Netop meldt ud på pressemøde: Flere nye tiltag i Aalborg fra denne weekend

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto:  Lars Horn / Baghuset
Foto: Lars Horn / Baghuset

Situationen omkring Corona-virus er alvorlig, og det er den absolut også her i Nordjylland.

I går viste tallene, at det også stiger med antal indlagte i regionen. Seneste status fra Nordjylland er, at der nu er 14 indlagt på sygehusene, hvoraf to er på intensivafdelingen. Den ene af de to er i respirator.

Derfor tog Nordjyllands Politi samt Borgmester Thomas Kastrup-Larsen lørdag formiddag initiativ til et pressemøde, hvor de ville orientere om situationen i Aalborg.

Her gik det især ud på, at det smukke vejr i denne weekend vil få mange aalborgensere ud og nyde vejret.

Flere tiltag for at sikre at folk ikke stimler sammen

Derfor iværksættes nu en række initiativer for at sikre, at folk ikke stimler sammen på Havnefronten eller i parker.

  • Aalborg Kommune sender to hold ud på gaden i byens parker samt langs Havnefronten og andre gode “solskins-steder” for at sikre, at folk holder afstand.
  • Der er sat skilte op med opfordring til at holde afstand 50 steder rundt omkring i Aalborg-området.
  • Alle udendørs fitness-points i Aalborg heriblandt Vestre Fjordpark og Østre Anlæg afspærres.
  • Nordjyllands Politi sætter ekstra patruljer på gaden.

“Vi skal tage hensyn, og når vi er ude, så husk at tage afstand til hinanden. Alle de mange store tiltag, der er blevet gjort i forhold til at lukke Danmark ned og sætte folk i karantæne, og mange andre initiativer for at passe på vores ældre og sundhedsvæsenet, det kan blive sat over styr i sådan en weekend med fantastisk vejr.

Så jeg appellerer til alle borgere, at vi tager hensyn og holder afstand,” sagde Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen på pressemødet.

Han havde også en direkte besked til byens unge.

“Jeg har en særlig opfordring til jer unge.

Jeg ved, at nogle ikke følger anbefalingerne om at blive hjemme og mødes i grupper på tværs af byen og udsætter hinanden og andre for en smitterisiko. STOP med det. Drop festen.

Bliv hjemme og vær sammen online. Vi skal virkelig passe på vores ældre og udsatte, på din mormor og dem der har et nedsat immunforsvar. Så hold afstand, lad være med at samles i større grupper og tænk over, at virussen også smitter udenfor.”

Hos Nordjyllands Politi havde man også en løftet pegefinger;

“Folk er nødt til at forstå alvoren. Derfor vil bødeblokken være længere fremme end tidligere, hvis folk bliver ved med at forsamle sig,” fortalte Anne Marie Roum Svendsen, direktør ved Nordjyllands Politi.

Du kan se pressemødet herunder

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her