ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Passer ekstra godt på din data: Aalborg-firma vinder frem med effektivt system

Af Michael Qureshi
Foto: Nana Sofia Hansen
Foto: Nana Sofia Hansen

Den nordjyske virksomhed NemTilmeld, med adresse i Aalborg Kommune, går mod strømmen i en tid hvor store udenlandske virksomheder som Facebook og Google indsamler data om din nabo og dig som aldrig før.

Hos NemTilmeld har de skåret alle amerikanske systemer fra, og det er der en god grund til.

“Vi er et tilmeldingssystem, der bruges af tusindvis af danske arrangører til alt fra tilmelding til spisning i den lokale fodboldklub, til arrangementer af mere personfølsom karakter – eksempelvis et rygestopkursus eller en støttegruppe for tidligere misbrugere,” siger Thomas Kjærgaard, der er direktør hos NemTilmeld.

Danskerne forærer data væk i vores færden på nettet som aldrig før.

Ofte helt ubevidst fordi mange af de online systemer vi bruger til daglig indsamler data om os, helt uden vi tænker over det.

Vores hverdag bliver mere og mere digital og begrænser i mange tilfælde muligheden for at fravælge indsamlingen og delingen af vores data.

Det er efterhånden blevet sådan, at du får reklamer på Facebook om hæmoridecreme til at afhjælpe den hæmoride, der knap nok har set dagens lys.

Eller at Google foreslår den sang, du har haft på hjernen den udslagne dag, før du knap har fået skrevet den første vokal i søgefeltet.

Persondata forbliver i Danmark

Men hvad med de data, du gerne vil holde for dig selv?

Eksempelvis hvor mange gange om ugen, du deltager i swingerklubbens fællesspisning på hjørnet, eller hvor du befinder dig hver fredag fra 18-20, når du deltager i det nye pilates-hold.

“I tilmeldingssystemet NemTilmeld opretter arrangørerne selv deres arrangementer, og vælger også selv hvilke informationer, de ønsker at indsamle om deres deltagere.

Derfor indsamler systemet alt fra e-mails og adresser til CPR-numre og helbredsoplysninger.

Oplysninger som hverken vi, arrangøren, eller deltagerne ønsker havner hos uvedkommende”

Uanset dataens karakter mener NemTilmeld, at du trygt skal kunne afgive dine oplysninger til en dansk arrangør, uden de havner hos amerikanske virksomheder.

Derfor har tilmeldingssystemet igennem de sidste par år skåret alle amerikanske systemer fra for at sikre, at deres kunders og deltagernes data forbliver i Danmark og ikke havner hos store amerikanske virksomheder som Facebook og Google.

For virksomheden betyder det nu bl.a., at de er gået over til at bruge et nyhedsbrevssystem på deres egen server fremfor det amerikanske nyhedsbrevssystem Mailchimp, som mange virksomheder bruger.

Derudover har NemTilmeld skåret amerikanske sporings- og analyseværktøjer helt fra.

Heriblandt Facebooks annoncesporing og Googles analyseværktøj “Google Analytics”.

“Det er da heller ikke uden konsekvenser, at vi har valgt at skære amerikanske systemer fra.

Det giver os bl.a. nogle konkurrencemæssige ulemper markedsføringsmæssigt, at vi eksempelvis ikke tracker de besøgende på hjemmesiden.

Men vi har taget et valg om at respektere vores kunders privatliv og data, og så må vi tage konsekvenserne,” forklarer NemTilmelds markedsføringsmedarbejder Simone Søe-Jensen og fortsætter:

Beskytter deltagernes data

“Heldigvis, kommer langt de fleste af vores kunder til os helt af sig selv, fordi de har hørt godt om NemTilmeld fra andre, der bruger systemet.

Flere fordi, de gerne vil tage imod deltagernes oplysninger på en sikker måde.

Så vi ser også en positiv udvikling i, at flere organisationer og virksomheder går op i at beskytte deres deltageres data,” forklarer Simone Søe-Jensen.

Tilmelder du dig kurser, møder eller events ved en virksomhed eller forening? Og ved du, hvad der sker med dine oplysninger her?

Hvis du, som mange andre, gerne vil sikre, at dine oplysninger ikke videregives til bl.a. amerikanske virksomheder, så foreslå arrangøren at bruge NemTilmeld.

Det er ganske gratis for frivillige foreninger uden lønnede ansatte og kan prøves for 0 kr. af virksomheder og organisationer.

Klik her for at oprette en gratis testperiode på Nemtilmeld.dk

Del artikel