Netop afsløret: Kæmpe lysparade afholdes i Aalborgs gader

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stock Photo: Lights Parade
Stock Photo: Lights Parade

I et storstilet samarbejde mellem Danmarksindsamlingen, Aalborg Karneval, Musikkens Hus, Erhverv Norddanmark og Aalborg Events arrangeres den 2. februar 2019 en lysparade, hvor hele Nordjylland er inviteret til at deltage.

Lysparaden bliver åbningen af Danmarksindsamlingen til fordel for udsatte piger verden over.

Det skriver Aalborg Karneval i dag i en pressemeddelelse.

Ambitionen er at samle 10.000 deltagere i paraden, men paraden kan sagtens rumme flere – helt op til 30.000 er der plads til.

Deltagerne opfordres til at medbringe egne lys, som kan være alt fra pandelamper til cykellygter og lyskæder.

Største enkeltstående initiativ under Danmarksindsamlingen

Samtidig er lysparaden en indsamling, hvor virksomheder fra hele Danmark kan støtte med et beløb per aktiv deltager i paraden fra én krone per deltager til et større beløb.

“Jo flere deltagere, der kommer, og jo flere virksomheder, som støtter, desto større et beløb vil lysparaden bidrage med. Vi håber, at lysparaden bliver et symbol på det lys i mørket, som kan gøre en afgørende forskel,” udtaler Kresten Thomsen, daglig leder for Foreningen Aalborg Karneval.

Lysparaden er samtidig et samlingspunkt for store erhvervsmæssige interessenter, og derfor er det naturligt, at Erhverv Norddanmark går i dialog med virksomhederne om at bakke op om initiativet.

“Lysparaden ser ud til at blive det største enkeltstående initiativ under livetransmissionen, så det er med stor stolthed, at Erhverv Norddanmark deltager i arrangementet.

Vi er allerede i dialog med en lang række virksomheder, og vi opfordrer selvfølgelig til, at virksomhederne bruger paraden til at samle medarbejdere for at støtte en fælles sag”, siger Kurt Bennetsen, direktør i Erhverv Norddanmark.

“Det er samtidig en unik mulighed for igen at markere Aalborgs evne til at samarbejde på tværs af virksomheder, kommune og foreninger. Det bliver stort,” udtaler Kurt Bennetsen.

5000 LED-lys indkøbt til formålet

Alle deltagere opfordres til at medbringe egne lys, men derudover har Aalborg Karneval indkøbt 5.000 LED-lys til formålet.

”Aalborg Karneval gennemfører i forvejen Danmarks største parader, så derfor er det naturligt for os at stå i spidsen for denne begivenhed”, udtaler Mette Bugge, formand for Foreningen Aalborg Karneval.

”I januar 2017 var det også Aalborg Karneval, som koordinerede åbningsparaden af AARHUS 2017, så vi glæder os rigtig meget til at gentage det på hjemmebane”.

Paraden starter kl. 18:30 fra Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for, at ende på Musikkens Plads, hvor Danmarks Indsamling og Musikkens Hus sørger for underholdning, aktiviteter og hygge.

Du kan finde mere info om lysparaden her.

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Aalborg er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Guf & Kugler, Surdejsbageren og Paradis Is er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogAalborg-redaktionen, og vi bringer langt fra alle sammen.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.