Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop offentliggjort: Tyskere køber sig ind i AaB

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

Forhandlingerne har været i gang længe, og nu er der endelig nyt om AaB’s ejerskab.

Sports Strategy Excellence 22 (”SSE22”) med base i Hamburg vil ved en forestående aktieemission erhverve ca. 20 procent af aktierne i AaB.’

Det fortæller superligaklubben torsdag i en fondsbørsmeddelelse.

Det vil de med klubben

SSE22 har betydelige sportslige kompetencer og langvarig erfaring fra international fodbold. AaB og SSE22 vil sammen videreudvikle klubbens sportslige sektor, hvor også AaB Akademiet vil være i centrum.

Det langsigtede mål er at skabe et 3F Superligahold, der permanent er en del af toppen af dansk fodbold. Det er ligeledes ambitionen at udvikle lokale talenter fra AaB Akademiet til 3F Superligaen og til international fodbold.

Bestyrelsen i AaB og SSE22 er enige om, at AaB’s udvikling skal være bæredygtig og langsigtet til gavn for aktionærer, fans, sponsorer, medarbejdere og de mange interessenter, som bakker op om AaB.

SSE22 er en virksomhed, der ledes af Thomas Hitzlsperger, Bernhard Peters, Joachim Hilke, Ole Jan Kappmeier, Finn Meinecke og Jan Peters. SSE22 har til formål at investere i og bidrage til at udvikle AaB sportsligt og strategisk.

“Vi er begejstrede og beærede over at blive en del af AaB, som er en af Danmarks mest prominente fodboldklubber med en stolt historie, siger Thomas Hitzlsperger, partner i SSE22, tidligere administrende direktør i VfB Stuttgart og tysk landsholdsspiller (52 landskampe).

“Vi har undervejs i forløbet haft mange positive samtaler med AaB’s bestyrelse og er helt på linje i forhold til fremtidsplanerne for klubben. Vi vil gerne takke bestyrelsen for tilliden, og sammen ønsker vi at arbejde hårdt for sammen med spillerne og medarbejderne igen at skabe succes for AaB og klubbens loyale fans, aktionærer, sponsorer og øvrige interessenter,” lyder det fra Thomas Hitzlsperger.

Bernhard Peters, tidligere sports- og akademidirektør i fodboldklubberne TSG 1899 Hoffenheim og Hamburger SV og tidligere tysk landstræner i hockey – inklusive fem VM-titler, supplerer:

“Vores mål er at forstærke AaB gennem en holistisk struktur fra græsrødderne i AaB Akademiet og op til 3F Superligatruppen. Nordjylland og det lokale fællesskab i og omkring Aalborg skal være grundlaget og kernen for vores sportslige idéer. Vi glæder os over mulighederne og ser frem til at arbejde sammen med klubbens ledelse, stab, administration, lokalområde og fans i bestræbelserne på at opnå det bedste for klubben.

AaB skal flyttes fodboldfagligt

Formand Niels David Nielsen i AaB A/S udtaler:

“Efter en lang og grundig proces, hvor udgangspunktet har været AaB’s bedste i fremtiden, har det været essentielt for os, at vores nye storaktionær skal kunne bidrage til at flytte AaB fodboldfagligt. Det mener vi, at SSE22 kan.

Vi glæder os til det kommende samarbejde med SSE22 og er samtidig særdeles glade for, at den præsenterede model også har mødt stor opbakning fra både eksisterende storaktionærer og nye betydelige aktionærer fra Nordjylland. At vi samlet har opnået opbakning og et forhåndstilsagn på 45.030.000 kr. er imponerende, og det vil jeg gerne takke alle involverede for, tilføjer Niels David Nielsen.

SSE22 og AaB vil nu i fællesskab udvikle den sportslige strategi. En strategi, der også kommer til at indeholde en plan for udvikling af AaB’s træningsfaciliteter i samarbejde med moderklubben AaB af 1885 med henblik på en omfattende modernisering af de fysiske faciliteter på anlægget på Hornevej og etablering og renovering af træningsbaner.

Det praktiske

AaB A/S har 19. april 2023 ordinær generalforsamling, hvor AaB’s bestyrelse indstiller Jan Peters og Ole Jan Kappmeier fra SSE22 til valg.

Herudover vil bestyrelsen i AaB A/S indstille fire lokale repræsentanter, ligesom AaB’s moderklub AaB af 1885 har to pladser i bestyrelsen.

De sidstnævnte seks opstillede personer vil som vanligt blive nævnt i forbindelse med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling.

På den ordinære generalforsamling vil der ligeledes blive stillet forslag om bemyndigelse til at udstede de relevante warrants.

Alle forslag har opbakning fra de Nuværende Storaktionærer, der i dag udgør 74 procent af aktiekapitalen og stemmerne i AaB.

Derudover vil i andet kvartal af 2023 blive offentliggjort et prospekt med henblik på at gennemføre fortegningsretsemissionen.

Del artikel

Andre læser også