fem mod fem på banen. Når et hold scorer mister modstanderholdet en spiller.

Kampen er slut, når der er gået 10 minutter, eller indtil et hold ikke længere har spillere på banen.

”Reglerne giver nogle udfordringer, som man måske ikke er vant til at møde i andre fodboldstævner. Det handler i den grad om at prøve at beholde sin bedste spiller på banen i så lang tid som muligt.

Læs også: Netto-Akari er kult i Aalborg: Hans bror er kendt fodboldstjerne

I den her turnering er der fokus på det hurtige og tekniske spil, og det giver en masse fed og publikumsvenligt fodbold. Så vi håber også, at der møder en masse tilskuere op i Aalborg,” lyder det fra Mads Peter Jensen.

Thomas Enevoldsen (bagerst) er ambassadør for turneringen i Aalborg

I Aalborg er migogaalborg.dk’s medstifter Thomas Enevoldsen fra AaB blandt andet ambassadør for turneringen. Muligvis stiller Enevoldsen også med et hold, ligesom Mathias Zanka Jørgensen gør det samme i København.

”Spillere som Enevoldsen og Zanka er jo et ekstra trækplaster, fordi de inspirerer så mange unge danske drenge. De er lokale helte i deres byer, og det er fedt.

Vi håber, at mange i Aalborg har lyst til at være en del af turneringen, og få chancen for at komme til Brasilien. Det er da nok for mange en drømmerejse,” forklarer Sports Director i Danmark for Neymar Jr’s Five, Mads Peter Jensen.

Man skal helst i gang med at stable et hold på benene i Aalborg og tilmelde sig hurtigst muligt. Der er allerede mange tilmeldte hold, og man melder røde lygter, når man rammer 60 hold.

Det koster 150 kr. per deltagerhold, og man kan være syv mand per hold.

Få mere information om tilmelding og regler her

Læste du?

Det boomer på madfronten i Aalborg: Disse nye steder skal du kende

Sct Leopolds Aalborg
De har lækre burgere på Sct. Leopolds

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.