ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop offentliggjort: Store danske navne spiller til Musikkens Beat

Af Emil Kjær Jørgensen
Photographer: Daniel Buchwald
Photographer: Daniel Buchwald

Han har én af dansk musiks mest ikoniske rockstemmer. Hun er en prisvindende sangskriver med et finurligt, poetisk univers.

Nu kan nordjyder opleve dem i en helt ny sammenhæng, når Steen Jørgensen og Katinka åbner Musikkens Beat med den anerkendte strygekvartet WHO KILLED BAMBI.

Det skriver Musikkens Hus i en pressemeddelelse.

Der er garanti for en unik koncertoplevelse, hvor Steen Jørgensen og Katinka helt eksklusivt nyfortolker deres egne numre med smukke strygearrangementer. Hver især spiller de et sæt med de syv strygevirtuoser fra WHO KILLED BAMBI.

Festivalens gæster kan desuden se frem til at opleve Soon, Angående Mig, Go Go Berlin, Freja Kirk, Barselona, Mags og mange flere etablerede og upcoming kunstnere fordelt på koncerthusets fem scener i løbet af to dage.

Musikkens Hus løfter også sløret for, at Musikkens Spisehus vil stå for maden under festivalen den 24.-25. april.

En mindeværdig aften i vente

Han har været frontmand i Sort Sol siden 1979, og i 2013 udsendte han solo-projektet ’Standards for Living’. Herefter har Jørgensen turneret med guitaristen Rune Kjeldsen på en række udsolgte spillesteder og kulturhuse rundt i landet.

Foruden karrieren som frontmand for de levende legender i Sort Sol har Steen Jørgensen desuden kørt det succesfulde sideprojekt Ginman/Jørgensen, og han har optrådt i diverse film og teaterstykker.

Netop offentliggjort: Store danske navne spiller til Musikkens Beat

Den danske sangskriver og sangerinde Katinka Bjerregaard er solo denne aften, men du kender hende sikkert bedst som frontkvinden i rockpopkvartettten af samme navn. Katinka blev dannet i 2012 og vandt i 2015 KarriereKanonen.

I foråret 2017 kom debutalbummet ’Vi er ikke kønne nok til at danse’, og samme år vandt de en Steppeulv i kategorien ’Årets håb’ og året efter Carl Prisen i kategorien ’Årets komponist – pop’. I efteråret 2018 var de klar med efterfølgeren ’Vokseværk’, hvorfra singlen ’2000 meter i frit fald’ kom i heftig rotation på både P6 Beat og P4.

Netop offentliggjort: Store danske navne spiller til Musikkens Beat
Photographer: Daniel Buchwald

Det aarhusianske strygeensemble WHO KILLED BAMBI debuterede i 2009 og har siden bearbejdet og fortolket musik af en stribe danske og internationale navne.

I Musikkens Hus har de eksempelvis akkompagneret Steffen Brandt, ligesom du har kunnet opleve WHO KILLED BAMBI med Rod Stewart, Father John Misty, Oh Land, Pernille Rosendahl, Teitur og Ane Brun.

Ved Musikkens Beat er det helt eksklusivt Steen Jørgensen og Katinka, som får fornøjelsen af de smukke strygearrangementer af violinist Mette Dahl Kristensen.

Bag navnet Angående Mig finder du en kvinde, et hjerte og en stemme for en hel generations antihelte. Med en forkærlighed for det danske sprog og en ekstrem inderlighed i hvert et ord tager den unge nordjyde dig med ind i sit skæve univers, hvor livet bliver vendt og drejet i evig samtale med det ukendte ‘du’.

Netop offentliggjort: Store danske navne spiller til Musikkens Beat

Bag Soon gemmer de to Aarhusdrenge August og Andreas sig, begge i start 20’erne og med benene solidt plantet i soundclouden. Med ambitiøs ydmyghed og hver deres musikalske spidskompetencer har de fundet vej til en fælles lydkerne.

En lydkerne, der er influeret af den nye bølge af skandinavisk popmusik tilsat en særlig sjæl og karakter og med udsyn til bandets internationale helte: Kelela, The Internet og Majid Jordan.

Du finder mere info om Musikkens Beat her.

Del artikel

Andre læser også