ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop godkendt: Nu bliver hastigheden sænket på flere veje i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Nordjyllands Politi har godkendt kommunens ønske om at sænke fartgrænsen fra 60 til 50 kilometer i timen på en række udvalgte strækninger i Aalborg. Arbejdet begynder i denne uge, og inden udgangen af 2022 har Aalborg Kommune sat hastighedsgrænsen ned på i alt seks veje.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

I første omgang er der givet tilladelse til at sænke farten på seks strækninger, som er Hasserisvej, Over Kæret, Hobrovej (fra Ny Kærvej/Vestre Alle til Nibevej i Skalborg), Skelagervej, Th. Sauers Vej og Gugvej – og hastighedsnedsættelsen kommer til at ske løbende i nævnte rækkefølge fra uge 45 og frem mod nytår.

Har længe været et stort ønske

Som led i det trafiksikkerhedsfremmende arbejde har det længe været et ønske at få sænket fartgrænserne på en lang række vejstrækninger i Aalborg – herunder de seks omtalte. ‘Derfor glæder det rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen, at kommunen nu endelig kan gå i gang med at gennemføre hastighedsnedsættelsen.

“Lavere hastighed ses som en stor del af løsningen på vores udfordring med at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, og derfor er jeg glad for, at vi nu sænker farten på nogle af de travleste ud- og indfaldsveje til Aalborg, så vores veje bliver meget tryggere og sikrere at færdes på – for alle trafikanter.

Samtidig bliver det også nemmere for trafikanterne, at der er ensartede hastighedsgrænser, og risikoen for bøder ved nedskiltning fra én hastighed til en anden bliver fjernet”, siger Jan Nymark Rose Thaysen.

Øget trafiksikkerhed er dog ikke det eneste formål med at lette foden lidt fra speederen.

“Når vi sænker hastigheden, får vi også færre støjgener, bedre bymiljø og da det langt fra er alle, der kører i el- og hybridbilder, vil der alt andet lige være en lavere CO2-udledning, hvilket kommer os alle sammen til gode”, fortæller Jan Nymark Rose Thaysen.

Kampagne skal skabe opmærksomhed på den nye fartgrænse

Helt konkret fjerner vi de eksisterende hastighedstavler på de omtalte vejstrækninger, så den generelle fartgrænse på 50 km/t i byzoner bliver gældende. Men for at hjælpe bilister med at overholde den nye fartgrænse, bliver der også sat kampagneplakater op langs vejen, der orienterer om den nye hastighedsgrænse.

Der kommer desuden forskellige budskaber på Facebook samt et radiospot til Radio ANR og Radio Nordjyske i den kommende tid.

Aalborg Kommune arbejder på at få tilladelse fra Nordjyllands Politi til at sænke fartgrænsen på flere veje i byzonen i Aalborg i 2023.

Fakta om overordnede mål i relation til trafiksikkerhed og støj

Nedsættelsen af hastigheden på vejene er ét af virkemidlerne til, at Aalborg Kommune i 2040 kan nå i mål med ønsket om en mere sikker og tryg trafik til glæde for både borgere og alle vejens trafikanter. For borgerne i Aalborg Kommune betyder det bl.a.:

Færre trafikulykker og tilskadekomne

Øget tryghed

Mindre støjbelastning fra trafikken

Bedre bymiljø

Fremkommelighed for alle

I tal betyder det, at:

Vi i 2025 vil have 0 dræbte og 50% færre alvorligt tilskadekomne. I 2040 skal vi helt ned på 0 alvorligt tilskadekomne

Vi i 2025 vil have 10% færre støjbelastende boliger. I 2040 vil vi have 50% færre.

Del artikel

Andre læser også